Jump to content

[S4] Φωτογραφίες & βίντεο

Tyxerakias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

και ποιος σου ειπε οτι το συγκρινω με φωτογραφικες των 600 ευρω?

Βγαλε με το lumia 925...να δεις τι αποτελεσματα θα εχεις.

Κώστα πιστεύω οτι είσαι εκνευρισμένος απο την Samsung επειδή χρησιμοποιησε τον παλαιότερο αισθητήρα στο S4. Έχεις δίκιο αλλά μην τα ισοπεδωνεις όλα.

Η Nokia στα 920-925 επέλεξε για να ξεχωρίσει αυτον τον τομέα. Δηλαδη, τις βραδινές άχρηστες κατ εμε για ενα κινητό φώτο, αφού δεν εχει ενδιαφέρον να φωτογραφίζεις σε εντελώς σκοτάδι και εκτος αυτου για σοβαρά αποτελέσματα απαιτείται εξειδικευμενη κάμερα. Μπορεί η Nokia να πετυχαίνει κάτι καλύτερο σ αυτές αλλά χάνει ακόμα και από το Note2 σε ευκρίνεια υπό κανονικές συνθήκες.

Τουλαχιστον το 920 του οποίου εχω συγκρίνει φώτο σε σχέση με το Note2 που τραβήχτηκαν στο ίδιο σημείο την ίδια ώρα.

Δηλαδή έχει ενδιαφέρον για σένα να τραβήξεις φωτογραφία σ αυτόν τον φωτισμό? (Τραβηγμένη με auto)

http://img153.imageshack.us/img153/5066/1mpq.jpg

Τον περισσότερο κόσμο δεν τον ενδιαφέρει πάντως. Και αν τύχει θα επιλέξει νύχτα και με μια επεξεργασία στο αυτόματο μ ενα προγραμματακι θα παει εδώ που ειναι υποφερτό έτσι για να κρατήσει την στιγμή αν συνέβη και εξαιρετικό.

http://img542.imageshack.us/img542/8703/t185.jpg

Το target group για το S4 είναι χρήστες που τα θέλουν όλα πάνω από τον μέσο όρο. Για όποιον η φωτογραφία είναι το Νο1 κριτήριο, αγοράζει το Nokia 1020 και καθάρισε. Εγω πάντως δεν μπορώ να κάνω τηνδουλειά μου με WP (το εχω δοξινασει) ούτε να κυκλοφορώ μ ενα κινητό που έχει πίσω ένα τεράστιο κύκλο σαν φακό από ψηφιακή κάμερα.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

• Απαντήσεις 1,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Για όποιον η φωτογραφία είναι το Νο1 κριτήριο αγοράζει μία φωτογραφική μηχανή!

Η φωτογραφική στο κινητό είναι για να αποθανατίσεις στα γρήγορα μία στιγμή που θες να θυμάσαι. Το να κάθεστε να συγκρίνετε το πόσο θόρυβο έχει η φωτογραφία στο σκοτάδι ή σε κάποιο crop ή οποιαδήποτε άλλη σύγκριση είναι νομίζω ανούσιο.

Επίσης στο πρώτο μήνυμα του θέματος αναγράφεται ξεκάθαρα ότι στο παρόν θέμα θα περιοριστούμε μόνο σε οπτικό υλικό από το S4, αποφεύγοντας συγκριτικά με κάμερες άλλων τηλεφώνων.

Edited by Superuser

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

Για όποιον η φωτογραφία είναι το Νο1 κριτήριο αγοράζει μία φωτογραφική μηχανή!

Η φωτογραφική στο κινητό είναι για να αποθανατίσεις στα γρήγορα μία στιγμή που θες να θυμάσαι. Το να κάθεστε να συγκρίνετε το πόσο θόρυβο έχει η φωτογραφία στο σκοτάδι ή σε κάποιο crop ή οποιαδήποτε άλλη σύγκριση είναι νομίζω ανούσιο.

Επίσης στο πρώτο μήνυμα του θέματος αναγράφεται ξεκάθαρα ότι στο παρόν θέμα θα περιοριστούμε μόνο σε οπτικό υλικό από το S4, αποφεύγοντας συγκριτικά με κάμερες άλλων τηλεφώνων.

Δίκιο έχεις αλλά δεν γίνεται να βγαλεις συμπεράσματα για μια κάμερα αν δεν παραθέσεις συγκριτικές φωτο απο αλλες συσκευές.

Αν τώρα κάποιος ανεβάσει ξεκαρφωτες φωτο απο κάποιο άλλο κινητό για να μας πει οτι έχει καλύτερη κάμερα, ισχύει αυτό που λες.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

αυτη τη δευτερη φωτογραφια τωρα εσυ την θεωρεις καλη δηλαδη?

Κακιστη ειναι...απορω γιατι την ανεβασες κιολας.

Οταν λεω εγω οτι σε low light shots ...η καμερα του S4 ειναι below average δεχ εχω δικιο μετα?

Κοίτα εσύ την θεωρείς κάκιστη οκ εγώ θεωρώ ότι είναι άψογη λόγο των συνθηκών ή Φωτογραφία είναι τραβηγμένη περπατώντας όχι σε τρίποδα κλπ στον δρόμο σε ένα χωριό που πραγματικά το μόνο φως είναι η κολόνα που φαίνεται εγώ περίμενα ότι θα βγει μια θολούρα που δεν ξεχωρίζει τίποτα και σου τονίζω ότι την τράβηξα περπατώντας δεν στάθηκα !

Καλησπερα σε ολους.θα ηθελα να ρωτησω γιατι στις ρυθμισεις της φωτογραφικης μηχανης οτα ενεργοποιω το anti shake χανεται η επιλογη που ρυθμιζεις το iso;Τι σχεση εχουν αυτα τα δυο;

Καλησπερα σε ολους.θα ηθελα να ρωτησω γιατι στις ρυθμισεις της φωτογραφικης μηχανης οτα ενεργοποιω το anti shake χανεται η επιλογη που ρυθμιζεις το iso;Τι σχεση εχουν αυτα τα δυο;

Σε μεγαλα iso θες τριποδο για να μη βγει κουνημενη... Αρα καταλαβαινεις γιατι βγαινει με το antishake.

Σε μεγαλα iso θες τριποδο για να μη βγει κουνημενη... Αρα καταλαβαινεις γιατι βγαινει με το antishake.

αμα δεν ξερετε απο φωτογραφια...σταματηστε να λετε βλακειες και να μπερδευετε τον κοσμο.

Οσο αυξανεις το ISO τοσο πιο γρηγορο γινεται το shutter speed.

παραδειγμα....εχεις ασ πουμε ISO 100 kai shutter speed 1/125.

Αν ανεβασεις το ISO se 200....το shutter θα γινει 1/250

ISO 400 - shutter 1/500 και ουτω καθεξης

Σε πολυ ψηλα ISO to shutter θα εχει παει 1/2000(πολυ γρηγορο δηλαδη).Με shutter speed 1/2000, δεν υπαρχει περιπτωση για blur στην φωτογραφια...οποτε η θεωρια σου οτι σε ψηλα ISO θελεις τριποδα για να μη βγει κουνημενη...καταριπτεται.

paok παλι θα βγουμε εκτος θεματος, αλλα ετσι οπως τα λες μπερδευεις κι εσυ τον κοσμο.

Τι σχεση η αυξηση του iso με το shutter speed;

Αλλη ρυθμιση το ενα, αλλη ρυθμιση το αλλο

Πρωτα αποφασιζεις τι προτεραιοτητα θα δωσεις στο θεμα σου. Τι ειναι αυτο που σε ενδιαφερει. Το βαθος πεδιου ή η ταχυτητα κλειστρου.

Το iso ερχεται για να συμπληρωσει κα να δωσει το απαραιτητο φως για να μην βγει η φωτο σου υπερφωτισμενη ή υποφωτισμενη

Κατι εχεις καταλαβει λαθος

paok παλι θα βγουμε εκτος θεματος, αλλα ετσι οπως τα λες μπερδευεις κι εσυ τον κοσμο.

Τι σχεση η αυξηση του iso με το shutter speed;

Αλλη ρυθμιση το ενα, αλλη ρυθμιση το αλλο

Πρωτα αποφασιζεις τι προτεραιοτητα θα δωσεις στο θεμα σου. Τι ειναι αυτο που σε ενδιαφερει. Το βαθος πεδιου ή η ταχυτητα κλειστρου.

Το iso ερχεται για να συμπληρωσει κα να δωσει το απαραιτητο φως για να μην βγει η φωτο σου υπερφωτισμενη ή υποφωτισμενη

Κατι εχεις καταλαβει λαθος

Ισως να μη το εθεσα σωστα.

Ο φιλος πιο πανω ειπε σε ψηλα ISO θελεις τριποδα γιατι θα βγει κουνημενη.

ΛΑΘΟΣ.

To αν θα βγει κουνημενη η καθαρη η φωτο σχετιζεται με το shutter speed.Se low shutter speeds χρειαζεσαι τριποδα οχι σε ψηλο ISO.

Μια βραδινή φώτο σε συνθήκες που έχει νόημα να βγάλεις φωτογραφία και όχι σε απόλυτο σκοτάδι η κακοφωτισμενα πάρκα και δρόμους.

Εγώ είμαι πολυ ικανοποιημενος από το αποτέλεσμα.

Η κάμερα είναι στο auto με ενεργοποιημενη την επιλογή για αυτόματο εντοπισμό νύχτας.

http://img46.imageshack.us/img46/1756/4v9e.jpg

https://www.dropbox.com/sc/l2e4lian2j46qdz/672ycsV4WY

Edited by Te_salat

αμα δεν ξερετε απο φωτογραφια...σταματηστε να λετε βλακειες και να μπερδευετε τον κοσμο.

Οσο αυξανεις το ISO τοσο πιο γρηγορο γινεται το shutter speed.

παραδειγμα....εχεις ασ πουμε ISO 100 kai shutter speed 1/125.

Αν ανεβασεις το ISO se 200....το shutter θα γινει 1/250

ISO 400 - shutter 1/500 και ουτω καθεξης

Σε πολυ ψηλα ISO to shutter θα εχει παει 1/2000(πολυ γρηγορο δηλαδη).Με shutter speed 1/2000, δεν υπαρχει περιπτωση για blur στην φωτογραφια...οποτε η θεωρια σου οτι σε ψηλα ISO θελεις τριποδα για να μη βγει κουνημενη...καταριπτεται.

Για να μπορεσει να συλλαβει περισσοτερο φως το κινητο για μια νυχτερινη ληψη δεν μειωνει το shutter speed?

Παραλληλα δεν ανεβαζει το iso?

Tι κανω λαθος?

ΥΓ. και το antishake γιατι απενεργοποιειται στην περιπτωση που αναφερει το παιδι απο πανω?

Για να μπορεσει να συλλαβει περισσοτερο φως το κινητο για μια νυχτερινη ληψη δεν μειωνει το shutter speed?

Παραλληλα δεν ανεβαζει το iso?

Tι κανω λαθος?

ΥΓ. και το antishake γιατι απενεργοποιειται στην περιπτωση που αναφερει το παιδι απο πανω?

Η ρύθμιση antishake περιλαμβάνει και ανάλογη ρύθμιση του iso που προσδιορίζεται αυτόματα ανάλογα με τις συνθήκες. Οποτε αν σου αφήσει ελεύθερη την επιλογή iso, θα ανατρεψεις όλες τις παραμέτρους.

Η κάμερα του S4 δεν χρειάζεται manual παρεμβάσεις γιατί το πιθανότερο είναι να έχουμε χειρότερα αποτελέσματα καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης όλων των παραμέτρων, όπως γίνεται στις καλές ψηφιακές κάμερες.

Αφήστε λοιπον το iso ήσυχο και φροντισετε να επιλέγετε την σωστη τυποποιημένη ρύθμιση ανάλογα με την περίπτωση.

Επειδή είμαστε off topic εδώ, θα γράψω κάποια στιγμή στο θέμα για τις φωτογραφίες του S4 τα 3-4 πραγματακια που πρέπει να προσέχουμε.

Χαμηλός φωτισμός μέσα σε parking. Εμένα μου φαίνεται ικανοποιητική η λήψη για τέτοιες συνθήκες.

να ρωτησω κατι ασχετο αν και δεν ειμαι στο σωστο θεμα τη διαφορα εχει το i9500 με το i9505?

εαν γινεται στηλτε μου λινκ με το αναλογο θεμα ευχαριστω.

Συγνωμη που θα το πω.Αποφευγετε φιλοι μου να βαζετε φωτο των παιδιων σας στο διαδικτυο.Κυκλοφορουν κατι κοπροσκ....λα παιδεραστες και αλητες καθε μασωνοσκυλο και ειναι κριμα να εχουν φωτο απο παιδια.Με ολο το θαρρος οκ?Για καλο το λεω:)

Δεν θα διαφωνήσω, καθότι πατέρας κι εγώ ενός 4 χρόνου κοριτσιού, βλέποντας την φωτογραφία του τεσαλατ λέω, φτου σου κουκλίτσα μου.

Δυστυχώς όμως υπάρχουν ένα σωρό ανωμαλοι που είναι ικανοί να σε προσεγγίσουν από το πουθενά, για να έχουν πρόσβαση στο παιδί σου, γιατί κάπου το είδαν και τους άρεσε.

Η φωτογραφία είναι όντως πολύ καλή και ειδικά σε τόσο δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

Νομίζω ότι η κάμερα του είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε Android.

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

Παιδιά σήμερα όπως έχει εξελιχθεί η ζωή με τα social, δεν γίνεται να μένεις στο σκοτάδι.

Κίνδυνοι υπήρχαν και θα υπάρχουν.

Να ξέρετε όμως περισσότερο κινδυνεύουμε αφήνοντας ενεργοποιημένο τον εντοπισμό θέσης στα social.

Οι ανώμαλοι αυτου του ειδους, δεν εντοπίζουν τα θύματα τους στις καταχωρήσεις των γονέων, αλλά στα πάρκα και εξω απο τα σχολεία. Είναι πολύ πιο εύκολο.

Τώρα για την κάμερα του S4 ειδικα του 9500, έχω κάνει συγκριτικά με πολλές κορυφαίες συσκευές.

Η μόνη που πλησιάζει είναι του Nokia 925 και αυτή που υπερτερεί κατά πολύ είναι του 808 και φυσικά του 1020.

Του iPhone 5 υστερεί σημαντικά σε ευκρίνεια, θόρυβο και βραδινά. Την κατατάσω λίγο κάτω ακόμα και απο του Note2.

Δεν ξέρω τι θα κάνει στο 5s.

Η κάμερα και μετα η οθόνη ηταν τα δυο πράγματα που μ έκαναν να το επιλέξω.

http://i42.tinypic.com/x2unp0.jpg

Επειδη ετυχε να παω και εγω προς τα εκει μερη σημερα (και μολις ειδα την φωτο του φιλου απο πανω) εβαλα και εγω 1 τραβηγμενη σε Auto!

Εχει αισθητη διαφορα σε χρωματα ομως.. τι ρυθμισεις ειχες εσυ;;;

http://db.tt/b8m7cEsZ

Στο αυτοματο με hdr

Edited by Livas

Samsung Galaxy S8 plus

Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy Alpha

Samsung TV ue55h6800 Curved

Samsung Watch Gear

Μια χαρά είναι και οι δυο. Κατέγραψαν τα χρώματα όπως τα είδαν.

Η κάμερα του S4 χρειάζεται μόνο δυο πραγματακια:

1. Ενεργοποίηση μονίμως του "Auto Night Detection"

Ώστε να βγαζετε πάντα καλά φωτισμένες φωτογραφιες

όταν είστε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

2. Ενεργοποίηση του HDR όταν φωτογράφιζετε πλάνα με

έντονη αντίθεση στον φωτισμό και όταν έχουμε δυνατό ήλιο.

Εχω κινητο Motorola....αυτο με την κεραια το καπακι και τα πρασινα γραμματα.Ναι αυτο που ζυγιζει 24Κg

Σταθερο FTTH 200Mbps

• The title was changed to [S4] Φωτογραφίες & βίντεο