soom Δημ. December 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2009 Επειδή έχει λήξει το premium μου στο rs, με ποιο προγραμματάκι του βάζεις τα dl links και τα παίρνει και τα βάζει μόνο του??? Επίσης, ποιο είναι το Adobe Photoshop που πρέπει να κατεβάσω? Απλά πράγματα θέλω.. Abobe Photoshop Elements??? Γιατί τα έψαχνα:X και χάθηκα..:O:worry: Παράθεση http://img259.imageshack.us/img259/3545/sitelogow.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
N1GHTM4R3 Δημ. December 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2009 @soom δοκιμασε to jdownloader και στα παραθηρα αλλα και στα μακ ειναι κορυφη!! Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
N1GHTM4R3 Δημ. December 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2009 γνωριζει κανεις πως γινεται εναλαγη γλωσσας απο ελληνικα σε αγγλικα στα μακ? ειναι σπαστικο καθε φορα να χρειαζετε να πηγαινω με το ποντικι για να αλλαξω γλωσσα.. Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soom Δημ. December 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2009 γνωριζει κανεις πως γινεται εναλαγη γλωσσας απο ελληνικα σε αγγλικα στα μακ? ειναι σπαστικο καθε φορα να χρειαζετε να πηγαινω με το ποντικι για να αλλαξω γλωσσα.. Command + Spacebar Αλλά μπορείς να το αλλάξεις!:rolleyes: Παράθεση http://img259.imageshack.us/img259/3545/sitelogow.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Teisos Δημ. December 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2009 Επίσης, ποιο είναι το Adobe Photoshop που πρέπει να κατεβάσω? Απλά πράγματα θέλω.. Abobe Photoshop Elements??? Γιατί τα έψαχνα:X και χάθηκα..:O:worry: Adobe Photoshop CS4 Extended, ειναι γυρω στα 700MB. Εννοειται θα κατεβασεις το 4, καθως ειναι ( το πρωτο) 64μπιτο, εκτος αν εννοεις για mac, οπου ειναι ακομα 32. (εγω δεν εχω καταλαβει, στα leopard, μπορεις να εγκαταστησεις σπασμενα προγραμματα; :confused:) Καλα, τι πανικος εγινε εδω με το synching και τις επαφες στο iPhone. Πανικος και ομίχλη! Απορησα, γιατι υπεθεσα, οτι αυτα θα τα 'χετε λυμενα πρωτα-πρωτα. Παράθεση ƒ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soom Δημ. December 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2009 (εγω δεν εχω καταλαβει, στα leopard, μπορεις να εγκαταστησεις σπασμενα προγραμματα; :confused:) :X :cry:yeap....:ninja::ninja: Αλλά δεν το λέμε.....:X Adobe Photoshop CS4 Extended, ειναι γυρω στα 700MB. Εννοειται θα κατεβασεις το 4, καθως ειναι ( το πρωτο) 64μπιτο, εκτος αν εννοεις για mac, οπου ειναι ακομα 32. Καλα, τι πανικος εγινε εδω με το synching και τις επαφες στο iPhone. Πανικος και ομίχλη! Απορησα, γιατι υπεθεσα, οτι αυτα θα τα 'χετε λυμενα πρωτα-πρωτα. Είδες ένα πράγμα με τους συγχρονισμούς που έγινε... Χάος.. Αλλά στο τέλος βρέθηκε λύση εκτός από τον Δημήτρη...! Όσο για το Adobe... Θα το κοιτάξω αύριο...! Παράθεση http://img259.imageshack.us/img259/3545/sitelogow.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. December 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2009 Συγχρονισα τελικα με το sync i blink στο google αφου μου περασε 794 επαφες χ 2 και στο τηλ αλλα κ στο google account μου και αφου τις εσβησα τις διπλες( δλδς 1588 επαφες το συνολο!!!) μια μια και στο μηλο αλλα και στο google τελικα ειναι οι ιδιες και στα δυο μερη:wacko: να τα χεσω τα εσπεριδοειδη κ το καλο τους αν ειναι ετσι... Αλλα εχω την λυση ετοιμη.. Οχι θα κατσω να σκασω:cool: Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
foxx Δημ. December 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2009 Δεν έχει βγει ακόμη και καμμιά WM συσκευή της προκοπής βρε Δημήτρη για να την κάνεις την λαδιά. :lol: Θα σου έλεγα να κάνεις υπομονή και έρχονται WM7 και νέα μήλα αλλά μάλλον ο ...τοίχος σου έχει ανώμαλες ορέξεις και δεν ξέρω πόσο θα αντέξει χωρίς σεξ. :p Καλημέρα σε όλη την καλή παρέα! Παράθεση Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fanko Δημ. December 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2009 Συγχρονισα τελικα με το sync i blink στο google αφου μου περασε 794 επαφες χ 2 και στο τηλ αλλα κ στο google account μου και αφου τις εσβησα τις διπλες( δλδς 1588 επαφες το συνολο!!!) μια μια και στο μηλο αλλα και στο google τελικα ειναι οι ιδιες και στα δυο μερη:wacko: να τα χεσω τα εσπεριδοειδη κ το καλο τους αν ειναι ετσι... Αλλα εχω την λυση ετοιμη.. Οχι θα κατσω να σκασω:cool: Αρχισες πάλι τις απειλές....? :X Συγχρονισα τελικα με το sync i blink στο google αφου μου περασε 794 επαφες χ 2 και στο τηλ αλλα κ στο google account μου και αφου τις εσβησα τις διπλες( δλδς 1588 επαφες το συνολο!!!) μια μια και στο μηλο αλλα και στο google τελικα ειναι οι ιδιες και στα δυο μερη:wacko: να τα χεσω τα εσπεριδοειδη κ το καλο τους αν ειναι ετσι... Αλλα εχω την λυση ετοιμη.. Οχι θα κατσω να σκασω:cool: Νομίζω ότι βρήκα λύση για το πρόβλημά σου. Διάβασε αυτό : http://support.apple.com/kb/HT1692 Παράθεση iPhone 4 32GB Black iOS 4.0.2 - iPhone 3GS 32GB Black iOS 4.0.1 // MacBookPro 15.4'' - 2.80 GHz "Μόνη ξανά δεν θα σ' αφήσω, να μη μ' αφίσεις μόνο ποτέ" ...είπα κάποτε... Κώστας @ Εξάρχεια & Αγ. Δημήτριος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. December 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2009 Αρχισες πάλι τις απειλές....? :X αν ενοεις για να δωσω το μηλο,οχι φυσικα!! ειναι δυσκολος πλεον ο αποχωρισμος μας :D κανουμε καλη παρεα αλλα μου κανει τσαλιμακια για να ανανεωνεται η σχεση μας :happy: δεν ξερει ομως οτι αν το παρακανει θα ασπαστει καποιον απο τους τοιχους του σπιτιου μου:p ενοω οτι θα αναγκαστω να ξαναπαρω καποιο wm για να χαλαρωσω απο τα τερτιπια του ...το θεμα ειναι ποιο ?:O οσο για το λινκ σου,ευχαριστω πολυ,:) το ειχα κοιταξει για αυτο ρωτησα αν μπορουσα να σβησω την σχεση του τηλ με το pc χωρις να χασω τα δεδομενα μου απο το τηλ... ετσι απλα εγκαθιστωντας απο την αρχη το itunes να δημιουργησω νεα σχεση και να συγχρονισω παλι οτι ειχα στο τηλ με το pc ...:O Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
milena03 Δημ. December 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2009 ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΘΥΜΗΣΟΥΜΕ :lol: Νο2 ΠΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ? Βραζιλιάνος πορνοστάρ - Ντον Χοσέ λος Πέος Ντούρος Αιγύπτιος ανίκανος- Αλή Μουπέφτι Κινέζα στριπτηζέζ - Ναμουνάκι Κουναμούτο Βουλγάρα πλαστική χειρουργός - Ταφτιάνα Σούκοβα Γιαπωνέζος νεκροθάφτης - Νασουσίρο Τοκασόνι Γιαπωνέζος ουρολόγος -Κίταμου Ταούρα Ιταλός μαραγκός - Τοκόβι Τοκαδρόνι Χιλιανός ιδιοκτήτης μπαρ -Κάρλος Εχομπάρ Νικαραγουανός τεμπέλης - Σαντινίστα Πούχο Ρουμάνα ορθοπεδικός - Κάκοσι Μινίσκου Ισπανός φοβητσιάρης - Αντόνιο Κλασαμέντες Γαλάτης τραβεστί - Σιγγρουφίξ Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ktsak Δημ. December 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2009 αν ενοεις για να δωσω το μηλο,οχι φυσικα!! ειναι δυσκολος πλεον ο αποχωρισμος μας :D κανουμε καλη παρεα αλλα μου κανει τσαλιμακια για να ανανεωνεται η σχεση μας :happy: δεν ξερει ομως οτι αν το παρακανει θα ασπαστει καποιον απο τους τοιχους του σπιτιου μου:p ενοω οτι θα αναγκαστω να ξαναπαρω καποιο wm για να χαλαρωσω απο τα τερτιπια του ...το θεμα ειναι ποιο ?:O οσο για το λινκ σου,ευχαριστω πολυ,:) το ειχα κοιταξει για αυτο ρωτησα αν μπορουσα να σβησω την σχεση του τηλ με το pc χωρις να χασω τα δεδομενα μου απο το τηλ... ετσι απλα εγκαθιστωντας απο την αρχη το itunes να δημιουργησω νεα σχεση και να συγχρονισω παλι οτι ειχα στο τηλ με το pc ...:O Μητσο, αποτι ειδα στη συνατηση, το Acer Touch S200 (F1) φανηκε καλο .................για WM, παντα. Και ειναι και οικονομικοτερο του HD2. Αλλα τι τα θες βρε παιδι μου, μηλο δεν ειναι και ΔΕΝ θα γινει ΠΟΤΕ ;) Παράθεση Κωστας (Pterarxos) Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων" We Think Different http://img718.imageshack.us/img718/3200/pterarxosmember420120.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. December 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2009 Μητσο, αποτι ειδα στη συνατηση, το Acer Touch S200 (F1) φανηκε καλο .................για WM, παντα. Και ειναι και οικονομικοτερο του HD2. Αλλα τι τα θες βρε παιδι μου, μηλο δεν ειναι και ΔΕΝ θα γινει ΠΟΤΕ ;) το ξερω Κωστη,αλλα φαινεται τιμια συσκευη,κατι που δεν ηταν κανενα τηλ της htc ;)(εκτος του p3600) θελω να πιστευω οτι θα μου κανει δουλεια χωρις τα τερτιπια της htc με drivers,tf3d και λοιπα τερτιπια που με ενοχλουσαν ανεκαθεν.... αυτο που δεν πιανεται με τπτ στο μηλο ειναι το browsing του :confused: ειναι απλα απο αλλο πλανητη,συγκρινομενο με οτι αλλη συσκευη υπαρχει .....:!: @Κωστη (milena) πετα κανενα τετοιο που και που να μας φτιαχνεις :D:D Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
milena03 Δημ. December 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2009 υπαρχει κανενας φυσικος στο forum? θελω να ποσταρω μια ιστορια που βρηκα και εχει σχεση με αυτην ,να μας πει αν ισχυει . να ποσταρω αλλα τετοια περι ευθυμιας η θα με βγαλουν :offtopic: :lol: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. December 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2009 υπαρχει κανενας φυσικος στο forum? θελω να ποσταρω μια ιστορια που βρηκα και εχει σχεση με αυτην ,να μας πει αν ισχυει . να ποσταρω αλλα τετοια περι ευθυμιας η θα με βγαλουν :offtopic: :lol: με τοσο διαβασμα που εχουμε ριξει (με αυτα τα μαραφετια που εχουμε μπλεξει :lol:) Κωστη ,τοσα χρονια :( θα επρεπε ολοι μας να ειμαστε ηδη πυρηνικοι επιστημονες :lol::lol: οσο για το off topic.....ποιος απο εμας ειναι on ??:worry::happy: Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ktsak Δημ. December 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2009 υπαρχει κανενας φυσικος στο forum? θελω να ποσταρω μια ιστορια που βρηκα και εχει σχεση με αυτην ,να μας πει αν ισχυει . να ποσταρω αλλα τετοια περι ευθυμιας η θα με βγαλουν :offtopic: :lol: Device Killer, συνεχισε κανονικα. Σαυτο το thread κανενας δεν ειναι Off Topic :rolleyes: Παράθεση Κωστας (Pterarxos) Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων" We Think Different http://img718.imageshack.us/img718/3200/pterarxosmember420120.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. December 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2009 Device Killer, συνεχισε κανονικα. Σαυτο το thread κανενας δεν ειναι Off Topic :rolleyes: :lol::lol::lol::rotfl::rotfl::yahoo::up: Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soom Δημ. December 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2009 Ζητήσατε φυσικό;;;; Παρόν!!!!!! :):) πείτε μου..... Παράθεση http://img259.imageshack.us/img259/3545/sitelogow.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fanko Δημ. December 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2009 αν ενοεις για να δωσω το μηλο,οχι φυσικα!! ειναι δυσκολος πλεον ο αποχωρισμος μας :D κανουμε καλη παρεα αλλα μου κανει τσαλιμακια για να ανανεωνεται η σχεση μας :happy: δεν ξερει ομως οτι αν το παρακανει θα ασπαστει καποιον απο τους τοιχους του σπιτιου μου:p ενοω οτι θα αναγκαστω να ξαναπαρω καποιο wm για να χαλαρωσω απο τα τερτιπια του ...το θεμα ειναι ποιο ?:O οσο για το λινκ σου,ευχαριστω πολυ,:) το ειχα κοιταξει για αυτο ρωτησα αν μπορουσα να σβησω την σχεση του τηλ με το pc χωρις να χασω τα δεδομενα μου απο το τηλ... ετσι απλα εγκαθιστωντας απο την αρχη το itunes να δημιουργησω νεα σχεση και να συγχρονισω παλι οτι ειχα στο τηλ με το pc ...:O Για τη νέα σχέση δεν είναι αναγκαίο να εγκαταστήσεις ξανά το iTunes. Απλά reset history sync Παράθεση iPhone 4 32GB Black iOS 4.0.2 - iPhone 3GS 32GB Black iOS 4.0.1 // MacBookPro 15.4'' - 2.80 GHz "Μόνη ξανά δεν θα σ' αφήσω, να μη μ' αφίσεις μόνο ποτέ" ...είπα κάποτε... Κώστας @ Εξάρχεια & Αγ. Δημήτριος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. December 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2009 Για τη νέα σχέση δεν είναι αναγκαίο να εγκαταστήσεις ξανά το iTunes. Απλά reset history sync και δεν θα χασω τπτ απο το μηλο μολις το ξανασυνδεσω ? θελω να βαλω τις επαφες μου οπως τις εχω τωρα στο μηλο,στο outlook...και οχι να μου περαστουν στοιχεια απο το outlook... οσες φορες εσβησα τις επαφες απο το outlook για να περαστουν αυτες του μηλου... μου εσβηνε και του μηλου:wacko: γμτ :(:( Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
b_bil2 Δημ. December 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2009 και δεν θα χασω τπτ απο το μηλο μολις το ξανασυνδεσω ? θελω να βαλω τις επαφες μου οπως τις εχω τωρα στο μηλο,στο outlook...και οχι να μου περαστουν στοιχεια απο το outlook... οσες φορες εσβησα τις επαφες απο το outlook για να περαστουν αυτες του μηλου... μου εσβηνε και του μηλου:wacko: γμτ :(:( απο εδω το πας απο εκει το πας παλι WM θα πας ! :D δεν ειναι αυτο παρασερνεις και εμας :D χθες ειμουνα στο μαγαζι και μου λεει η αδερφη μου στειλε μου μια φωτο με την μπουμπου (κορη μου) αντε να της εξηγησω εγω τωρα οτι δεν στελνει το μηλο:O ακουω και εσενα .. λιγο το θες :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. December 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2009 Ζητήσατε φυσικό;;;; Παρόν!!!!!! :):) πείτε μου..... Πάρε το πτυχίο σου πρώτα και μετά να σε πούμε και Φυσικό. :lol: Μου θυμίζεις κάτι πρωτοετά Ιατρικής που συστήνονται ως γιατροί :lol: (πλάκα κάνω ρε) Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soom Δημ. December 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2009 Πάρε το πτυχίο σου πρώτα και μετά να σε πούμε και Φυσικό. :lol: Μου θυμίζεις κάτι πρωτοετά Ιατρικής που συστήνονται ως γιατροί :lol: (πλάκα κάνω ρε) :lol::lol: τελειόφοιτος είμαι ρε Νίκο. Ένα κωλοχαρτο λείπει!! Από μαθήματα ξεμπερδεψα. Ότι ήταν να πάρω από το φυσικό εδώ, το πήρα. Άντε πες τελευταίες γνώσεις τώρα στην αστροφυσική. Μετά..... :D Παράθεση http://img259.imageshack.us/img259/3545/sitelogow.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
milena03 Δημ. December 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2009 Ζητήσατε φυσικό;;;; Παρόν!!!!!! :):) πείτε μου..... δεν ειναι κατι σπουδαιο αλλα μου εκανε φοβερη εντυπωση γιατι ειναι και αληθινο γεγονος μια που υπαρχει και το ονομα του πρωην φοιτητη και επειτα επιστημονα Το παρακάτω κείμενο αφορά μια ερώτηση που τέθηκε σε μια εξέταση Φυσικής στο πανεπιστήμιο της Κοπενχάγης. "Περιγράψτε πως μπορούμε να μετρήσουμε το ύψος ενός ουρανοξύστη χρησιμοποιώντας ένα βαρόμετρο" Ενας φοιτητής απάντησε : "Δένετε ένα μακρύ σπάγκο στο λαιμό του βαρόμετρου, τότε κατεβάζετε το βαρόμετρο από την ταράτσα στο έδαφος. Το μήκος του νήματος συν το μήκος του βαρομέτρου θα είναι ίσο με το ύψος του κτιρίου." Αυτή η πρωτότυπη απάντηση, έκανε έξω φρενών τον εξεταστή έτσι ώστε ο φοιτητής κόπηκε αμέσως. Ο φοιτητής προσέφυγε στις αρχές του πανεπιστημίου διαμαρτυρόμενος ότι η απάντησή του ήταν αναμφίβολα σωστή, και το πανεπιστήμιο όρισε έναν ανεξάρτητο εξεταστή να διερευνήσει την υπόθεση. Ο διαιτητής αυτός έκρινε ότι η απάντηση ήταν πράγματι σωστή, αλλά δεν έδειχνε καμιά αξιοσημείωτη γνώση της φυσικής. Για να διαλευκανθεί τελείως το θέμα αποφασίστηκε να καλέσουν το σπουδαστή και να του αφήσουν έξι λεπτά μέσα στα οποία αυτός έπρεπε να δώσει μια προφορική απάντηση που να δείχνει μια εξοικείωση με τη φυσική σκέψη. Για πέντε λεπτά αυτός παρέμεινε σιωπηλός, βυθισμένος σε σκέψεις. Ο εξεταστής του θύμισε ότι ο χρόνος τελείωνε, και ο σπουδαστής απάντησε ότι ήδη είχε στο μυαλό του αρκετές συναφείς απαντήσεις αλλά δεν μπορούσε να αποφασίσει ποια να χρησιμοποιήσει. Στην προτροπή να βιαστεί, ο σπουδαστής απάντησε ως εξής: " Κατ' αρχήν μπορείς να ανεβάσεις το βαρόμετρο στην κορυφή του ουρανοξύστη, να το αφήσεις να πέσει στο δρόμο και να μετρήσεις το χρόνο που κάνει να φτάσει στο έδαφος. Το ύψος του κτιρίου μπορεί τότε να βρεθεί από τον τύπο H=gt "Ή αν υπάρχει ηλιοφάνεια μπορείς να μετρήσεις το ύψος του βαρόμετρου, να το στήσεις όρθιο στο έδαφος και να μετρήσεις το μήκος της σκιάς του. Να μετρήσεις ύστερα το μήκος της σκιάς του ουρανοξύστη, και τέλος με απλή αριθμητική αναλογία να βρεις το πραγματικό ύψος του ουρανοξύστη." > "Αλλά αν θέλεις να κάνεις μια πραγματικά επιστημονική δουλειά, θα μπορούσες να δέσεις ένα μικρού μήκους νήμα στο βαρόμετρο και να το βάλεις σε ταλάντωση σαν εκκρεμές, πρώτα στο έδαφος και μετά στην ταράτσα του ουρανοξύστη. Το ύψος θα μπορούσε στη συνέχεια να βρεθεί μετρώντας και συγκρίνοντας τις δυο περιόδους οι οποίες είναι αντιστρόφως ανάλογες των τετραγωνικών ριζών των επιταχύνσεων της βαρύτητας, στο έδαφος και στο ύψος του ουρανοξύστη. Η επιτάχυνση της βαρύτητας εξαρτάται με τη σειρά της από το ύψος από την επιφάνεια της γης και συνεπώς γνωρίζοντας την επιτάχυνση της βαρύτητας στην ταράτσα βρίσκουμε το ύψος." "Ή αν ο ουρανοξύστης διαθέτει μια εξωτερική σκάλα κινδύνου θα ήταν ευκολότερο να ανεβείς τη σκάλα και να βάλεις διαδοχικά σημάδια επαναλαμβάνοντας το μήκος του βαρόμετρου. Μετά να προσθέσεις όλα αυτά τα μήκη." " Αν απλώς βαριόσουν, και ήθελες να χρησιμοποιήσεις το βαρόμετρο με ορθόδοξο τρόπο, μπορούσες να μετρήσεις την ατμοσφαιρική πίεση στην ταράτσα και στο έδαφος και να μετατρέψεις την διαφορά των milibars σε αντίστοιχη διαφορά σε μέτρα." "Αλλά επειδή ως φοιτητές συνεχώς παροτρυνόμαστε να ασκούμε την ανεξαρτησία του μυαλού και να εφαρμόζουμε επιστημονικές μεθόδους, αναμφίβολα ο καλύτερος τρόπος θα ήταν, να χτυπήσουμε την πόρτα του θυρωρού και να του πούμε: θα σου άρεσε να έχεις ένα ωραίο καινούριο βαρόμετρο, θα σου χαρίσω αυτό αν μου πεις το ύψος του ουρανοξύστη'. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaharakis Δημ. December 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2009 απο εδω το πας απο εκει το πας παλι WM θα πας ! :D δεν ειναι αυτο παρασερνεις και εμας :D χθες ειμουνα στο μαγαζι και μου λεει η αδερφη μου στειλε μου μια φωτο με την μπουμπου (κορη μου) αντε να της εξηγησω εγω τωρα οτι δεν στελνει το μηλο:O ακουω και εσενα .. λιγο το θες :D Βill ειναι καποια πραγματα που δεν ξεπερνιωνται και καποια στιγμη θα τα χρειαστεις...δεν μπορουμε να τα εχουμε με το μηλο ολα δυστυχως... εκει μπαινει η αμφιβολια του αν αξιζει καθε επιστροφη στα wm.... αλλα μολις ανοιξω τον σαφαρι μου φευγουν ολοι οι ενδοιασμοι αμεσως :D παντως πολλες φορες μου εχει τυχει να θελει καποιος/α φιλος/η να του στειλω κατι με bl και μολις τους λεω οτι το μηλο δεν μπορει ακομη να το κανει...η απανστηση τους με κανει κομματια...:( "πως ειναι δυνατον εσυ να εχεις τηλ που δεν μπορει να κανει βασικα πραγματα""??? αντε να εξηγησεις τωρα τι σημαινει browsing/σταθεροτητα/αξιπιστια/ευκολια χρησης και να σου αντιπαραθετουν τι δεν μπορεσες να κανεις με αυτο λιγο πριν :O Παράθεση ""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη"" """""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts