Jump to content

Κινητό με μεγάλα γράμματα

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά γεια σας,

Προσπαθώ να βρω ένα κινητό για τον πατέρα μου το οποίο να έχει μεγάλα γράμματα στην οθόνη για να βλέπει και να είναι συρταρωτό ή με πορτάκι.

Πήγα σε κάποια μαγαζιά αλλά δεν βρήκα κάτι, όλοι μου δείχνουν τα ίδια κινητά. Σας παρακαλώ βοήθεια!!!!:cry::cry:

παρτου ενα μεγαλο android πχ zte 967s βαλε τον big launcherκαι θα εισαι οκ

Τηλέφωνο: SAMSUNG OMNIA->HUAWEI 8800->ZTE V967S-> NUBIA Z5S MINI-> Χiaomi Mi3 16gb White->ZTE GEEK V975>XIAOMI REDMI NOTE 2->XIAOMI REDMI NOTE 3 PRO->XIAOMI REDMI NOTE 3 PRO SE-> POCO F1

Tablet: Pipo M2 Mix->CHUWI HI8->GHUWI HI10

TVBOX:RPI3-> UGOOS AM7

Παιδιά γεια σας,

Προσπαθώ να βρω ένα κινητό για τον πατέρα μου το οποίο να έχει μεγάλα γράμματα στην οθόνη για να βλέπει και να είναι συρταρωτό ή με πορτάκι.

Πήγα σε κάποια μαγαζιά αλλά δεν βρήκα κάτι, όλοι μου δείχνουν τα ίδια κινητά. Σας παρακαλώ βοήθεια!!!!:cry::cry:

Εδώ είσαι...

http://www.skroutz.gr/s/1659985/Alcatel-One-Touch-292-OT-292.html

http://www.skroutz.gr/s/1728042/Alcatel-One-Touch-536-OT-536.html

Πριν λίγους μήνες ήταν διαθέσιμο και αυτό http://www.skroutz.gr/s/438141/Alcatel-OT-282.html?from=autocomplete&keyphrase=alcatel+282 (χωρίς πορτάκι). Το είχα πάρει τοτε . Μόνο που δεν είχε ελληνικα και δξ αν (και που) μπορείς να το βρεις τωρα πια

Edited by Gilles27

το φτηνο αλκατελ εχει πολυ μικρη οθονη ομως

κ ο μπαμπας δε θα βλεπει..

κι εγω με τον φαδερ τα ιδια,,..:)

να πάρου samsung λέου,να σώσ την κεφαλή μ!!,

μα δε μ' αφήνει η htc που έχω στο..ε:Xε..στη ψχ μ!

και εγω ψαχνω για τον πατερα μου , ειμαι αναμεσα στο αλκατελ που εβαλε ο φιλος πανω και στο

motorola gleam+

https://www.skroutz.gr/s/435181/Motorola-Gleam.html

το φτηνο αλκατελ εχει πολυ μικρη οθονη ομως

κ ο μπαμπας δε θα βλεπει..

κι εγω με τον φαδερ τα ιδια,,..:)

Σωστά, αλλα μεγαλύτερη σημασία έχει η μεγάλη γραμματοσειρά. Το 282 που παρέθεσα τελευταίο έχει εξίσου μικρή οθόνη, αλλα τη δουλεια του την κάνει μια χαρά.

(με μια ματια στη σελιδα της Alcatel φαινεται οτι είναι να κυκλοφορήσει νέα αντιστοιχη σειρα 20xx, με μεγαλύτερη οθόνη 2,4")

Edited by Gilles27

Σωστά, αλλα μεγαλύτερη σημασία έχει η μεγάλη γραμματοσειρά. Το 282 που παρέθεσα τελευταίο έχει εξίσου μικρή οθόνη, αλλα τη δουλεια του την κάνει μια χαρά.

(με μια ματια στη σελιδα της Alcatel φαινεται οτι είναι να κυκλοφορήσει νέα αντιστοιχη σειρα 20xx, με μεγαλύτερη οθόνη 2,4")

αλες εχει γραμματοσειρα μεγαλη ε??ωω παω να παρω 1:)

να πάρου samsung λέου,να σώσ την κεφαλή μ!!,

μα δε μ' αφήνει η htc που έχω στο..ε:Xε..στη ψχ μ!

αλες εχει γραμματοσειρα μεγαλη ε??ωω παω να παρω 1:)

Για ποιο ρωτας τώρα? Το 282 σίγουρα πολυ μεγαλη, το εχουμε ήδη σπιτι. Τα υπολοιπα ψαξ'τα μεσω google και φωτο , να δεις αν σε καλυπτουν

• 1 year later...

Γεια σας παιδιά!

Επαναφέρω το θέμα, 2,5 χρόνια μετά για να ρωτήσω το ίδιο: κανένα κινητό με μεγάλα γράμματα και ίσως και μεγάλη οθόνη, ιδανικό μόνο για κλήσεις και ανάγνωση SMS; Ψάχνω κάτι σε ξεφτυλισμένη τιμή :D

Μπορείτε να προτείνετε και κινητά που δεν είναι πλέον στην αγορά, μπορώ να τα ψάξω σε αγγελίες!

Το Alcatel 282 που αναφέρθηκε παραπάνω, μήπως έχει πολύ μικρή οθόνη; 1,8'' μήπως είναι λίγες;

Το θέλω για τη μητέρα μου!

Edited by philos

Τελικά βρήκα ένα Alcatel 2001X μεταχειρισμένο στα 20ευρώ. Πολύ καλό για τη δουλειά που το θέλαμε, ιδανικό για άτομα με προβλήματα όρασης!

• 1 year later...
Καλησπερα, θελω ενα κινητο με μεγαλη γραμματοσειρα για τη γιαγιά μου. Επισης, επειδη πολλές φορες δουλευει στους αγρους ή στον κηπο της δεν μπορει να δει ποιος την καλει, σκεφτηκα το κινητο να εχει δυνατότητα αντιστοιχησης κάποιων επαφων με διαφορετικο ήχο κλήσης. Ειχε ενα ZTE πιο παλια με αυτη τη δυνατότητα κ τη βολεψε πολυ. Τι λετε; Θα βρω; Ευχαριστώ!

Για να ακούει ποιος την παίρνει σε smartphone, με μία φωνή tts σε συνδυασμό με την εφαρμογή caller name talker το κινητό θα μιλάει Ελληνικά και θα λέει το όνομα του καλούντος όπως είναι καταχωρημένο στον κατάλογο.

Εγώ έχω αγοράσει την " Φωνή vocalizer tts ". Νομίζω 4 ευρώ έχει. Δίνει δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 7 ημερών.

Η άλλη εφαρμογή " caller name talker" είναι δωρεάν.

Σε κινητά leagoo δεν μπορεί να μπει γιατί έχουν κλειδωμένη τη επιλογή tts.

Τα Oukitel κάπου πήρε το μάτι μου ότι έχουν ρυθμίση για αλλαγή της εμφάνισης με μεγενθυμένα εικονίδια και γραμματοσειρά.

Στάλθηκε από το m2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επειδη υποθετω μονο sms και τηλεφωνα θα κανει νομιζω θα βολεψει https://www.skroutz.gr/s/9419455/Alcatel-OneTouch-Pixi-4-5-3G-8GB.html . Αν θες μπορεις να γλυτωσεις λιγα ευρω αν πας στι 4.5 ιντσες https://www.skroutz.gr/s/9615498/TP-LINK-Neffos-Y5L.html#reviews . Δεν θα συνιστουσα να πας χαμηλοτερα μιας και ο σκοπος ειναι να βλεπει.

Εχει 5 ιντσες οθονη οποτε θα τα βλεπει τα γραμματα. Και οταν σε ρωτησα αν την "παλευει" με toych screen το ρωτησα ακριβως για τις εφαρμογες που προτεινε ο trust0

Edited by Antretng

Πολύ ωραια και τα δυο, σ ευχαριστώ! Απλα, δεν ξερω αν τα καταφερει με τα συγκεκριμένα. Το ZTE που ειχε ηταν απλο με πληκτρα και ειχε δυνατότητα να αντιστοιχησει μονο σε 3- 4 επαφες διαφορετικο ηχο κλησης. Τοσο απλα. Και τη βολευε πολυ. Αλλα φουσκωσε η μπαταρία του γιαυτο το αλλαζει. Αναρρωτιεμαι, κατι αντιστοιχο δεν υπαρχει πια; Πως μπορω να κανω αναζητηση για κατι τετοιο; Και παλι ευχαριστώ!

Κοιτα, επειδη μιλησες για μεγαλη γραμματοσειρα, συνηθως ειναι ρυθμισεις των smartphones. Επιπλεον μην ξεχναμε οτι εχουν μεγαλη οθονη. Αυτο με τη μεταβαση απο πληκτρα σε touchscreen ισως οντως να ειναι θεμα. Για αυτο σε ρωτησα. Δεν εχεις κανενα εφεδρικο παλιο smartphone να δοκιμασετε πρωτου της παρεις κινητο; Να το δουλεψει ομως καμια βδομαδα γιατι σιγουρα η πρωτη αντιδραση την στιγμη που θα της το δωσεις θα ειναι λιγο... :wacko: :D

Πολύ ωραια και τα δυο, σ ευχαριστώ! Απλα, δεν ξερω αν τα καταφερει με τα συγκεκριμένα. Το ZTE που ειχε ηταν απλο με πληκτρα και ειχε δυνατότητα να αντιστοιχησει μονο σε 3- 4 επαφες διαφορετικο ηχο κλησης. Τοσο απλα. Και τη βολευε πολυ. Αλλα φουσκωσε η μπαταρία του γιαυτο το αλλαζει. Αναρρωτιεμαι, κατι αντιστοιχο δεν υπαρχει πια; Πως μπορω να κανω αναζητηση για κατι τετοιο; Και παλι ευχαριστώ!

Δες και το Alcatel 2008G στα 39 ευρώ... Το κοιτάζω και εγώ για δικό μου πρόσωπο μεγαλύτερης ηλικίας... Φαίνεται καλή περίπτωση και από λίγο googling, σε παλιότερα Alcatel γίνονταν αυτό ("assign ringtone to contract")... Ίσως γίνεται και σε αυτό... Στην τελική αφού νομίζω το έχουν και σε Γερμανό και Cosmote, πήγαινε και ρώτα εκεί αν έχει αυτή τη δυνατότητα... Κανονικά πρέπει να είναι σε θέση να σου απαντήσουν... ;)

Γνώμη μου, για τη χρήση που προορίζεται να μη μπλέξεις με smartphones... Μπορεί να έχουν τα θετικά παραμετροποίησης και με τον Α ή Β τρόπο να καταφέρεις να κάνεις αυτό που θες με τους ήχους, αλλά για μένα πάντα είναι πιο δύσχρηστα για ανθρώπους που δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή με το αντικείμενο (τουλάχιστον αυτό κρίνω από δικά μου άτομα)...

Γνώμη μου, για τη χρήση που προορίζεται να μη μπλέξεις με smartphones... Μπορεί να έχουν τα θετικά παραμετροποίησης και με τον Α ή Β τρόπο να καταφέρεις να κάνεις αυτό που θες με τους ήχους, αλλά για μένα πάντα είναι πιο δύσχρηστα για ανθρώπους που δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή με το αντικείμενο (τουλάχιστον αυτό κρίνω από δικά μου άτομα)...

Οντως και πιο πολυ τους δυσκολευει το touchscreen. Βεβαια ουτως ή αλλος με το που αλλαξουν συσκευη ζοριζονται (ακομα και αν εχει πληκτρα).

Εγω παντως τους δικους μου τους "εκπαιδευσα". Στη πραγματικοτητα δεν ειναι οτι δεν μπορουν απλα ειναι λιγο σε αρνηση. Για αυτο σου πα να κανεις το πειραμα με κανα δευτερο smartphone. Ασε μπροστα μονο 3 εικονιδια (κλησεις, sms και επαφες) και θα δες πως θα παει μετα απο μια βδομαδα. Αν δεν, πας στη προταση του Σπυρου (δεν εχω ιδεα απο feature phones)

Οντως και πιο πολυ τους δυσκολευει το touchscreen. Βεβαια ουτως ή αλλος με το που αλλαξουν συσκευη ζοριζονται (ακομα και αν εχει πληκτρα).

Εγω παντως τους δικους μου τους "εκπαιδευσα". Στη πραγματικοτητα δεν ειναι οτι δεν μπορουν απλα ειναι λιγο σε αρνηση.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει... Δεν είναι επιστήμη, ούτε πυρηνική φυσική... Δες τα 10 χρόνα πως χειρίζονται smartphones πλέον... Απλά αυτή η άρνηση που υπάρχει σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας για θέματα τεχνολογίας είναι και ο Νο1 αποτρεπτικός παράγοντας... ;)

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Λοιπον, ετσι για την ιστορια, το alcatel 2008G το βρήκα στο Γερμανό και η πωλήτρια μου το συνέστησε ανεπιφυλακτα καθώς το εχει και ο ηλικιωμένος πατέρας της και εχει μεινει πολυ ευχαριστημενος. Το ειχε 49€ και λίγο πριν το αγορασω καποιος υπευθυνος της ειπε οτι δεν γινεται με τη συσκευή αυτη να αντιστοιχησεις διαφορετικο ηχο κλησης σε καποιες επαφές. Και ετσι δεν το πηρα. Ξερετε για το alcatel one touch 2012D αν το κανει αυτο; Ρωταω γιατι υπάρχει διαθεσιμο μονο στο ίντερνετ και δε μου λενε στα καταστηματα.

Δεν το έχω το Alcatel για να σου απαντήσω, αλλά δεν διαβάζω και πολύ καλά σχόλια.

Δες κι αυτό http://www.e-shop.gr/kinito-evolveo-easyphone-xd-senior-blue-silver-p-TEL.090241

Έχει πολύ καλές αξιολογήσεις.

Γι' αυτό που ρωτάς , πάρε ένα τηλ στο e-shop μήπως γνωρίζουν.

Meizu m2 με Tapatalk