News

Η Facebook/Meta είναι η χειρότερη εταιρεία της χρονιάς!

0

Κατά παράδοση, όταν φθάνουμε στα τέλη κάθε έτους και συγκεκριμένα στον Δεκέμβριο, η Yahoo Finance επιλέγει συνήθως να αναφέρει ποια είναι η “Εταιρεία της Χρονιάς” με βάση τις επιδόσεις της στην αγορά και τα επιτεύγματά της τη συγκεκριμένη χρονιά. Το 2021, η Microsoft κατέκτησε το στέμμα, σπάζοντας το όριο κεφαλαιοποίησης των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και βλέποντας άνοδο 53% στην τιμή της μετοχής της από τις 16 Δεκεμβρίου, από έτος σε έτος.

Ωστόσο, το πνεύμα του Festivus μας έχει διδάξει ότι μπορούμε να μάθουμε από τα κακά όσο και τα καλά, εκφράζοντας τα παράπονά μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Yahoo Finance επιλέγει επίσης και την “Χειρότερη Εταιρεία της Χρονιάς”, ρωτώντας το κοινό σχετικά με το ποια εταιρεία τους αναστάτωσε περισσότερο.

Οι 1.541 ερωτηθέντες της έρευνάς ήταν πολύ θυμωμένοι φέτος, από το πάγωμα των συναλλαγών Robinhood τον περασμένο χειμώνα, αλλά η εταιρεία που πραγματικά τους εξόργισε περισσότερο είναι το Facebook και η αλλαγή ονόματος (Meta) δεν είχε θετικό αντίκτυπο.

Το Facebook είχε αρκετές διαμάχες φέτος. Ήταν κάτω από το μικροσκόπιο αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας και αντιμετώπισε μια σειρά από ισχυρισμούς από έναν πληροφοριοδότη που ισχυριζόταν ότι αγνόησε ζητήματα ασφάλειας για χάρη της ανάπτυξης. Το Κογκρέσο έχει πολλές απαιτήσεις από την εταιρεία, ενώ την ίδια στιγμή, ορισμένοι επικριτές, συμπεριλαμβανομένων των συντηρητικών, λένε ότι το Facebook αστυνόμευσε υπερβολικά την ελευθερία λόγου της πλατφόρμας και κατέπνιξε τις φωνές τους. Άλλοι επικριτές, ισχυρίζονται ότι το Facebook επιτρέπει τη διάδοση παραπληροφόρησης.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για την εταιρεία είναι πόσοι διαφορετικοί λόγοι υπάρχουν για να την την αντιπαθήσουν οι άνθρωποι. Έλαβε 50% περισσότερες ψήφους από τη δεύτερη θέση, τον κινεζικό γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, όχι για ένα μεμονωμένο παράπτωμα, αλλά για μια σειρά από παράπονα από ομάδες ανθρώπων που μπορεί να διαφωνούν σε πολλά μεταξύ τους, κατά τα άλλα.

Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι διέκοψαν την χρήση της πλατφόρμας επειδή απέτυχαν στην αστυνόμευση σημαντικής παραπληροφόρησης που κατά την άποψη των επικριτών συνέβαλε στο να μην λάβουν στα σοβαρά οι άνθρωποι την πιθανότητα θανάτου εξ’αιτίας της πανδημίας (797.877 επίσημους θανάτους στις ΗΠΑ και συνεχίζουμε). Το Facebook κατηγορήθηκε επίσης για την άνοδο του ακροδεξιού εξτρεμισμού και την “υπονόμευση της δημοκρατίας παγκοσμίως”, όπως το είπε ένας ερωτώμενος της έρευνας.

Εκτός από την πολιτική συζήτηση, πολλοί ερωτηθέντες ήταν αναστατωμένοι με τις επιπτώσεις της εταιρείας στα παιδιά και τους νέους, επικαλούμενοι τον ιστότοπο κοινής χρήσης φωτογραφιών Instagram και επιπτώσεις στην ψυχική υγεία.

Ένας σημαντικός αριθμός απαντήσεων επικεντρώθηκε σε αρνητικά σχόλια για τα στελέχη και τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο Mark Zuckerberg, εκφράζοντας την αρνητική τους στάση για αποφάσεις που λαμβάνουν οι κύριοι εκπρόσωποι της εταιρείας.

[via]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like