UnReaL Δημ. September 22, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2003 καθόλου παράξενο, να είναι εντελώς νόμιμο. Αλλά εσύ έχεις σαν έξυπνος άνθρωπος, δώσε ένα γύρο στη γειτονιά, μάζεψε όσες υπογραφές μπορείς και δώσε τες σε ένα περιφεριακό δικαστή. από εκεί πέρα τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους. Καλό θα ήταν να έπαιρνες και κανά τοπικό κανάλι τηλέφωνο. Χαρά τους να σε βοηθήσουν.... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosFL Δημ. September 23, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον jiannisk Ξερει κανεις αν ειναι νομιμο να εχει κανεις κεραιες στην ταρατσα του. Τι νομικες διαδικασιες μπορει να γινουν για να κατεβασει ο κυριος τις κεραιες του. Εχει λεει πολλα χρεη ο ανθρωπος γιατι εχτισε νεα πολυκατοικια και θα τον βοηθησουν τα ενοικια απο τις κεραιες. Ακουσον ακουσον. Είναι 100% νόμιμο να εγκατασταθεί σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσα κτιρίου, αρκεί να έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες άδειες από ΕΕΤΤ, πολεοδομία, ΥΠΑ κλπ. Αν θέλετε πάντως μπορείτε να ξεκινήσετε μια εκστρατεία να φύγουν όλες οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας από την Ελλάδα, να κλείσουμε όλοι τα κινητά μας, να κλείσουν οι εταιρίες και να καθόμαστε ήσυχοι στα σπίτια μας να τρώμε την ΗΜ από τους πομπούς TV, radio, CB κλπ. :mad: Δυστυχώς δεν έχω καμιά ταράτσα να δώσω για εγκατάσταση, ώστε και καλό σήμα να έχω και το παραδάκι στην τσέπη. ;) Live Another Day, Climb A Little Higher, Find Another Reason To Stay... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jiannisk Δημ. September 23, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2003 Δυστυχώς δεν έχω καμιά ταράτσα να δώσω για εγκατάσταση, ώστε και καλό σήμα να έχω και το παραδάκι στην τσέπη Φιλε μου εχεις μεγαλο προβλημα. Σε εχουν πειραξει οι ακτινοβολιες στον εγκεφαλο φαινεται γιατι δεν ξερω πολλους να θελουν κεραιες μεσα στα μουτρα τους για οποιοδηποτε ποσο. Δεν πειραζει ελπιζω να βρεθει γρηγορα το φαρμακο για τον καρκινο για να σωσει πολλους σε λιγα χρονια. Για σενα παντως φαρμακο για τον καλο στον εγκεφαλο δεν υπαρχει σιγουρα! Αμα πια SV9PFY Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_s3 Δημ. September 23, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον jiannisk Φιλε μου εχεις μεγαλο προβλημα. Σε εχουν πειραξει οι ακτινοβολιες στον εγκεφαλο φαινεται γιατι δεν ξερω πολλους να θελουν κεραιες μεσα στα μουτρα τους για οποιοδηποτε ποσο. Δεν πειραζει ελπιζω να βρεθει γρηγορα το φαρμακο για τον καρκινο για να σωσει πολλους σε λιγα χρονια. Για σενα παντως φαρμακο για τον καλο στον εγκεφαλο δεν υπαρχει σιγουρα! Αμα πια 1) λίγη ευγένεια δεν βλάπτει.. :whistle: 2) αν δεν ήταν πολλοί αυτοί που τοποθετούν κεραίες στις ταράτσες τους,τώρα εσύ δεν θα είχες κινητό λόγω έλλειψης σήματος.. :rolleyes: 3) για το φάρμακο για τον καρκίνο συμφωνώ και ελπίζω το ίδιο για το καλό όλης της ανθρωπόπητας.. :worry: 4) την διάγνωση για τον φίλο που αναφέρεσαι καλό θα ήταν να την στηρίζεις σε ιατρικώς αδιαμφισβήτητες εξετάσεις και στοιχεία.. :o αλλιώς και αυτή πέφτει στο κενό.. :o φιλικά.. :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosFL Δημ. September 23, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον jiannisk Φιλε μου εχεις μεγαλο προβλημα. Σε εχουν πειραξει οι ακτινοβολιες στον εγκεφαλο φαινεται γιατι δεν ξερω πολλους να θελουν κεραιες μεσα στα μουτρα τους για οποιοδηποτε ποσο. Δεν πειραζει ελπιζω να βρεθει γρηγορα το φαρμακο για τον καρκινο για να σωσει πολλους σε λιγα χρονια. Για σενα παντως φαρμακο για τον καλο στον εγκεφαλο δεν υπαρχει σιγουρα! Αμα πια Επέτρεψέ μου να έχω την γνώμη μου και τον αγιάτρευτο κάλο στον εγκέφαλό μου από τις πολλές ακτινοβολίες. Δεν ξέρω ποιές είναι οι γνώσεις σου και η εμπειρία σου πάνω στο θέμα, αλλά τα γραπτά σου δείχνουν ότι δεν ξέρεις περισσότερα από τη γιαγιά μου. Αυτή τουλάχιστον δεν πιστεύει ότι όλα αυτά είναι όργανα του διαβόλου και ευθύνονται για όλα τα προβλήματα υγείας. Αν όντως έχεις πιστεί για την επικινδυνότητα της ΗΜ ακτινοβολίας θα πρέπει ήδη να έχεις μετακομίσει σε ένα απομονομένο μέρος χωρίς τηλεόραση, Η/Υ, κινητό, MW φούρνο κ.ά. Τότε όμως δεν θα έγραφες στο myphone. Επειδή είσαι ελεύθερος άνθρωπος (αλλά δυστυχώς όχι ανοιχτόμυαλος από ότι φαίνεται), έχεις δικαίωμα να δράσεις εναντίον των εταιριών. Επειδή είμαι ελεύθερος άνθρωπος (και θέλω να πιστεύω ανοιχτόμυαλος), με ένα πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και 1 1/2 χρόνο εμπειρία στο χώρο των ασύρματων τηλεπικοινωνιών, ασκώ το δικαίωμά μου να εκφράζομαι ελεύθερα, άλλοτε με σοβαρότητα (όπως τώρα) και άλλοτε με χιούμορ (όπως στο προηγούμενο post). Κλείνω εδώ αυτή την αντιπαράθεση με την ευχή να μεγαλουργήσει η ιατρική και να εξαλειφθεί ο καρκίνος (και εγώ έχω χάσει συγγενείς). Και αν αποδεικτεί ότι μέρος της ευθύνης φέρει και η κινητή τηλεφωνία θα είμαι από τους πρώτους που θα ταχθούν εναντίον. Ως τότε θα υποστηρίζω (με επιχειρήματα) το αντίθετο. Φιλικά, Παναγιώτης Live Another Day, Climb A Little Higher, Find Another Reason To Stay... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
freespirit Δημ. September 23, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2003 Γεια σας παιδια Θα ηθελα κι εγω να συνεισφερω στην κουβεντα λεγοντας δυο πραγματα που θεωρω σημαντικα οσο κι αν μας καθυσηχαζει ο φιλος panosFL . Βασικα υπαρχουν τοσες πολλες βιβλιογραφικες αναφορες για τα βιολογικα αποτελεσματα της εκθεσης σε Η/Μ ακτινοβολια που οποιος ψαξει σοβαρα θα χαθει απο τον ογκο.Το μεγαλυτερο μερος των πειραματων εχουν πραγματοποιηθει σε πειραματοζωα και αυτο ειναι ο πρωτος παραγοντας αμφισβητησης απο πολλους των αποτελεσματων. Εχει παρατηρηθει λοιπον καταρρακτογενεση λογω σημαντικης αυξησης της θερμοκρασιας κατα την εκθεση απο RF ακτινοβολια εξαιτιας της αδυναμιας του ματιου να απαγει τη θερμοτητα.Επιπλεον σε Η/Μ ακτινοβολια παλμικης φυσεως (ρανταρ) παρατηρειται συχνα συντονισμος του κρανιου.Προκειται για θερμικο φαινομενο που οφειλεται σε αποτομη αυξηση της θερμοκρασιας των ιστων. Ωστοσο οι περισσοτερες αναφορες γινονται για τον εγκεφαλο με σημαντικες παρατηρησεις σε μεταβολες των ηλεκτροεγκεφαλογραφηματων και την εκροη ιοντων ασβεστιου.Το φαινομενο εξαρταται ισχυρα απο συχνοτητα διαμορφωσης και την πυκνοτητα ισχυος της ακτινοβολιας.Η μεγιστη αλληλεπιδραση αναφερεται για συχνοτητες διαμορφωσης παραπλησιες της εγκεφαλικης λειτουργιας (περιπου 16Hz).Μαλιστα το φαινομενο της εκροης ιοντων ασβεστιου παρατηρηθηκε και σε ιδιαιτερα χαμηλες πυκνοτητες ισχυος. Επιπλεον εχουν αναφερθει απο πολλες ερευνητικες ομαδες ακομα και αναπτυξη ογκων στα πειραματοζωα οταν αυτα εκτεθηκαν σε Η/Μ πεδια. Εχει επισης αναφερθει οτι ατομα που ασχολουνται επαγγελματικα με την μικροκυματικη ακτινοβολια παρουσιαζουν σύνολο υποκειμενικων εκδηλωσεων που χαρακτηριζεται σαν "συνδρομο μικροκυματων" και περιλαμβανει πονοκεφαλο,ναυτια,ζαλη,κοπωση,διαταραχες υπνου. Παρα το γεγονος οτι δεν εχει αποδειχθει η σχεση κινητων-κεραιων με την αναπτυξη καρκινων στον εγκεφαλο (και πιστευω δεν προκειται.......) ωστοσο ακομα και οι μελετες που δεν ανακαλυψαν καποια τετοια σχεση, διαβεβαιωνουν οτι η πιθανοτητα ειναι αυξημενη.Επιπλεον εξαιτιας τη φυσης της αρρωστειας πρεπει να εχουμε παντοτε υποψη οτι μπορει καποιος να εχει την προδιαθεση και τα πεδια απλα να την επιταχυνουν.Αυτο βεβαια εχει να κανει και με το γεγονος οτι δεν γνωριζουμε αρκετα ακομα για την αναπτυξη του καρκιμνου. Ωστοσο το σιγουρο ειναι οτι υπαρχουν ομαδες υψηλου κινδυνου σε ατομα με προβληματα θερμορυθμιστικης λειτουργιας και εμφυτευμενων ιατρικων συσκευων.Αυτο γινεται γιατι στα μεταλλικα μερη τους επαγονται ρευματα και ετσι αυξανεται η θερμοκρασια του μεταλλου και των γυρω ιστων ενω για βηματοδοτες και κοχλιακα εμφυτευματα ο πιο σοβαρος κινδυνος προερχεται απο την παρεμβολη.Μαλιστα συμφωνα με το WTR (wireless technology research) μερικοι τυποι βηματοδοτων ειναι τοσο ευαισθητοι σε εξωτερικα Η/Μ πεδια ακομα κι οταν το κινητο ειναι σε κατασταση αναμονης. Το κυριο φαινομενο σε αυτες τις συχνοτητες ειναι τα θερμικα αποτελεσματα που δημιουργουνται στους ιστους και το βασικο μεγεθος που ποσοτικοποιει τις θερμικες επιδρασεις ειναι ο SAR (W/kg) και ως παραμετρος του SAR χρησιμοποιειται η πυκνοτητα ισχυος σε W/m^2. Σε μακρινο πεδιο ο SAR εξαρταται απο την ενεργο τιμη του Ε (ή αντιστοιχα του Η) αλλα προσεξτε αναφερομαστε μοναχα στο μακρινο πεδιο.Στο κοντινο πεδιο (οταν κολλαμε το κινητο στο αυτι μας πχ) τα πραγματα ειναι λιγο απροσδιοριστα και μαλλον μπακαλικα οριστηκαν καποια ορια για το SAR. Στα ψηφιακα κυψεωτα εχουμε ισχυ εκπομπης 250mW(900MHz) και 125mW(1800MHz) αλλα οταν κολλαμε το κινητο στο αυτι μας παρα τη σχετικα χαμηλη ισχυ μπορει να υπερβουμε τα ορια ασφαλειας (ειπαμε αυτα που προσδιοριστηκαν καπως μπακαλικα).Επιπλεον ολοι ξερετε οτι ουσιαστικα ο σταθμος βασης καθοριζει τα πραγματικα ορια ισχυος εκπομπης του κινητου.... Αρα φιλε panosFL εγω στη θεση σου ακομα κι αν δουλευα σε εταιρια κινητης τηλεφωνιας δεν θα ημουν τοσο σιγουρος.... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnywh Δημ. September 23, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον freespirit Γεια σας παιδια Θα ηθελα κι εγω να συνεισφερω στην κουβεντα λεγοντας δυο πραγματα που θεωρω σημαντικα Φυσικός? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosFL Δημ. September 23, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον freespirit Γεια σας παιδια Θα ηθελα κι εγω να συνεισφερω στην κουβεντα λεγοντας δυο πραγματα που θεωρω σημαντικα οσο κι αν μας καθυσηχαζει ο φιλος panosFL . Βασικα υπαρχουν τοσες πολλες βιβλιογραφικες αναφορες για τα βιολογικα αποτελεσματα της εκθεσης σε Η/Μ ακτινοβολια που οποιος ψαξει σοβαρα θα χαθει απο τον ογκο..... Χαίρομαι που υπάρχουν σοβαρές απόψεις για το θέμα και καλά θα κάνουν όλοι να διαβάσουν προσεκτικά το πόστ σου. Συμφωνώ με τις περισσότερές παρατηρήσεις εκτός από: Τα όρια έκθεσης σε ΗΜ ακτινοβολία (που είναι ΜΗ ιοντίζουσα ακτινοβολία) έχουν έναν πολλαπλασιαστικό παράγοντα 50, δηλαδή 50 φορές χαμηλότερες από αυτές στις οποίες παρατηρήθηκαν οι ελάχιστες βιολογικές επιπτώσεις (προδιαγραφές ICNIRP, υιοθετημένα με την ΚΥΑ 53571/3839 6-9-2000 (ΦΕΚ 1105Β) "Μέτρα προφύλαξης του κοινού από τη λειτουργία κεραιών στην ξηρά".) Για τους σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας GSM900 & 1800 η απόσταση ασφαλείας με βάση τα παραπάνω υπολογίζεται σε 2,5 μέτρα, απόσταση στην οποία μόνο εξουσιοδοτημένοι-εκπαιδευμένοι τεχνικοί μπορούν να έχουν πρόσβαση. Η μέγιστη ισχύς εκπομπής των κινητών είναι 2 Watts (33dBm) στην μπάντα των 900ΜΗz και 1 Watt (30dBm) στα 1800MHz. Η ισχύς εκπομπής του κινητού (και του σταθμού) μειώνεται όταν το σήμα από το σταθμό είναι ικανό για την παροχή service (power control). Ο κίνδυνος από το ίδιο το κινητό ίσως είναι μεγαλύτερος. Γι' αυτό προτείνεται η χρήση handsfree. ΔΕΝ μιλάμε για τις περιπτώσεις πομπών TV, radio, radar κ.ά. με ισχύς της τάξης των kiloWatts. Φίλε με το ελεύθερο-πνεύμα ;) δεν είμαι σίγουρος για τίποτα. Απλώς ψάχνομαι βασιζόμενος στα γεγονότα και στην επιστήμη και όχι στον κάθε άσχετο που για ιδιοτελείς λόγους ή ακούσια παραπληροφορεί τον κόσμο. Θα χαρώ να διαβάσω ό,τι νέο πέσει στην αντίληψή σου. Live Another Day, Climb A Little Higher, Find Another Reason To Stay... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
UnReaL Δημ. September 23, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2003 Σαφώς η ακτινοβολία είναι βλαβερή, όπως και οι ακτίνες του ήλιου, αλλά δεν θα "σβήσουμε" τον Ήλιο ε? αυτό που θέλω να πω είναι πως, ναι μεν οι ακτίνες βλάπτουν την υγεία μας, αλλά σε τόσο μικρό βαθμό που ούτε λόγος δεν πρέπει να γίνετε. Για σκευτήτε τα Τσιγάρα ρε, βλακείες θα λέμε τώρα? Όλοι ξέρουν πόσο βλαβερό είναι αλλά ο μισός πλυθησμός με το τσιγάρο στο χέρι.... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jiannisk Δημ. September 23, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2003 Γεια σας παιδια Χαιρομαι που επιτελους καποιος απαντησε σοβαρα χωρις να το παιζει καποιος και χωρις να βαζει το χερι του στη φωτια. Οσο για το αν εισαι σπουδασμενος φιλε μου PanosFL μαθε οτι η γνωσεις μου πανω στο αντικειμενο μπορει να μην ειναι πολλες (και γι αυτο αλλωστε ειμαι εδω, για να μαθω κατι) ομως και εγω εχω κανει τις σπουδες μου σε 2 διαφορετικες χωρες με 3 διαφορετικα διπλωματα αλλα δεν το φωναζω για να το παιξω εξυπνος. Ηρεμα λοιπον και μην καθυσυχαζεις κανενα γιατι κανεις ακομα δεν ειναι σιγουρος για τιποτα και νομιζω κανενας δεν θελει να ρισκαρει τιποτα ποσο μαλλον οταν προκειται για την υγεια του. Το γεγονος οτι 4 διαφορετικοι ανθρωποι στα διπλανα σπιτια απο τις κεραιες υποφερουν στην κυριολεξια απο ημικρανιες χωρις κανενα ιστορικο με κινδυνο να χασουν και την δουλεια τους αφου ειναι αδυνατο να δουλεψει κανεις με κρισεις ημικρανιας (ρωτα γιατρο για περισσοτερες πληροφοριες στο θεμα ή κανε ενα search στο net) τα λεει ολα. Μπορει να μην προκαλει ημικρανιες σε ολους αλλα ισως θα επρεπε να σε προβληματισει. Εχω φιλο στη VODAFONE που εγκαθιστα κεραιες και ακομα και ο ιδιος οταν παει σε διαφορα μερη προσεχει που κοιμαται. Εκανε το λαθος καποτε να διανυκτερευσει σε καποιο υποσταθμο και δεν χρειαζεται να σου πω το αποτελεσμα. Δοκιμασε το αν θελεις. SV9PFY Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
freespirit Δημ. September 23, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2003 Τα ορια ασφαλειας καθοριζονται απο τη CENELEC και αλλες επιτροπες τυποποιησης για ολοσωμη εκθεση σε Η/Μ ακτινοβολια και τα ορια βγηκαν ως εξης. Βασιζονται στην προληψη διαταραχων στη συμπεριφορα που παρατηρουνται σε ζωα κατα την εκθεση σε χαμηλα επιπεδα ακτινοβολιας. Ο ορος διαταραχες συμεριφορας αναφερεται στην ταση των ζωων να σταματουν την εκτελεση μιας πολυπλοκης γνωσιακης λειτουργιας οταν εκτιθεται σε πεδια σε ολοκληρο το σωμα. Προκειται για θερμικη επιδραση για ρυθμο ειδικης απορροφησης ισο με 4W/kg.Θετοντας ενα συντελεστη ασφαλειας 10 προκυπτουν η μεγιστη επιτρεπτη τιμη SAR για τον εργαζομενο σε μικροκυματικες ακτινοβολιες.Εναν επιπλεον συντελεστη 5 (αρα 50 συνολικα) για το γενικο πληθυσμο οποτε η μεγιστη τιμη του SAR προκυπτει ίσος με 0.08W/kg μεσης τιμης για ολοκληρο το σωμα για 6 λεπτα. Η αναφορα σε συστημα radar εγινε μονο και μονο για την ολοκληρωμενη εικονα σε σχεση με τον κινδυνο απο μικροκυματικες ακτινοβολιες.Ωστοσο αφου εισαι και μηχανικος πρεπει μαλλον να συμφωνησουμε στο οτι η δουλεια μας ειναι να λεμε αν και κατα ποσο υπερβαινουν τα ορια τα πεδια που μετραμε.Απο κει και περα οι βιολογικες επιδρασεις και φυσικα τα ορια και ο καθορισμος τους ειναι ενα θεμα που ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν ειναι μονο θεμα των βιολογων και των μηχανικων αλλα και των διασυνδεσεων εταιριων με τις αρχες που καθοριζουν τα ορια............... Οι τιμες εκπομπης των φορητων τηλεφωνων που ανεφερες ειναι οι μεγιστες δυνατες και αναφερονται (διορθωσε με αν κανω λαθος) σε πολυ ασχημες συνθηκες ασυρματης ζευξης όπου ειναι απαραιτητο να ανεβει η σταθμη εκπομπης για την επιτευξη των κριτηριων και των απαιτησεων ζευξης του συστηματος.Η δικη μου αναφορα ειναι για τις μεσες τιμες και μαλιστα σε αστικο περιβαλλον όπου ενα κινητο κινειται για το μεγαλυτερο διαστημα της ζωης του. Δεν επιχειρησα να σε κατσαδιασω ουτε να σε προσβαλλω για τα οσα ειπες αλλα επειδη μου φανηκαν καπως ιδιαιτερα καθησυχαστικα τα οσα ειπες θεωρησα οτι επρεπε να αναφερθω συγκεκριμενα και επιστημονικα.Συγχωρεσε με αλλα δεν καταλαβα γιατι επρεπε να καλυψεις με το κυρος του πτυχιου σου και της θεσης σου την αποψη σου.Αλλωστε δεν νομιζω οτι ειμαι και ασχετος ουτε και ειδημονας για το θεμα αλλα καλα ενημερωμενος και λογω ιδιοτητας και λογω ενδιαφεροντος. Μπορω να πω ωστοσο σε ολα αυτα με βαση προσωπικη εμπειρια οτι οι μετρησεις και οι προσομοιωσεις που γινονται εδω στο πολυτεχνειο για αυτο το θεμα δινουν κατι παραπανω απο ενδειξεις επιπτωσεων βιολογικων απο την ακτινοβολια κινητων. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonis_wrx Δημ. September 23, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2003 Εγώ πάντως χθες βράδυ ήμουν wap ξαπλωτός στο κρεβάτι... μέχρι που με πήρε ο ύπνος... όλο το βράδυ κοιμόμουν με το κινητό ανοιχτό δίπλα στο κεφάλι μου κ μάλιστα σε wap over gprs... Η χαρά της ακτινοβολίας... για 6 ώρες! http://antonis-wrx.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasulm Δημ. September 23, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2003 niotheis ananeomenos tora e? :p xortases aktinobolia re mpagasa, se zilevoume :) aaa re gmt ti mas perimenei :( Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tronik Δημ. September 24, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον antonis_wrx Εγώ πάντως χθες βράδυ ήμουν wap ξαπλωτός στο κρεβάτι... μέχρι που με πήρε ο ύπνος... όλο το βράδυ κοιμόμουν με το κινητό ανοιχτό δίπλα στο κεφάλι μου κ μάλιστα σε wap over gprs... Η χαρά της ακτινοβολίας... για 6 ώρες! Μην ανησυχείς...δεν "εφαγες" καθόλου ακτινοβολία. Το κινητό εκπέμπει μόνο όταν στέλνει ή λαμβάνει... :rolleyes: ...συνείδηση, κάθε γενιάς μανιφέστο... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosFL Δημ. September 24, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον freespirit Δεν επιχειρησα να σε κατσαδιασω ουτε να σε προσβαλλω για τα οσα ειπες αλλα επειδη μου φανηκαν καπως ιδιαιτερα καθησυχαστικα τα οσα ειπες θεωρησα οτι επρεπε να αναφερθω συγκεκριμενα και επιστημονικα.Συγχωρεσε με αλλα δεν καταλαβα γιατι επρεπε να καλυψεις με το κυρος του πτυχιου σου και της θεσης σου την αποψη σου.Αλλωστε δεν νομιζω οτι ειμαι και ασχετος ουτε και ειδημονας για το θεμα αλλα καλα ενημερωμενος και λογω ιδιοτητας και λογω ενδιαφεροντος. Μπορω να πω ωστοσο σε ολα αυτα με βαση προσωπικη εμπειρια οτι οι μετρησεις και οι προσομοιωσεις που γινονται εδω στο πολυτεχνειο για αυτο το θεμα δινουν κατι παραπανω απο ενδειξεις επιπτωσεων βιολογικων απο την ακτινοβολια κινητων. Να με συγχωρείς, αλλά μάλλον επικρότησα την θέση σου παρά σε θεώρησα άσχετο. Και ότι θα χαρώ να διαβάζω ό,τι νεότερο γνωρίζεις για το θέμα. Επίσης σε καμιά περίπτωση δεν προσβλήθηκα - εδώ δεν προσβλήθηκα με την ανούσια επίθεση του φίλου jiannisk που παρά τα 3 διπλώματα σε 2 διαφορετικές χώρες δεν μπορεί να κάνει πολιτισμένη συζήτηση (φαντάσου να είμουν εγώ ο γείτονας με την κεραία). Συμφωνώ ότι μάλλον ήταν περιττή η αναφορά στην ιδιότητά μου. Αρχικό Μήνυμα από τον jiannisk ...Εχω φιλο στη VODAFONE που εγκαθιστα κεραιες και ακομα και ο ιδιος οταν παει σε διαφορα μερη προσεχει που κοιμαται. Εκανε το λαθος καποτε να διανυκτερευσει σε καποιο υποσταθμο και δεν χρειαζεται να σου πω το αποτελεσμα. Δοκιμασε το αν θελεις. Αν εννοείς ότι κοιμήθηκε μέσα στον οικίσκο που βρίσκονται τα indoor RBS της VODAFONE και όχι σε κάποιο ξενοδοχείο, μιλάμε για ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ KAI ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ γεγονός. Πέρα από το θόρυβο την θερμοκρασία και την ακτινοβολία αν θέλεις από τα RBS είχε να αντιμετωπίσει και τον κλιματισμό που προσπαθεί να κρατήσει σταθερή θερμοκρασία και υγρασία στην καμπίνα και όλα αυτά σε ένα χώρο περίπου 5Χ3 μέτρων. Live Another Day, Climb A Little Higher, Find Another Reason To Stay... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jiannisk Δημ. September 24, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2003 Επίσης σε καμιά περίπτωση δεν προσβλήθηκα - εδώ δεν προσβλήθηκα με την ανούσια επίθεση του φίλου jiannisk που παρά τα 3 διπλώματα σε 2 διαφορετικές χώρες δεν μπορεί να κάνει πολιτισμένη συζήτηση (φαντάσου να είμουν εγώ ο γείτονας με την κεραία Φιλε PanoFL. Δεν ειχα προθεση να σε προσβαλω και μαλον μιλησα σκληρα αλλα οταν βλεπω τι γινετε γυρω μου και οταν εχω μελος της οικογενειας μου να υποφερει απο την γνωστη ασθενεια που αναθερθηκε μεσα στο σπιτι μου τοτε αντιλαμβανεσαι οτι καθε αλλο παρα ευχαριστη θα εβρισκα την μαλλον καθησυχαστικη απαντηση σου. Επισης σεβομαι το γεγονος οτι εισαι γνωστης του αντικειμενου και σπουδασμενος αλλα το παν ειναι να μεταφερεις τις γνωσεις σου σε οποιον θελει να μαθει κατι παραπανω αλλα σε καμια περιπτωση να τις επιβαλεις και μαλιστα απο τη στιγμη που δεν υπαρχει ακομα καμια ερευνα που να αποδεικνυει τιποτα. Δε θα το κανουμε και βουλη εδω μεσα. Φιλικα SV9PFY Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosFL Δημ. September 24, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον jiannisk Δε θα το κανουμε και βουλη εδω μεσα. Φιλικα Δεν έχουμε τίποτα να χωρήσουμε, ειδικά εδώ μέσα. Ας ανταλλάζουμε στο εξής μόνο επιχειρήματα και ιδέες. Εξάλλου τους Κρητικούς τους έχω σε γενικότερη εκτίμηση. Live Another Day, Climb A Little Higher, Find Another Reason To Stay... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jiannisk Δημ. September 25, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2003 Συμφωνω και επαυξανω. Ολα καλα SV9PFY Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
waterprofen Δημ. September 25, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2003 Δηλαδή ρε παιδιά εγώ που το έχω πολλά βράδια και κάνει full download με gprs τρώω πολύ ακτινοβόλία ? Και το κινήτό είναι συνδεδεμένο μέσω bluetooth! (Βέβαια το κινητό βρίσκεται σε απόσταση ~3μέτρων από το κεφάλι μου) Samsung Galaxy Note 3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonis_wrx Δημ. September 25, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2003 Wirelessly posted (Nokia3510i/1.0 (04.44) Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0) Αρχικό μήνυμα από τον/την waterprofen Δηλαδή ρε παιδιά εγώ που το έχω πολλά βράδια και κάνει full download με gprs τρώω πολύ ακτινοβόλία ? Και το κινήτό είναι συνδεδεμένο μέσω bluetooth! (Βέβαια το κινητό βρίσκεται σε απόσταση ~3μέτρων από το κεφάλι μου) Oso pio makria mporeis na to exeis toso to kalutero! http://antonis-wrx.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sv1cvt Δημ. October 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2003 Μια μέρα όλοι θα πεθάνουμε αλλά όχι από την ακτινοβολία των κινητών. Θα μας προλάβει το τσιγάρο, το ποτό κανένας πυρόκαυλος στην άσφαλτο και χίλια δυο άλλα. Παίδια πιο πολύ φοβάμε τα καινούργια ασύρματα τηλέφωνα (DECT1800) τα οποία βγάζουν 250mW σταθερά παρά τα κινητά. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω οτι η RF των ασύρματων τηλέφωνων DECT έχει βλαβερές επιπτώσεις στον εγκέφαλο των ανθρώπων. Ενα καλό παράδειγμα είναι ο εγκέφαλος της κοπέλας μου που τα έχει παίξει. Με τις ώρες στο ασύρματο τηλέφωνο κάθε μέρα. Τώρα τελευταία βγάζει πολλές μπλέ οθόνες και κολλάει με διάφορα χαζά. Μου κάνει την ζωή δύσκολη, θα με πεθάνει. Αν πάθω τίποτα θα είμαι μια παράπλευρη απώλεια της RF. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Αρχιμήδης Δημ. October 12, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Sv1cvt Μπορώ να σας διαβεβαιώσω οτι η RF των ασύρματων τηλέφωνων DECT έχει βλαβερές επιπτώσεις στον εγκέφαλο των ανθρώπων. Ενα καλό παράδειγμα είναι ο εγκέφαλος της κοπέλας μου που τα έχει παίξει. Με τις ώρες στο ασύρματο τηλέφωνο κάθε μέρα. Τώρα τελευταία βγάζει πολλές μπλέ οθόνες και κολλάει με διάφορα χαζά. Μου κάνει την ζωή δύσκολη, θα με πεθάνει. Αν πάθω τίποτα θα είμαι μια παράπλευρη απώλεια της RF. Είσαι βέβαιος ότι φταίει το ασύρματο τηλέφωνο; Δε νομίζω ότι χρειάζεται το τηλέφωνο να είναι ασύρματο για να χαζέψεις... και καλωδιωμένο να είναι αρκεί... :wacko: Είμαστε όλοι εδώ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosFL Δημ. October 13, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2003 Στη δημοσιότητα οι διατάξεις Σε απόσταση άνω των 300μ. από σχολεία και νοσοκομεία οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας 13/10/03 17:02 Αθήνα: Στη δημοσιότητα δόθηκαν τη Δευτέρα οι διατάξεις του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών που περιλαμβάνονται στο ν/σ για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και αναφέρονται στους όρους για τη συνεγκατάσταση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Σε αυτές προβλέπεται η απαγόρευση της εγκατάστασης τέτοιων κεραιών σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από σχολεία, πανεπιστήμια και νοσοκομεία. Παράλληλα, προβλέπεται η απομάκρυνση εντός ενός έτους όσων κεραιών λειτουργούν σήμερα σε μικρότερη απόσταση από αυτή των 300 μέτρων. Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, η συνεγκατάσταση των νέων κεραιών θα είναι υποχρεωτική και ο έλεγχος των σχετικών αιτήσεων θα γίνεται κατά απόλυτη προτεραιότητα. Στόχος του υπουργείου είναι ο δραστικός περιορισμός του αριθμού των κεραιών κινητής επικοινωνίας, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας Υγείας και ασφάλειας, αλλά και τον περιορισμό της οπτικής ρύπανσης. Επιπλέον, ανατίθεται στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ο υποχρεωτικός και συνεχής έλεγχος των ακτινοβολιών των κεραιών κινητής επικοινωνίας, σε ποσοστό τουλάχιστον 10% ετησίως επί των κεραιών που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλης. Αυτό το κείμενο αντιγράφηκε από το in.gr Ετοιμαστείτε για μεγάλα προβλήματα στην κάλυψη. Μιλάτε όσο προλαβαίνετε..... ( αν τελικά περάσει ο νόμος ;) ) EDIT: Δείτε και την επίσημη καταχώρηση στο site του Υπ. Μεταφορών και Συγκοινωνιών http://www.yme.gov.gr/mot/greek/press_office/01/full_html?dr_url=/mot/docrep/docs/press_releases/2003/10/13 Live Another Day, Climb A Little Higher, Find Another Reason To Stay... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trod Δημ. October 13, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2003 Απο οτι βλεπω καθε ενας εχει μια δικη του αποψη εδω... Δεν μομιζω ετσι να βγαινει ακρη, παντως ειναι λογικο οτι ουτε τα κινητα αλλα ουτε και οι κεραιες κανουν καλο για αυτο ας μιλαμε οσο λιγοτερο μπορουμε... Samsung S21 Ultra Samsung Note 9 Samsung Galaxy Watch 4 [c0rrupt3d_tranSm1SS10n] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosFL Δημ. October 14, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον trod Απο οτι βλεπω καθε ενας εχει μια δικη του αποψη εδω... Δεν μομιζω ετσι να βγαινει ακρη, παντως ειναι λογικο οτι ουτε τα κινητα αλλα ουτε και οι κεραιες κανουν καλο για αυτο ας μιλαμε οσο λιγοτερο μπορουμε... Να μιλάμε λιγότερο στο κινητό ή στο thread; :D Live Another Day, Climb A Little Higher, Find Another Reason To Stay... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts