charlie_pace4 Δημοσιεύτηκε August 20, 2013 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε August 20, 2013 Έχω κάποια έγγραφα τα οποία δουλεύω σε ms word (2010 έχω) και τα μετατρέπω κατόπιν σε pdf. Μπορώ να αυτοματοποιήσω τη διαδικασία κάπως, έτσι ώστε ότι αλλαγή κάνω στο word να περνάει αυτόματα στο pdf? (χρειάζεται να κάνω κάποια διόρθωση καμιά φορά, και θέλω να γλυτώνω το save as pdf, και μετά το περάσμα watermark -χωρίς κλείδωμα- στο pdf) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. August 20, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2013 (edited) Καταρχήν, δεν κατάλλαβα πως βάζεις το watermark, αλλά το ξέρεις ότι μπορείς να βάλεις κατευθείαν από το word έτσι? Τώρα, για τα υπόλοιπα, για "συγχρονισμό" όπως το περιγράφεις εμένα δεν πάει κάπου το μυαλό μου... Αλλά, αν φτιάξεις ένα macro, με ένα click/shortcut θα κάνεις και save, και save as pdf παράλληλα, και θα κλείνεις και το word ταυτόχρονα και φεύγεις... Κατέγραψα το παραπάνω macro και δουλεύει απροβλημάτιστα... Εδώ το αποτέλεσμα: Sub SavePDF() ActiveDocument.Save ActiveDocument.ExportAsFixedFormat OutputFileName:= _ "C:\path_me_pdf_arxeia\onoma_arxeiou.pdf", ExportFormat:=wdExportFormatPDF, _ OpenAfterExport:=False, OptimizeFor:=wdExportOptimizeForPrint, Range:= _ wdExportAllDocument, From:=1, To:=1, Item:=wdExportDocumentContent, _ IncludeDocProps:=True, KeepIRM:=True, CreateBookmarks:= _ wdExportCreateNoBookmarks, DocStructureTags:=True, BitmapMissingFonts:= _ True, UseISO19005_1:=False ActiveWindow.Close Application.Quit End Sub Edited August 20, 2013 by l3ft3r1s Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
charlie_pace4 Δημ. August 20, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2013 το watermark το βάζω μέσω του adobe acrobat. ευχαριστώ και για τον κόπο σου για το macro! αλλά μάλλον δεν κάνει γιατί δεν θέλω να κάνει overwrite το αρχείο αλλά το περιεχόμενο του. γιατί έτσι θα σώζεται μεν σαν pdf, αλλά θα ειναι καινούριο αρχείο. όσο για τα watermarks το ξέρω ότι βάζει και το word, αλλά έχει λιγότερες επιλογές από το acrobat, οπότε αναγκαστικά χρησιμοποιώ το τελευταίο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. August 20, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2013 το watermark το βάζω μέσω του adobe acrobat. ευχαριστώ και για τον κόπο σου για το macro! αλλά μάλλον δεν κάνει γιατί δεν θέλω να κάνει overwrite το αρχείο αλλά το περιεχόμενο του. γιατί έτσι θα σώζεται μεν σαν pdf, αλλά θα ειναι καινούριο αρχείο. όσο για τα watermarks το ξέρω ότι βάζει και το word, αλλά έχει λιγότερες επιλογές από το acrobat, οπότε αναγκαστικά χρησιμοποιώ το τελευταίο Σχεδόν τα πάντα γίνονται πλέον, αλλά δεν κατάλαβα τι ακριβώς θες... Θες το word να κρατάει την παλιά version μόνο? Ή την παλιά και την καινούρια ταυτόχρονα? Ή θες στο save as pdf να ορίζεις εσύ το όνομα για να έχεις μια ιστορικότητα με τα διάφορα pdf που έχεις φτιάξει? :confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
charlie_pace4 Δημ. August 20, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2013 εγώ θέλω να σώζω το word και να μένει όπως είναι, και οι αλλαγές που θα έχω κάνει να μεταφέρονται στο pdf. τα βήματα που κάνω τώρα είναι: έχω ένα word και ενα pdf, που ειναι ίδια κανω τα εξης: 1. διορθώσεις στο word 2. save το word 3. save as pdf, επιλέγω αντικατάσταση αρχείου, γιατί υπάρχει ήδη το ονομα αυτό. 4. ανοιγω το pdf, βάζω watermark, save to pdf θέλω αν γίνεται να αποφύγω τα 3 και 4, με δεδομένο ότι τα αρχεία είναι ίδια με λίγες αλλαγές. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. August 20, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2013 (edited) Ε με το macro όπως είναι παραπάνω κάνει ακριβώς αυτό που θες, αυτοματοποιόντας τα βήματα 2 και 3. Για δοκίμασε το. Το 4 δεν το γλυτώνεις, αλλά δε θα βάλω και το χέρι μου στη φωτιά καθώς δεν είναι θέμα Office και δεν το κατέχω. Αν θες άλλαξε μόνο το OpenAfterExport από False σε True για να γλυτώσεις το ψάξιμο / άνοιγμα του pdf. Edited August 20, 2013 by l3ft3r1s Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
charlie_pace4 Δημ. August 20, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2013 Ευχαριστώ! :-) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts