MobilesNews

Η αμηχανία του Steve Jobs επί σκηνής που στάθηκε αφορμή για το πρώτο iPhone

0
Παρόλο που κάποιοι διαστρεβλώνουν την αλήθεια, η δημιουργία του iPhone ήταν το αποτέλεσμα πολλών υπαλλήλων της Apple που εργάζονταν σε μυστικές ομάδες και ας πιστεύει το μεγάλο μέρος του κοινού ότι ξεπήδησε ως ιδέα από το κεφάλι του Steve Jobs. Απλώς, ο αείμνηστος Jobs πήρε τον απόλυτο έλεγχο στα χέρια του αφού εξοργίστηκε με τη Motorola, στην αρχική προσπάθεια δημιουργία του πρώτου iPhone. Τώρα αναρωτιέστε τι σχέση είχε ο Jobs και το iPhone με τη Motorola και αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία.
Λάθος πιστεύατε πως το iPhone ήταν το πρώτο τηλέφωνο πάνω στο οποίο εργάστηκε η Apple. Στις 7 Σεπτεμβρίου 2005, η Motorola και η Apple παρουσίασαν το Rokr E1. Ένα μετονομασμένο Motorola E398 με δυνατότητα αποθήκευσης έως 100 τραγουδιών. Δεν ήταν αυτή η χαμηλή ικανότητα αποθήκευσης που αναστάτωσε τον Jobs, ούτε ήταν η κακή ποιότητα της συσκευής που τον γέμισε οργή.
Το χειρότερο που συνέβη με το Rokr E1 ήταν πως την στιγμή της αποκάλυψής του μπροστά στα μέσα ενημέρωσης, το τηλέφωνο απέτυχε να λειτουργήσει σωστά και ο Jobs έδειχνε ιδιαίτερα αναστατωμένος. Κοίταξε μάλιστα τότε την συσκευή και είπε: “έπρεπε να ξαναρχίσει τη μουσική μου ακριβώς εκεί που ήταν. Πάτησα το λάθος κουμπί. Αλλά εσείς μπορείτε να επαναφέρετε τη μουσική σας πίσω στο σημείο που ήταν αν πατήσετε το δεξί κουμπί.”
Αυτό το αναπάντεχο συμβάν, στάθηκε η αφορμή προκειμένου ο Jobs να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Apple θα μπορούσε να φτιάξει ένα καλύτερο τηλέφωνο και ανέθεσε σε ομάδες να αναπτύξουν τη συσκευή. Κανένα άλλο καταναλωτικό ηλεκτρονικό προϊόν δεν είχε το αδιάκοπο επίπεδο αγάπης και αφοσίωσης από τους ιδιοκτήτες και τους θαυμαστές του. Πριν λίγες ημέρες η Apple αποκάλυψε τη νέα σειρά iPhone 14 και παρόλο που ανακοίνωσε τη δορυφορική συνδεσιμότητα και για τις τέσσερις νέες συσκευές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αυτό δεν ήταν το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό.
Εκείνο που ξεχωρίζει για φέτος πάνω στο νέο iPhone είναι το Dynamic Island, το σκουρόχρωμο κόψιμο σε σχήμα χαπιού που αντικατέστησε την εγκοπή στα μοντέλα iPhone 14 Pro. Η Apple το μετέτρεψε από ένα σχέδιο που επικρίθηκε συχνά στο αναμφισβήτητα πιο συναρπαστικό μέρος των νέων μοντέλων iPhone Pro. Αξίζει ένα μπράβο στην Apple που ουσιαστικά μετέτρεψε την εγκοπή σε κέντρο μηνυμάτων. Μπορείτε ακόμη και να το θεωρήσετε μια μικρή, δευτερεύουσα οθόνη που αλλάζει σχήμα για ειδοποιήσεις.
Παρόλα αυτά, η Apple δεν παύει να έχει τους επικριτές της που απευθείας κατηγόρησαν τη σειρά iPhone 14. Μια κριτικός, συγκεκριμένα, τράβηξε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης αφού είπε ότι τα μοντέλα iPhone 14 είναι ίδια με τα μοντέλα iPhone 13. Ο λόγος είναι το επώνυμο της κοπέλας, που είναι Jobs.
Η Eve Jobs είναι η 23χρονη κόρη του Steve και στο Instagram χλεύασε τα αποκαλυπτήρια του iPhone 14 δημοσιεύοντας μια φωτογραφία ενός άνδρα που κρατά ψηλά το ίδιο ακριβώς πουκάμισο που φοράει. Η λεζάντα που έγραψε λέει: “Αναβαθμίζομαι από iPhone 13 σε iPhone 14 μετά τη σημερινή ανακοίνωση της Apple”.
Βέβαια, κάποιοι θα αναρωτηθούν για το πόσο στενά παρακολουθούσε η Eve την εκδήλωση “Far Out”, γιατί εν τέλει το iPhone 14 Plus 6,7 ιντσών είναι εντελώς νέο μοντέλο και θα έχει την καλύτερη διάρκεια μπαταρίας από οποιοδήποτε iPhone. Και τα τέσσερα μοντέλα διαθέτουν το νέο δορυφορικό σύστημα Emergency SOS και στα μοντέλα Pro, υπάρχει τώρα μια ευρεία κάμερα 48 MP στο πίσω μέρος και φυσικά το νέο σχέδιο Dynamic Island.
Οπότε, ίσως η μικρή Eve να μην ενδιαφέρεται πραγματικά για την κριτική του iPhone 14 και απλώς ήθελε να τραβήξει την προσοχή στα social media…

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Καλώς ήλθατε {{inv_username}}

comments

  1. says:
    {{ getCommDate(item.date) }}

{{inv_error}}

Σύνδεση

You may also like