stoilas2312 Δημοσιεύτηκε January 15, 2014 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 15, 2014 Καλημέρα. Μόλις πριν λίγο τελείωσα την συναρμολόγηση ενός υπολογιστή. Ο επεξεργαστής μου είναι ο AMD A8 6600K. Παρατηρώ λοιπόν ότι όταν είναι σε αδράνεια η θερμοκρασία του είναι στους 43 βαθμούς περίπου. Τώρα που κάνει ενημερώσεις η θερμοκρασία ανεβένει εως και 86 βαθμούς. Είναι νορμάλ; Να τονίσω ότι έχω την μαμά ψύκτρα. Στο πλαίσιο που πήρα τηλέφωνο μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό. Τα φώτα σας παρακαλώ γιατί έχω αρχίσει και ανησυχώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων ! ! ! ! ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnnytifosi Δημ. January 15, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2014 κι εγώ με τον Α10-5800κ είχα θέμα με τους αισθητήρες. πιστεύω ότι τα προγράμματα δεν τους διαβάζουν καλά. καλό θα ήταν να διασταυρώσεις τις θερμοκρασίες με διάφορα προγράμματα. και ο πιο σίγουρος τρόπος είναι να πιασεις εσύ ο ίδιος την ψυκτρα όταν γράφει 80 βαθμούς ( με μεγάλη προσοχή!). αν όντως είναι τέτοια η θερμοκρασία η ψυκτρα θα τσουρουφλιζει, πράγμα απίθανο για νέο σύστημα. Παράθεση Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. January 15, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2014 Δες και κάποιο update στο bios μήπως διορθωθεί αυτό που λέει ο johnnytifosi στη πρώτη γραμμή. Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_Kont Δημ. January 15, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2014 Electrical / Thermal parameters Maximum operating temperature ? 74°C Thermal Design Power ? 100 Watt Μήπως δεν έχεις βάλει καλά την πάστα? Εαν είσαι βέβαιος ότι είναι σωστά εγώ μια χαρά το βλέπω. Δες εδώ. http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-A8-Series%20A8-6600K%20-%20AD660KWOA44HL.html Εκτός αν τον έχεις πειράξει λίγο ???? Παράθεση ------------------------------------------------------------------------------------------------- Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stoilas2312 Δημ. January 15, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2014 Μακάρι να ήξερα να τον πειράξω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
samarithan Δημ. January 15, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2014 Mήπως δεν έχει κουμπώσει η ψύκτρα καλά; Όταν βλέπεις τα 86/άρια με ανοικτό το πλαινό αν την πιέσεις λίγο, και για λίγο πέφτει η θερμοκρασία ή όχι; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_Kont Δημ. January 16, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2014 Τσεκάρισε όλα όσα σου γράφουμε ακόμα και το bios update !!!! Εννοείτε και όλα τα περιφερειακά !!!! Παράθεση ------------------------------------------------------------------------------------------------- Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_under Δημ. January 16, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2014 είναι γνωστό ότι οι thermal sensors στα AMD SKUs έχουν θέμα τα τελευταία χρόνια. Κανένα bios update δεν θα λύσει το θέμα σου TS καθώς είναι hardware issue και όχι software. Λοιπόν δεν μπορώ να σου πω αν οι temps είναι καλοί διότι δεν ξέρω από που τους βλέπεις και αν είναι σωστοί. Ο πιο σωστός τρόπος να βλέπεις temps είναι από το HWmonitor αλλά από μητρική σε μητρική οι ενδείξεις διαφέρουν. Κατέβασε το λοιπόν - είναι δωρεάν, και πόσταρε μια εικόνα να δούμε και εμείς τις θερμοκρασίες σου ώστε να μπορούμε να σου πούμε με ασφάλεια τι παίζει. Γενικά όπως στα Richland όπως έχεις και εσύ, οτιδήποτε πάνω από 75 βαθμούς κάνει throttle και επηρεάζει αρνητικά τον APU. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stoilas2312 Δημ. January 16, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2014 Αυτό πρίν από λίγο ! ! ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_under Δημ. January 16, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2014 Αυτό πρίν από λίγο ! ! ! ποια μητρική έχεις? σίγουρα δεν είναι η τιμή package. Ένα εκ των TEMPIN0/TEMPIN2 είναι. Για δοκίμασε να στρεσάρεις το pc και κοίτα πως συμπεριφέρονται οι τιμές. Εμένα πχ είναι έτσι http://imgur.com/Hv4Zr5F και η τιμή CPUTIN είναι ο APU και το SYSTIN είναι η μητρική μου. Τα υπόλοιπα είναι όλα λάθος ενδείξεις. Μερικές δεν μεταβάλλονται καθόλου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stoilas2312 Δημ. January 16, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2014 Η μητρική μου είναι αυτή http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/motherboard-mitrikes/Gigabyte-F2A88XM-D3H-FM2-A88X-m-ATX.htm ....Από τα υπόλοιπα που είπες δεν κατάλαβα τίποτα ! ! ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_under Δημ. January 16, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2014 Η μητρική μου είναι αυτή http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/motherboard-mitrikes/Gigabyte-F2A88XM-D3H-FM2-A88X-m-ATX.htm ....Από τα υπόλοιπα που είπες δεν κατάλαβα τίποτα ! ! ! λοιπόν μόλις μίλησα με φίλο που έχει την ίδια μητρική. Η θερμοκρασία του επεξεργαστή σου είναι το TMPIN2. το TMPIN0 είναι κάποιος αισθητήρας της μητρικής και το package είναι κάτι άκυρο. άρα αν θες να δεις μέχρι πόσο ζεσταίνεται το APU μετά από πολύ φορτίο βάλε ένα Wprime - http://www.wprime.net/Download/, και τρέξε το μεγάλο τεστ 1024M. έτσι αφού θα παρακολουθείς την θερμοκρασία από το HWmonitοr θα δεις μέχρι που φτάνει ο APU σου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stoilas2312 Δημ. January 16, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2014 (edited) Το έκανα και μου έδειξε αυτό Απλά είναι παράξενο γιατί υποτήθεται ότι το TMPIN2 είναι η θερμοκρασία της μητρικής και το PAKAGE του επεξεργαστή ! ! ! Edited January 20, 2014 by zxr Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση" ή κάνουμε χρήση της "Πολλαπλής παράθεσης" Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_under Δημ. January 16, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2014 Το έκανα και μου έδειξε αυτό άρα επιβεβαιώνεται αυτό που σου είπα παραπάνω. Η τιμή TEMPIN2 είναι APU, η τιμή TEMPIN0 είναι κάποιος αισθητήρας στην μητρική και η τιμή Package είναι 100% λάθος. Διότι οι APU σαν τον δικό σου πάνω από τους 75 βαθμούς αρχίζουν και ρίχνουν απόδοση και από ένα σημείο και πάνω σβήνει το σύστημα για να μην πάθει βλάβη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stoilas2312 Δημ. January 16, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2014 άρα επιβεβαιώνεται αυτό που σου είπα παραπάνω. Η τιμή TEMPIN2 είναι APU, η τιμή TEMPIN0 είναι κάποιος αισθητήρας στην μητρική και η τιμή Package είναι 100% λάθος. Διότι οι APU σαν τον δικό σου πάνω από τους 75 βαθμούς αρχίζουν και ρίχνουν απόδοση και από ένα σημείο και πάνω σβήνει το σύστημα για να μην πάθει βλάβη.Πάντως και με το speccy που μετρησα μου δείχνει τις θερμοκρασιες που δειχνει το Package ! ! ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_under Δημ. January 16, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2014 δεν παίζει να έπιασε έστω και στιγμιαία ο APU 100+ βαθμούς και να μην σου είχε σβήσει το σύστημα. Αν θες κάνε και ένα τεστ με το χέρι σου ενώ το τεστάρεις. ΔΛΔ βάλε το χέρι στο μέταλλο της ψύκτρας για 2 λεπτά να δεις πως συμπεριφέρεται. Αν πιάνει 100 βαθμούς θα το καταλάβεις σίγουρα :p. Όπως και να έχει μην αγχώνεσαι τόσο, πολύ δύσκολα θα φέρεις όλο το APU (cpu+iGPU) σε φορτίο ώστε να το δεις να ακουμπάει υψηλές θερμοκρασίες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stoilas2312 Δημ. January 16, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2014 Λοιπόν άκου τι έκανα. Ξαναέτρεξα το benchmark και την στιγμη που έπισε 102 βαθμούς έκλεισα τον υπολογιστή από το κουμπί του τροφοδοτικού και τον ξαναάνοιξα ακαριαία. Τα BIOS μου έδειξαν 65 βαθμούς. Δεν νομίζω να έπεσε η θερμοκρασία 40 βαθμούς σε 5 δευτερόλεπτα. Επίσης η ψηκτρα τώρα που την πιάνω μου φενεται απλά χλιαρή ! ! ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NickTheGreek99 Δημ. January 16, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2014 Άρα δεν έχεις κάποιο πρόβλημα και δεν πρέπει να ανησυχείς :) Παράθεση Νίκος Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official). - 001 με την όπισθεν Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_under Δημ. January 16, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2014 Λοιπόν άκου τι έκανα. Ξαναέτρεξα το benchmark και την στιγμη που έπισε 102 βαθμούς έκλεισα τον υπολογιστή από το κουμπί του τροφοδοτικού και τον ξαναάνοιξα ακαριαία. Τα BIOS μου έδειξαν 65 βαθμούς. Δεν νομίζω να έπεσε η θερμοκρασία 40 βαθμούς σε 5 δευτερόλεπτα. Επίσης η ψηκτρα τώρα που την πιάνω μου φενεται απλά χλιαρή ! ! ! άρα επιβεβαιώνεται αυτό που σου είπα παραπάνω. Η τιμή TEMPIN2 είναι APU, η τιμή TEMPIN0 είναι κάποιος αισθητήρας στην μητρική και η τιμή Package είναι 100% λάθος. Διότι οι APU σαν τον δικό σου πάνω από τους 75 βαθμούς αρχίζουν και ρίχνουν απόδοση και από ένα σημείο και πάνω σβήνει το σύστημα για να μην πάθει βλάβη. :) 10chars Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_Kont Δημ. January 16, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2014 Φίλε μου ακόμα δεν απάντησες στο εαν τον έχεις κουμπώσει εσύ, εαν είχε η έβαλες πάστα. Να υποθέσω ότι τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή του δίνεις ρεύμα από την υποδοχή cpu. Οτι πρόγραμμα και να βάλεις θα γράψουν ανακριβή στοιχεία. Ο λόγος απλός και συγκεκριμένα στο δικό σου θέμα. Το πρόγραμμα που δοκιμάζεις δεν κάνει Δες το log με τα τελευταία upadates του. v2.10 08-07-2013 ---------------- Fixed bug which caused test to run when pressing 3 or 0 in the thread count page. Upgraded CPUz to 1.65 Updating CPUz parser to be compatible with CPUz 1.65 Increased maximum thread count from 256 to 4096 Δεν υπάρχει περίπτωση να σου δείξει τίποτα σωστό σε μια μητρική που βγήκε στην αγορά το τελευταίο 5 μηνο και το πρόγραμμα έχει ενημερωθεί τον Ιούλιο. Απλά δες και ξαναδες και ξαναδες ΤΗΝ ΠΑΣΤΑ, ΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΉΡΑ, ΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΣΟΥ !!!!!!! ;):) Παράθεση ------------------------------------------------------------------------------------------------- Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_under Δημ. January 16, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2014 το τροφοδοτικό, τι σχέση έχει με την θερμοκρασία ενός CPU? το συγκεκριμένο πρόγραμμα μια χαρά κάνει την δουλειά του. Και αυτό δεν το υποστηρίζω μόνο εγώ αλλά πάρα πολλοί χρήστες σε γνωστά τεχνολογικά φόρουμ όπως το overclock.net, xtremesystems.org και πολλά άλλα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stoilas2312 Δημ. January 16, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2014 Φίλε μου ακόμα δεν απάντησες στο εαν τον έχεις κουμπώσει εσύ, εαν είχε η έβαλες πάστα. Να υποθέσω ότι τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή του δίνεις ρεύμα από την υποδοχή cpu. Οτι πρόγραμμα και να βάλεις θα γράψουν ανακριβή στοιχεία. Ο λόγος απλός και συγκεκριμένα στο δικό σου θέμα. Το πρόγραμμα που δοκιμάζεις δεν κάνει Δες το log με τα τελευταία upadates του. v2.10 08-07-2013 ---------------- Fixed bug which caused test to run when pressing 3 or 0 in the thread count page. Upgraded CPUz to 1.65 Updating CPUz parser to be compatible with CPUz 1.65 Increased maximum thread count from 256 to 4096 Δεν υπάρχει περίπτωση να σου δείξει τίποτα σωστό σε μια μητρική που βγήκε στην αγορά το τελευταίο 5 μηνο και το πρόγραμμα έχει ενημερωθεί τον Ιούλιο. Απλά δες και ξαναδες και ξαναδες ΤΗΝ ΠΑΣΤΑ, ΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΉΡΑ, ΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΣΟΥ !!!!!!! ;):) Το έχω κουμπώσει εγώ αλλά μετά το πήγα σε έναν τεχνικό στην γειτονιάμου τον ξεκούμποσε και τον ξανακούμποσε και μου είπε όλα καλά. Την πάστα την είχε. Ναι από την υποδοχή cpu! ! ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stoilas2312 Δημ. January 17, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2014 Σήμερα έβγαλα την μαμά ψύκτρα καθάρισα καλά τον επεξεργαστή και κούμποσα επάνο αυτήν http://www.e-shop.gr...t?id=PER.650157 Οι διαφορές ήταν απειροελάχιστές ! ! ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_under Δημ. January 17, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2014 Σήμερα έβγαλα την μαμά ψύκτρα καθάρισα καλά τον επεξεργαστή και κούμποσα επάνο αυτήν http://www.e-shop.gr...t?id=PER.650157 Οι διαφορές ήταν απειροελάχιστές ! ! ! το link σου δεν λειτουργεί. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stoilas2312 Δημ. January 17, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2014 http://www.e-shop.gr/product?id=PER.650157 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts