murex Δημοσιεύτηκε July 29, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 29, 2004 Υπάρχουν αρκετά repositories για τα *.rpm αρκεί να τα βάλεις στο yum.conf (FC1-2). Αν ψάξεις στο google "yum repository" θα σου βγάλει αρκετά αποτελέσματα. Τα περισσότερα προβλήματα τα έχω λύσει με αυτό τον τρόπο για τα dependencies. Μια άποψη για τις διανομές Linux: Είτε το θέλουμε είτε όχι το λινουξ θα έχει μεγαλύτερη αποδοχή από τον απλό χρήστη μόνο όταν γίνει τόσο απλό όσα τα καταραμένα win. Οι περισσότερες διανομές είναι πολύ φιλικές αλλά έχουν δρόμο μπροστά τους. Φυσικά δεν συμφωνούν όλοι, οι περισσότεροι linux users δεν θέλουν γραφικό περιβάλλον, παραπανίσια πακέτα και άλλα καλούδια. Από την άλλη δεν είναι κακό να υπάρχουν. Αυτή είναι η ομορφιά του εν λόγω λειτουργικού: κάνεις ό,τι θέλεις, βάζεις ό,τι θέλεις και δεν δίνει λογαριασμό σε καμία εταιρεία. Όλες οι διανομές έχουν υπέρ και κατά. Εγώ προτιμώ FC2, αλλά τελικά όλοι linux χρησιμοποιούμε. ;) Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ng78 Δημ. July 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος murex (29 Ιούλ. 2004 , 14:30) Είτε το θέλουμε είτε όχι το λινουξ θα έχει μεγαλύτερη αποδοχή από τον απλό χρήστη μόνο όταν γίνει τόσο απλό όσα τα καταραμένα win. Οι περισσότερες διανομές είναι πολύ φιλικές αλλά έχουν δρόμο μπροστά τους. Να προσθέσω με τη σειρά μου, μια και πολύς λόγος γίνεται για ευχρηστία κλπ, ότι τα Windows είναι πολύ απλά, όμως να τα αποτελέσματα: Είναι γεμάτα τρύπες, οι περισσότεροι που τα χρησιμοποιούν δεν ξέρουν την τύφλα τους από PC, δεν ξέρουν ούτε να γράψουν μια εντολή σε DOS και φυσικά δεν έχουν ιδέα τι θα πει firewall και προστασία από ιούς. Δεν λέω ότι ισχύει για όλους αυτό, αλλά ισχύει για το 90-98% των χρηστών Windows. Το Linux έχει γίνει κι αυτό ιδιαίτερα απλό και μπορεί να το χρησιμοποιήσει και κάποιος αρχάριος, δεν παύει όμως να είναι ασφαλές και απόλυτα σταθερό. Από τη στιγμή που by default ο χρήστης δεν έχει δικαιώματα root, σταματάνε και όλα τα σημαντικά προβλήματα. Στα Windows by default και η κουτσή Μαρία κάνει log-in με administrator priviledges. Όταν λοιπόν βρεθεί ένα κενό ασφάλειας που δίνει απομακρυσμένη πρόσβαση σε κάποιον χρήστη ή πρόγραμμα-ιό όπως ο blaster, ο χρήστης αυτός γίνεται administrator του υπολογιστή-στόχου κι έτσι μπορεί να καταστραφεί ολόκληρο το λειτουργικό εν ριπή οφθαλμού. Δοκιμάστε να πάτε σε ένα φάκελο συστήματος του Linux να σβήσετε ένα αρχείο και δείτε τι θα γίνει. Δεν πρόκειται να σας αφήσει, γιατί θα σας πει ότι δεν έχετε δικαίωμα. Πρέπει να κάνετε log-in ως root για να πειράξετε αρχεία του λειτουργικού. Δοκιμάστε μετά να πάτε και στο Windows\System32 να σβήσετε κάμποσα .dll και .sys. Το σύστημα δεν θα προβάλλει καμία αντίσταση, μπορείτε να σβήσετε τα πάντα, όπως μπορεί και κάποιος χρήστης που αποκτά απομακρυσμένη πρόσβαση λόγω κάποιου κενού ασφάλειας. Αφού λοιπόν η Microsoft δεν έχει τη στοιχειώδη εξυπνάδα να μην επιτρέπει στον καθένα να έχει admin permissions στο σύστημα, το λειτουργικό της θα είναι αιωνίως τρύπιο, αρχεία συστήματος θα καταστρέφονται για ψίλου πήδημα και οι ιοί θα προκαλούν όλο και περισσότερα προβλήματα. Παράθεση this signature is under heavy construction Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
EchiDNA Δημ. July 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ng78 (29 Ιούλ. 2004 , 15:16) Να προσθέσω με τη σειρά μου, μια και πολύς λόγος γίνεται για ευχρηστία κλπ, ότι τα Windows είναι πολύ απλά, όμως να τα αποτελέσματα: Είναι γεμάτα τρύπες, οι περισσότεροι που τα χρησιμοποιούν δεν ξέρουν την τύφλα τους από PC, δεν ξέρουν ούτε να γράψουν μια εντολή σε DOS και φυσικά δεν έχουν ιδέα τι θα πει firewall και προστασία από ιούς. Δεν λέω ότι ισχύει για όλους αυτό, αλλά ισχύει για το 90-98% των χρηστών Windows. Εφ' όσων ένα λειτουργικό απευθύνεται σε όλους και στο 90-98% που είναι παντελώς άσχετοι, τότε ΠΡΕΠΕΙ να είναι εύχρηστο.... αν τώρα θέλεις ένα λειτουργικό που για να κάνεις οτιδήποτε πρέπει να έχεις γνώσεις Advanced IT.... τότε ξέρεις και πως να το χρησιμοποιείς και πώς να το φέρεις στα μέτρα σου..... αλλά όλο το παιχνίδι γίνεται για τον απλό και ανίδεο χρήστη... αυτό το κατάλαβε πρώτη η Microsoft και οδήγησε τις εξελίξεις εκεί που είναι σήμερα.... αν ο όποιος διανομέας Linux το παραβλέψει θα μείνει σε ένα ποσοστό στην αγορά 0,000001%.... και πιστεύω ότι κανένας δεν το θέλει αυτό..... Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gtsar Δημ. July 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος EchiDNA (29 Ιούλ. 2004 , 15:54) Εφ' όσων ένα λειτουργικό απευθύνεται σε όλους και στο 90-98% που είναι παντελώς άσχετοι, τότε ΠΡΕΠΕΙ να είναι εύχρηστο.... αν τώρα θέλεις ένα λειτουργικό που για να κάνεις οτιδήποτε πρέπει να έχεις γνώσεις Advanced IT.... τότε ξέρεις και πως να το χρησιμοποιείς και πώς να το φέρεις στα μέτρα σου..... αλλά όλο το παιχνίδι γίνεται για τον απλό και ανίδεο χρήστη... αυτό το κατάλαβε πρώτη η Microsoft και οδήγησε τις εξελίξεις εκεί που είναι σήμερα.... αν ο όποιος διανομέας Linux το παραβλέψει θα μείνει σε ένα ποσοστό στην αγορά 0,000001%.... και πιστεύω ότι κανένας δεν το θέλει αυτό..... Πόσοι από αυτούς τους παντελώς άσχετους χρήστες windows έχουν κάνει την εγκατάσταση μόνοι τους? Πόσοι έχουν φτιάξει έστω μια dial-up σύνδεση μόνοι τους? Θές να μου πεις ότι ένα ρυθμισμένο σύστημα linux είναι πιο δύσχρηστο από ένα ρυθμισμένο σύστημα windows? Πρίν λίγες μέρες έβαλα το suse 9.1 σε έναν άσχετο με τa pc φίλο μου επειδή με είχε πρίξει με τα προβλήματα που είχε με ιούς και διάφορα άλλα στα windows. Πήγα σπίτι του και του πέρασα winxp (για μια εφαρμογή που τρέχει μονο σε win) και το suse. Ο φίλος μου ήταν μπροστά και στις 2 εγκαταστάσεις και στο τέλος τον ρώτησα ποια εγκατάσταση του φάνηκε πιο εύκολη. Μου απάντησε του linux του φάνηκε πολύ πιο εύκολη. Αφού του έφτιαξα την σύνδεση στο internet και του έκανα κάποιες άλλες ρυθμίσεις (κυρίως εμφανισιακές, είχε δει το δικό μου desktop και του άρεσε), του έδειξα ποια είναι τα αντίστοιχα προγράμματα office, cd burning,browsers κλπ. και την χρήση τους. Εδώ και μια βδομάδα περίπου που το χρησιμοποιεί δεν είχε κανένα πρόβλημα και όλα του φαίνονται πολύ απλά. Οπότε επέτρεψε μου να αμφιβάλλω ότι ο ανίδεος χρήστης θα τα βρεί σκούρα στο linux. Ισως τα βρεί σκούρα στην εγκατάσταση και στη ρύθμιση του linux αλλά όχι πιο σκούρα απ'οτι θα τα έβρισκε στα windows Παράθεση Faith is the great cop-out, the great excuse to evade the need to think and evaluate evidence. Faith is belief in spite of, even perhaps because of, the lack of evidence. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
EchiDNA Δημ. July 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2004 Δεν σου λέω ότι θα τα βρεί σκούρα.... για τις ρυθμίσεις σίγουρα έχει δυσκολία... αυτό που θέλω να πω είναι ότι όσο πάνε τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα και στο Linux και καλά κάνουν, ώστε να το χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.... αλλά και αυτοί που δεν τους νοιάζει η ευκολία δεν πρέπει να τους πειράζει αυτή η "εξέλιξη" του Linux σε εύχρηστο λειτουργικό.... γι' αυτούς πάντα θα υπάρχει η κονσόλα.... Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vrinek502 Δημ. July 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2004 Κατά την γνώμη μου, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του linux στην ασφάλεια είναι η ύπαρξη 10 διαφορετικών εφαρμογών που κάνουν σχεδόν το ίδιο πράμμα. πχ e-mail clients: ximian evolution, mozilla thunderbird/composer, kmail, sylpheed, opera και ένας θεός ξέρει πόσα υπάρχουν για γραμμή εντολών καλύτερα να μην μιλήσω για text editors (μόνο για kde υπάρχουν 3 διαφορετικού επιπέδου) Όταν κάποιος προσπαθήσει να μπει σε ένα τέτοιο σύστημα δεν έχει ιδέα τι πρόκειται να αντιμετοπήσει. Αντιθέτως σε περιβάλλον window$ έχει ένα βασικό mailer εκτός αν ο χρήστης είναι αρκετά έξυπνος για να εγκαταστήσει κάποιον άλλο (πχ thunderbird). Σε αυτή την περίπτωση ο χρήστης είναι αρκετά έξυπνος ώστε να μην ανοίγει κάθε mail που λαμβάνει και μπορεί πιθανότατα να στήσει τον firewall που του προσφέρει η ίδια η micro$oft. Ευτυχώς (????) το Linux έχει την φήμη του δύσκολου λειτουργικού και απομακρύνει όσους δεν έχουν την διάθεση να μάθουν τί σημαίνει partition (εγώ το έμαθα όταν πρωτοεγκατέστησα Mandrake 8.0) ή κάποιον admin/guru/παλαιό χρήστη πάνω από το κεφάλι τους (η περίπτωση του φίλου του gtsar). Έτσι το 99% των χρηστών Linux ξέρουν πως το mail "I love you" δεν προέρχεται από κάποια/ον άγνωστη/ο θαυμάστρια/στή. Επίσης το γεγονός πως είμαστε μειονότητα στο desktop μας βγάζει από την λίστα επίδοξων συγγραφέων υιών. Όταν το Linux αποκτήσει την την ευχέρεια των window$ σε detect 'n' configure hardware θα είναι πάλι πιο ασφαλές από τα window$ αλλά η πληθόρα των επιλογών που διαθέτει θα το κάνει να φένεται δύσκολο στα μάτια του αρχάριου. Δεν θέλω να επιλέγει το λειτουργικό για εμένα τί είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσω και πώς πρέπει να είναι το desktop μου, αλλά ο αρχάριος πρέπει να έχει αυτήν την επιλογή. Πρέπει να μπορεί να βαδίσει στα τυφλά με μόνο οδηγό το λειτουργικό. Power Vs. Easiness Control Vs. Automation Linux Vs. Window$ πάντως εγώ ακόμα πιστεύω πως το Mac OS X είναι κλάσσεις ανώτερο των Window$ σε χρησιμότητα Παράθεση We apologize for the inconvenience Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ng78 Δημ. July 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος vrinek502 (29 Ιούλ. 2004 , 22:51) Επίσης το γεγονός πως είμαστε μειονότητα στο desktop μας βγάζει από την λίστα επίδοξων συγγραφέων υιών. Όντως. :up: Όπως επίσης μετατρέπει σε πραγματική απόλαυση τον παγκόσμιο τρόμο από τις τρύπες της Makria-soft. Ξέρεις τι ωραίο πράγμα είναι να μπαίνεις από το Linuxάκι στο Internet και να διαβάζεις αμέριμνος και απαθής στα διάφορα forums τους πανικοβλημένους χρήστες, που το σύστημά τους έμπασε ιό, κάνει restarts, πετάει μπλε οθόνες, δεν κάνει boot κλπ; Και να λες με το μυαλό σου "Windows δεν θέλατε; Ας προσέχατε". :lol: Παράθεση this signature is under heavy construction Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papajohn Δημ. July 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2004 Hello και απο μενα. Είμαι και γω ένας χρηστης των "τρύπιων" λειτουργικών της μικρομαλακής απο την εποχή των 3.10. Και όμως απο τότε ούτε ιό έχω κολλήσει ποτέ, ούτε δυσκολεύτηκα ποτε να κάνω κατι ούτε έβρισα ποτέ τον billακο για τα τρυπια του λειτουργικά. Το να λέμε οτι το Linux είναι ασφαλέστερο απο τα παράθυρα μπορεί αν έχει κάποια βάση. Η ασφάλεια του όμως πήγάζει απο αλλού, όπως είπατε και εσείς. Όταν το 99% (πη πώ 100%) των linuxαδων έχουν πολύ στενή σχέση με τον υπολογιστή τους, όταν όλοι τους ξέρουν τις έννοιες firewall, partition, privilleges, όταν οι περισσότεροι έχουν επαγκελματική σχέση με την πληροφορική, πως ρε παιδία να μην είναι πιο ασφαλές;; Αν έρθει όπως είπατε και σεις ένα mail "I love you" το 90% των windows users θα το ανοιξει και θα κολλήσει ιό. Δεν μου φταίνε 100% τα win γι' αυτό. Απο την αλλη τωρα το linux έχει τεράστια προβληματα ακόμα. Είμαστε στο ετος 2004 και έχουμε ενα λειτουργικό που φιλοδοξεί να κατακτήσει το desktop. Διαβαζω το τοπικ τις τελευταίεες 2 βδομάδες και διάφοροι εχουν/εχουμε προβλήματα. Φυσικά πέρουμε απαντήσεις. Ξέρετε πως αρχίζουν όλες; "Ανοιγεις τη κονσόλα..." Ναι βρε παιδία, εμπειρία απο DOS έχω, τις βασικες εντολές της κονσόλας του unix τις ξέρω, αλλα ρε γαμώτο όταν βαζω τη δισκέττα και το cd μου μεσα είναι μαζοχισμός να γράφω εντολές στη κοσνόλα!! Ούτε στο DOS το 1994... Μέχρι το lixun να φύγει απο την κονσολα το desktop το χει χαμένο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ng78 Δημ. July 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος papajohn (30 Ιούλ. 2004 , 13:29) Μέχρι το lixun να φύγει απο την κονσολα το desktop το χει χαμένο. Για πες μου κάτι που είσαι αναγκασμένος στο Linux να το κάνεις από κονσόλα και δεν έχεις πλέον τη δυνατότητα να το κάνεις με γραφικό interface. Για τα πάντα τώρα υπάρχει GUI. Ή μήπως στα Windows δεν υπάρχουν περιπτώσεις που θα αναγκαστείς να χρησιμοποιήσεις command line για κάποια πράγματα; Και εξάλλου κάποιος που δεν ξέρει ή βαριέται να γράψει 1-2 εντολές σε command line (είτε σε Windows, είτε σε Linux), απλά είναι άσχετος από PC ή δεν έχει όρεξη να μάθει... αλλα ρε γαμώτο όταν βαζω τη δισκέττα και το cd μου μεσα είναι μαζοχισμός να γράφω εντολές στη κοσνόλα Προφανώς δεν έχεις μάθει ακόμα ότι το Linux (ειδικά στις τελευταίες εκδόσεις του) κάνει mount αυτόματα όλα τα partitions και δίσκους, με οποιοδήποτε σύστημα αρχείων κι αν χρησιμοποιούν. :) Επίσης το ίδιο ισχύει και για USB σκληρούς δίσκους, flash memories, card readers, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, εξωτερικά CD/DVD drives, recorders κλπ. :happy: Τα συνδέεις και το Linux τα κάνει mount αυτόματα, πιο γρήγορα και από τα Windows XP. Το μόνο που μένει είναι να μπεις με Konqueror (ή οποιονδήποτε file manager) και να τα χρησιμοποιήσεις. Να θυμίσω επίσης ότι το Linux πλέον αναγνωρίζει με το πρώτο boot που θα του κάνεις όλα τα scanners, εκτυπωτές και Bluetooth adaptors με τους δικούς του drivers, ενώ τα Windows XP θέλουν να εγκαταστήσεις ειδικούς drivers έξτρα (αν τους βρεις). Παράθεση this signature is under heavy construction Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Belerefontis Δημ. July 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2004 Πιστεύω πως είναι λάθος να βλέπουμε το θέμα της διεκδίκησης του Desktop απο τα λειτουργικά συστήματα με τόσο ανταγωνιστικό τρόπο.Άλλωστε,άλλο είναι το topic του thread.Ας βοηθήσουμε και ας μοιραστούμε τις γνώσεις μας για το Linux και όποιος θέλει ας ανοίξει πάλι poll Windows VS Linux.Ο χρήστης του κάθε λειτουργικού συστήματος αυτοεκτιμά και εκτιμάται και ο ίδιος στη συνέχεια. Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/view/cgeorgatos Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. July 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2004 Εγώ πάλι πιστεύω ότι είναι λάθος να μετατρέπεται σε vs ένα πραγματικά πολύ χρήσιμο επισημασμένο topic για το linux. Καλώς ή κακώς, υπάρχουν πολλές απορίες για αυτό το λειτουργικό και καλό θα είναι το επισημασμένο topic να παραμείνει χρήσιμο. Αν θέλετε να αναφέρετε τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα του linux έναντι των windows, μπορείτε να το κάνετε εδώ. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ng78 Δημ. July 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2004 Ευχαριστούμε mcde για το split. Τώρα πλέον εδώ μπορούμε να συνεχίσουμε ελεύθερα να βγάζουμε το άχτι μας κατά των Windows :up: Παράθεση this signature is under heavy construction Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VaradeRo Δημ. July 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2004 Το παρακάτω μύνημα απευθύνεται ΜΟΝΟ σε όσους θέλουν να το διαβάσουν. Δεν προσβάλλει κανέναν, δεν απευθύνεται σε κάποιον συγκεκριμένα και δεν σας υποχρεώνει κανένας να το διαβάσετε. Ο μόνος λόγος που κάθησα να γράψω τόση ώρα ήταν για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. (ο καθένας τα δικά του) /* Αφιερωμένο σε αυτούς που δεν πίστεψαν ότι ένα ζευγάρι παπούτσια γεμάτα αέρα... ... ... */ Πιστεύω ότι το ευκολότερο πράγμα είναι να βρίζουμε τη MicroSoft ή την κάθε ανάλογη εταιρεία για τα προϊόντα της. Πόσο όμως θα κρατήσει αυτό? Μετά από λίγη ώρα δεν έχει πλέον πλάκα. Ίσως θα ήταν καλύτερα να λύνουμε τα δικά μας προβλήματα, παρά τα προβλήματα του Bill Gates. Ξηλώστε τα windows, περάστε linux και κάντε τη δουλειά σας. Χμ... κάποιους δεν τους ικανοποιεί αυτή η λύση. Κάποιοι δεν ξέρουν να το κάνουν, κάποιοι από αυτούς δεν ενδιαφέρονται καν να μάθουν πώς να το κάνουν. Όπως σε όλα τα άλλα πράγματα, μπορείς να ακολουθήσεις κάποιους τρόπους για να πετύχεις τον στόχο σου: Δουλεύεις προσπαθώντας και ψάχνοντας, Σπουδάζεις διαβάζοντας και προσπαθώντας, Πληρώνεις κάποιον που δούλεψε/κουράστηκε/έμαθε. Συζητήθηκε κάποια στιγμή η ευκολία των wins και η δυσκολία του linux. Μην ξεχνάτε ότι ο καθένας πρέπει να μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Ο αρχάριος χρήστης πρέπει να είναι σε θέση να γράψει ένα γράμμα στη γιαγιά του και να το στείλει με email και ο έμπειρος να στήσει ένα server με τη βάση δεδομένων που χρειάζεται η δική του δουλειά. Δεν θα μπορέσει ποτέ ο αρχάριος χρήστης να στήσει τη βάση δεδομένων όποιο λειτουργικό και αν έχει. Σε κάθε περίπτωση, θα βρει κάποιον ειδικό να το κάνει και θα ησυχάσει. Δε μου αρέσει να βλέπω ανθρώπους να γκρινιάζουν όταν δεν μπορούν ή δυσκολεύονται να κάνουν κάτι στο linux. Μερικά πράγματα είναι δύσκολο να γίνουν. Μερικά πράγματα είναι πολύ εύκολα, αν έχουμε βασικές γνώσεις. Το linux δεν είναι κάτι που δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει τα windows. Εμένα δεν μου καίγεται καρφί αν υπάρχει μεγάλο ποσοστό migration από τα wins στο linux. Θέλετε ένα πιο αξιόπιστο λειτουργικό από τα windows? Σας προτείνω το linux, αλλά δε θα κάτσω νας σας μάθω τι είναι το console και τα partitions. Αν δεν το γνωρίζατε από πριν, δεν σας χρειάζεται ούτε τώρα. Βρείτε κάποιον να στήσει το μηχάνημά σας, κάντε μόνο ότι σας είπε και τηρήστε το "πίστευε και μη ερεύνα". Έτσι φυσικά δεν πρόκειται κανείς να μάθει τίποτα αλλά δεν θα έχει και κανένα πρόβλημα. Χμ... 'Ακουσα κάποιον στο βάθος να λέει ότι θέλει να μάθει 5 πράγματα και φαντάζομαι ότι αρκετοί σκέφτηκαν το ίδιο. Γνωρίζω επίσης ότι υπάρχουν και κάποιοι που ήδη γνωρίζουν 5 πράγματα και μπορούν να μάθουν κι άλλα. Ε λοιπόν... από εσάς περιμένω να ψαχτείτε και έχετε διάθεση για να ψάξετε. Δεν δέχομαι τη λογική "ουυυ... σιγά να μην κάθομαι να διαβάζω ένα κάρο πράγματα" ή "δε θα γυρίσουμε τώρα στην εποχή DOS". Από εσάς περιμένω να βρείτε αυτό που λείπει, χωρίς γκρίνια. Όλοι ζητάμε κάποιες φορές βοήθεια, αλλά δεν κλαιγόμαστε που δεν έχει το linux plug and play για το ασύρματο ποντίκι με τα 47 κουμπιά και τις 6 ροδέλες, που μας βόλευε στα windows, επειδή συνηθίσαμε να ακουμπάμε το πλητκρολόγιο μόνο για να γράψουμε LOL στο mirc. Για να είμαι ειλικρινής ήθελα να γράψω μερικά πράγματα ακόμα, για να κλείσω καταλήγοντας σε κάποιο συμπέρασμα. Δυστυχώς δεν έχω το χρόνο αυτή τη στιγμή. Έτσι θα σταματήσω εδώ και θα σας αφήσω να σκεφτείτε ότι εσείς νομίζετε για αυτά που έγραψα πιο πάνω. Παραθέτω μια αστεία ιστοριούλα που βρήκα στο internet παρακάτω: (sorry που το αφήνω στα αγγλικά - δεν έχω χρόνο όπως ξαναείπα) Τι θα γινόταν αν οι άνθρωποι αγόραζαν αυτοκίνητα με τον ίδιο τρόπο που αγοράζουν υπολογιστές? What if people bought cars like they buy computers? General Motors doesn't have a "help line" for people who don't know how to drive, because people don't buy cars like they buy computers --but imagine if they did... HELPLINE: "General Motors Helpline, how can I help you?" CUSTOMER: "I got in my car and closed the door, and nothing happened!" HELPLINE: "Did you put the key in the ignition and turn it?" CUSTOMER: "What's an ignition?" HELPLINE: "It's a starter motor that draws current from your battery and turns over the engine." CUSTOMER: "Ignition? Motor? Battery? Engine? How come I have to know all of these technical terms just to use my car?" Παράθεση Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts