Jump to content

Πως εμποδίζω την εγκατάσταση προγραμμάτων σε windows xp home

knaison
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα,

έχω το εξής πρόβλημα, σε ένα υπολογιστή με windows xp home edition: σε αυτόν μπαίνουν και εργάζονται αρκετά άτομα (καθηγητές σχολείου, ο υπολογιστής είναι κοινός στο γραφείο καθηγητών για όλους).

Το θέμα είναι ότι ο καθένας εκεί κατεβάζει και εγκαθιστά ότι πρόγραμμα θέλει και εγώ ως υπεύθυνος καλούμαι μετά να τον ξεμπλοκάρω και να βγάζω ότι βλακεία εγκαθιστούν οι υπόλοιποι.

Επειδή τα windows είναι xp home edition και όχι windows xp professional και συνεπώς δεν έχω την επιλογή πολικής χρηστών, μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να απαγορεύσω με κωδικό ή με κάποιο πρόγραμμα την εγκατάσταση προγραμμάτων?

Όλες οι ιδέες ευπρόσδεκτες. Ευχαριστώ.

Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες

Δεν το έχω κάνει, ούτε έχω xp για να το δοκιμάσω αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό είναι ότι καλύτερο βρήκα. Ελπίζω να σε βοηθήσει. :)

Άλλη μια λύση είναι το CIS, το οποίο μπορείς να το ρυθμίσεις ώστε να τρέχει τα πάντα σε sandbox.

Edited by marras

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Καλημέρα,

έχω το εξής πρόβλημα, σε ένα υπολογιστή με windows xp home edition: σε αυτόν μπαίνουν και εργάζονται αρκετά άτομα (καθηγητές σχολείου, ο υπολογιστής είναι κοινός στο γραφείο καθηγητών για όλους).

Το θέμα είναι ότι ο καθένας εκεί κατεβάζει και εγκαθιστά ότι πρόγραμμα θέλει και εγώ ως υπεύθυνος καλούμαι μετά να τον ξεμπλοκάρω και να βγάζω ότι βλακεία εγκαθιστούν οι υπόλοιποι.

Επειδή τα windows είναι xp home edition και όχι windows xp professional και συνεπώς δεν έχω την επιλογή πολικής χρηστών, μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να απαγορεύσω με κωδικό ή με κάποιο πρόγραμμα την εγκατάσταση προγραμμάτων?

Όλες οι ιδέες ευπρόσδεκτες. Ευχαριστώ.

μπορεις να φτιαξεις ενα νεο χρηστη που θα λεγετε GYEST θα το ενεργοποιησης απο τον πινακα ελεγχου και ο χρηστης που μπαινουν ολοι που συνηθως λεγετε user αν δεν το εχετε αλλαξει θα βαλεις κωδικο προσβασεις δικο σου και οταν ενας καθηγητης μπει στο GUEST και παει να κατεβασει κατι θα βγει ενα μυνημα και θα λεει πληκτρολογιστε τον κωδικο προσβασεις του διαχηριστη για να εχετε δικεωματα διαχειρηστη ετσι ο καθηγητης ή οποιος ανεπηθημητος σους παει να κατεβασει κατι δεν θα μπορει να το εγκαταστησει γιατι θα ζηταει κωδικο προσβασεις του user (αρκη ομως οι καθηγητες να μπαινουν στο GUEST , ετσι και αλλιως εκει θα μπαινουν εκει αν δεν τους πεις το κωδικο

Ελπιζω να βοηθησα...

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΙΠΑ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΙς ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΜΗΝΥΜΑ Ή ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ...

...The quieter you become the more you are able to hear...

Εγώ στην θέση σου θα έκανα δυο partition στον δίσκο. Το 1ο με το λειτουργικό θα το κλείδωνα με το deep freeze και το 2ο, αφού ρύθμιζα τα πάντα να πηγαίνουν εκεί, έγγραφα, downloads κτλπ θα το άφηνα ανοικτό ! :):):)

Σωστός?

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως