Jump to content

[ATIV S] Debrand χωρίς φλασάρισμα


DonJuan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τι είναι το debrand;

 

Debrand είναι η διαδικασία μέσω της οποίας το κινητό απελευθερώνεται από έναν πάροχο κινητής τηλεφωνίας ο οποίος ασκεί κάποια «εξουσία» πάνω σε αυτό. Στις μέρες, όπου τα smartphones αναβαθμίζονται συνεχώς, καλό είναι οι συσκευές να είναι «ελεύθερες» από εταιρείες οι οποίες επεμβαίνουν στις αναβαθμίσεις με αποτέλεσμα πολλές απ’αυτές (και κυρίως σημαντικές στην περίπτωση των Windows Phone) να καθυστερούν από βδομάδες μέχρι και μήνες.

Branded (ή αλλιώς «κλειδωμένη» - παρ’όλο που δεν είναι ισχύει αυτός ο όρος διότι αν ήταν κλειδωμένη, δεν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε την ελληνική κάρτα SIM μας) είναι η συσκευή που φέρει τα λογότυπα μιας εταιρείας στην εκκίνησή της, στην οθόνη κλειδώματος (στην περίπτωση των Windows Phone) και ενδεχομένως να έχει και κάποιες «τρίτες» εφαρμογές.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ο δημιουργός του οδηγού και η κοινότητα δεν φέρουν ευθύνη για τυχόν προβλήματα που ενδεχομένως προκληθούν στη συσκευή σας από κάποιο λάθος. Προχωρήστε με δική σας ευθύνη!!!

Η διαδικασία που ακολουθεί έχει πραγματοποιηθεί με επιτυχία στο Ativ S μου.

Ας ξεκινήσουμε.

 

1)Πληκτρολογούμε ##634# σα να πραγματοποιούμε μια κλήση και περιμένουμε να ανοίξει το διαγνωστικό εργαλείο της Samsung ή αλλιώς, αν υπάρχει στο μενού, επιλέγουμε το «Diagnosis».

2)Στο πρόγραμμα που θα εμφανιστεί, πληκτρολογούμε το *#321647335 και εμφανίζονται τα διαθέσιμα csc.

 

http://i43.tinypic.com/rrjd6q.png

(το μενού όπως φαίνεται στο κινητό)

 

3)Επιλέγουμε αυτό που θέλουμε (στην περίπτωσή μου το EU) και επιτρέπουμε στο κινητό να κάνει μόνο του επανεκκίνηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το κινητό δεν θα κάνει μια απλή επανεκκίνηση, αλλά hard reset = θα διαγραφούν όλα γι’αυτό καλύτερα να κρατήσετε ένα back up πρώτα. Η κάρτα μνήμης και οι επαφές δεν επηρεάζονται!

4)Μόλις το hard reset ολοκληρωθεί, θα πρέπει να «στήσετε» εκ νέου τη συσκευή σας και με χαρά θα παρατηρήσετε ότι η συσκευή σας πλέον δεν έχει ούτε λογότυπα εταιρειών, ούτε εφαρμογές και ότι η οθόνη ξεκλειδώματος είναι ίδια με εκείνη του S3.

 

Η συσκευή πλέον μπορεί να δεχτεί πιο γρήγορα τις αναβαθμίσεις της Microsoft. Αν ο στόχος σας είναι αυτός, επιλέξτε ως csc το ATO που σύμφωνα με την κοινότητα, δέχεται πιο γρήγορα ενημερώσεις. Το δικό μου (TIM Italia branded) είχε την GDR1, δεν έβρισκε την GDR2 σαν branded, ούτε όμως είχε και το ATO στη λίστα των csc, αλλά και στην EU, εντόπισε λίγα λεπτά μετά το «στήσιμο» τη νέα ενημέρωση (GDR2) και τώρα περιμένω την τελευταία, την GDR3.

 

Στην περίπτωση της εγγύησης, λογικά χάνεται αν λάβουμε υπ'όψην ότι με το φλασάρισμα διαφορετικής rom απ'αυτή που είχε το κινητό μας εξ'αρχής, χάνεται και η εγγύηση, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα μιας και με την ίδια διαδικασία μπορούμε να γυρίσουμε στο csc που είχε το κινητό μας πριν το debrand (π.χ TIM).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...