ariadgr Δημοσιεύτηκε August 20, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε August 20, 2004 Εχω εγκατεστημένο ένα Alcatel Speedtouch 530 ADSL router με ενεργοποιημένο το DHCP (ότι υπολογιστής συνδέεται στο hub του δίνει μια IP 10.0.0.Χ). Θέλω στο δίκτυο να προσθέσω ένα pc που θα έχει ασύρματα το internet. Το pc έχει ασύρματη κάρτα on board (802.11b) και για access point θέλω να βάλω το D-Link AP 900+. Πως πρέπει να ρυθμιστεί το Dlink (IP address να παίρνει από το DHCP ή μια σταθερή); Πώς πρέπει να ρυθμιστεί το pc στις ιδιότητες της ασύρματης σύνδεσης (IP address να παίρνει από το DHCP ή μια σταθερή); Το ζητούμενο είναι στο τέλος το pc με το ασύρματο internet να πάρει μια IP 10.0.0.Χ από το ADSL router. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikosk Δημ. August 20, 2004 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2004 Ναι το 900AP+ μπορεί να πάρει απο DHCP διεύθυνση. Αλλά και να μην πάρει δεν σε νοιάζει μιας και η IP του χρησιμοποιήτε μόνο για το administration του. Για να το ρυθμίσεις πάς απο τον browser σου στην ΙΡ που έχεις αυτή τη στιγμή (αν δεν έχεις αλλάξει την default αυτή είναι 192.168.0.50 και βάζεις username και password και πατάς Home -- > LAN ... απο εκε'ι το διαλέγεις. Πάντως στην όλη διαδικασία διευθυνσιοδότησης του ασύρματου PC δεν παίζει ρόλο το AP, μιας και το PC θα μιλήσει κατευθείαν με τον DCHP server (στην προκειμένη το Alcatel).... Καλό θα ήταν να ρυθμίσεις το AP με μια static ΙΡ, ώστε όταν θα χρειαστεί να αλλάξεις κάποια ρύθμισή του να μπορείς. Διαφορετικά αν έχει dymanic, που θα ξέρεις τι ΙΡ έχει πάρει... (δεν είναι και τίποτε δύσκολο βέβαια να την μάθεις, αλλά γιατί να τρέχεις.....)... Παράθεση Imagine Imposible. We make It Visible. http://www.netmachine.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts