Jump to content

[S4] Φωτογραφίες & βίντεο

Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στα κινητα δεν το βρίσκω και τόσο ωφέλιμο το μεγάλο πιξελ.Ακομα και 8αρι να ήταν πχ του ΟΝΕ (24 στις απλές) πάλι θα εχει θέμα σε σχέση με τις πχ 24αρες "απλες" Σε οτιδήποτε άλλο εκτός "ίσως" από νυχτερινές...Εξαλλου μην πάμε μακριά,δες το νοκια 1020,χωρίς μεγάλα πιξελ και σύγκρινε ακόμα και νυχτερινές. Edited by arfi-gorgona
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif

• Απαντήσεις 1,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Παιδιά ωραία όλα αυτά αλλά η υλοποίηση είναι που μετράει.

Τα ultra pixels στο one βελτίωσαν το 25% των περιπτώσεων που χρησιμοποιούμε το κινητό για φωτογραφίες.

Με μια διαφορετική υλοποίηση θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Έχω ανεβάσει αρκετές φωτογραφίες. Ξέρω πολύ καλά οτι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή κάτι άλλο καλύτερο σε android και iOS.

Σε WP ναι είναι το 1020, αλλά παρόλο που η κάμερα είναι πολύ σημαντική για μένα, δεν μπορώ να πάω σ αυτό το λειτουργικό.

Το δοκίμασα κάποιους μήνες σαν δεύτερη συσκευή και δεν με βολευει στην εργασία μου κυρίως.

Η ευκρίνεια του S4 είναι εξαιρετική. Επιτρέπει ακόμα και σε μικρά κομμάτια που αποσπάς με crop να γίνουν καταπληκτικές φωτογραφίες.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Να δούμε και του Note 3.

Θα ναι ο "ίδιος" (R ή RS) αισθητήρας με του S4 συν οπτικό σταθεροποιητή.

Και με το LG G2 φαίνεται ότι αρχίζουν οι υλοποιήσεις με OIS.

Θα περιορίσει πολλά από τα προβλήματα των κινητών.

Τώρα για το S4 που παινεύουμε την ευκρίνεια του, ένα μειονεκτημά του που συμβάλλει σε αυτήν, είναι το στενότερο εύρος (όχι βάθος) πεδίου. Το οποίο μικραίνει ακόμα περισσότερο με τον ψηφιακό σταθεροποιητή. Το μικρότερο FoV συμβάλλει στη μεγαλύτερη ευκρίνεια αφού τα 13ΜΡ προσλαμβάνουν περισσότερη λεπτομέρεια. Αν ήταν μεγαλύτερο το FoV θα ήταν πιο "απλωμένα".

Να δούμε και του Note 3.

Τώρα για το S4 που παινεύουμε την ευκρίνεια του, ένα μειονεκτημά του που συμβάλλει σε αυτήν, είναι το στενότερο εύρος (όχι βάθος) πεδίου. Το οποίο μικραίνει ακόμα περισσότερο με τον ψηφιακό σταθεροποιητή. Το μικρότερο FoV συμβάλλει στη μεγαλύτερη ευκρίνεια αφού τα 13ΜΡ προσλαμβάνουν περισσότερη λεπτομέρεια. Αν ήταν μεγαλύτερο το FoV θα ήταν πιο "απλωμένα".

Προσωπικά το μόνο που θα ήθελα είναι να έχει ois.

Το μαζεμένο εύρος πεδίου στο βίντεο είναι κάτι που έβλεπα στα iPhone και το ήθελα.

Δείτε στο YouTube κάποια βίντεο που έχουν τραβηχτεί με δυο συσκευές προσαρμοσμένες στην ίδια βάση.

Τα βίντεο που προέρχονται απο iPhone η S4 δείχνουν το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει λες και βρίσκεται πιο κοντά. Πολύ σημαντικό γιατί διακρίνεις λεπτομέρειες που σε αλλες συσκευές δεν φαίνονται. Δεν ενδιαφέρει το ποσο μεγάλο είναι το πλάνο αλλά το σημείο που θέλουμε να βιντεοσκοπισουμε.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Να δούμε και του Note 3.

Πολλη σωστη παρατηρηση.Ισχυει.

Σχετικα με το Field of View=ευρος πεδιου.

Περισσοτερα pixels συγκεντρωμενα σε μικοτερο οπτικο χωρο...θα δωσουν μεγαλυτερη ευκρινεια.

To HTC One εχει wide field of view...αλλα εκει βεβαια εχουμε και 4mps.

περιμενω να δω δειγματα απο την καμερα του LG G2...το μοναδικο 13Mps κινητο με ΟΙS

όταν προσπαθούμε να βγάλουμε μια φωτογραφία κοντινή με αποτέλεσμα να μην εστιάζει λόγο του ότι είτε είναι πολύ κοντινή η δεν ξέρω και εγώ τι άλλο παίζει ρόλο,υπάρχει κάποιος τρόπος να εστιάσει και να κλειδώσει??

Πολύ καλές παιδιά μπράβο. Αφήστε τον κόσμο να λέει. Το S4 μιλάει μόνο του στο θέμα φωτογραφία.

Διαβάζω άλλου συγκρίσεις και γελαω.

Θα δείτε οτι στις ημερήσιες θα κανει πλάκα σε πολλές συσκευές που θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες.

Όλα στο auto

Είμαι απο το tapatalk κάθε φορά που στέλνω φώτο γιατί πρέπει να γράφω και πάνω απο 10 χαρακτήρες μήνυμα για να σταλεί??

ακόμη μια απορία οποιος μπορεί να μου τι λύσει:

όταν προσπαθούμε να βγάλουμε μια φωτογραφία κοντινή με αποτέλεσμα να μην εστιάζει λόγο του ότι είτε είναι πολύ κοντινή η δεν ξέρω και εγώ τι άλλο παίζει ρόλο,υπάρχει κάποιος τρόπος να εστιάσει και να κλειδώσει??

Edited by Andreas69k
Συνένωση Μηνυμάτων

Γεωπόνοι γίνατε όλοι πάντως!

Όλο λουλούδια στο μάκρο.

Καλό είναι να βλέπουμε και νορμάλ φωτογραφίες. Δεν νομίζω ότι κανένας εκτός για να ποστάρει στο φόρουμ βγάζει τέτοιες φωτογραφίες.

Και είπαμε.

Αυτές τις φωτογραφίες καλά τις βγάζει. Μέρα, κοντινές, τοπία κλπ.

Καθημερινές φωτογραφίες σε συνθήκες που θέλουμε να τραβήξουμε μια ανάμνηση τι γίνεται.

Εκεί είναι το πως αποδίδει και όπου αποκτούν νόημα οι φακοί, οι οπτ. σταθεροποιητές και όλα αυτά που λέγαμε προηγουμένως.

Γεωπόνοι γίνατε όλοι πάντως!

Όλο λουλούδια στο μάκρο.

Καλό είναι να βλέπουμε και νορμάλ φωτογραφίες. Δεν νομίζω ότι κανένας εκτός για να ποστάρει στο φόρουμ βγάζει τέτοιες φωτογραφίες.

Και είπαμε.

Αυτές τις φωτογραφίες καλά τις βγάζει. Μέρα, κοντινές, τοπία κλπ.

Καθημερινές φωτογραφίες σε συνθήκες που θέλουμε να τραβήξουμε μια ανάμνηση τι γίνεται.

Εκεί είναι το πως αποδίδει και όπου αποκτούν νόημα οι φακοί, οι οπτ. σταθεροποιητές και όλα αυτά που λέγαμε προηγουμένως.

Τρια σημεια που υπερεχει η καμερα του One σε σχεση με το S4 ειναι

1. faster shutter speed

2.OIS

3.ultrapixels, δηλαδη μεγαλυτερη ευαισθησια του φακου σε χαμηλο φωτισμο.

Οποτε για τις συνθηκες που αναφερεις το HTC θα βγαλει καλυτερες φωτο

1. faster shutter speed

2.OIS

Και πέρυσι το One X υπερείχε θεωρητικά σ' αυτά. Όταν όμως βλέπω συνολικά τις φωτογραφίες που έχω τραβήξει με αυτό και τα S3-note2, φαίνεται ξεκάθαρα με ποιά συσκευή έχεις καλύτερες φωτο.

Διακρινεται ο κοκκος στον ουρανο, αλλα ο φωτισμος εκεινη την ωρα ηταν πολυ χαμηλος.

http://i43.tinypic.com/oub7k9.jpg

Διακρινεται ο κοκκος στον ουρανο, αλλα ο φωτισμος εκεινη την ωρα ηταν πολυ χαμηλος.

http://i43.tinypic.com/oub7k9.jpg

Η πιο δυσκολη ωρα για να βγαλεις φωτο με κινητο.

Μια ωρα αργοτερα...ο ουρανος θα ηταν σκοτεινος και δεν θα φαινοταν Noise.

1. faster shutter speed

2.OIS

Εγω για το μονο που ειμαι σιγουρος ειναι για το πιο γρηγορο shutter speed. Βραδινες δεν εχω δει με το ΟΝΕ αλλα υποθετω οτι θα εχει λιγοτερο κοκκο.

Μάριος...

Εγω για το μονο που ειμαι σιγουρος ειναι για το πιο γρηγορο shutter speed. Βραδινες δεν εχω δει με το ΟΝΕ αλλα υποθετω οτι θα εχει λιγοτερο κοκκο.

Αν μπορούσα να πάρω καλύτερες φώτο έστω στο 70% των περιπτώσεων με το HTC One, θα το ειχα προτιμήσει εναντι του S4 παρόλο την μικρότερη οθόνη και την μικρότερη αυτονομία.

Πριν αποφασίσω, είδα αρκετά δείγματα φωτογραφιών από συμφορουμιτες που τα είχαν και τα δύο.

Μετά απ αυτό δεν ήταν καθόλου δύσκολη η απόφαση μου.

Η HTC έκανε λάθος. Με μια καλύτερη κάμερα θα είχε κάνει τουλάχιστον διπλάσιες πωλήσεις.

Η Samsung αυτή την στιγμή έχει βρει την συνταγή και έχει το καλύτερο software στην camera app της. Γι αυτό καταφέρνει να έχει καλύτερα αποτελέσματα από το Sony Z που φορά τον ίδιο αισθητήρα.

Αν μπορούσα να πάρω καλύτερες φώτο έστω στο 70% των περιπτώσεων με το HTC One, θα το ειχα προτιμήσει εναντι του S4 παρόλο την μικρότερη οθόνη και την μικρότερη αυτονομία.

Πριν αποφασίσω, είδα αρκετά δείγματα φωτογραφιών από συμφορουμιτες που τα είχαν και τα δύο.

Μετά απ αυτό δεν ήταν καθόλου δύσκολη η απόφαση μου.

Η HTC έκανε λάθος. Με μια καλύτερη κάμερα θα είχε κάνει τουλάχιστον διπλάσιες πωλήσεις.

Η Samsung αυτή την στιγμή έχει βρει την συνταγή και έχει το καλύτερο software στην camera app της. Γι αυτό καταφέρνει να έχει καλύτερα αποτελέσματα από το Sony Z που φορά τον ίδιο αισθητήρα.

Σωστες οι παρατηρησεις .Συμφωνω σε ολες.

Η HTC πηρε μεγαλο ρισκο με τα 4 ultrapixels που δεν της βγηκε.Με μια νορμαλ καμερα στα 13Mps θα ειχε υψηλοτερες πωλησεις.

Τωρα οσον αφορα την Sony...σε επιπεδο hardware δεν παιζεται, βλεπε Exmor RS κ.τ.λ.

Σε επιπεδο software ειναι για τα πανηγυρια...τρανταχτη αποδειξη το γεγονος οτι το Xperia Z βγαζει χειροτερες φωτογραφιες απο το S4...παρολο που και τα δυο εχουν τον ιδιο αισθητηρα.

Χίος Εμπορειός ΜΑΥΡΑ ΒΟΛΙΑ - Panoramic :D

http://i1273.photobucket.com/albums/y410/manosnike84/2013-08-23173332_zps26b81045.jpg~original' alt='2013-08-23173332_zps26b81045.jpg~original'>

Σχετικά με το shutter lag της κάμερας παρατήρησα ότι όταν τραβάς βίντεο και ταυτόχρονα πάρεις φωτό τότε το shutter lag είναι σχεδόν μηδενικό. Σε χρόνους είναι ίδιο με το S3. Αρα κάτι παίζει με το software γιατί δεν μπορεί να αργεί να βγάλει φωτό (με οποιαδήποτε ανάλυση) και όταν τραβάς hd video και ταυτόχρονα βγάζεις φώτο αυτές να βγαίνουν ακαριαία. Θέλω να πιστεύω ότι θα διορθωθεί σύντομα με κάποιο firmware upgrade γιατί πραγματικά με έχει ξενερώσει λίγο το θέμα αυτό.

Πάρτε και μια φωτογραφία.

• The title was changed to [S4] Φωτογραφίες & βίντεο