Jump to content

padia xreiazomai bohtheia gia partitioning tou sklhrou


RODAKINO
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

paidia xreiazete na kanw format sto pc mou to taxytero dynaton giati me dyskolevei sthn xrhsh afou sernete apo diafora axrhsta skoupidia pou exoun meinei apo apegatastaseis periergwn programmatwn. thelw na swsw yliko ths sxolhs mou 87 mb alla den exw cd rec oute ir-da oute karta dyktiou gia na ta steilw sto laptop mou. ti na kanw? kaigomai. skeftika na kanw partion ton sklhro kai na ginei antalagh arxeiwn kai na formaro to allo tmhma tou sklhrou. pws na to kanw? me poio mikro prog ginete? thanks
:cry: :whip:
Link to comment
Share on other sites

με το partition magic, κανε ενα partition στον αδειο χωρο του σκληρου

γραψε εκει αυτα που θες, και μετα κανε format το αλλο

http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg
Link to comment
Share on other sites

Frontise omos na xrisimopoiiseis mono to partition magic('i paromoio) kathos an xrisimopoiiseis to fdisk (meso DOS) tha xathoun ola ta dedomena sou....
http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg
Link to comment
Share on other sites

μια λυση ειναι το part magic και αλλη μια ενας δευτερος σκληρος (ειναι παντα χρησιμος). Μεσα απο τα win δεν γινεται να χωρισεις τον κυριο σκληρο σε partitions. Το fdisk δεν εχεις κανενα λογο να το χρησιμοποιησεις ειδικα αν πας απο xp σε xp. Να περασεις παλι το υλικο σε δισκετες δεν ξερω κατα ποσο εξυπηρετει....

http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg

Lord, let me be the person my dog thinks I am

Link to comment
Share on other sites

Μια άλλη λύση θα ήταν η χρήση κάποιου δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στο Internet, αν βέβαια έχεις γρήγορη σύνδεση.

Επίσης με κόστος περίπου 30 ευρώ αγοράζεις μια USB θήκη σκληρού δίσκου, βάζεις ότι δίσκο θέλεις, παίρνεις το backup σου, φορμ'αρεις το μηχανάκι σου, τα ξαναπερνάς και είσαι κύριος! Και σου μένει και η θήκη με το δίκο για την επόμενη φορά :)

Πάντως ότι και να διαλέξεις, κάνε 2 partitions για να μην ξαναπεράσεις τα ίδια

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/874.gif

MyPhone Forum Moderator @ "Κινητά τηλέφωνα"

Link to comment
Share on other sites

θα μπορούσες να δημιουργήσεις ένα mail στο yahoo.com (προσεχε όχι στο .gr) το οποίο δίνει mailbox 100 Mb και να στείλεις εκεί τα δεδομένα σου.

Βεβαια θα σου πάρει κάποιο χρόνο αλλά, κατά τη γνώμη μου, από την στιγμή που δεν έχεις recorder, είναι η πιο σίγουρη λύση.

Link to comment
Share on other sites

Έχε υπόψη σου ότι αυτοί οι πειραματισμοί με το partition magic είναι ψιλοεπικίνδυνοι και σε κάποιους έχουν στοιχίσει σε χρόνο και δεδομένα. Για μένα το καλύτερο που έχεις να κάνεις και αφού υπάρχει laptop, είναι να πάρεις μια φτηνή κάρτα δικτύου και ένα ανεστραμμένο καλώδιο ethernet. Θα σου στοιχίσει ελάχιστα, η εγκατάσταση είναι πανεύκολη, συνήθως δεν χρειάζονται καν drivers. Επιπλέον θα έχεις το πλεονέκτημα ότι και αργότερα θα μπορείς να συνδέσεις τα δύο μηχανήματα και να μεταφέρεις όποιοδήποτε αρχείο θέλεις.
Link to comment
Share on other sites

xp prof exw sto pc pou exw ta arxeia mou kai thelw telika na metaferthoun sto laptop me xp home. to thema isws lynotan me ena cd rec h me kapoia usb mnhmh alla den thelw na diathesw xrhma gia ena pc pou exei pethanei kai den tha ksanaxrhsimopoihsw.
:cry: :whip:
Link to comment
Share on other sites

Ωραιος...

Λοιπον, θα πας να παρεις ενα παραλληλο καλωδιο (τελικα παραλληλο ειναι) που να εχουν βυσματα που κουμπωνουν στον υπολογιστη ΚΑΙ απο τις 2 μεριες (γιατι πολυ φυσιολογικα θες να βαλεις την μια ακρη στον desktop και την αλλη στο laptop).

Εχεις το καλωδιο και το συνδεεις.

Τωρα δυστυχως δεν εχω xp να σου πω τι γινεται ακριβως, αλλα θα σου πω πως ενεργοποιειται η συνδεση στα 2000 για να ψαξεις να βρεις κατι αντιστοιχο...

Start -> Settings -> Network and dial-up connections -> Make new connections . Απο εκει επιλεγεις (το τελευταιο) connect directly to another computer (Απ'ευθειας συνδεση με αλλον υπολογιστη - η καπως ετσι στα ελληνικα).

Μεχρι εδω και στους 2 υπολογιστες.

 

Τωρα απο την πλευρα του desktop (που θα διαβαστουν τα αρχεια).

Διαλεγεις το Ηοst (δηλαδη αυτο που εχει τα αρχεια που θα προσπελαστουν).

Μετα διαλεγεις το LPT1 (παραλληλη θυρα) καi μετα θα σου εμφανισει ποιος χρηστης θελεις να μπορει να προσπελασει τα αρχεια. Προσθεσε εναν νεο χρηστη (για χαρην απλοτητας πχ username test, password test) και βαλε αυτον τον χρηστη να μπορει να συνδεθει.

Η μονη ρυθμιση που εχεις να κανεις ειναι να κανεις Shared (κοινοχρηστο) το φακελο που εχεις τα αρχεια που θες να παρεις (φροντισε ο test να μπορει να τα διαβασει)...

Αυτα απο ρυθμισεις στο desktop.

 

Στο φορητο τωρα. Απο εκει που αφησαμε τις γενικες ρυθμισεις βαζεις guest (ο υπολογιστης που θα προσπελασει τις πληροφοριες).

Επιλεγεις LPT1 και for all users στο επομενο παραθυρο.μεχρι να σου βγαλει τα παραθυρακι που σου ζηταει username και password. Βαζεις το test / test (εκτος και αν χρησιμοποιησες καποιο αλλο username). Και connect μετα. Θεωρητικα πρεπει να εχει συνδεθε τωρα και αν τα εχεις κανει σωστα (και εχεις shared το φακελο που θα ειναι τα αρχεια στο desktop) τοτε απο ΚΑΠΟΥ στο my network places (δικτυακοι τοποι νομιζω στα ελληνικα) στην επιφανεια εργασιας, θα πρεπει να βλεπεις τον υπολογιστη τον desktop με τον φακελο που εχεις shared. Και καλο copy paste.

 

Με τα ΧP δεν εχω καθολου καλη σχεση, οποτε συγνωμη που δεν ξερω τα βηματα ακριβως...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...