Jump to content

Σχετικά με το Format

padodinamos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

εχω μερικες αποριες πρωτου κανω το format. (ειναι η πρωτη μου φορα που θα κανω και εχω τους φοβους μου)

παρολο εχω ψαξει και στο google για το format εχω μερικες αποριες.

αυτη τη στιγμη στο laptop εχω τα vista και θέλω να εγκαταστησω τα windows 7. τα windows 7 είναι νόμιμα.

1. Το laptop εχει δυο σκληρους. Πως το ρυθμιζω ώστε να γινει το format και στους δυο σκληρούς?

2. Μετα το format οταν μπω στην επιφανεια εργασιας θα πρεπει να εγκαταστησω τους drivers απο το site της dell. πρεπει να τους εγκαταστησω ολους? γιατι ειναι 52 αποτι βλεπω. ή με τους 11 που δειχνει και η εικονα πανω πανω ειμαι καλλημένος?

https://dub115.afx.ms/att/GetInline.aspx?messageid=56e95527-ec9c-11e2-9c9a-b499bafef1d2&attindex=2&cp=-1&attdepth=2&imgsrc=cid%3apart3.08080108.07070605%40mail.ntua.gr&cid=ea4f403f5addeb83&shared=1&blob=MnxBVFQwMDAwM3xpbWFnZS9qcGVn&hm__login=petros13fe&hm__domain=hotmail.com&ip=10.211.92.8&d=d1092&mf=0&hm__ts=Tue%2c%2016%20Jul%202013%2021%3a38%3a58%20GMT&st=petros13fe&hm__ha=01_0451881f841f68d5ecaf77997008624bc702b6613aeabb5598075f950f55fb92&oneredir=1

1) Ο ένας τόμος του δίσκου λογικά πρέπει να είναι το recovery partition της Dell σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά και συνήθως έχει πολύ μικρότερο χώρο απ'ότι έχει ο άλλος τόμος του σκληρού (π.χ ο τόμος 1 ή αλλιώς C: να είναι 500gb και ο τόμος 2 να'ναι 10gb). Το "διαμέρισμα" με το μικρότερο μέγεθος, δεν το πειράζεις!

2) Θα πρέπει να "κατεβάσεις" και να εγκαταστήσεις όλους τους οδηγούς. Ο σύνδεσμος που έχεις αναρτήσει δε λειτουργεί, αλλά καλό είναι να περάσεις έναν έναν όλους τους οδηγούς για να μην έχεις πρόβλημα (π.χ πριν καιρό εγκατέστησα τα 7 σε λάπτοπ που είχε XP και τα υποστήριζε η εταιρεία και για να λειτουργήσει το WiFi, έπρεπε να περάσω 3 διαφορετικούς οδηγούς).

1. ναι οντως ο τομος 2 ( RECOVERY (E:) ) ειναι στα 10gb. το laptop δεν το ειχα εγω και βγαζει πολλες φορες blue screens και γενικα σφαλματα. ή κολλαει και για να ξεκολλησει πρεπει να το κλεισω απο το κουμπι που ανοιγει.

για αυτο θελω να του περασω τα windows 7 και ουσιαστικα το laptop να ξαναρχισει απο την αρχή όπως ηταν οταν αγοραστηκε. για αυτο ελεγα να γινοταν format και στον E: , μηπως εφταιγε αυτος ο τομος.

2. η εικονα με τους drivers ειναι αυτη:

http://img20.imageshack.us/img20/9461/36gk.jpg

πανω πανω λεει για 52 και 11 drivers. οταν πρωτομπηκα στο site "τικαρισμενο" ηταν το κουτακι με τους 11. πρεπει να εγκαταστησω τους 11 ή τους 52 ? :wacko:

επισης πληροφορηθηκα οτι υπαρχει μια εφαρμογη της dell η οποια ψαχνει και εγκαθιστα ολους τους drivers που χρειαζομαι. ξερετε ποια ειναι?

1) Τον τόμο με το recovery, όπως προείπα, δεν τον πειράζεις. Φορμάτ θα κάνεις στον άλλον τόμο, στο C:.

2) Θα πρέπει να μας δώσεις το μοντέλο του laptop για να δούμε αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα της Dell, αλλιώς, αν ο υπολογιστής υποστηρίζει τα 7 από τη μαμά εταιρεία, μπορείς να εγκαταστήσεις το λειτουργικό και στη συνέχεια να "κατεβάσεις" κάποιο πρόγραμμα (π.χ everest) το οποίο θα βρει τους οδηγούς και θα μπορέσεις να τους "κατεβάσεις" από το Google.

Προσωπικά θα καθάριζα και το recovery, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Κάνε το φορμάτ, άσε το recovery στη θέση του και μετά βλέπεις. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις όλους τους drivers, με τα 7άρια που θα βάλεις, είναι πολύ πιθανό να μη χρειαστείς και κανέναν. Αφού τελειώσει η εγκατάσταση, ανοίγεις τη διαχείριση συσκευών, βλέπεις και πράττεις ανάλογα.:)

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

απλα σκεφτομαι μηπως καποιο απο ολα αυτα τα προβληματα που παρουσιαζονται προερχεται και απο τον Ε: .

πως θα τον καθαριζες? με φορματ?

To E δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα. Ένα ξεχωριστό partition (για recovery) είναι και τίποτα περισσότερο. Αν δεν το χρησιμοποιήσεις εσύ κατά την εκκίνηση, δεν κάνει τίποτα μόνο του.

Επειδή φαίνεται ότι δεν το έχεις ξανακάνει, καλύτερα κάνε εγκατάσταση των windows στο μεγάλο partition που θα σου δείξει η διαδικασία και μην πειράξεις καθόλου το μικρό. Τα υπόλοιπα, λογικά θα γίνουν όλα μόνα τους και όπως σου είπα, αφού τελειώσεις, θα δεις στη διαχείριση συσκευών αν λείπει κάποιος οδηγός για να τον κατεβάσεις. :)

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

η διαχειριση συσκευων ειναι απο τον πινακα ελεγχου σωστα?

καλως, μεσα στις επομενες μερες θα το δοκιμασω το φορματ και αν προκυψει καποια ερωτηση θα επανελθω :happy:

η διαχειριση συσκευων ειναι απο τον πινακα ελεγχου σωστα?

Για να δεις τη διαχείριση συσκευών:

Πας μέσα από το Control Panel, πατάς System και πάνω αριστερά βλέπεις την επιλογή Device Manager. Πατάς εκεί και βλέπεις τις συσκευές και τους αντίστοιχους drivers που έχουν φορτωθεί.