Jump to content

[Note 3] Οι εμπειρίες σας με τη μπαταρία

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τελικά έχω πειστεί ότι η μπαταρία μου τα έχει παίξει. 7 μήνες χρήσης και έχει χάσει τουλάχιστον 30% της απόδοσης της. Δε νομίζω σε καμία περίπτωση να είναι λόγω νεότερων rom ή εφαρμογών γιατί έχω δοκιμάσει τα πάντα. Γύρισα σε full stock σε παλιότερη custom Nf4 σε Aosp κοινώς τα πάντα. Παρακολουθώ πάντα wakelocks κλπ και με χρήση greenify και xposed δεν είχε ποτέ παραπάνω από 20 λεπτά keep awake σε ένα 24ωρο χρήσης. Εκεί που έπιανα άνετα 7 με 7.30 ώρες οθόνης τώρα μετά βίας φτάνω τις 5.30. Με όλους τους kernel και ακόμα και με underclock και conservative governors κλπ.

Αποφάσισα λοιπόν να πάρω μια καινούρια για να δοκιμάσω και να δω αν όντως φταίει η μπαταρία. Έχει πάρει κανείς anker 3200? Να την προτιμήσω σε σχέση με την original? Κατά πάσα πιθανότητα θα πάρω και μια 6400 anker κυρίως για το 24ωρο στην δουλειά αλλά και για κανένα ταξιδάκι. Βγαίνουν αλλά καπάκια για αυτήν η μόνο αυτό που έρχεται μαζί με την μπαταρία?

Η εμπειρία μου από Νοτε1 που είχα δοκιμάσει και μαμά μπαταρία και ανκερ και χρυσή και άλλες 4-5 ήταν η εξής όλες ήταν σχεδόν ίδιες στην αρχή ίσως και λίγο καλύτερη η ανκερ που είχε και περισσότερο μιλιαμπερορια αλλά η μαμά άντεξε 1 χρόνο με δύο φορτώσεις την μέρα ενώ οι άλλες παρεδωσαν μέσα σε 2-3 μήνες.

Γνώμη μου λοιπών σαν την μαμά καμία αλλά να προσέχεις γιατί υπάρχουν πολλές μαϊμού και ας λένε σαμσουνγκ θα έλεγα να την αγοράσεις από κατάστημα εμπιστοσύνης.

Ένα λεπτό...

Πρόβλημα με την μαμά μπαταρία έχω και εγώ. Την έχω χρησιμοποιήσει κάνα 6μηνο πριν πάρω την Anker6400.

Ειδικά για τις Anker δεν συμφωνώ με τον Αραδίτσα. Εμένα η 6400 μου έκατσε υποδειγματικά, και 5 μήνες μετά συνεχίζει να μου δίνει 10ωρα και 12ωρα ανοιχτής οθόνης.

Αν θες stock μπαταρία προτίμησε Anker. Είναι καλύτερες και πολύ φθηνότερες από τις Samsung.

Δεν παίζει να είναι καλύτερες με την καμία . σέβομαι την γνώμη σου αλλά δεν συμφωνώ.

Όσο για την μεγάλη δεν μπορούμε να συγκρίνουμε γιατι απλά δεν υπάρχει μαμά 6400.

Να πω πως το κινητό το έχω από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας το φορτώνω κάθε μέρα και έχω κάνει και κάποιες διπλές φορτώσεις δεν την προσέχω ιδιαίτερα την αφήνω να πέφτει μέχρι και 1%(κακο αυτό) και τώρα μετά από 1 χρόνο συνεχίζω να βγάζω 7 ώρες οθόνη δεν θέλω 10 και μεγαλύτερο κινητό θέλω 7 και αν χρειαστεί το βάζω φόρτιση 30 λεπτά και έχω άνετα άλλες 3 ώρες......

Edited by araditsas

Δεν παίζει να είναι καλύτερες με την καμία . σέβομαι την γνώμη σου αλλά δεν συμφωνώ.

Όσο για την μεγάλη δεν μπορούμε να συγκρίνουμε γιατι απλά δεν υπάρχει μαμά 6400.

Προφανώς δεν συμφωνείς γιατί δεν είχες ποτέ Anker ή Zerolemon ή Hyperion μπαταρίες. Δε μπορώ να καταλάβω που δυσκολεύεσαι να συγκρίνεις μια μπαταρία 3200 με μια 6400...

Είναι απλά τα πράγματα. Αν με την ίδια χρήση σου βγάζει τον διπλάσιο χρόνο οθόνης ή/και λειτουργίας, τότε αξίζει. Και το καταλαβαίνεις καλύτερα ειδικά αν στο παρελθόν έχεις πέσει θύμα ψεύτικης μπαταρία (βλ. Gold).

Εμένα ή 6400 μου έβγαλε στη δεύτερη φόρτιση 18 ώρες οθόνης. Σε εσένα η 3200 έβγαλες με μαμά ROM 9 ώρες οθόνης;

Προφανώς δεν συμφωνείς γιατί δεν είχες ποτέ Anker ή Zerolemon ή Hyperion μπαταρίες. Δε μπορώ να καταλάβω που δυσκολεύεσαι να συγκρίνεις μια μπαταρία 3200 με μια 6400...

Είναι απλά τα πράγματα. Αν με την ίδια χρήση σου βγάζει τον διπλάσιο χρόνο οθόνης ή/και λειτουργίας, τότε αξίζει. Και το καταλαβαίνεις καλύτερα ειδικά αν στο παρελθόν έχεις πέσει θύμα ψεύτικης μπαταρία (βλ. Gold).

Εμένα ή 6400 μου έβγαλε στη δεύτερη φόρτιση 18 ώρες οθόνης. Σε εσένα η 3200 έβγαλες με μαμά ROM 9 ώρες οθόνης;

Ναι είναι πολύ απλά τα πράγματα αλλά δεν τα ξέρεις καλά.

Βασικά ξεκινάμε στο που ξέρεις εσύ αν είχα η έχω ανκερ μπαταρία;

Αν διαβαζες τι έγραψα δύο ποςτ πάνω θα δεις που το λέω

Κατά δεύτερων διάβασε να μάθεις και μην πάραπληροφορεις ότι δεν είναι απλός πολαπλασιασμος στο να έχει η μπαταρία τα διπλά νούμερα.

Τέλος δεν είχα ποτέ μαμά ρομ ρουταρα αμέσως έχω βγάλει με κανονική χρήση και 7:30ωρες οθόνη. Χαίρομαι για σένα που βγάζεις πολλές όλες οθόνη αλλα δεν ζηλεύω το μέγεθος...

Πω πω ανοιξα τον ασκο του Αιολου :). Βασικα μαλλον θα παω σε 6400 για να ειμαι 100% σιγουρος σε ταξιδια δουλεια κλπ.Απο κει και περα εαν εχετε link για 100% original original Samsung θα το εκτιμουσα.Παντως σε αναφορες στο XDA η κανονικη Anker οντως χανει περιπου 30% με τον καιρο.Βεβαια στην τιμη της original παιρνεις 2 Anker!

Edit

@Hierophant σου ειναι ευκολο να ανεβασεις μερικες φωτο απο την Anker? Αν εχεις ξαναβαλει sorry,θα το ψαξω.

Πω πω ανοιξα τον ασκο του Αιολου :). Βασικα μαλλον θα παω σε 6400 για να ειμαι 100% σιγουρος σε ταξιδια δουλεια κλπ.Απο κει και περα εαν εχετε link για 100% original original Samsung θα το εκτιμουσα.Παντως σε αναφορες στο XDA η κανονικη Anker οντως χανει περιπου 30% με τον καιρο.Βεβαια στην τιμη της original παιρνεις 2 Anker!

Edit

@Hierophant σου ειναι ευκολο να ανεβασεις μερικες φωτο απο την Anker? Αν εχεις ξαναβαλει sorry,θα το ψαξω.

[ATTACH]50087[/ATTACH][ATTACH]50087[/ATTACH][ATTACH]50087[/ATTACH][ATTACH]50087[/ATTACH]

[ATTACH]50087[/ATTACH][ATTACH]50087[/ATTACH][ATTACH]50087[/ATTACH][ATTACH]50087[/ATTACH]

Thanx man αλλά εννοούσα actual photos της συσκευής με την μπαταρία για να δω το μέγεθος της και αν είναι πολύ μεγαλύτερη. Πάντως η αυτονομία της είναι εκπληκτική.

Thanx man αλλά εννοούσα actual photos της συσκευής με την μπαταρία για να δω το μέγεθος της και αν είναι πολύ μεγαλύτερη. Πάντως η αυτονομία της είναι εκπληκτική.

Α, δεν το κατάλαβα... Γιατί αυτό είναι πολύ εύκολο να το δεις. Υπάρχουν βιντεάκια στο YouTube.

Ρε παιδιά έχω το έχω σε στοκ μορφή ακόμα και έχω δυο αυθεντικές μπαταρίες. Έχω κάνει factory reset, χρησιμοποιώ greenify, έχω κάνει disable όλη την σαβούρα, οι πυρήνες μέσω cpu z οι τρεις είναι stopped έχω ενεργοποιημένο πάντα το power saving η φωτεινότητα στο auto κλειστά bluetooth gps sync τα πάντα μόνο ανοιχτό wifi η 3g και δεν έχω δει ποτέ πάνω από 4 ώρες οθόνη και με τις δυο μπαταρίες. Τι γίνεται??? Edited by tsamers

Ρε παιδιά έχω το έχω σε στοκ μορφή ακόμα και έχω δυο αυθεντικές μπαταρίες. Έχω κάνει factory reset, χρησιμοποιώ greenify, έχω κάνει disable όλη την σαβούρα, οι πυρήνες μέσω cpu z οι τρεις είναι stopped έχω ενεργοποιημένο πάντα το power saving η φωτεινότητα στο auto κλειστά bluetooth gps sync τα πάντα μόνο ανοιχτό wifi η 3g και δεν έχω δει ποτέ πάνω από 4 ώρες οθόνη και με τις δυο μπαταρίες. Τι γίνεται???

Η οθόνη πόσο % μπαταρία σου τρώει;

Ρε παιδιά έχω το έχω σε στοκ μορφή ακόμα και έχω δυο αυθεντικές μπαταρίες. Έχω κάνει factory reset, χρησιμοποιώ greenify, έχω κάνει disable όλη την σαβούρα, οι πυρήνες μέσω cpu z οι τρεις είναι stopped έχω ενεργοποιημένο πάντα το power saving η φωτεινότητα στο auto κλειστά bluetooth gps sync τα πάντα μόνο ανοιχτό wifi η 3g και δεν έχω δει ποτέ πάνω από 4 ώρες οθόνη και με τις δυο μπαταρίες. Τι γίνεται???

Αν οι 4 ώρες είναι με κανένα τρελό παιχνίδι που ρουφάει την μπαταρία είσαι οκ αν είναι κανονική χρήση σίγουρα υπάρχει πρόβλημα.

Δεν παίζω παιχνίδια μόνο browesing chat youtube ούτε τηλεφώνα και έχω και κάποιες φορές επειδή τυχαίνει να είμαι σε κάποια μέρη χωρίς πολύ καλό σήμα γυρισμένο το mode σε gsm και edge .το δουλεύω συνέχεια βέβαια αλλά δεν γίνεται όλοι να βλέπετε τέτοιες ώρες οθόνης και εγώ με ολα αυτά να μην τις πλησιάζω καν.μπαταρία 8 ώρες με πολύ δούλεμα και οθόνη 3.30 ώρες εκεί παίζει κυρίως

Δεν παίζω παιχνίδια μόνο browesing chat youtube ούτε τηλεφώνα και έχω και κάποιες φορές επειδή τυχαίνει να είμαι σε κάποια μέρη χωρίς πολύ καλό σήμα γυρισμένο το mode σε gsm και edge .το δουλεύω συνέχεια βέβαια αλλά δεν γίνεται όλοι να βλέπετε τέτοιες ώρες οθόνης και εγώ με ολα αυτά να μην τις πλησιάζω καν.μπαταρία 8 ώρες με πολύ δούλεμα και οθόνη 3.30 ώρες εκεί παίζει κυρίως

Το κακό σήμα είναι αυτό που πεθαίνει την μπαταρία κάνε μια δοκιμή στην χρήση που του κάνεις με καλό σήμα ή με air Mode να δεις πως πάει. Εγώ έχω ~7ωρες οθόνη και με μέτριο σήμα ~5 αυτό θα είναι το πρόβλημα σου....

Το κακό σήμα είναι αυτό που πεθαίνει την μπαταρία κάνε μια δοκιμή στην χρήση που του κάνεις με καλό σήμα ή με air Mode να δεις πως πάει. Εγώ έχω ~7ωρες οθόνη και με μέτριο σήμα ~5 αυτό θα είναι το πρόβλημα σου....

Τα έχω δοκιμάσει ολα εκεί που μένω έχω 4 g στο σπίτι δεν έχω πρόβλημα με το σήμα .το air mode τι είναι? Και έχεις 7 ώρες οθόνη με official rom? Εγώ του πίνω το αίμα γιατί είμαι σε φυλάκιο. Αλλά και σπίτι που ήμουν και του έκανα λιγότερη χρήση τα ίδια νούμερα είχα.

Τα έχω δοκιμάσει ολα εκεί που μένω έχω 4 g στο σπίτι δεν έχω πρόβλημα με το σήμα .το air mode τι είναι? Και έχεις 7 ώρες οθόνη με official rom? Εγώ του πίνω το αίμα γιατί είμαι σε φυλάκιο. Αλλά και σπίτι που ήμουν και του έκανα λιγότερη χρήση τα ίδια νούμερα είχα.

Είναι η λειτουργία πτήσεις ψάξε θα την βρεις.

Είμαι ρουτ και έχω άλλη ρομ και κερνελ αλλά μην φανταστείς ότι αυτό κάνει την διαφορά.

Εννοείτε πως και εγώ του πίνω το αίμα για να βγάζω τόση ώρα οθόνη μέσα στην μέρα....

Είναι η λειτουργία πτήσεις ψάξε θα την βρεις.

Είμαι ρουτ και έχω άλλη ρομ και κερνελ αλλά μην φανταστείς ότι αυτό κάνει την διαφορά.

Εννοείτε πως και εγώ του πίνω το αίμα για να βγάζω τόση ώρα οθόνη μέσα στην μέρα....

Airplane mode εννοείς.. Φίλε είμαι γνώστης δεν θέλω να το ρουταρω γιατί σε λίγο καιρό θα το δώσω και βαριέμαι να κάνω την διαδικασία πάλι από την αρχή. Το θέμα είναι ότι με προβληματίζει το γεγονός της μπαταρίας είμαι συνέχεια με 3g ανοιχτός θα ήθελα να δω τα warelocks αλλά δεν είμαι ρουτ.

ρε παιδες παντα σε ολα τα galaxy ημουν ροοτ...τωρα για δικους μου λογους δεν ροοταρω το note(knox)..κατεβασα greenify και απο οτι βλεπω πρεπει να κανω επιβολη διακοπης σε καθε εφαρμογη..υπαρχει τροπος αυτοματοποιησης σε non rooted συσκευες? να κλεινει δηλαδη μονης η εφαρμογη με το hibernate
DEVICES OMNIA,SGSI(I9000),SGSII(I9100),SGSIII(I9300), SGSIII(I9305),SGSIV,NOTEIII iPHONE6,LgG3,SGS7 SGS7EDGE,SGS8!!:D

ρε παιδες παντα σε ολα τα galaxy ημουν ροοτ...τωρα για δικους μου λογους δεν ροοταρω το note(knox)..κατεβασα greenify και απο οτι βλεπω πρεπει να κανω επιβολη διακοπης σε καθε εφαρμογη..υπαρχει τροπος αυτοματοποιησης σε non rooted συσκευες? να κλεινει δηλαδη μονης η εφαρμογη με το hibernate
Μόνο με root αλλά υπάρχει τρόπος να μην γράψει ο knox.Αν πας στο θέμα με τις τροποποίησης θα βρεις το πώς.

Ούτε εγώ σκόπευα να βάλω root μέχρι που είδα τη μπαταρία να πέφτει 10% όσες ώρες κοιμόμουν. That did the trick.

Χωρίς greenify/titanium δεν πας μακρυά.

Μαϊμούδαρχος

Ούτε εγώ σκόπευα να βάλω root μέχρι που είδα τη μπαταρία να πέφτει 10% όσες ώρες κοιμόμουν. That did the trick.

Χωρίς greenify/titanium δεν πας μακρυά.

παντα δουλευα greenify...πρωτη εφαρμογη που κατεβαζα ηταν...βρηκα ομως τροπο...το greenify κανει HIBERNATE αρκει να του δωσεις προσβασιμοτητα απο τις ρυθμισεις....

DEVICES OMNIA,SGSI(I9000),SGSII(I9100),SGSIII(I9300), SGSIII(I9305),SGSIV,NOTEIII iPHONE6,LgG3,SGS7 SGS7EDGE,SGS8!!:D

παντα δουλευα greenify...πρωτη εφαρμογη που κατεβαζα ηταν...βρηκα ομως τροπο...το greenify κανει HIBERNATE αρκει να του δωσεις προσβασιμοτητα απο τις ρυθμισεις....

Τα καλά του greenify απαιτούν xposed-framework το οποίο συνεπάγεται root. Δεν θέλω να χάνω τα Push notifications ή τα gsm notifications επειδή το greenify έχει βάλει τις εφαρμογές για ύπνο :)

Μαϊμούδαρχος

Τα καλά του greenify απαιτούν xposed-framework το οποίο συνεπάγεται root. Δεν θέλω να χάνω τα Push notifications ή τα gsm notifications επειδή το greenify έχει βάλει τις εφαρμογές για ύπνο :)

αυτο το ειχα ξεχασει οποτε φευγω για ροοτ...σας ευχαριστω πολυ

• The title was changed to [Note 3] Οι εμπειρίες σας με τη μπαταρία