Jump to content

Πρόβλημα με dualboot.

NickTheGreek99
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα.Έχω ένα pc στο οποίο έχω xp και linux. Τα linux τα διέγραψα(έσβησα το partition) και άφησα μόνο τα xp.Το θέμα είναι ότι κάθε φορά που ανοίγω το pc με ρωτάει σε ποιο από τα 2 να μπω.Φυσικά αν πατήσω το linux δεν μπαίνει.Δοκίμασα με το easybcd να σβήσω τα linux από τον bootloader(και να μπαίνει απευθείας στα xp),αλλά ούτε καν φαίνεται τίποτα.Δεν υπάρχει τίποτα.Πως διορθώνεται;

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

Να κατεβάσεις το gparted. Γράψτο σε Cd, τρέξτω και από εκεί σβήσε όλο τον δίσκο. Βάλε πάλι windows. Ετσι χωρίς σβήσιμο δίσκου καθώς το linux τρέχει σε άλλο format δεν μπορείς.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Να κατεβάσεις το gparted. Γράψτο σε Cd, τρέξτω και από εκεί σβήσε όλο τον δίσκο. Βάλε πάλι windows. Ετσι χωρίς σβήσιμο δίσκου καθώς το linux τρέχει σε άλλο format δεν μπορείς.

Aυτό ήθελα να το αποφύγω.Προς το παρόν έχω βάλει τον χρόνο για να επιλέξει σε ποιο λειτουργικό να μπει στα 3 δεύτερα.Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση σου.:)

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

Δοκιμασε αυτο και κανε Restore Windows MBR:

http://www.supergrubdisk.org/rescatux/

Γενικα ψαξε τροπο για να κανεις Restore Windows MBR. Οταν το επαναφερεις δεν χρειαζεται να κανεις φορματ. Θα σβηστει ο grub απο το MBR και δεν θα σου εμφανιζει παλι την επιλογη για linux. Μετα χρησιμοιησε αυτο:

http://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html

για να διαγραψεις σωστα το partition και να το ενωσεις με τον υπολοιπο δισκο.

Δοκιμασε αυτο και κανε Restore Windows MBR:

http://www.supergrubdisk.org/rescatux/

Γενικα ψαξε τροπο για να κανεις Restore Windows MBR. Οταν το επαναφερεις δεν χρειαζεται να κανεις φορματ. Θα σβηστει ο grub απο το MBR και δεν θα σου εμφανιζει παλι την επιλογη για linux. Μετα χρησιμοιησε αυτο:

http://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html

για να διαγραψεις σωστα το partition και να το ενωσεις με τον υπολοιπο δισκο.

Γι'αυτό έχω πρόβλημα.Ένωσα τον δίσκο και παρ'όλα αυτά μου εμφανίζει την επιλογή για linux.Θα δοκιμάσω το πρώτο και θα πω αποτελέσματα.

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

Με την εντολη bcdedit μεσα απο κονσολα (cmd) μπορεις ευκολα να διαγραψεις την επιλογη του dual boot.

Ψαξε στο google να βρεις ακριβως τις εντολες που πρεπει να ακολουθησεις γιατι δε θυμαμαι ακριβως τη διαδικασια!

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Mε την βοήθεια αυτού του άρθου μπήκα στο boot.ini και έσβησα την άχρηστη γραμμή C:/gdlr/linux .Tώρα μπαίνει κανονικά χωρίς να πατάω enter κάθε φορά.

manolog3:Το bcdedit είναι για vista και πάνω ενώ εγώ το χρειαζόμουν για xp.

raidensub:Δεν μου έβρισκε το κατάλληλο αρχείο ώστε να διαγράψει την άχρηστη καταχώριση.

Ευχαριστώ και πάλι όσοι μου απάντησαν.:)

Edited by NickTheGreek99

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

Πιστέυω να έχεις σβήσει και το λειτουργικό και όχι μόνο την εντολή ! ;);)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Πιστέυω να έχεις σβήσει και το λειτουργικό και όχι μόνο την εντολή ! ;);)

Στην αρχή είχα διαγράψει τα Linux (διαγραφή και συνένωση)Παρ'όλα αυτά είχε μείνει στο boot.ini η επιλογή για linux και απευθήνθηκα εδώ όπου και βρέθηκε η λύση .

Νίκος

- 001 με την όπισθεν