xarmako Δημοσιεύτηκε July 16, 2013 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 16, 2013 Γεια σας, θα ήθελα τη βοήθεια σας.. Έχω ένα κομπιούτερ, μας το εφτιαξε ενας ξαδερφος και οσοι το ειδαν μας ειπαν ότι ειναι πολύ καλό...είμαι ασχετη με αυτα, και ετσι δεν ξερω να σας πω για επεξεργαστες και τετοια...προσφατα αλλαξαμε καρτα γραφικών γιατι η προηγούμενη κολλουσε καπου...σήμερα ανοιξα τον υπολογιστή κανονικά, αλλα η οθόνη δεν ανοιξε..ηταν μαυρη...ειχε ρευμα κανονικα όμως..η οθόνη ειναι μια samsung που ειναι και οθόνη τηλεόρασης..μου ειπαν να πατησω στο πλάι το πλήκτρο source για λίγο...αφού το πατησα, μου εβγαλε κατι κουτακια analog και digital που τα εβγαζε πάντα, και μετα ένα κουτι στη μεση που κινείται και γραφει check signal cable.Κλείσαμε τον υπολογιστή από το ρευμα, τον ξανανοίξαμε, βεβαιωθήκαμε ότι ειναι συνδεδεμένο το καλώδιο το vga (νομίζω λέγεται έτσι?), αλλαξαμε και καλώδιο και πάλι το ίδιο...τι μπορεί να φταίει? μπορεί να είναι της οθόνης? εντομεταξύ αλλαξαμε και την καρτα γραφικων και βαλαμε την παλιά να δουμε διαφορά αλλα παλι το ιδιο...η οθόνη παει για πεταμα? μας ειπαν μπορει να ειναι και το motherboard...αν ειναι αυτό, καταστραφηκε ο υπολογιστής? εχω εγγραφα της δουλειας μου, που δεν θελω να χαθουν...εχω λαπτοπ αλλα δεν μπορει να συνδεθεί η οθόνη μαζί του..τί μπορω να κανω? Κατα μεγαλύτερη πιθανότητα τί μπορεί να είναι? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnnytifosi Δημ. July 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2013 Δοκίμασες να συνδέσεις το PC σε μια άλλη οθόνη ή σε τηλεόραση να δεις αν έχεις εικόνα; Αν δεν έχεις, μάλλον δεν δουλεύει η κάρτα γραφικών. Αν έχεις, δεν δουλεύει η οθόνη σου. Αν ακούς από τα ηχεία τα Windows να φορτώνουν τότε δεν κινδυνεύουν τα αρχεία σου. Παράθεση Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xarmako Δημ. July 17, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. July 17, 2013 Σήμερα έχουμε σκοπό να συνδέσουμε τον υπολογιστή με άλλη οθόνη... αλλα ήχο δεν ακουμε τίποτα....είναι δυνατόν όμως και οι δύο καρτες γραφικών να φταίνε?:worry: τα αρχεία δεν είναι στο σκληρό δίσκο? επηρεάζονται και από το αν χαλάσει το motherboard? αυτες οι πλακέτες φτιάχνονται ή παει για πεταμα και παμε για αλλη? γιατι από ότι ξερω η συγκεκριμένη είναι πολύ ακριβη... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aegeanblue Δημ. July 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 17, 2013 Είχα παρόμοιο πρόβλημα με φορητό. Χτυπούσε ο οδηγός της κάρτας γραφικών με ένα update του internet explorer 10 σε windows 7. Δοκιμάστε άλλη κάρτα γραφικών με άλλο οδηγό. Λογικά για το motherboard θα έχεις εγγύηση. Αλλά μην πας τόσο μακριά. Επικεντρωθείτε στην κάρτα γραφικών. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xarmako Δημ. July 17, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. July 17, 2013 Ευχαριστώ για τις απαντησεις.. Τον υπολογιστη τον εχω από το 2009...δεν ξερω αν ισχυει η εγγυηση αλλα ετσι και αλλιώς τώρα ειμαι εξωτερικό.. Αυτό που μου είπες για την καρτα γραφικών..γινεται να χτυπάνε και οι δύο καρτες γραφικών που βαλαμε? ο οδηγός τί ειναι? συγνώμη για τη χαζή ερώτηση απλα όπως προανέφερα ειμαι άσχετη.αν το πω σε καποιον γνωστό εδώ που προσπαθεί να βρει λύση και γνωρίζει κατι από υπολογιστες, θα καταλάβει έτσι? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aegeanblue Δημ. July 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 17, 2013 Στα αγγλικά τον λένε driver. Είναι εκείνο το τμήμα του λογισμικού που διασυνδέει τη συσκευή, στην περίπτωσή σου την κάρτα γραφικών, με το λειτουργικό σύστημα. Δες αν έχεις ΙΕ10. ίσως να φταίει αυτός. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_Kont Δημ. July 18, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2013 Δοκίμασε σε άλλη οθόνη. Βεβαιώσου ότι η δικιά σου δεν έχει θέμα απλά βάζοντας τηλεόραση ;) ! Επίσης τσεκάρισε από πίσω από την κάρτα σου και πίσω από την οθόνη σου εαν υπάρχουν και άλλες είσοδοι σήματος π.χ. HDMI, DVI ή ακόμα και 2ο VGA analog IN. Δοκίμασε το τροφοδοτικό της οθόνης σου, μέτρησέ το, εκτός εαν το έχει μέσα και η οθόνη σου παίρνει ρεύμα με καλώδιο ίδιο του υπολογιστή. Όπως και να έχει τα αρχεία σου δεν χάνονται. Εαν ο υπολογιστής την ώρα που ξεκινά κάνει 1 μπιπ είσαι οκ. Εαν όχι δοκίμασε να κουνήσεις με σβηστώ υπολογιστή τις μνήμες του μήπως άλλαξε κάτι. Επίσης εαν έχει σκόνη μέσα λόγω ζέστης ίσως να θέλει καθάρισμα. Μπορεί να είναι ακόμα και το τροφοδοτικό του υπολογιστή σου εαν η κάρτα σου παίρνει ρεύμα από εκεί !!!!!! :O;);) Παράθεση ------------------------------------------------------------------------------------------------- Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xarmako Δημ. July 29, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2013 Γεια σας! Σας ευχαριστώ πολύ όλους για το χρόνο και τις απαντησεις σας...τελικά δεν γλυτώσαμε τον τεχνικό...το πηγαμε για να εχουμε το κεφαλι μας ήσυχο...απλα να σας πω τί μας ειπε ότι ήταν το προβλημα μηπως και καποιος αλλος αντιμετωπίζει το ίδιο...ήταν από το motherboard και συγκεκριμένα η ram! Επίσης η καρτα γραφικών μας ήταν διαλυμένη, όπως μας είπε...καρτα γραφικών εχουμε μια αλλη να την αντικαταστήσουμε και το θεμα με τη ram τη γλυτώσαμε με μονο 35 ευρώ...εγω περιμενα κανα 100 και βαλε...απλα επρεπε να μας κανει και format να μας περασει και νεα windows αλλα ευτυχως ειπε ότι θα μου αποθηκευε όλα τα αρχεια μου και θα μου τα ξαναπερνουσε μετα...σημερα θα εχουμε τον υπολογιστή,,περιμενω να δω.... Παντως και παλι σας ευχαριστώ όλους, ειλικρινα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts