Jump to content

Backtrack 5

giannis808
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν είδα κάποιο άλλο θέμα οπότε έφτιαξα ένα για να ρωτήσω για το backtrack το οποίο έκανα χτες install... Μπορώ με αυτό να 'ελέγξω τις vulnerabilities του δικτύου μου, κλπ??

Να ξεκαθαρίσω ότι αν το θέμα πάει προς την κακόβουλη χρήση του backtrack για σπάσιμο δικτύων κτλ κτλ κλειδώνει χωρίς προειδοποίηση.
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Δεν είδα κάποιο άλλο θέμα οπότε έφτιαξα ένα για να ρωτήσω για το backtrack το οποίο έκανα χτες install... Μπορώ με αυτό να 'ελέγξω τις vulnerabilities του δικτύου μου, κλπ??

OpenVas ή Nexpose θα σου κανουν δουλεια! Εισαι administrator σε καποια εταιρεια? Τι θες να τσεκαρεις στο δικτυο?

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Δεν είμαι διαχειριστής κάποιας εταιρείας Αλλά επειδή γενικά ασχολούμαι με σπασίματα δικτύων κλπ κλπ ήθελα να δω πόσο ευάλωτο είναι το δίκτυο μου απέναντι σε άλλους που χργσιμοποιουν backtrack κα

Δεν είμαι διαχειριστής κάποιας εταιρείας Αλλά επειδή γενικά ασχολούμαι με σπασίματα δικτύων κλπ κλπ ήθελα να δω πόσο ευάλωτο είναι το δίκτυο μου απέναντι σε άλλους που χργσιμοποιουν backtrack κα

Πολυ γενικα και θεωρητικα μιλωντας ναι μπορει να σου κανει ζημια. Πρακτικα ομως τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα, για πολλους λογους ακομα και αν εσυ εχεις στησει ενα dc με windows 2003/2008/12 ή οτι τελος παντων. Και τι εννοω.

Η ασφαλεια του δικτυου και -οταν λεω δικτυο εννοω domain και οχι το workgroup με τον router να μοιραζει dhcp στο σπιτι- εχει να κανει με πολλα πραγματα και κυριως με την υποδομη του. Δηλαδη πολυ σπανια θα βρεις ενα lan που δεν εχει hardware firewall με κανονες να ρυθμιζουν με drop/allow το in/outbound traffic, να ελεγχουν ποιες πορτες ειναι κλειστες και ποιες ανοιχτες κλπ κλπ.

Αν ασχολεισαι και εχεις ορεξη και κυριως θες να μαθεις security τοτε ξεκινα με το ethical hacking. Βεβαια για να φτασεις στο σημειο του security προυποθετει να εχεις αριστες γνωσεις στο administration. Γιατι για να βρεις "τρυπες" σε ενα δικτυο θα πρεπει να εχεις δημιουργησει και να εχεις διαχειριστει παρα πολλα.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Ήθελα κυρίως να μάθω backtrack επειδή ματεσουν γενικά όλες του οι λειτουργίες αλλά θα ρίξω μια ματιά και στο ethical hacking