Jump to content

Pci slot σε laptop?

Haris1977
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παίδες ερώτηση :

Θα ήθελα να ρωτήσω αν οι κανονικές κάρτες ήχου σε pci slot (αυτές που έχουμε στα desktop pc μας) μπαίνουν κανονικά σε slot του laptop. Sorry αν η ερώτηση είναι χαζή ή αν έχει απαντηθεί αλλά από laptop δεν γνωρίζω

Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν γενικά οι laptop είναι πιο αθόρυβοι απ τους desktop . Θέλω να αγοράσω έναν, αλλά τον θέλω μόνο και μόνο για μουσική (studio επεξεργασίας ήχου). Γι αυτό ρωτώ και για τις κάρτες ήχου ;)

Τέλος τί γνώμη έχετε για την προσφορά της Multirama (http://www.multirama.gr από άποψη αξιοπιστίας, ταχύτητας κ.λ.π εννοώ) στο laptop (acer αν δεν κάνω λάθος με 699 euro?).

Thanks !

Να προσέχετε ΠΟΤΕ και ΠΟΥ να τρέχετε με το car σας..;)

Όχι δεν μπορείς μιας και τα Laptops δεν έχουν θύρες επέκτασης pci.Mερικά έχουν mini-pci αλλά δεν νομίζω να υπάρχουν κάρτες ήχου σε mini-pci...Η ευκολότερη λύσξ είναι μια usb ή και Firewire κάρτα ήχου

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Haris1977 (12 Σεπ. 2004 , 09:23)

Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν γενικά οι laptop είναι πιο αθόρυβοι απ τους desktop .

Εξαρτάται από το μηχάνημα. Έχω έναν compaq Pentium IV mobile 2,4 και ο ανεμιστήρας του δουλεύει σχεδόν συνέχεια, ενώ ώρες-ώρες μου θυμίζει ηλεκτρικό σκουπάκι. Από την άλλη σ' 'έναν ACER Centrino 1,3 δε θυμάμαι τώρα που το σκέφτομαι να έχω ακούσει ποτέ το ανεμιστηράκι του. Με ίδια πάνω κάτω χρήση.

Γενικά, αν και δεν είναι απόλυτο, όσο πιο desktop replacement είναι ένα laptop τόσο πιο θορυβώδες είναι.

Εγκαταλείψτε την ελπίδα για ένα καλύτερο παρελθόν!

Γενικά, αν και δεν είναι απόλυτο, όσο πιο desktop replacement είναι ένα laptop τόσο πιο θορυβώδες είναι.

Ούτε και αυτό είναι απόλυτο μιας και το FuJitsu-Siemens μου me Desktop επεξεργαστή P4 2Ghz είναι πόλύ αθόρυβο. Ενώ από την άλλη ενα mobile P3 του αδερφού μου στα 1Ghz κάνει σαν αεροπλάνο όταν ξεκινάνε τα ανεμιστηράκια του... :p

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος NikTG (12 Σεπ. 2004 , 10:51)

Η ευκολότερη λύση είναι μια usb ή και Firewire κάρτα ήχου

Συμφωνώ για την USB κάρτα ήχου αν και οι καλές είναι αρκετά ακριβές (υπάρχουν και κάτι άλλες οι οποίες χρησιμοποιούν pci slot+box αλλά απ'ότι μου λες και αυτές προφανώς δεν θα κάνουν..)

Τι εννοείς firewire? Είναι αυτή η υποδοχή που έχει η soundblaster για τις ψηφιακές μηχανές?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος NikTG (12 Σεπ. 2004 , 12:11)

Ούτε και αυτό είναι απόλυτο μιας και το FuJitsu-Siemens μου me Desktop επεξεργαστή P4 2Ghz είναι πόλύ αθόρυβο. Ενώ από την άλλη ενα mobile P3 του αδερφού μου στα 1Ghz κάνει σαν αεροπλάνο όταν ξεκινάνε τα ανεμιστηράκια του... :p

Αυτό δεν είπα κι εγώ; Οτι δηλαδή δεν είναι απόλυτο. Παίζει μεγάλο ρόλο η ποιότητα κατασκευής και η εσωτερική σχεδίαση του laptop. Όσο για τη σύγκριση που κάνεις δεν ξέρω κατά πόσο είναι δίκαιη μιας και μιλάμε για διαφορετικής γενιάς επεξεργαστές με πιθανώς διαφορετικό βήμα ολοκλήρωσης και τάσης λειτουργίας.

Εγκαταλείψτε την ελπίδα για ένα καλύτερο παρελθόν!

Ναι η Sound Blaster Audigy 2 ZS για παραδειγμα εχει firewire υποδοχή.

Οσο για τον θόρυβο που σε ενδιαφερει στα περισσότερα laptop το ανεμιστηρακι για να δροσίζει την cpu κανει σαν μικρο αεροπλανάκι οπως ειπε και ο φίλος παραπάνω. Η Centrino ειναι λιγο ποιο αθόρυβοι γενικά.

Καλυτερα πηγαινε σε μαγαζι και τεστάρησε απο κοντα τα μηχανήματα.

Ειπε ο Εβραιος να παει στο παζαρι και ηταν ημερα...............Σαββατο!!

Να σαι καλά man thanks! ;)