Jump to content

Πρόβλημα με τα windows 98

dimitris44
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

εχω εναν παλιο υπολογιστη (windows98) και ετσι οπως δουλευε κανονικα μια μερα οπως τον ανοιξα μου εβγαλε το εξης μηνυμα: boot from flokky disk τι ειναι αυτο ???
...The quieter you become the more you are able to hear...

εχω εναν παλιο υπολογιστη (windows98) και ετσι οπως δουλευε κανονικα μια μερα οπως τον ανοιξα μου εβγαλε το εξης μηνυμα: boot from flokky disk τι ειναι αυτο ???

Μήπως έχει ρυθμιστεί από το BIOS να ξεκινάει από δισκέτα;; Για δες το λίγο.

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

Τα έπαιξε προφανώς στην εκκίνηση, ή κάτι περάστηκε και χάλασε τα αρχεία bootαρίσματος. Για μένα, αν δεν έχεις το CD/Floppy των 98 καλύτερα βάλε XP (αν σηκώνει) ή, αυτό που έκανα εγώ. Damn Small Linux...

* Ή και αυτό που λέει ο φίλος παραπάνω...

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Τα έπαιξε προφανώς στην εκκίνηση, ή κάτι περάστηκε και χάλασε τα αρχεία bootαρίσματος. Για μένα, αν δεν έχεις το CD/Floppy των 98 καλύτερα βάλε XP (αν σηκώνει) ή, αυτό που έκανα εγώ. Damn Small Linux...

* Ή και αυτό που λέει ο φίλος παραπάνω...

τα συκωνει τα xp μπορω να τα βαλω και απο δισκέτα??

τα συκωνει τα xp μπορω να τα βαλω και απο δισκέτα??

Αν δεν έχει σιντιέρα...

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

Αν δεν έχει σιντιέρα...
εχει αλλα πρεπει να το ρυθμισω απο το BIOS ετσι ?

εχει αλλα πρεπει να το ρυθμισω απο το BIOS ετσι ?

Ναι.. Έκανες αυτό που σου είπα; Να τσεκάρεις αν ο δίσκος είναι στην πρώτη επιλογή;

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

Ναι.. Έκανες αυτό που σου είπα; Να τσεκάρεις αν ο δίσκος είναι στην πρώτη επιλογή;
θα το τσεκαρω...

θα το τσεκαρω...

Δεν μας είπες τι έγινε.

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

Δεν μας είπες τι έγινε.
ειναι λιγο περιεργο θα φτιαξω νεο θεμα αυριο με λεπτομεριες...

• 8 months later...
Εχω εναν υπολογιστη που παλια ειχε τα Windows 98 και τα επεζε κανονικά αλλα μετα απο καποια πειραγματα μου τον "Ψυλοκατεσρεψα"και τωρα οταν ανοιγει μου λεει boot failoure insert your system disk and press enter και ετσι μου ζητα μια δισκετα για να τα μπουταρω απο την αρχη. Πως μπορω να τον κανω ναδουλεψει εστω και με τα windows xp ή με τα 2000?? Ειναι θεμα σκληρού δίσκου? Μπορω να μπουταρω νεο λειτουργικό στον δισκο αυτο απο αλλο και υπολογιστη (συγχρονο που ενοητε δεχετε ide)? Θα δουλεψει στον παλιό?

Εχω εναν υπολογιστη που παλια ειχε τα Windows 98 και τα επεζε κανονικά αλλα μετα απο καποια πειραγματα μου τον "Ψυλοκατεσρεψα"και τωρα οταν ανοιγει μου λεει boot failoure insert your system disk and press enter και ετσι μου ζητα μια δισκετα για να τα μπουταρω απο την αρχη. Πως μπορω να τον κανω ναδουλεψει εστω και με τα windows xp ή με τα 2000?? Ειναι θεμα σκληρού δίσκου? Μπορω να μπουταρω νεο λειτουργικό στον δισκο αυτο απο αλλο και υπολογιστη (συγχρονο που ενοητε δεχετε ide)? Θα δουλεψει στον παλιό?

Μπορεί να μην δουλεύει ο δίσκος.Τον βλέπει στο bios ?

Είναι παλιό το μηχάνημα πιθανών όμως να τον βλέπει μπορώ να του μπουταρω τα xp από άλλο υπολογιστή; (ο δίσκος είναι ide)

Είναι παλιό το μηχάνημα πιθανών όμως να τον βλέπει μπορώ να του μπουταρω τα xp από άλλο υπολογιστή; (ο δίσκος είναι ide)

Aν δεν τον βλεπεις στο bios τοτε ο δισκος εχει πρόβλημα( το καλώδιο,η θυρα του,η τροφοδοσία του) .

Να βάλεις δισκο απο άλλο μηχανημα που εχει τα ΧΡ δεν θα το συνιστουσα,θα γινουν αχταρμας τα win προσπαθωντας να βρουν οδηγους .

Ελεγξες οτι η σειρα του boot είναι σωστη;

Aν δεν τον βλεπεις στο bios τοτε ο δισκος εχει πρόβλημα( το καλώδιο,η θυρα του,η τροφοδοσία του) .

Να βάλεις δισκο απο άλλο μηχανημα που εχει τα ΧΡ δεν θα το συνιστουσα,θα γινουν αχταρμας τα win προσπαθωντας να βρουν οδηγους .

Ελεγξες οτι η σειρα του boot είναι σωστη;

Eγώ θα έλεγα στο pc που έχει τα xp να βάλει τον δίσκο με τα 98 σαν δεύτερο και μέσα από τον υπολογιστή μου να δει αν τον βλέπει (ακόμα καλύτερα να το δει από το Bios.)

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

κανε αυτο που προτεινουν τα παιδια... δοκιμασε να βαλεις καποιον αλλον σκληρο ή κοιτα αν μπορεις να δεις τον σκληρο στο Bios(ειχα παθει και εγω το ιδιο,δεν εβλεπε το σκληρο δλδ, και απλα δεν ειχε πατησει καλα το καλωδιο του)