Jump to content

Τα κατοικίδιά μας

nelly
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Guest lagoudakis
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος PowerZ (26 Νοέ. 2004 , 23:06)

δεν εκρινα κανεναν του ειχα απολυτη εμπιστοσυνη αυτο ελειπε να πιστευω οτι ξερω παραπανω απο αυτον απλα επειδη μου τα ειπε καπως και τρομαξα ζητησα και μια δευτερη γνωμη καποιου αλλου κτηνιατρου που μου τα ειπε τελειως διαφορετικα.. εσυ στην θεση μου πως θα τον ονομαζες ? καποιος απο τους 2 ειναι λαθος και δεν ξερω ποιος ! Σκεψου η διαφορα απο αυτα που μου ειπαν ειναι τεραστια !! Ο ενας μου ειπε εχει νεφρικη ανεπαρκεια και δεν εχει γιατρεια και θα το χασεις και μ εκανε ενα ρακος χθες εκλαιγα ολη μερα και ο αλλος οτι εχει απλα μια λοιμωξη και με την αντιβιωση που περνει θα περασει !! .... :(

δυστυχως ελαχιστοι εχουν επαγγελματικη καταρτηση,οι πιο πολλοι ειναι για την αρπαχτη,100 να ρωτησεις τοσες γνωμες θα παρεις :wacko: ασε εχω προσωπικη πειρα!!!!

• Απαντήσεις 3,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος PowerZ (26 Νοέ. 2004 , 23:13)

επελεξα εναν δικο μας τωρα οικογενειακο.. ελπιζω να εκανα σωστη επιλογη ! Για μενα η σκυλιτσα μου ειναι τα παντα δεν ειναι απλα ενα κατοικιδιο, σαν κορη μου την εχω, οση αγαπη εχει παρει αυτη δεν θα χουν παρει ολα τα σκυλια μαζι!

Αν θέλεις να σου ξαναπώ τα στοιχεία του δικού μας κτηνίατρου στείλε pm!

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος PowerZ (26 Νοέ. 2004 , 23:06)

δεν εκρινα κανεναν του ειχα απολυτη εμπιστοσυνη αυτο ελειπε να πιστευω οτι ξερω παραπανω απο αυτον απλα επειδη μου τα ειπε καπως και τρομαξα ζητησα και μια δευτερη γνωμη καποιου αλλου κτηνιατρου που μου τα ειπε τελειως διαφορετικα.. εσυ στην θεση μου πως θα τον ονομαζες ? καποιος απο τους 2 ειναι λαθος και δεν ξερω ποιος ! Σκεψου η διαφορα απο αυτα που μου ειπαν ειναι τεραστια !! Ο ενας μου ειπε εχει νεφρικη ανεπαρκεια και δεν εχει γιατρεια και θα το χασεις και μ εκανε ενα ρακος χθες εκλαιγα ολη μερα και ο αλλος οτι εχει απλα μια λοιμωξη και με την αντιβιωση που περνει θα περασει !! .... :(

Πήγαινε και σε τρίτο γιατρό και τότε ίσως καταλάβεις τι γίνεται.

Όλα καλά.

Κ. lagoudaki, αν ακόμη ψάχνετε λύση στο "πρόβλημα" με το φίδακι στο forum του http://www.reptilesalonica.com υπάρχουν άτομα που μπορούν να σας βοηθήσουν. (Προτιμότερο από τη λύση του ζωολογικού κήπου, χωρίς να θέλω να κατηγορήσω τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί..., λόγο εμπειρίας και διάθεσης ). Φίδια, σαύρες, ταραντούλες και απορίες σχετικές με αυτά είναι πάντα ευπρόσδεκτες... :D

Προσωπικά στεγάζω 13 ταραντούλες... και είναι αξιολάτρευτες!

Δεν μπορώ και ούτε θέλω να σε πείσω για το αντίθετο. Αυτές οι "φοβίες" είναι έμφυτες. Δε φαντάζομαι να είχες ποτέ κάποιο ανάλογο περιστατικό που να δικαιολογεί το ότι τις σιχαίνεσαι και ούτε έχεις δει από κοντά πώς είναι μια ταραντούλα (και ούτε το επιδιώκεις ;) ).

Όπως και να'χει γούστα είναι αυτά... :cool:

Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ παρεξηγημένα ζώα (και όχι μόνο αυτά).

Να προσθέσω ότι ο... "normal" εαυτός μου έχει 2 σκύλαρους και 2 γάτες :lol: .

http://agapiosfox.tripod.com/

Το site του Αγάπιου :))))))))

Στείλτε φώτο από τα δικά σας σκυλάκια να μπούνε στη σελίδα του αγάπιου όσοι θέλετε :)

Guest lagoudakis
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Filippos25 (29 Νοέ. 2004 , 04:41)

Κ. lagoudaki, αν ακόμη ψάχνετε λύση στο "πρόβλημα" με το φίδακι στο forum του http://www.reptilesalonica.com υπάρχουν άτομα που μπορούν να σας βοηθήσουν. (Προτιμότερο από τη λύση του ζωολογικού κήπου, χωρίς να θέλω να κατηγορήσω τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί..., λόγο εμπειρίας και διάθεσης ). Φίδια, σαύρες, ταραντούλες και απορίες σχετικές με αυτά είναι πάντα ευπρόσδεκτες... :D

Προσωπικά στεγάζω 13 ταραντούλες... και είναι αξιολάτρευτες!

φιλε μου σε ευχαριστω αλλα το εδωσα σε καποιον που εχει αλλα 5 :eek: οταν λες ''προβλημα'' μην νομισεις οτι το μισουσα,προς θεου!!!!!αγαπαω ΟΛΑ τα ζωα,απλα θα ειχα προβλημα οταν φευγαμε απο το σπιτι γιατι κανεις δεν θα ηθελα να το φροντιζει και λειπω πολυ ειδικα το καλοκαιρι οποτε.....

:D Χαίρομαι που ακούω ότι πήγε σε καλά χέρια και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων. Βλέπετε όπως έχει ήδη επισημανθεί στο forum τα ερπετά έχουν γίνει μόδα και πολλές φορές πέφτουν σε "λάθος" χέρια :mad: . Είμαστε λίγοι που ασχολούμαστε λίγο παραπάνω και κάνουμε μια προσπάθεια να οργανωθούμε και να ενημερώσουμε τον κόσμο ώστε να προλάβουμε τέτοιες καταστάσεις και αυτός είναι ο λόγος που θέλησα να "επέμβω" στη συζήτησή σας.

Είναι γεγονός ότι όταν γνωρίζεις εκ των προτέρων λίγα πράγματα για το pet που νομίζεις ότι σε ενδιαφέρει μπορείς να κρίνεις καλύτερα αν πραγματικά το θες και αν μπορείς να το άποκτήσεις :worry: .

Κάποιοι για τα ερπετά και τις αράχνες τρέφουν τα ίδια συναισθήματα με αυτά που τρέφουν για τα σκυλιά και τις γάτες. Η διεύθυνση του forum που έστειλα πάντως ισχύει για οποιονδήποτε και οτιδήποτε σας ενδιαφέρει... :cool:

Guest lagoudakis
ετσι οπως τα λες ειναι :) πιστευω οτι τα δικα μου χερια ηταν λαθος για το φιδι,αλλα αν δεν πηγαινε σε καλα χερια θα το κρατουσα οσο χρονο και κοπο θα ηθελε,αλλωστε το κουβαλησε ο γιος μου ο οποιος δεν το σκεφτηκε και πολυ λογω ενος ενθουσιασμου,αλλα το ζωο δεν φταιει ετσι δεν ειναι;

Tα φίδια και οι ταραντούλες είναι πολύ παρεξηγημένα πλάσματα.

Προφανώς ίσως λόγω του οτι έτσι μάθαμε να τα βλέπουμε μέσα απο τα μάτια των γονιών μας.

Το γεγονός πως, το 85% των ανθρώπων που εξέφραζαν αποστροφή για τα φίδια και έτυχε να ενημερωθούν απο έμπειρα άτομα και να κρατήσουν στα χέρια τους κάποιο φιδάκι, ήταν αρκετό να τους αλλάξει όλες τις πάγιες αντιλήψεις γύρω απο αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα πλάσματα.

Ας έχουμε μόνον υπόψιν μας πως τα περισσότερα φάρμακα οφείλονται σε αυτά τα πλάσματα και πως τα φίδια βοηθούν σημαντικά να μειώνεται ο πληθυσμός των ποντικών.

Προς ενημέρωση, μόνο η οχιά είναι δηλητηριώδες φίδι στην Ελλάδα. Όλα τα άλλα είναι μη δηλητηριώδη.

Επίσης, αν τύχει και δούμε κάποιο φίδι καθώς θα είμαστε στη φύση, να το αφήσουμε να ακολουθήσει το δρόμο του, διότι το φίδι δεν θα μας κυνηγήσει. Δεν ενδιαφέρεται να μας βλάψει.

Ας ελπίσουμε πως το φιδάκι πήγε σε καλά χέρια. :o

technoholic maniac reviewer

Δεν μου είναι αντιπαθές κανένα ζώο. Ούτε φίδια, ούτε αράχνες, ούτε ο,τιδήποτε άλλο. Πιστεύω όμως πως η θέση τους δεν είναι δίπλα στον άνθρωπο και σε καμμία περίπτωση μέσα στην πόλη. Ισως κάνω λάθος, αλλά κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να υποφέρουν έξω από το φυσικό τους περιβάλλον.

Και τελικά, είναι τόσα πολλά τα αδέσποτα ζώα, τα οποία σίγουρα θα είναι ευτυχή να ζουν δίπλα σε έναν άνθρωπο, που δεν καταλαβαίνω γιατί να επιλέξεις ένα ερπετό.

Ισως είναι μόδα. Ξέρω κι εγώ? Σημεία των καιρών.... :(

Η Ψιψινέλ τα πάει μια χαρά. Από την μέρα που την έφερα μέχρι σήμερα έχει παχύνει και βαρύνει αρκετά. Επίσης ενώ τις πρώτες μέρες ήταν πολύ ήσυχη έχει αρχίσει να κάνει ζημιές. Καταρχάς δεν μένει εφημερίδα ή περιοδικό στο δωμάτιο. Ότι βρει το πιάνει και το κάνει σαν χαρτοπόλεμο αν δεν προλάβω να της το πάρω. Συνέχεια τρέχει μέσα στο δωμάτιο και κάνει κάτι σάλτα που παθαίνω πλάκα όταν τα βλέπω. Χτες το βράδυ πήδηξε πάνω στο γραφείο μου και πέταξε κάτω ένα μισογεμάτο ποτήρι νερό και άλλο ένα με λίγη coca-cola... Ευτυχώς τα υγρά δεν πήγαν κοντά στον υπολογιστή και δεν απλώθηκαν πολύ οπότε τα μάζεψα εύκολα. Ελπίζω να τα κάνει αυτά επειδή είναι μικρή ( 6 μηνών ) και να μην συνεχίσει έτσι όταν μεγαλώσει και άλλο. Εκτός από ζημιές και παιχνίδια κοιμάται πάρα πολύ. Πολλές φορές για να την ξυπνήσω πρέπει να την κουνήσω αλλιώς δεν ξυπνάει :p Ούτε με "ψιψιιψι" , ούτε αν την φωνάξω με το όνομά της. Ίσως το κάνει αυτό γιατί της αρέσει πολύ η ζέστη στο δωμάτιό μου. Έχω και την κεντρική θέρμανση του σπιτιού και το air condition στο ζεστό γιατί είναι βόρεια το δωμάτιό μου και μπαίνει όλο το κρύο. Πριν 5 λεπτά καθόταν ανάσκελα κάτω από το air condition, κοιμόταν και ξύπνησε μόλις την κούνησα.
Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος woudoulis (29 Νοέ. 2004 , 17:00)

http://agapiosfox.tripod.com/

Το site του Αγάπιου :))))))))

Στείλτε φώτο από τα δικά σας σκυλάκια να μπούνε στη σελίδα του αγάπιου όσοι θέλετε :)

Ωραίο site :) αν και εγώ δεν έχω σκυλάκι αλλα γατάκια :p άντε λοιπών εσείς με τα σκυλάκια τι κάθεστε!!!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif

Αυτο ειναι το δικο μου μωρο, το οποιο ποτε δε ξεχασα και ποτε δε θα ξεχασω.

Σε αγαπαμε νινι :(

http://briefcase.pathfinder.gr/download/swiffer/28718/348856/0/Picture+079.jpg

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

Απόλυτα σωστό. Και όσο πιο γρήγορα το κάνεις, τόσο το καλύτερο για σένα.

Επιτέλους Αrfi σε βλέπουμε. Τι έγινες τόσον καιρό? Τα νινιά όλα καλά?

Dimangelid σίγουρα θα ησυχάσει όταν μεγαλώσει λιγάκι. Η δικιά μου κάνει τρέλες ακόμα, αλλά οχι με το ρυθμό που περιγράφεις εσύ.

Οσο μεγαλώνουν, σοβαρεύουν :D :D

Δεν μου είναι αντιπαθές κανένα ζώο. Ούτε φίδια, ούτε αράχνες, ούτε ο,τιδήποτε άλλο. Πιστεύω όμως πως η θέση τους δεν είναι δίπλα στον άνθρωπο και σε καμμία περίπτωση μέσα στην πόλη. Ισως κάνω λάθος, αλλά κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να υποφέρουν έξω από το φυσικό τους περιβάλλον

Με την ίδια λογική όλα τα ζωάκια που διατηρούνται ως κατοικίδια εκτός από το σκυλιά και τις γάτες δεν θα έπρεπε να πωλούνται. Παράδειγμα τα ψάρια...

Μια ένσταση που έχω είναι ότι και τα σκυλάκια και τα γατάκια δεν γεννήθηκαν για να ζουν μέσα σε διαμερίσματα και να κάνουν τη βόλτα τους μια ή δυο φορές τη μέρα στο πάρκο...

Είναι αντιφατικό λοιπόν το γεγονός και μην ξεχνάμε ότι χωρίς τη μελέτη των ερπετών και των φιδιών στην ιατρική ακόμα θα μας έλειπαν βασικές γνώσεις.

Στην τελική είναι το πως τη βρίσκει κανείς και η στέρηση ελευθερίας ισχύει για όλα τα κατοικίδια που "προσέχουμε"... :confused:

O σκύλος είναι σαφώς ευτυχέστερος ζώντας με τον άνθρωπο παρά μόνος του. Δεν το λέω φυσικά εγώ, μελέτες που έχουν γίνει το αποδεικνύουν. Η γάτα ότι είναι ζώο του σπιτιού, αμφισβητείται? Το πόσο δένεται με το σπίτι, με τον χώρο γενικώτερα?

Για τα ψάρια οπωσδήποτε μου φαίνεται πολύ περισσότερο φυσιολογικό το διαμέρισμα, απ΄ότι με ερπετά και ταραντούλες.

Ενα ενυδρείο δεν απέχει και τόσο πολύ πια από μια τεχνητή λιμνούλα.

Τώρα τι σχέση έχει η ιατρική και η μελέτη με το να φιλοξενείς σπίτι σου το άγριο βασίλειο, ουδείς ξέρει.

Ομως, όπως λές κι έσύ "στην τελική είναι πως τη βρίσκει κανείς"...

Σε πληροφορώ λοιπόν πως δεν τη βρίσκω καθόλου, μα καθόλου, να περιθάλπω τη γάτα που μάζεψα και που είχαν δοκιμαστει πάνω της όλα τα βασανιστήρια του κόσμου. Η πριν απ' αυτή τον σκύλο μου, ο οποίος προοριζόταν για πειραματόζωο. Και βέβαια δεν τη βρίσκω, όταν μαζεύω ένα ζωάκι από τον δρόμο.

Το θέμα είναι λοιπόν για σένα "πως τη βρίσκει κανείς". Μακάρι να μπορούσα να πω το ίδιο και για μας, που μας καταβάλλουν τόσο αυτές οι ιστορίες με τα ζώα που έχουν πραγματικά την αναγκη μας.

Μακάρι να τη βρίσκαμε κι εμείς....

Μια ένσταση που έχω είναι ότι και τα σκυλάκια και τα γατάκια δεν γεννήθηκαν για να ζουν μέσα σε διαμερίσματα και να κάνουν τη βόλτα τους μια ή δυο φορές τη μέρα στο πάρκο...
Oι γάτες έχουν εξημερωθεί εδώ και 4000 χρόνια.

O σκύλος είναι σαφώς ευτυχέστερος ζώντας με τον άνθρωπο παρά μόνος του

Στο διαμέρισμα;;;

Η γάτα ότι είναι ζώο του σπιτιού, αμφισβητείται

Έχω σχετικη εμπειρία και το αμφισβητώ... δεν δένεται μαζί του και προτιμάει να αλλωνίζει έξω παρά να κλέινεται μέσα. Είναι από τα πλέον ανεξάρτητα ζώα (προσωπική άποψη).

Ενα ενυδρείο δεν απέχει και τόσο πολύ πια από μια τεχνητή λιμνούλα

Η τεχνητή λιμνούλα πόσο απέχει από τις φυσικές; Ελπίζω να μην αναφερόμαστε σε μικρά μεγέθη.

Σε πληροφορώ λοιπόν πως δεν τη βρίσκω καθόλου, μα καθόλου, να περιθάλπω τη γάτα που μάζεψα και που είχαν δοκιμαστει πάνω της όλα τα βασανιστήρια του κόσμου. Η πριν απ' αυτή τον σκύλο μου, ο οποίος προοριζόταν για πειραματόζωο. Και βέβαια δεν τη βρίσκω, όταν μαζεύω ένα ζωάκι από τον δρόμο.

Πολύ καλά κάνεις και επείδή με τον τρόπο μου κι εγώ προσφέρω βοήθεια σε αδέσποτα εύχομαι να υπάρχουν πάντα παρόμοιες περιπτώσεις ανθρώπων.

Μακάρι να μπορούσα να πω το ίδιο και για μας, που μας καταβάλλουν τόσο αυτές οι ιστορίες με τα ζώα που έχουν πραγματικά την αναγκη μας.

Το ίδιο θεωρώ και για την πληθώρα ερπετών που υποφέρουν σε λάθος χέρια.

Δεν παίζει θέμα αντιπαράθεσης απλά δεχτήτε το γεγονός ότι κάποιοι θεωρούν το ίδιο φυσιολογική την κατοχή ερπετών και αραχνών όσο και των σκυλιών και των γατιών.

στην εποχή που ζούμε ότι φαίνονταν παράλογο τείνει να γίνει φυσιολογικό γιατί όχι και αυτό,στην τελική από όλα τα υπόλοιπα (φυσιολογικά) είναι και το λιγότερο (κακό) :) απλά ένα ερπετό δεν θα σου δώσει την στοργή και την αγάπη που θα σου δείξει ένα γατάκι η ένα σκυλάκι,ίσως γιατί έχουμε μάθει να ζούμε μαζί τους και τα καταλαβαίνουμε και μας καταλαβαίνουν ; αυτό είναι που αρέσει σε εμάς :)
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif

Εγώ ξέρω πως ο Αγάπιος προκειμένου να έρθει κοντά μου παρατάει όχι κήπους αλλά ατέλειωτες πλατείες. Με αγαπάει απίστευτα και ενώ μπορεί να πάει στο σαλόνι ή στο χωλ ή στην κουζίνα ή στο δωμάτιο παρ΄όλα αυτά το μόνο που θέλει να είναι συνεχώς δίπλα μου.

Και εγώ θα ήθελα να έχω κήπο για να παίζει

Αλλά αφού παίζουμε πάρα πολύ μαζί και πηγαίνουμε βόλτες ατέλειωτες τα Σαβ/κα και εκδρομές , μέχρι και στα μπαράκια τον παίρνω και τρώει τους ξηρούς καρπούς όσο πίνω το ποτό :) δεν νομίζω ότι προτιμά μόνος του σε κήπο απ'ότι μαζί

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος woudoulis ( 1 Δεκ. 2004 , 10:09)

Εγώ ξέρω πως ο Αγάπιος προκειμένου να έρθει κοντά μου παρατάει όχι κήπους αλλά ατέλειωτες πλατείες. Με αγαπάει απίστευτα και ενώ μπορεί να πάει στο σαλόνι ή στο χωλ ή στην κουζίνα ή στο δωμάτιο παρ΄όλα αυτά το μόνο που θέλει να είναι συνεχώς δίπλα μου.

Και εγώ θα ήθελα να έχω κήπο για να παίζει

Αλλά αφού παίζουμε πάρα πολύ μαζί και πηγαίνουμε βόλτες ατέλειωτες τα Σαβ/κα και εκδρομές , μέχρι και στα μπαράκια τον παίρνω και τρώει τους ξηρούς καρπούς όσο πίνω το ποτό :) δεν νομίζω ότι προτιμά μόνος του σε κήπο απ'ότι μαζί

ετσι ακριβως ειναι και η δικια μου.. στο μπανιο παω και κλαιει απεξω.. τι κηπους να δει μετα.. της αρκει να ειναι διπλα μου και ας χωνομασταν και σε τρυπα ακομα