Jump to content

PPC και BT GPS: σχόλια και εμπειρίες

kostas73
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος hharis (13 Οκτ. 2004 , 16:26)

Τελικά συγκεκριμένα για Ελλάδα πιο είναι το καλήτερο Gps και πρόγραμμα για Gps ?? (Να έχει εθνικό και επαρχιακό δίκτυο και από εκεί και πέρα, αναλυτικά Θεσσαλονίκη και Αθήνα σίγουρα).

Εγώ μέχρι τώρα είναι Gps χειρός, το Garmin Map76s. και ήμουν ΠΟΛΥ ευχαριστημένος... Είχα αγοράσει και τους χάρτες και ήταν πολύ καλό αλλά δεν είχε "καθοδήγηση"..

Έχω ακούσει ότι υπάρχει και της MLS η οποία μπορεί να σου δώσει την bluetooth συσκευή και από εκεί και πέρα σου περνάει και το πρόγραμμα στο ppc αρκεί να έχει mobile windows 2003.. Αξίζει? Το έχει κανένας? προτείνετε κανένα καλήτερο?

Με ενδιαφέρει να είναι ΣΙΓΟΥΡΑ bluetooth.

Δεν νομιζω οτι μπορει κανεις να πει με σιγουριά ποιο ειναι το καλύτερο δεδομένου οτι ο ανταγωνισμος μεταξυ των εταιρειων εχει δώσει κάποια καλα αποτελέσματα γενικα. Εγώ χρησιμοποιω Destinator και ειναι πολύ καλο για τις περιοχέ ςπου αναφέρεις. Εκανα μολις συγκριση με το routing του Teletype και δείχνει καλύτερο.

Απ' ότι ακουσα (και μπορείς να δεις περισσότερα εδω η MLS εχει μείνει πισω... αν και εχει ανακοινωσει νομίζω νεα αναβαθμισμενη έκδοση...

Bluetooth GPS receivers υπάρχουν αρκετοι στην αγορά και μπορείς να διαβάσεις στο παρόν thread τις απόψεις μας. Ολοι σχεδον υποστηρίζουν πρωτοκολλο μεταφοράς ΝΜΕΑ που ειναι απαραίτητο για επικοινωνια με τα PPC για τα υπάρχοντα προγράμματα. Διαφοροποιήσεις υπάρχουν στα τσιπ υποστήριξης, μπαταρίες και αυτονομία, μέγεθος, απόκριση κλπ...

• Απαντήσεις 953
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το destinator αν του δώσεις μια διεύθυνση σε "καθοδηγει" φωνιτικά κλπ εκεί (στα ελληνικα??) ?? ή όχι?

Φίλε σε ευχαριστώ πολύ!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος hharis (13 Οκτ. 2004 , 20:06)

Το destinator αν του δώσεις μια διεύθυνση σε "καθοδηγει" φωνιτικά κλπ εκεί (στα ελληνικα??) ?? ή όχι?

Φίλε σε ευχαριστώ πολύ!!!

ναι, φωνητικά και με σηματα στην οθόνη. Ελληνικά ή αγγλικά (αν θες). Επίσης εχει πλήρως ελληνικούς χάρτες ή και greeklish (οτι προτιμας...) αλλά περισσότερα για το destinator νομίζω πως θα βρείς εδω, καλό διαβασμα!!!

Όντως. Το είδα και φαίνεται καλό....μάλλον αυτό θα χτυπήσω... Αφού έχει και αυτό ελληνική καθοδήγηση... Να σου πώ... Και με τι gps είναι καλό να το δουλεύω αυτό ? (πάντα bluetooth)... Το πακέτο που έχει το destination δεν δίνει μαζί και το gps? Τωρα απλά δεν ξέρω για την αναβάθμιση του mls...

το destinator το πουλαει σε πακετο με το Mio168 ο Γερμανος (παρεπιπτοντως οσοι εχουν το destinator εχουν ξαφνιαστει οπως και εγω που εχει ολα τα καταστηματα Γερμανος στα ΡΟΙ!!!) αλλα αυτο ειναι PPC με ενσωματωμενο GPS. Απ' οτι ξερω δεν δινει καποιο ΒΤ receiver πακετο. Αν θες την αποψη μου παρε κατι απο μονος σου. Εγω ετσι εκανα, πηρα το Falcom Navi-1 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος προς το παρον....

axa.... Οκ.... Μάλλον κάτι τέτοιο θα χτυπήσω και εγώ...

Παρεπιπτώντος...πήγα στο expansys για να δώ πόσο κοστίζει το destinator και .....:

Διαθεσιμότητα: Αποσυρθέντα

Η διαθεσιμότητα αυτού του προϊόντος έχει πάψει οριστικά. Τα παρακάτω στοιχεία παραθέτονται απλώς και μόνον πληροφοριακά.

Γιατί αυτό? εγώ από που θα το πάρω???? :(

Κάνω κάτι λάθος ή ψάχνω λάθος?

εγω το πήρα απο εδω. ειναι αξιοπιστο, ερχεται το πολυ σε εβδομαδα (εμενα εκανε 5 μερες) και κοστιζει $134,95 +$30 μεταφορικα....

Αν θες απο Ελλάδα ρωτα στην NGI (http://www.ngi.gr), που κανει τους χάρτες, μήπως τελικα το πουλάνε και μόνο του ή αλλιώς στην Wackenhut Telematix (http://www.telematix.gr) που ειναι ο αντιπροσωπος τους στην Ελλαδα.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος fnwokke (14 Οκτ. 2004 , 15:04)

Μάλλον το παρήγγειλα σκέτο το FALCON...Θεωρείς ότι χρειάζονται και τα άλλα ...(φορτιστές κ.λ.π.)?

Ο φορτιστης που πήρα εγω μαζί του ειναι 5V και 150-450 mA ενω ο αντιστοιχος Nokia ειναι 5,7V και 800 mA. Υπαρχει κινδυνος η μπαταρία να μην επιζήσει πολυ αν χρησιμοποιησεις τον Nokia. Παρ'ολα αυτα το βυσμα του Nokia ταιριάζει. Το ωραιο ομως με το πακέτο που αγορασα εγω ειναι οτι ο φορτιστης ειναι 3 σε 1 δηλ: φις για το σπιτι, το αυτοκίνητο και USB!! η διαφορά ειναι πολύ μικρή για να το σκεφτει κανεις.... αν ομως εχεις κατι αντιστοιχο απο Nokia δεν νομίζω οτι ειναι μεγάλο το ρισκο. Αλλώστε νομίζω οτι και η μπαταρια ειναι ιδια με κάποιου Nokia (αν το βρω θα σας πω....)

Συγνωμη ρε παιδια, ισως ακουστει τελειως τρελο και περιεργο αλλα επειδη εχω ψαξει λιγο τα forum μπορει καποιος να πει πως θα μπορουσα να βαλω gps bluetooth στο qtek 2020 , αν γινεται γιατι δεν εχω καταλαβει τιποτα? Τι προγραμματα θα θελω γενικα για να δουλεψει ως απλο gps χειρος και τι για να εχω πληρη χαρτη Θεσσαλονικης/Αθηνας? Με τι κοστος ολα αυτα;;;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος okapi (14 Οκτ. 2004 , 22:05)

Συγνωμη ρε παιδια, ισως ακουστει τελειως τρελο και περιεργο αλλα επειδη εχω ψαξει λιγο τα forum μπορει καποιος να πει πως θα μπορουσα να βαλω gps bluetooth στο qtek 2020 , αν γινεται γιατι δεν εχω καταλαβει τιποτα? Τι προγραμματα θα θελω γενικα για να δουλεψει ως απλο gps χειρος και τι για να εχω πληρη χαρτη Θεσσαλονικης/Αθηνας? Με τι κοστος ολα αυτα;;;

Μπορείς να βάλεις όποιο ΒΤ θέλεις. Αν έχεις παλιό QTec πρέπει να κάνεις αναβάθμιση στο λειτουργικό γιατί τα πρώτα δεν υποστηρίζανε serial port ή να κατεβάσεις το πρόγραμμα pocket bluetooth tools. τιμές δες στην expansys ή το falcon. Software για μένα από αυτά που έχω δει σίγουρα το destinator

Σωστα τα παραπάνω, μονο να προσθέσω τιμές:

BT GPS: Απο 150-300 ευρω (το Falcom που πήρα εγώ ειναι στα 160 συμπεριλαμβανομένων φορτιστων και μεταφορικών)

Navigation SW: για Ελλάδα οι εξής λύσεις α) Destinator3, 135 ευρω περίπου (164,95$ συμπεριλαμβανομένων μεταφορικών απο Καναδα) β) Teletype, γυρω στα 550 ευρω αλλά η τιμή συμπεριλαμβανει και πολυ καλο BT GPS γ)Route66 60 ευρω περιπου το οποιο ομως νομίζω οτι δεν εχει ολα τα καλουδια οπως voice routing κλπ... δ)Digital Router 155 ευρω.

αυτα....

ρε kflynt2004 αφου κι εσυ ποσταρες τις ωραιες βασεις της Brodit.....αν εννοεις σε ποιο σημειο για μενα το καλυτερο ειναι στον αεραγωγο στο κεντρο.....

Sorry αν ρώτησα λακαμία, αλλά μερικά πράγματα δε τα έχω πιάσει ακόμη :p

Στις βάσεις της Brodit μπαίνει το pocketpc... και σε ορισμένες συγκεκριμένες βάσεις υπάρχει και θέση για gps. Στις υπόλοιπες που δεν έχουν θέση για gps τί γίνεται? Πού το βάζω? :wacko:

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

Εγώ προσωπικά έχω κάνει κάτι άλλο απλό και πρακτικό κατ΄εμέ : Έβαλα πίσω από το QTEK μου, τα γνωστά "χρατς-χρουτς" (δεν ξέρω την ονομασία τους...) και στο ταμπλό του αυτοκινήτου μου, τόσο όσο να το κρατάει και να αντέχει στους κραδασμούς. Ούτε να τρυπάω ούτε τίποτα...και αν δεν μου αρέσουν στο μέλλον τα βγάζω !!! Επίσης έχω αν χρειαστεί αμεσότητα στο τηλέφωνο, απλά το τραβάω και μιλάω !!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kflynt2004 (15 Οκτ. 2004 , 13:13)

Sorry αν ρώτησα λακαμία, αλλά μερικά πράγματα δε τα έχω πιάσει ακόμη :p

Στις βάσεις της Brodit μπαίνει το pocketpc... και σε ορισμένες συγκεκριμένες βάσεις υπάρχει και θέση για gps. Στις υπόλοιπες που δεν έχουν θέση για gps τί γίνεται? Πού το βάζω? :wacko:

εκτος απο τη γνωστη απάντηση :lol: εχεις τις εξης επιλογες: στο ταμπλω... ξερω δεν ειναι και πολλες....

2 άσχετες ερωτήσεις.

1. Σε τί απόσταση πρέπει να είναι το bt gps απο το ppc? Επηρρεάζει η απόσταση από το ppc την ένταση του σήματος?

2. από πού μπορώ να παραγγείλω το FALCOM εκτός από το http://www.telecom-store.de?

Εκεί έβαλα τα στοιχεία μου, δε μου ζήτησε πιστωτική ούτε ανέφερε τίποτα για πληρωμή και είπε απλά να περιμένω mail. Πέρασαν 24ώρες και mail δεν ήρθε..

:blink:

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

PPC με BT GPS επικοινωνουν μεσω ΒΤ και μπορουν να απεχουν εως και 10 μετρα (με τα χαμηλοτερα στανταρντ. Νεες ΒΤ συσκευες φτανουν μεχρι 100)

Η ληψη στιγματος δεν επηρεαζεται απο την αποσταση PPC με BT GPS αλλα απο την ορατοτητα του GPS προς τους δορυφόρους....

Εκτος απο το PM που σου εκανα νομιζω οτι και καποιος που το βρηκε στο eBay τελικα ερχοταν απο το ιδιο μαγαζι.....

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas73 (15 Οκτ. 2004 , 18:38)

Εκτος απο το PM που σου εκανα νομιζω οτι και καποιος που το βρηκε στο eBay τελικα ερχοταν απο το ιδιο μαγαζι.....

Αυτός είμαι εγώ και προτίμησα να το παραγγείλω από το eBay, αν και είναι στην ίδια τιμή, απλώς για να έχω μια καλύτερη εξασφάλιση ως προν την αγορά.

Έστειλα τα χρήματα μέσω κατάθεσης στον λογαριασμό του. Τι έκανες εσύ όταν ολοκλήρωσες την πληρωμή σου; Το βλέπει και στο στέλνει ή τον ειδοποίησες πρώτα; Βασικά έστειλα και ένα fax με την απόδειξη αλλά ακόμα δεν έχω λάβει κάποια απάντηση.

Καλύτερη εξασφάλιση από ποιον? Αφού από τον ίδιο αγοράζεις :) Μην πω ότι από ebay είναι χειρότερα, γιατί εκεί είναι σχεδόν ανώνυμα!

Πάντως το να σου φάει τα χρήματα Γερμανός είναι πολύ δύσκολο!

Τίποτα δεν κάνεις, μην περιμένεις απάντηση, μέσα στη βδομάδα θα το έχεις, καλορίζικο ;)