Jump to content

Τα XP δεν κάνουν Restart. HELP!!

ckck20
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γειά σας. Αναβάθμισα τον υπολογιστή μου πρόσφατα(όχι εγώ, ο τεχνικός) και τώρα συμβαίνει ένα παράδοξο. Ενώ αρχικά είχα windows 98 και στην συνέχεια Μe όλα λειτουργούσαν μια χαρά. Αποφάσισα να αναβαθμίσω σε XP και κατα την διάρκεια του installation κάθε φορά που

χρειαζόταν restart κολλούσε και το έκανα manually restart. Τέλος πάντων... τα έβαλα. Το πρόβλημα είναι ότι κάθε φορά που χρειάζεται να γίνει restart το σύστημα ετοιμάζεται και μετά κολλά. Ουσιαστικά το green power led σβήνει , ο επεξεργαστής και το τροφοδοτικό εξακολουθούν να δουλεύουν και η οθόνη μένει κολλημένη και στάσιμη.

Έκανα format και προσπάθησα να βάλω XP απο bootable cdrom και πάλι... κάθε φορά που χρειάζεται restart δεν μπορεί να το κάνει ο υπολογιστής μου. Πότε κολλά και πότε σβήνει το power led και κολλά. Τέλος πάντων... πάλι μπηκαν και πάλι το ίδιο πρόβλημα. Άλλαξα τις

ρυθμίσεις του bios... τις ρυθμίσεις των windows για power managment αλλα τίποτα. Το πρόβλημα τι μπορεί να είναι jumbers? bios? καλώδια case προς motherboard? Ασυμβατότητα XP με το hardware μου ? Αφού δεν κάνει restart απο το installation του λειτουργικού.

Το παράδοξο είναι ότι κανονικό format και εγκατάσταση WIN 98 ή WIN ME όλα γίνονται κανονικά.

Ακόμα και restart κάνει μετά απο την εγκατάσταση του λειτουργικού.

ριξε μια ματια στο BIOS σου και συγκεκριμενα στο Power Management, σε πολλα παλαια Motherboards ΠΧ το 440ΒΧ απο τα 2000 και μετα ηθελε αλλες ρυθμησεις εκει.

εαν μας πεις τι hardware εχεις ισως μπορουμε να βοηθησουμε πιο πολυ

Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη.

Πιθανότατα είναι αυτό που λέει ο Hunter. Tα xp χρησιμοποιούν το ACPI που δεν είναι υποστηρίζεται από σχετικά παλιό hardware. Ίσως με μια αναβάθμιση στο BIOS (αν υπάρχει) να διορθωθεί το πρόβλημα.

Ρε παιδιά καινούργιο motherboard είναι elite 648-a2 deluxe acpi compliant με celeron d 2.53GHz, είναι καινούργια. 256ΜΒ ram , geforce 4 mx 440 2 drives 1 δίσκος. Πειραματίστηκα με το ΒΙΟS έβαλα τα fail safe και τα optimum settings αλλα τίποτα. Πιο καινούργιο Bios δεν υπάρχει. Λέτε να φταίει το τροφοδοτικό που είναι μόνο 230W ?