Jump to content

μεγιστη χωρητικοτητα μνημης RAM

so_tis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια. Θελω να κανω επεκταση μνημης RAM στο λαπτοπ μου(εχω ηδη εγκατεστημενη μια μνημη των 4 gb. Ψαχνοντας τροπους ωστε να βρω τη μεγιστη χωρητικοτητα επεσα πανω σε ενα διαγνωστικο προγραμμα το οποιο εχει η σελιδα crucial.com. Αυτο μου εδινε ως μεγιστη χωρητικοτητα τα 8gb. Την ιδια μεγιστη χωρητικοτητα μου συνεστησε και η HP(HP pavilion g6 1170ev ειναι το μοντελο του λαπτοπ μου) σε mail που τους εστειλα. Εριξα μια ματια και στο system information for windows το οποιο εγραφε maximum capacity: 16384MB. Το προβλημα μου ειναι οτι δεν ξερω τι απ ολα αυτα να πιστεψω. Μηπως γνωριζετε τι απ ολα αυτα ισχυει ή σε ποιον πρεπει να απευθυνθω για σιγουρια?

Ποιό είναι το μοντέλο του laptop; Με αυτό θα μπεις στη σελίδα της εταιρίας και εκεί αναγράφεται η μέγιστη επιτρεπόμενη μνήμη για την μητρική του.

Το μοντελο του λαπτοπ ειναι hp pavilion g6 1170 ev. Δηλαδη μου προτεινεις να εμπιστευτω αποκλειστικα και μονο τα νουμερα που δινει ο κατασκευαστης?

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Φιλε μου μπηκα στη σελιδα της εταιρειας οπως μου ειπες και γραφει οτι η μεγιστη χωρητικοτητα ειναι στα 4 gb ενω σε mail που τους εστειλα πριν λιγες μερες μου απαντησαν οτι ειναι τα 8.

Το μοντελο του λαπτοπ ειναι hp pavilion g6 1170 ev. Δηλαδη μου προτεινεις να εμπιστευτω αποκλειστικα και μονο τα νουμερα που δινει ο κατασκευαστης?

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Φιλε μου μπηκα στη σελιδα της εταιρειας οπως μου ειπες και γραφει οτι η μεγιστη χωρητικοτητα ειναι στα 4 gb ενω σε mail που τους εστειλα πριν λιγες μερες μου απαντησαν οτι ειναι τα 8.

Ναι, έχουν λάθος στα χαρακτηριστικά του laptop προφανώς...και εγώ 4 βλέπω max, αλλά σίγουρα αφού μιλάμε για καινούργιο i5, τότε πάει και παραπάνω. Καλά έκανες και ρώτησες. ;)

έχεις άμεση πρόσβαση στις μνήμες από κανένα μικρό καπάκι στο πίσω μέρος ή χρειάζεται να λύσεις το μισό laptop?

ναι αν έχει ελεύθερη υποδοχή για μνήμη για αρχή, καθώς αν έχει τότε είναι ξεκάθαρο ότι θα δέχεται 2x4GB. Αλλιώς βρες κανένα manual.

η μια είναι ελεύθερη όμως? Γιατί αν δεν είναι και εφόσον το λάπτοπ τώρα έχει 4GB ( ή κατάλαβα λάθος ; ) τότε σίγουρα είναι 2x2GB.

Λοιπον το λαπτοπ εχει 2 υποδοχες απ τις οποιες η μια ειναι δεσμευμενη με μια μνημη των 4gb απ τον κατασκευαστη, η αλλη ειναι ελευθερη.

Λοιπον το λαπτοπ εχει 2 υποδοχες απ τις οποιες η μια ειναι δεσμευμενη με μια μνημη των 4gb απ τον κατασκευαστη, η αλλη ειναι ελευθερη.

Άρα θα αγοράσεις άλλη μια ίδια των 4gb για να πας στα 8gb.

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

Ωραια, ομως αποκλειεται η μνημη να φτανει ως τα 16 gb συνολικα?

κάνε ένα τηλέφωνο στην εταιρία (θεωρητικά θα έχει και δωρεάν 801 κάτι)....και ρώτησε τους...αλλά αν λέει max 8...τότε εκεί είσαι λογικά.

Αν επικοινωνήσεις τελικά, πες μας τι σου είπαν...

Tα 16GB που βλεπεις σαν max μεσα απο τα windows ειναι του λειτουργικου σου. Δηλαδη τα Win 7 Home (x64) υποστηριζουν μεχρι 16 GB RAM. Τα dimms ομως της motherboard του laptop σου απ΄οτι φαινεται αναγνωριζουν μεχρι 4GB το καθε ενα!! Αρα δεν μπορεις να ξεπερασεις τα 8GB οπως σωστα σου ειπαν απο την HP.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...