Jump to content

Firewall τών WINDOWS XP

alieus
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έψαξα αρκετά για θέματα ΧΡ εδώ αλλά δεν βρήκα κάτι, γι' αυτό ελπίζω να μην κάνω πλεονασμό με το ζήτημα που με απασχολεί.

Τώρα που η microsoft δεν υποστηρίζει τα ΧΡ, παρατήρησα ότι έχει απενεργοποιηθεί το firewall των windows μου. Τα ΧΡ έχω ακόμη και δεν σκοπεύω να τα αλλάξω όσο μπορώ.

Φοβάμαι ότι ίσως δεν είναι θέμα μη υποστήριξης αλλά ότι έκανα κάτι εγώ και το απενεργοποίησα. Όταν προσπαθώ να το ενεργοποιήσω από τον πίνακα ελέγχου βγάζει μήυμα ότι λόγω αγνώστου προβλήματος τα windows δεν μπορούν να προβάλλουν τις ρυθμίσεις... κλπ

Βέβαια πέρασα ένα άλλο firewall αλλά πολύ θα ήθελα να ξέρω αν το αντιμετώπισε και άλλος χρήστης των ΧΡ.

έχεις βάλει πρόγραμμα που περιέχει firewall, π.χ nod32 ; Αν ναι, το απενεργοποιεί νομίζω αυτόματα.

Το ΑVG Free είναι μόνο antivirus, δεν έχει firewall. Κάτι άλλο συμβαίνει και πιθανώς να μην εκκινεί κάποιο service. Καλύτερα να το ψάξεις περισσότερο, μπορεί να βρεις λύση, για παράδειγμα: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_xp-system/windows-firewall-wont-turn-on/401e39ba-a3ba-478f-bb75-e9629c8a1810

δες αυτό που λέει ο mcde.

το άλλο firewall που πέρασες όπως αναφέρεις πιο πάνω, ποιό είναι ; Το απεγκατέστησες φαντάζομαι,σωστά ; :confused:

Ευχαριστώ και τους δυο για τις απαντησεις. Το λινκ δεν με βοήθησε γιατί δεν είχα κάποιους κωδικούς σφάλματος όπως αναφέρονται εκεί. Σκεφτηκα ότι ίσως να μην ήταν πρόβλημα μπλοκαρίσματος ή απεγκατάστασης του firewall αλλά όπως έλεγε και η ειδοποίηση απλώς δεν μπορούσαν να φανούν οι ρυθμίσεις του firewall, δηλαδή ίσως έτρεχε αλλά δεν μπορούσε να βγεί ο πίνακας με τις ρυθμίσεις. Δεν ξέρω ακριβώς, ίσως. Εν πάση περιπτώσει, μου ήρθε η ιδέα να ξαναπεράσω το service pack 3 και ώ του θαύματος λύθηκε το πρόβλημα. Το αναφέρω μήπως και βοηθηθεί κάποιος με παρόμοιο πρόβλημα. Εξ άλλου οι μεγαλύτερες ανακαλύψεις έγιναν... κατά τύχη... χαχαχααα:D

ναι, όντως οι μεγαλύτερες έγιναν κατα τύχη... :lol: