Jump to content

Xiaomi Red Rice (Hongmi)

orlox
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καταρχας να πω οτι το κινητο οπως και να`ρθει ειναι λειτουργικο και δε χρειαζεται τπτ ιδιαιτερο, αν δεν εισαι ψειρας ή δεν εχει καποιο προβλημα. Απο κει και περα, θα χρειαστει για διαφορα πραγματα να ειναι root (πληρη δικαιωματα administrator). Αυτο μπορει να ειναι ατελες (οπως σε μενα, που ηρθε μισο-root). Πρωτα απ`ολα το ροοταρεις για να μπορεις να βαλεις ολες τις εφαρμογες. Εγω το εκανα με vroot (θελει υπολογιστη), παρολο που λεγεται οτι δε γινεται με αυτο το τηλεφωνο, αλλα καλυτερα με framaroot (δε θελει υπολογιστη, ειναι εφαρμογη).

Απο κει και περα εγκαθιστας mobile uncle tools (θελει root) απο το οποιο μπορεις να μπεις σε recovery, δλδ κανοντας restart το κινητο μπαινεις σε κατι σαν το BIOS των υπολογιστων. Ομοιως και αυτο αναβαθμιζεται. Εμενα ηταν με recovery e3, η stock δλδ, πολυ φτωχη και πρωτογονη. H καλυτερη ειναι η TWRP, ευκολη και με γραφικο περιβαλλον touch.

Σε recovery μπαινει και με το κινητο κλειστο οταν πατησεις volume down+Power button. Ετσι θα αποφυγεις τα πολλα πολλα.

Κατεβαζεις απο εδω http://en.miui.com/thread-13092-1-1.html την TWRP και τη ROM (ειτε απο υπολογιστη ειτε απο το κιν), ειναι η Multi V5 stable με καποιες μικροτροποποιησεις (δεν εχει chrome, εχει και Play store και Mi market, δεν εχει youtube, αλλα ειναι πολυ smooth, καλοστημενη, απλη και εχει αρκετες επιλογες) .

Τις βαζεις χυμα (χωρις να τις αποσυμπιεσεις) στην SD καρτα.

Μπαινεις στο uncle tools πατας Into recovery mode (ενδεχεται να γινεται update και κατευθειαν απο το Uncle tools αλλα δεν το εχω κανει).

Το κινητο κανει restart και εμφανιζει το ρομποτ στην χειρουργικη κλινη :)

Πατας το Power button, βγαζει το μενου, με το volume down κατεβαινεις, με το volume up επιλεγεις.

Επιλεγεις να κανει backup.

Aφου το κανει, πατας apply update from sdcard2.

Κανει reboot.

Μπαινει σε recovery ξανα, αλλα τωρα ειναι αλλο το περιβαλλον (η TWRP).

Μεχρι στιγμης δεν εχει αλλαξει τπτ στο κινητο, δεν εχεις χασει το παλιο περιβαλλον και δεν εχει χαθει τπτ. Μπορει η διαδικασια μεχρι εδω να γινει αυτονομα.

Στη recovery που εισαι πατας wipe cache, wipe dalvik cache, εδω η TWRP προσφερει ειτε αναλυτικα να διαγραψεις οτι θες, ειτε σου εχει κατευθειαν μια επιλογη αν δε εισαι σιγουρος που συρεις τον επιλογεα και κανει αυτα τα παραπανω μονο. Τωρα εχει κανει format.

Πατας install απο sdcard, αντι για emmc και επιλεγεις την ultimate rom.

Κανει reboot και ειναι ετοιμο.

δηλαδη το κανουμε root, βαζουμε την v5 και μετα παλι root και ετοιμο? (ειμαι ασχετος με το android ειχα iphone 3gs)

(απο minideal πηρα οποτε απο οτι διαβασα εχει v4 με κακο root)

• Απαντήσεις 6,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Oχι, μετα εχει ροοτ απο μονη της

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Savor M 1100 ΒΤ

Γιατί σε κάποια ξένα reviews, λένε ότι δεν κάνει αυτά που υπόσχεται ...

Ξέρεις, θετικά -αρνητικά, αυτονομία, χρόνος φόρτισης, ποιότητα-διαύγεια φωνής καλούντος-καλουμένου, φωνητικές εντολές, παράσιτα-φύσημα ανέμου, θόρυβος περιβάλλοντος, πως τα πάει με το hongmi κλπ ...

Λοιπον, με το hongmi συνεργαζεται καλα, δεν εχει κανενα προβλημα. Μεγαλο θετικο ειναι η εμφανιση του και το βαρος του. Επισης οι φωνητικες εντολες και τα φωνητικα μηνυματα, για υπολοιπο μπαταριας ειναι επισης καλα και χρησιμα. Η φορτιση ειναι 1.5 ωρα και η αυτονομια 4 ωρες ομιλιας. Ενα κακο που παρατηρησα ειναι οτι ενω μετα απο καποια χρηση μπορει να λεει υπολοιπο 3 ωρες και μετα απο λιγο να βγαζει μηνυμα για φορτιση.

Ακουγεται πολυ δυνατα και μαλλον ποιοτικα, δεν εχει κανενα θεμα.

Τους εξωτερικους θορυβους δεν τους ελεγξα με ακριβεια γιατι δεν το εχει χρησιμοποιησει αλλος και εγω να ειμαι στην αλλη γραμμη, χωρις αυτο και να το ελεγξω, αλλα λιγο που το εκανα μονος μου με το ασυρματο στο ενα αυτι και το bluetooth στο αλλο ειδα οτι υποβιβαζει λιγο το θορυβο, πχ αμαξια, αλλα δεν ξερω με το φυσημα..

Επισης οταν ειναι μακρια το bluetooth απο το κινητο, αργει λιγο να παρει την κληση αφοτου το σηκωσεις, δλδ αυτος που καλει δεν ακουει τπτ για λιγο και μετα ανοιγει κανονικα. Αλλα αυτο παιζει να ειναι γενικο φαινομενο.

Γενικα για τα λεφτα του στο cellphoneshop ειμαι πολυ ευχαριστημενος, το μονο που θα ηθελα διαφορετικο ειναι μεγαλυτερη μπαταρια.

(λαθος, για PM πηγαινε αλλα τεσπα)

Edited by Roid_rage

Μια πλήρης φόρτιση.

Για ό,τι αφορά αποστολές, να απεθυνύνεστε εδώ: Οδηγός αποστολών από αγορές από Κίνα

Κάνε μας μιά μικρή παρουσίαση του Plantronics Savor M 1100 ΒΤ σου, please!

Γιατί σε κάποια ξένα reviews, λένε ότι δεν κάνει αυτά που υπόσχεται ...

Ξέρεις, θετικά -αρνητικά, αυτονομία, χρόνος φόρτισης, ποιότητα-διαύγεια φωνής καλούντος-καλουμένου, φωνητικές εντολές, παράσιτα-φύσημα ανέμου, θόρυβος περιβάλλοντος, πως τα πάει με το hongmi κλπ ...

Όχι εδώ, στο thread: Αξεσουάρ - Bluetooth ακουστικά ...

ΤΗΑΝΚS !

Παιδιά να σας πω μόνο οτι μιλάω ενώ οδηγώ το μηχανάκι και ο απέναντι (συνομιλητής) μου δεν καταλαβαίνει καν οτι είμαι στο μηχανάκι!!!

Ενώ με άλλα κινητά στο παρελθόν έπρεπε να σταματήσω για να με ακούσει ο άλλος.

ΥΓ: Μιλαω για το Hongmi σκετο,δεν ειδα οτι ρωταει για το Plantronics Savor M 1100 ΒΤ. Sorry.

Edited by giannisgoku

Σας ευχαριστώ και τους δυό σας γιά τα σχόλια !!!

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Παιδιά να σας πω μόνο οτι μιλάω ενώ οδηγώ το μηχανάκι και ο απέναντι (συνομιλητής) μου δεν καταλαβαίνει καν οτι είμαι στο μηχανάκι!!!

Μην το κάνεις με τίποτα αυτό! Είναι ότι πιό επικίνδυνο υπάρχει! Και προφανώς ΔΕΝ φοράς ούτε κράνος !

Λοιπον, το MI market μου βγαζει Updates (σε γνωστες εφαρμογες πχ Whatsapp) που το Playstore δεν τις βγαζει, τι παιζει;

ΕΠισης με τη μπαταρια του εχω δει το αξιοσημειωτο οτι το βραδυ που μενει απειραχτο η μπαταρια δεν πεφτει καθολο! δλδ τπτ, μια ευθεια γραμμη

Αλλα οταν το φορτιζω στο 100%, πεφτει σχετικα γρηγορα στην αρχη, δλδ μεχρι το 90% πεφτει συντομα.

Μια πλήρης φόρτιση.

Λοιπον, το MI market μου βγαζει Updates (σε γνωστες εφαρμογες πχ Whatsapp) που το Playstore δεν τις βγαζει, τι παιζει;

εγώ πάντως τις σβήνω αυτές τις εφαρμογές (Mi market και κάτι άλλα που έχει)

Ναι και γω ηθελα να τις βγαλω, λεω οσο δεν υπαρχει προβλημα ας δω τι κανουν... Εχει κατι παιχνιδια ομως, που δεν υπαρχουν στο Play, κατι περιεργα που εχουν οι κινεζοι... :)

Μια πλήρης φόρτιση.

Παιδιά μόλις παρέλαβα τη συσκευή. Δεν αναγνωρίζει την sim μου. Ενώ έχω sim μέσα δε μου ζητάει ούτε PIN και γράφει πάνω NO SERVICE. Τι κάνω;

Πρωτα ελεγξε αν την εβαλες σωστα :) Και δεν κανω πλακα το ειχα παθει και εγω στην αρχη γιατι ειχα βαλει την Sim με την εγκοπη προς τα μεσα μιας και βιαστηκα και δεν ειχα δει πως μπαινει σωστα.

Πρεπει η εγκοπη να ειναι προς τα εξω οπως εδω

Πρωτα ελεγξε αν την εβαλες σωστα :) Και δεν κανω πλακα το ειχα παθει και εγω στην αρχη γιατι ειχα βαλει την Sim με την εγκοπη προς τα μεσα μιας και βιαστηκα και δεν ειχα δει πως μπαινει σωστα.

Πρεπει η εγκοπη να ειναι προς τα εξω οπως εδω

Ωχ... Ας μείνει μεταξύ μας....! :lol::lol::lol:

Μια ακόμα ερώτηση... Αξεσουάρ από που αγοράζετε; Θέλω επειγόντως μια δερμάτινη θήκη

Τόσο πολύ βιαζοσουν που την έβαλες ανάποδα :lol: τσεκαρε στο aliexpress.com

- Samsung Galaxy SIII - Nokia Ν9 - HTC One Black - LG G2 - Xiaomi Hongmi

- iphone 5s space grey - Sony Xperia Z3 - Samsung Galaxy S6 - Iphone 6 Space Grey - Nexus 5x - Iphone 6s Space Grey - xiaomi mi9t pro - oneplus 5t - nexus 6p - realme gt master edition 

- Oneplus 12

Παιδιά έχει δοκιμάσει μηπως κανείς αν το κινητό μας υποστηριζει voice dialing;; Ξέρετε αν υπάρχει καποια καλη εφαρμογή για τον σκοπό αυτο.;

Samsung Note 3 White :( RIP (Σπασμένη οθόνη)

Microsoft Lumia 640XL

Xiaomi Redmi Note 4 3/64

Pipo w2

η πρωτη παντος φτιαχνει αρκετα προβλημα οπως τα μυνημα ενδιαφερον,ας την βαλει καποιος για να μας πει.

ασχετο αλλα εμενα το go sms pro δεν μου δινει 160 χαρακτηρες ελληνικα. εβαλα το handsent sms και ειναι οκ.

Εβαλα αυτη αντι για αυτη , μαλλον στην τυχη.

Παντως αν σου πετυχει η αυξηση του volume του ηχειου πες μας

Μια πλήρης φόρτιση.

Παιδιά μια βοήθεια!

Παρέλαβα σήμερα από minideal το συγκεκριμένο κινητό με Ελληνικό μενού (rooted) και ενώ δουλεύει κανονικά όταν πάω να γράψω μήνυμα δεν γυρνάει ο προσανατολισμός της οθόνης όταν το κρατάω στο πλάι. Η σχετική επιλογή είναι ενεργοποιημένη από τις ρυθμίσεις πάντως.

Μου το κάνει και στο ημερολόγιο και στις επαφές.

Οπουδήποτε αλλού δουλεύει και αλλάζει , κάνει rotate η οθόνη

Δηλαδή skype,chrome αλλά και όταν έκανα σύνδεση στο play store που έβγαλε πληκτρολόγιο γύρισα το κινητό οριζόντια και δούλευε κανονικά

Δοκίμασα και το touchpal αλλά το ίδιο

Κάποια ιδέα για το τι μπορεί να είναι;

Είμαι άσχετος από anroid και είναι το πρώτο τηλέφωνο μου

Κάποια γνώμη;

ΥΓ Ακόμη επειδή αντιμετώπιζα πρόβλημα με τον λογαριασμό μου έκανα καινούργιο αν και είχα απλά δεν πόσταρα ποτέ με τον παλιό

Ευχαριστώ

ασχετο αλλα εμενα το go sms pro δεν μου δινει 160 χαρακτηρες ελληνικα. εβαλα το handsent sms και ειναι οκ.

πρέπει να το ενεργοποιήσεις από τις ρυθμίσεις (send&receive settings) -> ενεργοποίηση υποστήριξης για τοπικές ρυθμίσεις κι κάτω επιλέγεις ελληνικά

υ.γ. δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο να κατεβάσεις το

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jb.gosms.el

ή απλά είναι αυτό για να φαίνονται τα μενού στα ελληνικά

Παιδιά μια βοήθεια!

Παρέλαβα σήμερα από minideal το συγκεκριμένο κινητό με Ελληνικό μενού (rooted) και ενώ δουλεύει κανονικά όταν πάω να γράψω μήνυμα δεν γυρνάει ο προσανατολισμός της οθόνης όταν το κρατάω στο πλάι. Η σχετική επιλογή είναι ενεργοποιημένη από τις ρυθμίσεις πάντως.

δοκίμασε με άλλο πρόγραμμα για μήνυμα (δεν έχω το στοκ το έσβησα, αλλά το go sms γυρνάει κανονικά) απλά παίζει να μην υποστηρίζει Landscape το πρόγραμμα

στις επαφές που βλέπω όντως δεν υποστηρίζει

Edited by kodorevi8ulis

ΤΗ πρωτη τη εχω βαλει εγω και δουλευω με αυτη. δε εχει καποιο προβλημα μου εκανε και ενοποιηση μονη της.

^ Aυτο ειναι ενα ενα προβλημα που λογικα εχουν λυσει ολες αυτες. Εμενα πηγαινουν ολα στην καρτα, αλλα ενα περιεργο που συμβαινει ειναι οτι εγκαθιστω πραγματα και κοιταω στο μενου τον αποθ. χωρο και δεν εχει αλλαξει τπτ, ουτε το phone storage, ουτε η εσωτερικη, ουτε αναλογως η SD..

Μια πλήρης φόρτιση.

Δοκίμασα το touchpal αλλά πάλι το ίδιο.

Όταν μπαίνετε στο μενού επαφές αλλάζει σε εσάς ο προσανατολισμός;

σε εμένα όχι

Παίζει να είναι πρόβλημα του κινητού;

----- προσθήκη μηνύματος 12 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Έβαλα το go sms pro και παίζει κανονικά (τις διαφημίσεις να μην είχε:mad:)

άρα να αποκλείσω το πρόβλημα στο κινητό;

Δοκίμασα το touchpal αλλά πάλι το ίδιο.

Όταν μπαίνετε στο μενού επαφές αλλάζει σε εσάς ο προσανατολισμός;

σε εμένα όχι

Παίζει να είναι πρόβλημα του κινητού;

ρε συ σου απάντησα γιατί με αγνοείς ; :)

δεν έχει σχέση το πληκτρολόγιο , αν η εφαρμογή δεν υποστηρίζει landscape δεν θα αλλάξει

και όπως είπα πριν οι επαφές δεν υποστηρίζουν

Edited by kodorevi8ulis