Jump to content

Περί... Apple products γενικότερα

pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

για το τελωνειο στο ειπε Κωστη ο Αλεξανδρος ;)

Δηλαδή σαν δώρο δεν έχει τελωνείο?

iPhone 4 32GB Black iOS 4.0.2 - iPhone 3GS 32GB Black iOS 4.0.1 // MacBookPro 15.4'' - 2.80 GHz

"Μόνη ξανά δεν θα σ' αφήσω, να μη μ' αφίσεις μόνο ποτέ" ...είπα κάποτε...

Κώστας @ Εξάρχεια & Αγ. Δημήτριος

• Απαντήσεις 17,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• ktsak

1057

• CarpeNoctum

1174

• zaharakis

1501

• soom

1462

αν γραψει πανω δωρο/commercial sample ή κατι παρομοιο τοτε δεν εχει τελωνειο...

εγω ετσι εχω φερει iPhone 2G/16GB apo Texas/El Paso! :lol:

Δημήτρης

XS Max 512gb.

ακουω ακουω :lol::lol:

εσυ βλεπεις???:p:lol::lol:

Μητσο, απολα πιο πολυ μ'αρεσε που αλλαξες την υπογραφη σου :cool:

Κωστας (Pterarxos)

Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων"  We Think Different 

http://img718.imageshack.us/img718/3200/pterarxosmember420120.png

Μητσο, απολα πιο πολυ μ'αρεσε που αλλαξες την υπογραφη σου :cool:

γιατι??:blink: τι σε πειραξε φιλε μου να την αλλαξω τωρα αμεσως!!!:)

""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη""

"""""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog

Φιλε Foxx, εμείς οι δυο σίγουρα συμφωνούμε σε ένα πράγμα: ότι διαφωνούμε :lol:.

Αυτό Γιάννη μου είναι σίγουρο, αν και δεν το βρίσκω κακό. Βλέπεις ενώ δεν συμπαθώ καθόλου μα καθόλου τα X vs Y flames, δεν έχω κανένα πρόβλημα με την πολιτισμένη διαφωνία από την οποία και από τα επιχειρήματα που ακούγονται όλο και κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα βγαίνει έστω και αν δεν ομολογείται ποτέ από τους διαφωνούντες. :lol:

Το mail του iPhone είναι κλάσεις ανώτερο από αυτό των WM.

Σε τι ακριβώς είναι ανώτερο; Στην απουσία threading; Στην εντελώς ελλειπή υποστήριξη IDLE IMAP; Στον περιορισμό του ενός μόνο exchange account όλο και όλο; Στην απουσία υποστήριξης αποθήκευσης και management των attachments; Στην απουσία track attendance ή multiaccount meeting requests; Στην έλλειψη υποστήριξης mass deletions, moves κλπ; Στην πλήρη απουσία conversation grouping features όπως flagging, tagging for replies κλπ; Ή μήπως στην απουσία του unified messaging και στο ανύπαρκτο configurability;

Οι εφαρμογές office επίσης. Κάθε εφαρμογή στο iPhone έχει το δικό της file management που είναι πολύ καλύτερο από το file management των WM. Γιατί? Γιατί στο iPhone οι καλές εφαρμογές σου δίνουν file management όχι μονο ενσύρματο αλλα και ασύρματο.

Γιάννη μου τι συζητούμε τώρα; Ολόκληρο ένα σύστημα WM από άκρη σε άκρη γίνεται μέρος ενός lan ή wan ασυρμάτως ή ενσυρμάτως και με πλήρη enterprise χαρακτηριστικά, domain ή workgroup. Και δεν μιλάμε για "παιδικές" λύσεις που κάθε εφαρμογή έχει το δικό της wifi adhoc ή dav server με ότι βολεύει τον κάθε developer, αλλά για κεντρικό networking management.

Επαναλαμβάνω, εγώ δε θέλω να αρχίσω να καταχωνιάζω τις εφαρμογές μου σε ιεραρχικά menu. Οι καλές 50 που χρησιμοποιώ βρίσκονται δυο flicks away. Δε θέλω να αρχίσω να ανοιγοκλείνω φακέλους για να κάνω αυτό που θέλω.

Γιάννη μου, αν η ιεράρχιση και η κατηγοριοποίηση αρχείων και application shortcuts δεν ήταν κάτι πραγματικά χρήσιμο, ούτε η Apple από την δεκαετία του 80 και το πρώτο finder μέχρι και σήμερα θα το χρησιμοποιούσε, ούτε και το ίδιο το underlaying OS του iPhone θα ακολουθούσε ιεραρχική δόμηση, ούτε τα Windows ή το linux ούτε το Android ούτε κανένα άλλο σύστημα.

Δέχομαι μετά χαράς την δική σου προτίμηση στο "χύμα εικονίδια", σαν προσωπική προτίμηση. Όμως εδώ δεν τίθεται απλά θέμα προτίμησης, αλλά βασικής έλλειψης κατηγοριοποίησης εφαρμογών, πλήρους απουσίας app & shortcut management. Κανείς δεν είπε πως η Apple όφειλε να ακολουθήσει το nested folders model των Windows ή του Android, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έπρεπε να απαρνηθεί εντελώς την ιεράρχιση, κατηγοριοποίηση και το management που μέχρι και τελευταίο smart-gadget χρησιμοποιεί.

Και οι δυό μας Γιάννη γνωρίζουμε πολύ καλά, πως η απόφασή της αυτή ήταν αποτέλεσμα της πρωταρχικής σχεδίασης του iPhone OS η οποία σχεδίαση δεν συμπεριλάμβανε ούτε είχε λάβει υπόψιν την δυνατότητα third party apps. Όμως κάτω από την πίεση που όλοι μας επίσης γνωρίζουμε, η Apple "αναγκάστηκε" στη συνέχεια να το αποδεχτεί ως καθεστώς και μάλιστα κερδοφόρο, αλλά δυστυχώς δεν έκανε τίποτα παραπάνω παρά κάτι ελάχιστες μικροπαρεμβάσεις στο springboard για να υποστηρίξει την διαχείριση των εφαρμογών. Μόνο που δυστυχώς με παρεμβάσεις και workarounds δεν γίνεται δουλειά, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή είτε ως home screen eye-candy, είτε ως λειτουργικότητα διαχείρισης εφαρμογών το springboard έστω και με τη βοήθεια του spotlight φαντάζει επιεικώς αρχέγονο μπροστά ακόμα και στα official Android και WM app managers και στα "μαγειρέματα" της HTC επάνω από αυτά τα λειτουργικά.

By the way το spotlight δεν είναι ένα απλό utility - ελπίζω να είναι ξεκάθαρο αυτό.

Αναλόγως πως το χρησιμοποιείς. Ο κυριολεκτικός χαρακτηρισμός "utility" δεν μειώνει την όποια χρησιμότητά του ως content search αλλά δεν μπορώ να πω πως με βρίσκω ιδιαίτερα ευχάριστη την ιδέα να πληκτρολογώ μέρος του ονόματος κάθε εφαρμογής, ως workaround της άρνησης της Apple να ενσωματώσει κατηγοριοποίηση με αποτέλεσμα τα χύμα εικονίδια. Ακόμα και στα Windows ή το OSX όπου το content - file indexing και το interactive search αποτελεί πια θεμελιώδες χαρακτηριστικό, δεν υποκατέστησε ούτε τα shortcuts ούτε το app management γενικότερα.

Calendar. Γιατί αυτό των Windows είναι καλύτερο? Στο iPhone έχεις push και sharing/invitations τόσο μέσω exchange, όσο μέσω CalDAV όσο τέλος και μέσω mobileme.

Γιάννη έχεις καιρό να χρησιμοποιήσεις WM μου φαίνεται, και μην με παρεξηγήσεις για αυτήν μου την διαπίστωση. Ακόμα και η ατζέντα του Symbian είναι κλάσεις ανώτερη από το ημερολόγιο του iPhone που ούτε ένα στοιχειώδες ToDo δεν κάνει. Αυτός άλλωστε δεν είναι και ο λόγος που το Appstore βρίθει από τέτοιες εφαρμογές;

Ποσα extra προγράμματα πρέπει να βάλεις στα WM για να αρχίσεις στοιχειωδώς να τα χρησιμοποιείς? Από πληκτρολόγια και ξυπνητήρια, μέχρι plugins για το home screen. Στο iPhone δε χρειάζονται αυτά.

Γιάννη μου από εποχής των πρώτων PPC ποτέ μου δεν χρησιμοποίησα τρίτα προγράμματα για ξυπνητήρια και πληκτρολόγια (εκτός των Ελληνικών όταν δεν υπήρχαν πριν μια δεκαετία). Τίποτα από αυτά δεν χρειάζεται στα WM ενώ αντίθετα στο iPhone ακόμα προσπαθώ να χωνέψω πως για παράδειγμα το ξυπνητήρι δεν ανοίγει το μηχάνημα έτσι και το έχεις off. Στο iPhone και όχι στα WM που τα είχαν off the box, χρειάστηκα εφαρμογές για Office apps, για GTD, για εντελώς στοιχειώδες file management, για έστω ασθενικό archiving ή task viewer μια και task management στο iPhone απλά δεν υπάρχει. Επίσης ακόμα ψάχνω στο appstore για εφαρμογές μετρητών κλήσεων, στατιστικής ανάλυσης κίνησης δεδομένων, κλπ, να ξέρω βρε αδελφέ πόσα τηλέφωνα έκανα και πόσες μονάδες ξόδεψα σε voice και data.

Και ξέρεις ποιό ακριβώς είναι το αστείο; Πως δεν υπάρχουν αυτές οι εφαρμογές διότι όπως ξαναείπαμε, η Apple ούτε επιτρέπει την άντληση αυτων των δεδομένων από third party apps, ούτε φρόντισε η ίδια να συμπεριλάβει στο λειτουργικό αυτά τα χαρακτηριστικά που υπήρχαν ακόμα και τα πρώτα GSM κινητά του 1990. :(

Τέλος ας σταματήσουμε να μιλάμε για τα fart apps. Ας καταφέρει η MS να στήσει ένα μαγαζάκι με περισσότερα από 1000 apps και ας είναι και αυτές οι κακογραμμένες εφαρμογές που είναι οι περισσότερες στα WM. Θα είναι και αυτό μια πρόοδος...

Μόλις σταματήσουν να υπάρχουν τα fart apps και τα χιλιάδες match-3 ripoffs μετά χαράς μου να πάψουμε να μιλάμε γι'αυτά, αυτό θέλω και εγώ. Όσο για το "μαγαζάκι" της MS αυτό φίλε μου Γιάννη είναι δικό της πρόβλημα, όχι δικό μου. Προσωπικά και στο iPhone και στα WM γνωρίζω πάνω - κάτω τι θέλω ή τι χρειάζομαι και που θα το βρω, εντός ή εκτός καταστήματος, μέσα σε πολλά ή λίγα fart apps. :lol:

Φιλικά πάντα :cool:

Εννοείται βρε Γιάννη. Για τηλέφωνα τώρα θα κάτσουμε να χαλάσουμε τις καρδιές μας; Άλλωστε αν ήμουν κανένας αφελώς φανατικός δεν θα είχα iPhone και θα είχα ταμπουρωθεί στα Windows Mobile topics εξαπολύωντας τα βέλη μου κατά εδώ. :lol:

Δεν είμαι fan ή hater. Πληρώνω, χρησιμοποιώ, κρίνω και επικρίνω!

γιατι??:blink: τι σε πειραξε φιλε μου να την αλλαξω τωρα αμεσως!!!:)

Βρε εισαι τρελλος, με αρεσε σε ειπα :D

Κωστας (Pterarxos)

Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων"  We Think Different 

Βρε εισαι τρελλος, με αρεσε σε ειπα :D

δεν το καταλαβα :confused:

οσο για το αλλο...:worry:μαλλον ειμαι :lol::lol::lol:

""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη""

ΕΕΕΕΕΕ!!!!!!! ..... όχι σαν δώρο.:p

Θα πρέπει να ξεκινήσω μια αναζήτηση για ποιό μοντέλο. Η κόρη μου χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια MAC

για το τελωνειο στο ειπε Κωστη ο Αλεξανδρος ;)

Δηλαδή σαν δώρο δεν έχει τελωνείο?

αν γραψει πανω δωρο/commercial sample ή κατι παρομοιο τοτε δεν εχει τελωνειο...

Ναι, για το τελωνείο. Ή να στο φέρει αυτή η ίδια σαν δικό της προσωπικό αντικείμενο;).

Έτσι θα μου έρθει το MacBook Pro 15.4" πακέτο με το Magic Mouse και μια ωραία θήκη από New York...;)

Δηλαδή, όταν θα έρθει στην Ελλάδα της κάνεις παραγγελία έναν iMac 27" να απολαμβάνεις το AutoCAD και τα λοιπά GIS/GPS προγράμματά σου για την δουλειά σε μια τέλεια 27" οθόνη ή ένα 15.4" laptop σαν αυτό που θα πάρω και τελειώνει η ιστορία.;)

Θαύματα θα κάνεις.

Το καλό επίσης είναι ότι δεν έχεις 1000 διαφορετικά μοντέλα να χάνεσαι.

Έχεις 4 όλα και όλα, για σταθερούς, all-in-one.

2 των 21.5"

2 των 27"

Και είναι όλα μέσα στην οθόνη.

Ένα καλώδιο για ρεύμα και μετά τέλος! Για εμένα είναι, πραγματικά ο παράδεισος. Ένα καλώδιο....:D

Εδώ: http://www.apple.com/imac/specs.html προς τα κάτω στην σελίδα τα έχει όλα.

Εδώ: http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/imac αναλυτικά

@zaharakis

Μια χαρά η υπογραφή σου. Την αλλάζω αμέσως...! :D :happy:

Παντως και εγω στο τσακ ειμαι να αλλαξω ενα Dell laptop που εχω σαν κυριο PC με ενα iMac 21,5", απο τα καινουρια που βγηκαν. Απλα επειδη το πηρα τον Φεβρουαριο, δυσκολευομαι να το δωσω τοσο γρηγορα. Μας εχει γ@@@@@@@@ η εξελιξη της τεχνολογιας, ουτε εξαμηνο δεν περναει και πρεπει να παμε για αλλαγη :(

Κωστας (Pterarxos)

εγω στο δικο μου ΜΒΡ εκανα και επεκταση εγγυησης μεχρι το 11/2011 και πλεον δεν το αλλαζω με τιποτα!

σημερα σε καφετερια 70% εχει iPhone...

πω πω πω...

Δημήτρης

XS Max 512gb.

κρατηστε τα μακουινια σας ολοι σας!!:p

αμαν πια με αυτα τα αμερικανακια...καταληψη μας κανανε!! :worry:

εγω θα μεινω με το τουμπανο μου και εσεις καντε οτι θελετε :p:p

http://computergigashop.com/catalog/images/hri_Qosmio_X300.jpg

εικονες

http://toshiba.press.jadis.net/sharedportfolio.phtml?pfid=1190

τεχνικα χαρακτηριστικα

http://www.toshiba.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=459&Itemid=384

κρατηστε τα μακουινια σας ολοι σας!!:p

αμαν πια με αυτα τα αμερικανακια...καταληψη μας κανανε!! :worry:

εγω θα μεινω με το τουμπανο μου και εσεις καντε οτι θελετε :p:p

Ρε συ Μητσο, αυτο θελει και εναν να στο κουβαλαει :p

Τι τερας ειναι αυτο ? :worry:

Κωστας (Pterarxos)

Ρε συ Μητσο, αυτο θελει και εναν να στο κουβαλαει :p

Τι τερας ειναι αυτο ? :worry:

οπλο φιλε ...απλα οπλο...και με την nvidia την 1g (αυτη εχω βαλει οχι την 512 που δινεται με το λαπτοπ) ειναι απλα αλλου τα γραφικα του!!οσο για ταχυτητα?

αλλη διασταση ;)

γενικα ειμαι large τυπος :p:p

δεν μπορω τα μικρα :lol:

και το μηλοφωνο ειναι μικρο ρε γμτο :worry::X

Κώστα, επειδή το Autocad με ενδιέφερε και εμένα για τα Mac, όχι ότι ως φυσικός έχω άμεση σχέση με τον σχεδιασμό σε AutoCad, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιείται πάρα πολύ, και προφανώς θα ξέρεις και εσύ πόσο χρησιμοποιείται και εκτός μηχανικών, να σου πω το εξής:

Μια που λετε για AutoCad, υπάρχει πουθενα τσαμπε?

Το θελω για την κορη μου, ειναι στο πρωτο ετος της Αρχιτεκτονικης.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Τσ τσ τσ τσ τσ τσ τσ τσ τσ σαν δεν ντρεπεσαι :O

Κωστας (Pterarxos)

αν ενδιαφερεσαι πες μου να στο ανεβασω καπου :rolleyes:

Τσ τσ τσ τσ τσ τσ τσ τσ τσ σαν δεν ντρεπεσαι :O

αν ενδιαφερεσαι πες μου να στο ανεβασω καπου :rolleyes:

Το έχω και εγώ σε ένα φλασάκι αλλά δεν έχω τρόπο να στο δώσω....!:lol::lol:

Έχω το 2007..

Πλάκα πλάκα, είναι το πιο ακριβό πρόγραμμα που έχω δει....:rolleyes:

Το έχω και εγώ σε ένα φλασάκι αλλά δεν έχω τρόπο να στο δώσω....!:lol::lol:

Έχω το 2007..

Πλάκα πλάκα, είναι το πιο ακριβό πρόγραμμα που έχω δει....:rolleyes:

που να δεις το 2009 το 3d:worry::p

που να δεις το 2009 το 3d:worry::p

3-Δ σχεδιασμό έχω δει μόνο αυτά που έχει σαν παραδείγματα...

Είναι τόσο πολύπλοκο αυτό το πρόγραμμα.......

3-Δ δεν έχω επιχειρήσει να σχεδιάσω.

Μου έφτασε που μου έβγαλε την πίστη να βγάλω κάτι σχέδια σε 2-Δ.......:wacko:

Τώρα θα μου πεις, φυσικός δεν είσαι? Τι σχεδιάζεις με το Autcad..... :ninja:

Και κυκλοφορει και το 2010 πλεον ;)

Κωστας (Pterarxos)

Και κυκλοφορει και το 2010 πλεον ;)

βολευτειτε με το 2009 και αφηστε τις εξυπναδες :lol::lol::lol:

Μητσο ο κοσμος παει μπροστα ;)

Κωστας (Pterarxos)

:lol::lol:

τωρα με κοματιασες :lol::lol::lol::lol:

Ευχαριστω ολους τους φιλους για την αμεση βοηθεια.
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

• The title was changed to Περί... Apple products γενικότερα
  • The topic was unpinned
  • The topic was pinned