Jump to content

PPC και BT GPS: σχόλια και εμπειρίες

kostas73
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Demon ( 6 Οκτ. 2004 , 14:59)

Συμφέρει άραγε...;

Δεν ξέρω ποιές θεωρείς τις εναλλακτικές σου αλλα με βάση τα δυο δικά μου εναλλακτικά μοντέλα σίγουρα συνεφερε (γι'αυτο και το πηρα....) αλλωστε ολο το πακέτο ερχεται στα 160 ευρω (εγω εδωσα και 7,5 για να πληρωσω με wire transfer). Δεν νομιζω οτι υπάρχουν πολλες καλύτερες και φθηνότερες λύσεις. Επίσης ειναι το μονο μοντέλο που βρίσκω με ΝΜΑΕ 3.0 (μετα το Teletype).

• Απαντήσεις 953
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas73 ( 6 Οκτ. 2004 , 17:00)

Δεν ξέρω ποιές θεωρείς τις εναλλακτικές σου αλλα με βάση τα δυο δικά μου εναλλακτικά μοντέλα σίγουρα συνεφερε (γι'αυτο και το πηρα....) αλλωστε ολο το πακέτο ερχεται στα 160 ευρω (εγω εδωσα και 7,5 για να πληρωσω με wire transfer). Δεν νομιζω οτι υπάρχουν πολλες καλύτερες και φθηνότερες λύσεις. Επίσης ειναι το μονο μοντέλο που βρίσκω με ΝΜΑΕ 3.0 (μετα το Teletype).

Από αυτονομία πως πάει;

Μήπως το ότι δεν παίρνει κοινές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες αλλά ειδική για το μηχάνημα αυτό είναι σοβαρό μειονέκτημα;

Αν πάθει δηλαδή κάτι η μπαταρία του, που θα ψάχνεις για καινούρια μετά...; :confused:

Βασικά επειδή κινούμαι πολύ με μηχανή θα με βοηθούσε η λύση GPS.

Δεν νομίζω να υπάρχουν πρακτικά προβλήματα... :worry:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος giwrgosth ( 6 Οκτ. 2004 , 16:45)

Γιατί δεν τα παίρνεις απο το site που γράφω? Αν δεν κάνω λάθος και στο e-bay που το είχα δει από το ίδιο κατάστημα ήταν.

Τελικά ο ίδιος είναι...

Απλώς έχεις τη δυνατότητα να το χτυπήσεις σε μια κάπως καλύτερη τιμή στις δημοπρασίες που βάζει.

Τι τρόπους πληρωμής δέχεται;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Demon ( 7 Οκτ. 2004 , 00:26)

Τι τρόπους πληρωμής δέχεται;

Για Ελλαδα Credit card και wire transfer. Εγώ εκανα το δευτερο αλλά (αντίθετα με οτι γραφει το καταστημα στο e-mail του) υπάρχουν και επιπλεον τραπεζικά εξοδα 7,5 ευρω....(αλλα αν δεν θες να δωσεις πιστωτική δεν ειναι και τοσο ασχημα....)

Demon δέχετε μόνο κατάθεση σε τράπεζα, σου στέλνει προτιμολόγιο με ΙΒΑΝ, οπότε δεν χρεώνεσε έξοδα ανταποκριτή, μόνο ότι χρεώνει η δική σου τράπεζα. Στην Alpha με χρέωσαν 1,5 €.

Μπαταρία έχει δική του δυστιχώς! Είναι πρόβλημα αυτό...

Κανένα εξάωρο σε βγάζει πάντως από ότι είδα. Φυσικά φόρτίζει από αναπτήρα, USB και 220 με το κιτ.

EDIT

Κώστα εμένα μου ζήτησαν κατάθεση μόνο, ίσως δεν δέχοντε ακόμη πιστωτική.

Αν βάλεις ΙΒΑΝ και SWIFT στην κατάθεση που κάνεις δε χρεώνεσε με επιπλέον έξοδα. Μήπως τα 7,5 € είναι της τράπεζάς σου? Γιατί χρεώνουν ότι θέλουν! Η NOVA με είχε χρεώσει 15 € παλιότερα σε 2-3 μεταφορές που έκανα και η ALPHA σε δυο τελευταίες μεταφορές που έκανα 1,5 €.

Όταν κάνεις online transfer σε όσες τράπεζες έχω δοκιμάσει σου βγάζει και ποιος χρεώνετε τα έξοδα ανατποκριτή, της τράπεζας του λήπτη δηλαδή. Αν συμπληρώσεις ΙΒΑΝ και SWIFT τότε βλέπεις ότι αυτή η επιλογή δεν υπάρχει. Τιπ είναι αυτό για να μην ξοδεύουμε χρήματα χωρίς λόγο! ;) Αν ο πωλητής δεν σας τα στείλει ζητήστε τα! Έχω δει χρέωση για έξοδα ανταποκριτή και 20 €, +τα 15 της NOVA :mad:

Εγω το εκανα απο winbank (δηλ. μεσω internet) και τωρα που το ξανακοιταξα ειναι 3,5 ταπεζικα εξοδα και 4 λογω internet. Επίσης επειδη τους μιλησα στο τηλεφωνο με ρωτησε αν θελω πιστωτικη ή μεταφορα μεσω τραπέζης....Πάντως εστω και με τις διαφορές απο τράπεζα σε τράπεζα τελικά υπάρχει κάποιο επιπλέον κοστος...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nkaratha (25 Σεπ. 2004 , 20:32)

Το fortuna έχει το ΧΤ mode για δύσκολες περιοχές όπως μέσα στο σπίτι όντως μερικές φορές είναι κατπληκτικό. Το EMTAC μου φάνηκε ποιό αξιόπιστο (θα δείξει)

Δουλεύουν σε όλα τα PDA με bluetooth. Εγώ το χρησιμοποιώ με το Destinator.

Ολα έρχονται με φορτιστή αυτοκινήτου. Το Fortuna φορτίζει και από το USB. To μόνο άλλο που έχουν είναι θήκες

Καλά ρε παιδιά, μου ήρθε το emtac, αλλα ήταν τελείως χύμα.Ο δέκτης, ένας φορτιστής αυτοκινήτου και μια θήκη ζώνης.

Μόνο αυτά δίνουν; MAnual δεν έχει; Κουτί; CD?

Κι άμα θέλω να το φορτίζω σπίτι και όχι στο αυτοκίνητο τι κάνω;

Υπάρχει adaptor που να μπαίνει στην μπρίζα και εκεί να κουμπώνει το βύσμα του φορτιστή αυτοκινήτου;

Kala kai **** tis sizitiseis. Psisate ki emena na agorasw. Na parw ki egw auto to germaniko apo tin Telecom anti gia to Emtec apo tin expansys? Btw, kserete an to Teletype pou yparxei sto Emule tha paiksei kanonika? mpas kai glitwsoyme ta lefta tou software :whistle:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος soulmate ( 9 Οκτ. 2004 , 14:30)

Καλά ρε παιδιά, μου ήρθε το emtac, αλλα ήταν τελείως χύμα.Ο δέκτης, ένας φορτιστής αυτοκινήτου και μια θήκη ζώνης.

Μόνο αυτά δίνουν; MAnual δεν έχει; Κουτί; CD?

Κι άμα θέλω να το φορτίζω σπίτι και όχι στο αυτοκίνητο τι κάνω;

Υπάρχει adaptor που να μπαίνει στην μπρίζα και εκεί να κουμπώνει το βύσμα του φορτιστή αυτοκινήτου;

Και εμένα έτσι ήρθε από την expansys και νόμιζα επειδή είχα παραγγείλει και άλλα το κάνανε για μικρότερη συσκευασία. Αναγκάστικα μάλιστα να κατεβάσω το manual από το internet για να βρω το κλειδί για το bluetooth αφού δεν ήταν το 0000 αλλά το 0183. Μάλλον πάντως φταίει η expansys και όχι η emtac γιατί τίποτα δε μου ήρθε στο κουτί του. Οσο για φίρτιση στο σπίτι ευτυχώς χρησιμοποιείς τον ίδιο φορτιστή με το PDA. Πάντως από άποψη λήψης και βάρους το Emtac είναι πολύ καλό όσο καιρό το έχω.

μου ηρθε το Falcom και ειμαι πραγματικα ευχαριστημένος. μου κάνει TTFF σε περίπου λεπτό, στις σήραγγες στην περιφερειακή Υμηττου ανάμεσα σε πολύ κοντινές εδινε στιγμα με το 6365 μου επικοινωνεί τέλεια και δε χρειάστηκε να πεδευτώ καθόλου μαζί του για το στήσιμο (αν και δεν εχει ουτε CD και ενα φύλλο χαρτί για manual). Αν αντέχει και η μπαταρία του, μάλλον διάνα!

Κώστα για περίπου 5-6 ώρες είσαι οκ! Πας Θεσ/νίκη άνετα! Αν έχεις πάρει και το σετ με τους φορτιστές δεν έχεις κανένα πρόβλημα!

Τελικά ήταν πολύ καλή αγορά!

Υ.Γ.: καραμελίτσες σου έστιλαν?

ναι, ειναι παραξενο βεβαια, γι'αυτο φαντάζομαι οτι εχουν και το πακετο, αλλά νομίζω οτι θα σε αποζημιώσει η αποδοσή του.....

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nkaratha (11 Οκτ. 2004 , 08:59)

Οσο για φίρτιση στο σπίτι ευτυχώς χρησιμοποιείς τον ίδιο φορτιστή με το PDA.

Το βύσμα του φορτιστή από τον υπολογιστή παλάμης, όντως ταιριάζει και στο gps, η τάση όμως που βγάζουν και το αντίστοιχο ρεύμα επίσης, είναι τα ίδια; Μη κάψουμε το gps..

EMTAC ή FALCOM?

ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ...

ποιά τα υπέρ και τα κατά της κάθε συσκευής?

ποιά θα προτείνατε?

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος soulmate (13 Οκτ. 2004 , 00:26)

Το βύσμα του φορτιστή από τον υπολογιστή παλάμης, όντως ταιριάζει και στο gps, η τάση όμως που βγάζουν και το αντίστοιχο ρεύμα επίσης, είναι τα ίδια; Μη κάψουμε το gps..

Το ίδιο 5V το χρησιμοποιώ συχνά

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kflynt2004 (13 Οκτ. 2004 , 02:14)

EMTAC ή FALCOM?

ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ...

ποιά τα υπέρ και τα κατά της κάθε συσκευής?

ποιά θα προτείνατε?

Εγώ πιστεύω λίγο πολύ και τα δυο ίδια είναι αφου έχουν το ιδιο τσιπ Εγω διάλεξα το EMTAC απο reviews στο http://www.pocketgps.co.uk Το FAlcom είναι γερμανικό και δε το έχουν στο review. Εχω πάρει και το Fortuna το οποίο είναι καλό για δύσκολες περιοχές αλλά δεν είναι πάντοτε σταθερό τόσο σταθερό το στίγμα που δίνει. Καμμιά φορά με δείχνει ότι είμαι στο διπλανό τετράγωνο.

Τα χαρακτηριστικα του Falcom μοιαζουν πολυ με του Teletype, γιάυτο και το πήρα. Αν δεν εβρισκα αυτή τη λύση θα δοκίμαζα ειτε το Emtac (το οποίο ομως ειναι παλιο μοντελο πια) ειτε το RoyalTek BlueGPS RBT-1000.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas73 (12 Οκτ. 2004 , 20:24)

μου ηρθε το Falcom και ειμαι πραγματικα ευχαριστημένος. μου κάνει TTFF σε περίπου λεπτό, στις σήραγγες στην περιφερειακή Υμηττου ανάμεσα σε πολύ κοντινές εδινε στιγμα με το 6365 μου επικοινωνεί τέλεια και δε χρειάστηκε να πεδευτώ καθόλου μαζί του για το στήσιμο (αν και δεν εχει ουτε CD και ενα φύλλο χαρτί για manual). Αν αντέχει και η μπαταρία του, μάλλον διάνα!

Μερικές απορίες:

1. Τι σημαίνει κάνει TTFF σε περίπου λεπτό;

2. Το παρήγγειλες από το site τελικά;

3. Παρήγγειλες το πακέτο χωρίς καλώδια ή εκείνος δεν στα έστειλε;

4. Τον ρώτησες γιατί δεν σου έστειλε κουτιά κλπ;

5. Με ποιο πρόγραμμα το χρησιμοποιείς;

6. Και επειδή θέλω να το παραγγείλω κι εγώ, πως άκριβως έγινε η διαδικασία πληρωμής και πόσα σου χρέωσε η τράπεζα για να του στείλεις τα χρήματα;

Εχω ενα 3950 με jacket Bt λοιπόν πέρνω ενα gps τησ Teletype(αυτο που βγένει 160Ε,τι εχει ομωσ στην συσκευασια?)kai meta to destinator?

mhpwws exei kapoios poy eixe xrono kai epsakse exei na proteinei kati kalytero?

ΤΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΡΕΛΛΟΣ...

Τελικά συγκεκριμένα για Ελλάδα πιο είναι το καλήτερο Gps και πρόγραμμα για Gps ?? (Να έχει εθνικό και επαρχιακό δίκτυο και από εκεί και πέρα, αναλυτικά Θεσσαλονίκη και Αθήνα σίγουρα).

Εγώ μέχρι τώρα είναι Gps χειρός, το Garmin Map76s. και ήμουν ΠΟΛΥ ευχαριστημένος... Είχα αγοράσει και τους χάρτες και ήταν πολύ καλό αλλά δεν είχε "καθοδήγηση"..

Έχω ακούσει ότι υπάρχει και της MLS η οποία μπορεί να σου δώσει την bluetooth συσκευή και από εκεί και πέρα σου περνάει και το πρόγραμμα στο ppc αρκεί να έχει mobile windows 2003.. Αξίζει? Το έχει κανένας? προτείνετε κανένα καλήτερο?

Με ενδιαφέρει να είναι ΣΙΓΟΥΡΑ bluetooth.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Demon (13 Οκτ. 2004 , 13:55)

Μερικές απορίες:

1. Τι σημαίνει κάνει TTFF σε περίπου λεπτό;

2. Το παρήγγειλες από το site τελικά;

3. Παρήγγειλες το πακέτο χωρίς καλώδια ή εκείνος δεν στα έστειλε;

4. Τον ρώτησες γιατί δεν σου έστειλε κουτιά κλπ;

5. Με ποιο πρόγραμμα το χρησιμοποιείς;

6. Και επειδή θέλω να το παραγγείλω κι εγώ, πως άκριβως έγινε η διαδικασία πληρωμής και πόσα σου χρέωσε η τράπεζα για να του στείλεις τα χρήματα;

1. δες εδω προηγούμενο ποστ μου

2. ναι

3. το παρηγγειλα με καλωδια και ηρθε με αυτα απλα ειναι εξωτερικο σετ

4. ολα ηρθαν σωστα, απλα δεν εχει CD και manual. Το manual το κατεβασα απο το link που εχουν και CD απλα δεν χρειαζεται.

5. Destinator3

6. αφου το παρηγγειλα και μιλησα μαζι τους στο τηλεφωνο για το τροπο που θέλω να πληρωσω (τραπεζα) μου εστειλαν το τιμολογιο σε pdf και το λογαριασμο που πρεπει να στειλω λεφτα. Εκανα τη μεταφορα απο winbank, εγινε σε μια εργασιμη μερα και χρεωθηκα συνολικα 7,5 ευρω.