Jump to content

Xiaomi Red Rice (Hongmi)

orlox
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ευχαριστώ και καλως σας βρηκα.! Είναι αρκετα δελεαστικό το να έχεις αυτόματα updates, οποτε λεω να την κανω την αλλαγη..

----- προσθήκη μηνύματος 78 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ευχαριστώ για την άμεση απαντηση.. Το θέμα είναι ότι στι recovery είναι όλα κινεζικα και δε ξερω πως να κάνω τα wipes.. Μπορείς να μου πεις πως?

Δοκιμασε να κανεις reboot to recovery πατωντας το πληκτρο μενου ενω εισαι στην εφαρμογη updater που βρισκεται στον φακελο system και δες αν θα σε βαλει στην 3e recovery...

• Απαντήσεις 6,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Έχω multi ρομ και θέλω να περάσω σε αγγλοκινέζικη. Είμαι αρχάριος όμως σε android κινητά και δε ξέρω πως να το κάνω. Έχω δει τους προηγούμενους οδηγούς αλλά αφορούν updates από ότι κατάλαβα.. Υπάρχει κάποιος οδηγός (ή μπορεί να μου πει κάποιος) πως να κάνω την μετάβαση?

Ευχαριστώ

Καλησπέρα φιλέ! Πια multi έχεις; εγώ σου προτείνω να μην βάλεις άγγλο κινεζική!απο οτι διαβάζω εδώ στο φόρουμ οι πιο πολλοι με διάφορα προβλήματα κινεζική έχουν ( άσε που για να την βάλεις θέλει δουλιτσα) !φιλικα παντα!Μείνε multi και είσαι οκ!ειδικα αν εχεις την ν5 είσαι άρχοντας!!!την έχω κοντά 1 μισή μήνα!ειναι σταθεροτατη

Καλησπέρα παιδιά! Ήρθα κι εγώ στην παρέα, προερχόμενος από τον «παππούλη» ZTE Blade :respect:. Καλώς σας βρήκα!

Το κινητό ζήτησα να έρθει με απείραχτο το λογισμικό. Δεν είμαι σίγουρος αν εισακούστηκα, βλέπω πάντως ότι τρέχει MIUI-JHBCNAH4.0 και στις Homescreens υπάρχουν κάποια shortcuts από apps που δεν είμαι σίγουρος αν θα έπρεπε να είναι προεγκατεστημένα (Twitter, SuperSU, Facebook, Viber, WhatsApp, Skype, Maps, YouTube, Play Store, Google Keyboard). Έκανα κι ένα reset σε εργοστασιακή κατάσταση για σιγουριά, αλλά πάλι εκεί αυτά οπότε υποθέτω πως έτσι θα πρέπει να είναι.

Το πρόβλημά μου τώρα. Ξεκινώ τα βήματα από τον οδηγό του Στράτου στο post #2209, αλλά κολλάω εδώ:

2)Οταν το κινητο ανοιξει,θα πρεπει κανονικα να μας ζητηθει επι τοπου να προβουμε σε OTA update στην τελευταια official(Ειναι σχεδον σιγουρο οτι δεν θα εχει την τελευταια μεσα).Αν δεν μας ζητηθει παμε στον φακελο System->Updater και θα μας βρει την τελευταια http://i1331.photobucket.com/albums/w584/stratos_21/Screenshot_2014-01-28-11-27-21_zps8c5d8b48.png

Την εγκαθιστουμε και οταν μας ζητηθει κανουμε reboot.

Το κινητό δε μου ζήτησε να κάνω OTA update. Ανοίγοντας τον φάκελο System, δε βρίσκω shortcut με όνομα Updater.

Βρήκα όμως στη 2η από αριστερά homescreen ένα shortcut με όνομα Settings, το άνοιξα, πήγα στο tab General settings->About device κι από την οθόνη που με βγάζει βλέπω ένα εικονίδιο τέρμα κάτω με τίτλο System updates. Το ανοίγω περιμένοντας να ψάξει μόνο του για διαθέσιμα updates αλλά φαίνεται σαν να κρεμάει και με πετάει κατευθείαν πίσω στην homescreen.

Συνάντησε κανείς άλλος αυτό το πρόβλημα...;

Καλησπέρα παιδιά! Ήρθα κι εγώ στην παρέα, προερχόμενος από τον «παππούλη» ZTE Blade :respect:. Καλώς σας βρήκα!

Το κινητό ζήτησα να έρθει με απείραχτο το λογισμικό. Δεν είμαι σίγουρος αν εισακούστηκα, βλέπω πάντως ότι τρέχει MIUI-JHBCNAH4.0 και στις Homescreens υπάρχουν κάποια shortcuts από apps που δεν είμαι σίγουρος αν θα έπρεπε να είναι προεγκατεστημένα (Twitter, SuperSU, Facebook, Viber, WhatsApp, Skype, Maps, YouTube, Play Store, Google Keyboard). Έκανα κι ένα reset σε εργοστασιακή κατάσταση για σιγουριά, αλλά πάλι εκεί αυτά οπότε υποθέτω πως έτσι θα πρέπει να είναι.

Το πρόβλημά μου τώρα. Ξεκινώ τα βήματα από τον οδηγό του Στράτου στο post #2209, αλλά κολλάω εδώ:

Το κινητό δε μου ζήτησε να κάνω OTA update. Ανοίγοντας τον φάκελο System, δε βρίσκω shortcut με όνομα Updater.

Βρήκα όμως στη 2η από αριστερά homescreen ένα shortcut με όνομα Settings, το άνοιξα, πήγα στο tab General settings->About device κι από την οθόνη που με βγάζει βλέπω ένα εικονίδιο τέρμα κάτω με τίτλο System updates. Το ανοίγω περιμένοντας να ψάξει μόνο του για διαθέσιμα updates αλλά φαίνεται σαν να κρεμάει και με πετάει κατευθείαν πίσω στην homescreen.

Συνάντησε κανείς άλλος αυτό το πρόβλημα...;

Εισαι σιγουρος οτι εχεις την official αγγλοκινεζικη?!

Πηγαινε λιγο στις γλωσσες να δεις ποιες εχει διαθεσιμες...

Multi εχεις. Και γω ιδια περιπτωση... Και ειδα αρχικα τα αγγλικα και λεω ωραια, αγγλικη εχω, αλλα update δεν εκανε

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Ένα κατεβατό τεράστιο από γλώσσες μου έβγαλε Στράτο.

Είναι η multilanguage δηλαδή; Τί μ....κες, δε ζήτησα ούτε root ούτε multilanguage ROM όταν το παρήγγειλα!

Και τώρα; Υπάρχει τρόπος να φύγω από multi και να πάω στην τελευταία διαθέσιμη official EN/CN; (αυτή εδώ δεν είναι; miui_HM2W_JHBCNAL5.0_8197122014_4.2.zip )

Τελικα μονο σε μενα αφησαν την official :lol:

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ένα κατεβατό τεράστιο από γλώσσες μου έβγαλε Στράτο.

Είναι η multilanguage δηλαδή; Τί μ....κες, δε ζήτησα ούτε root ούτε multilanguage ROM όταν το παρήγγειλα!

Και τώρα; Υπάρχει τρόπος να φύγω από multi και να πάω στην τελευταία διαθέσιμη official EN/CN; (αυτή εδώ δεν είναι; )

Oui,αυτη ειναι,δες λιγα ποστ πιο πανω τι ειπα στο αλλο παιδι,πρεπει να φλασαριστει η WCDMA απο recovery με full wipes.Κανε reboot to recovery να δεις πια εχεις(3e ισως?),και καν'το.

Εναλλακτικη,βαζεις απο την stock recovery την TWRP recovery http://en.miui.com/thread-13092-1-1.html και κανεις το ιδιο(η TWRP ειναι πολυ καλυτερη λογω δυνατοτητας wipe των παντων...)

FFS, το recovery είναι στα Κινέζικα! :lol:

Βαλε Mobile Uncle Tools και δοκιμασε να περασεις με αυτο τον οδηγο την CWM V5 NO TOUCH (WCDMA VERSION ONLY) http://xiaomi.eu/community/threads/english-cwm-for-xiaomi-hongmi-td-wcdma-bugs-in-some-versions-backup-dont-work.22953/

Σου ειπα TWRP γιατι η CWM στις τελευταιες εκδοσεις της συσκευης δεν δουλευει....

Αλλιως,μαθε Κινεζικα :lol:

Καλησπέρα φιλέ! Πια multi έχεις; εγώ σου προτείνω να μην βάλεις άγγλο κινεζική!απο οτι διαβάζω εδώ στο φόρουμ οι πιο πολλοι με διάφορα προβλήματα κινεζική έχουν ( άσε που για να την βάλεις θέλει δουλιτσα) !φιλικα παντα!Μείνε multi και είσαι οκ!ειδικα αν εχεις την ν5 είσαι άρχοντας!!!την έχω κοντά 1 μισή μήνα!ειναι σταθεροτατη

Οκ, με επεισες.! Θα δοκιμασω να περασω την V5 με τον οδηγό σου και αν δε με καλυψει μετα θα δοκιμασω την αγγλοκινεζικη..

----- προσθήκη μηνύματος 47 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δοκιμασε να κανεις reboot to recovery πατωντας το πληκτρο μενου ενω εισαι στην εφαρμογη updater που βρισκεται στον φακελο system και δες αν θα σε βαλει στην 3e recovery...

Ευχαριστώ, αλλα τελικα ειπα να δωσω μια ευκαιρια στη moulti V5 πρωτα..

Βρε παιδιά, με ποιο συνδυασμό πλήκτρων μπαίνουμε σε recovery;

Όπως προανέφερα, βγήκα σε μια οθόνη με Κινέζικα, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό το πράγμα είναι Recovery (μετακινούμαι σε ένα μενού 8 επιλογών με τα Vol+, Vol-, αλλά το power button δεν φαίνεται να ενεργοποιεί κάποια από αυτές τις επιλογές)... :(

Vol - και power πατημενα μαζι.Επιλεγεις με vol +,πλοηγεισαι με vol -

Εχει επιλογες recovery,fastboot,normal boot.

Επιλεγεις recovery και μπαινεις στην 3e που εχει τον ιδιο χειρισμο (vol +,vol -)

Έλα ρε αρχηγέ, και από κλειστό πατούσα Vol+ με Power (Γιατί άραγε; Έτσι ήταν στο Blade μου ίσως; Ούτε που θυμάμαι!). Τί ήταν αυτό που μου εμφάνισε, κάποια check screen;

Τώρα είναι ΟΚ, βλέπω αυτό που λες και μπήκα στην 3e recovery που έχει Αγγλικό interface. Σε ευχαριστώ πολύ!

Edited by parsifal

Και σε μενα τα ειχε βγαλει την 1η φορα,δεν ειναι τιποτα θα μαθεις και κινεζικα καποια στιγμη!

Για εμενα βαλε πρωτα την TWRP απο 3e και μετα φλασαρε την official(για να εχεις την επιλογη full wipes),η 3e ειναι οτι πιο αχρηστο εχω δει...

Να ρωτήσω και εγώ κάτι. Κατάφερε κανείς να έχει στα μηνύματα 160 χαρακτήρες και να μπορεί να στέλνει μηνύματα και από τις δύο sim.

Με την μαμά εφαρμογή στέλνει και από τις δύο simple αλλά δεν έχει 160 χαρακτήρες

Με το handcent που δοκίμασα έχεις 160 χαρακτήρες αλλά στέλνεις μόνο από την μια sim

Βρήκε κανείς καμία άκρη?

βγήκε και το το καινούριο hongmi 1s που ανακοινώθηκε σήμερα, σε preorder . Λογικά θα πέσει λίγο και η τιμή του παλιού.

Για μηνυματα GOSMSPro

να υποθεσω απο playstore ε?να μαθαινω για οταν μου ερθει το κινητο να το περασω.

γιατι ομως δεν βγαζει μαμα 160χαρακτηρες?στο συγχωρεμενο htc που ειχα εβγαζε βεβαια το ειχα παρει απο ελλαδα.

ωπ ανανεωθηκε

Destination Country - Greece:Tracking Consuming:874 Millisecond

2014-02-14 13:19, Item in conta IPS, IPS

Origin Country - Singapore:Tracking Consuming:10218 Millisecond

2014-02-16 00:00, Despatched to overseas (Country code: GR)

2014-02-14 00:00, Received from Customer

Edited by saouron35

βγήκε και το το καινούριο hongmi 1s που ανακοινώθηκε σήμερα, σε preorder . Λογικά θα πέσει λίγο και η τιμή του παλιού.

αυτό υπήρχε μήνες , δεν το εμφάνισαν τώρα στο meri

δεν το κοιτάς καν σαν Preorder :)

Εχει προστεθει στον οδηγο για το σεταρισμα της offician en/cn εναλλακτικος τροπος εγακταστασης play store,μεσω φλασαρισματος gapps απο recovery(credits στον φιλο parsifal!)

Προσοχη να φλασαρετε τα gapps που αφορουν την εκδοση 4.2.2,οσο τουλαχιστον ειμαστε σε αυτην.

αυτό υπήρχε μήνες , δεν το εμφάνισαν τώρα στο meri

δεν το κοιτάς καν σαν Preorder :)

δεν υπήρχε αυτό που σου στειλα και που ανακοινωθηκε επισημα σήμερα αλλα υπηρχε αυτο που προφανως δεν ισχύει

δεν υπήρχε αυτό που σου στειλα και που ανακοινωθηκε επισημα σήμερα αλλα υπηρχε αυτο που προφανως δεν ισχύει

βασικά θυμάμαι ένα που δεν είχε καν χαρακτηριστικά

τεσπα , δεν είναι να τα κοιτάμε καν τα Preorder του Meri :)

είναι σαν να κοιτάμε τα list price που έχει :)))))

και αυτο ειναι πιο καλο απο το τρεχον μοντελο? για τη μπαταρια δε κανουν κατι;

Τι έχει η μπαταρια?εγώ την βρίσκω πάρα πολύ καλή για τη χωρητικότητα της..

- Samsung Galaxy SIII - Nokia Ν9 - HTC One Black - LG G2 - Xiaomi Hongmi

- iphone 5s space grey - Sony Xperia Z3 - Samsung Galaxy S6 - Iphone 6 Space Grey - Nexus 5x - Iphone 6s Space Grey - xiaomi mi9t pro - oneplus 5t - nexus 6p - realme gt master edition 

- Oneplus 12

και αυτο ειναι πιο καλο απο το τρεχον μοντελο? για τη μπαταρια δε κανουν κατι;

ειναι λογικά το μοντέλο που το αντικαθιστα. Απο πλευρας χαρακτηριστικων πάντως δεν εχουν και ιδιαιτερες διαφορες. ο εσωτερικός χώρος απο 4gb πηγε στα 8gb και η cpu ειναι ίδια με 100mhz παραπανω ανα πυρήνα. Η gpu πρεπει να ναι αρκετα καλύτερη, η παλια έβγαζε 11gflops και η καινουρια 19gflops, αλλα αυτά είναι σε θεωρητικό επίπεδο και απο τη στιγμή που είναι διαφορετικός κατασκευαστής δεν είναι απολυτες οι συγκρίσεις, αλλα λογικά πρεπει να ναι καλυτερη στα παιχνιδια.

Τα αλλα χαρακτηριστικα ειναι πανω κατω ίδια και πιστευω λόγω του οτι θέλανε να κρατησουνε την τιμή χαμηλά.