Jump to content

Ασύρματη σύνδεση 2 routers

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά.

Έχω πρόβλημα με το router σπίτι μου. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος:

Έχω το Huawei HG521 απο την forthnet (http://www.forthnetgroup.gr/Article.aspx?a_id=4028) αλλά δυστυχώς απο εμβέλεια δεν τα πάει και τόσο καλά. Δηλάδή όταν πάω σε άλλο δωμάτιο το σήμα είναι πολύ ασθενές. Θα ήθελα να το κάνω να επικοινωνήσει με ένα άλλο router που έχω της HOL (δεν θυμάμαι ακριβως το μοντέλο) έτσι ώστε να μπορώ να πέρνω Internet και απο τα 2 routers.

Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε για το πως θα το κάνω;

Ευχαριστώ πολύ

[sIGPIC][/sIGPIC]

βασικά αυτό που πρέπει να ψάξεις είναι αν το router της hol(πιθανόν intracom) αν υποστηρίζει WDS.

Με το WDS μπορείς να κάνεις ένα router σαν wifi repeater το huawei που έχεις μετά από μία γρήγορη ματιά το υποστηρίζει.

Κοίτα εδώ http://www.manualslib.com/manual/378048/Huawei-Hg231f.html?page=52#manual .

Αν το καταφέρεις θα ήταν ωραίο να γράψεις και ένα "μικρό" άρθρο ακριβώς τι έκανες και τι router χρησιμοποίησες(μοντέλα & firmware)

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι και πολύ σχετικός και εγώ το πάω ψάχνοντας...

Θα το προσπαθήσω και φυσικά αν το καταφέρω θα γράψω κάτι σχετικό.

Παρόλα αυτά αν κάποιος φίλος έχει μεγαλύτερη εμπειρία ή το έχει ξανακανει είναι ευπρόσδεκτη η βοήθεια του!

Ευχαριστώ

[sIGPIC][/sIGPIC]

είχα δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο μεταξύ 2 thomson tg858v7( νομίζω) και με ένα Intracom αλλά δεν τα κατάφερα με κανέναν συνδυασμό, κοίταζα επίσης και με ένα tg858v8 αλλά το v8 δεν υποστιρήζει WDS

• 2 months later...

Βεβαίως και το netfaster iad 2 το κάνει ......... Βέβαια το ποστ είναι σχετικά παλιό και να το έχεις κάνει ήδη

Ανοιξε το ασύρματο στο netfaster iad 2. Πήγαινε στο WDS. Κάνε scan refresh. Επιλέγεις το ρούτερ που θέλεις να επαναλάβεις και είσαι κομπλέ...

Προϋπόθεση βέβαια είναι στο netfaster να έχεις κλειστό το dns :happy::) και να είναι στην ίδια ip range

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

• 1 year later...
Γεια σας παλιό το ποστ αλά θέλω βοήθεια. Έχω στην κατοχή μου 2 ρούτερ του ΟΤΕ το THOMSON TG595 v7 & ZTE. Έχω τρις ορόφους πια είναι ο καλύτερος τρόπος σύνδεσης? Γίνετε να το κάνω WDS?