JOHN-1962 Δημοσιεύτηκε September 7, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε September 7, 2004 ΕΧΩ ΜΙΑ ASUS P4C800-E KAI CPU PENTIUM 4 3,2GHZ ( PRESCOTT ) BUS CLOCK 800 MHZ HYPER THREADING KAI 2 DDR 512 ΣΤΑ 400 ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ 2800 Την μητρική και το bios δεν τα έχω πειράξει Μπορεί να δόση καμία βοήθεια κανείς διότι είμαι λίγο έως πολύ άσχετος Ευχάριστο εκ των προτέρων Παράθεση ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
madmax Δημ. September 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2004 Η καλύτερη λύση μάγκα ειναι να το πας εκεί που το πήρες και να τους πεις τι παίζει...ετσι και αλλιως πρέπει να ειναι προφανές οτι τρέχει σε 2,8 και κανείς τεχνικος δε θα μπορέσει να το αρνηθεί...μπορεί να φταίνε κάποιες ρυθμίσεις...ακόμα και λάθος επεξεργαστή μπορεί να σου βάλανε!Πάντως το πιθανότερο ειναι να χρειαστεί να αλλάξεις κάποια ρυθμιση απο το ΒΙΟS,(BUS speed)αλλα αμα λες οτι είσαι "λίγο έως πολύ άσχετος " τοτε καλυτερα πανε σε τεχνικό... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JOHN-1962 Δημ. September 7, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2004 Το θέμα είναι να το παιδέψω μόνος Παράθεση ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JOHN-1962 Δημ. September 7, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2004 Το μηχάνημα το πήρα κομμάτια και το έστησα μόνος μου Το θέμα είναι να το παιδέψω εγώ, για να μάθω και τίποτα Παράθεση ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eNeRGy Δημ. September 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2004 tote mpes sto bios kai tsekare taxitites bus kai mnimis... stin arxi dokimase kanena auto... kai meta manual rithmiseis... chekare tin cpu an sou evalan pragmatika afto pou grafeis oti exeis... kai meta... :p ...prosexe mi to parakaneis sto overclock kali epitixia... kai ta tragika lathi apla tha sou kolane to pc mexri kai stin ekinisi... sta 4 power off (plug out) kai on epanerxontai oi auto rithmiseis tou bios... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jackdaniels Δημ. September 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2004 Βέαια εγω έχω Amd αλλά δεν πρέπει να διαφέρουν πολλύ τα πράγματα. Φυσιολογικά αφού λες ότι των έφτιαξες εσυ, ο επεξεργαστής είναι στάνταρ 3.2, οπότε έχεις κάνει λάθος το multiplier μάλων, σε σχέση με την συχνότητα τις μνήμης. Αν στην εκκίνηση η μνήμη σου δίνει σωστή τιμή, τότε σήκωσε των multiplier ώστε: συχνότητα μνήμης X multiplier = 3.2Ghz. Αν δηλαδή η μνήμη σου τρέχει στα 200Mhz (δηλαδή 400 FSB ΓΙΑ του AMD, 800 για τους intel) τότε το multiplier πρέπη να είναι: 200Mhz X 16multiplier = 3.2Ghz. Αυτα υσχίουν για AMD επεξεργαστές, στους intel που είναι διπλάσιο το FSB ίσως αλάζει η ταχύτητα τις μνήμης, δεν το γνωρίζω αυτο, αλλά φου λές ότι έχεις 400αρες μνήμες άλλον τα ίδια υσχίουν! Όσω αυξάνεις το Multiplier τόσο σηκώνεται η συχνότητα του επεξεργαστή, δηλαδή αν θέλεις των δουλέυεις και στα 3.4 Ghz αν σηκώσεις λίγο και την τάση λειτουργίας του (0.1v το πολλύ). ΠΡΟΣΕΧΕ μην των κάψης τώρα που είσαι καινούργιος σ'αυτα ακόμα, άλλωστε ο 3.2 πάει μπάλλα και δεν χριάζεται overclock! Αυτα τα ολίγα, αν κάποιος τα ξέρει καλύτερα και πιστέυει ότι λέω πούπες να με διωρθόσει παρακαλώ! Παράθεση http://www.erepublik.com/en/referrer/Jack+C.+Daniels Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eNeRGy Δημ. September 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2004 to multiplyer stous intel einai kleidomeno... vale to sosto bus kai tha sou vgei i sosti CPU... valto pio pano kai tha exeis mia kaliteri... valto ipervolika parapano... kai tha sou kolaei... valtou parapano volt 0.125-0.250 kai tha doulepsei... valtou akomi pio pano volt.. kai tha sou kaei!... afta! :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sxetikos_asxetos Δημ. September 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eNeRGy ( 8 Σεπ. 2004 , 16:10) to multiplyer stous intel einai kleidomeno... vale to sosto bus kai tha sou vgei i sosti CPU... valto pio pano kai tha exeis mia kaliteri... valto ipervolika parapano... kai tha sou kolaei... valtou parapano volt 0.125-0.250 kai tha doulepsei... valtou akomi pio pano volt.. kai tha sou kaei!... afta! :p :eek: :lol: :lol: Παράθεση http://i157.photobucket.com/albums/t42/littlewonder1/web/euphangel_sig.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JOHN-1962 Δημ. September 8, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2004 Σας ευχαριστώ για της συμβουλές σας , θα πειραματιστώ με το BUS και ότι Γίνει. Πρόβλημα να καεί απ ότι κατάλαβα δεν υπάρχει Παρά μόνο αν πειράξω της τάσης Παράθεση ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JOHN-1962 Δημ. September 8, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2004 Η cpu όντως είναι 3200. Στο system properties την βλέπει 3200 και από κάτω γραφή ότι τρέχει στα 2800 Παράθεση ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sxetikos_asxetos Δημ. September 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2004 Ε τοτε κατι εχεις πειραξει στο BIOS... αποκλειεται απο μονο του ενω η CPU ειναι μοντελο 3.2 να την βλαλει 2.8...! BTW... Πως αλλαζω την ταση στην CPU...? :o Παράθεση http://i157.photobucket.com/albums/t42/littlewonder1/web/euphangel_sig.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BASSstarlet Δημ. September 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2004 Aπό το bios.Δεν ξέρω αν γίνεται και μέσα απο τα win. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jackdaniels Δημ. September 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 9, 2004 Sorry, εγω εξηγήθηκα απ'την αρχη ότι δεν ξέρω απο intal, έχω να πάρω intel 10 χρόνια! ;) Παράθεση http://www.erepublik.com/en/referrer/Jack+C.+Daniels Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JOHN-1962 Δημ. September 11, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2004 Πήγα στο μαγαζί που πήρα την μητρική, τους εξήγησα τη συμβαίνει Και μου είπαν να κάνω απτεϊτ το BIOS Παράθεση ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts