SkiLopSaRo Δημ. September 23, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2013 (edited) Θα ηθελα να ρωτησω λιγο τι ακριβως προσδιοριζει το "Συστημα Android" στην καταναλωση μπαταριας. Πριν το βαλω για φορτιση, ελεγξα που εχει φαγωθει η μπαταρια, ειχα 65% "Συστημα Android" αυτη τη φορα, ενω μεχρι τωρα παντα πρωτο ηταν η "Οθονη" στην καταναλωση. Υ.Γ: Να παραθεσω και το εξης Screenshot. http://i.imgur.com/nsS9pC1.png Μολις αναψε πρασινο λαμπακι απο την φορτιση (αφου τελειωσε ο παραπανω κυκλος που περιγραφω), εξοικονομηση ενεργειας και flight mode, κλεισιμο ολα τα αλλα. Μολις ξυπνησα ειδα αυτην την εικονα. Συνηθως μετα απο φορτιση τα βραδια, χανω 1-3%. Τι ειναι αυτο το "Συστημα Android" που με τεντωσε; :P Edited September 23, 2013 by SkiLopSaRo Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. September 23, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2013 (edited) Θα ηθελα να ρωτησω λιγο τι ακριβως προσδιοριζει το "Συστημα Android" στην καταναλωση μπαταριας. Πριν το βαλω για φορτιση, ελεγξα που εχει φαγωθει η μπαταρια, ειχα 65% "Συστημα Android" αυτη τη φορα, ενω μεχρι τωρα παντα πρωτο ηταν η "Οθονη" στην καταναλωση. Υ.Γ: Να παραθεσω και το εξης Screenshot. http://i.imgur.com/nsS9pC1.png Μολις αναψε πρασινο λαμπακι απο την φορτιση (αφου τελειωσε ο παραπανω κυκλος που περιγραφω), εξοικονομηση ενεργειας και flight mode, κλεισιμο ολα τα αλλα. Μολις ξυπνησα ειδα αυτην την εικονα. Συνηθως μετα απο φορτιση τα βραδια, χανω 1-3%. Τι ειναι αυτο το "Συστημα Android" που με τεντωσε; :P Φιλέ μου εδώ φαίνεται μια συσκευή που έχει δουλέψει ελάχιστα και έχει μείνει αρκετές ώρες σε αδράνεια. Το Σύστημα android αντιπροσωπεύει όλες τις διεργασίες που γίνονται σε μια συσκευή που είναι σε sleep mode, ώστε να λαμβανεις κλήσεις αν σε καλέσουν, ειδοποιήσεις για mail, SMS κσι γενικά όλες τις λειτουργίες που πραγματοποιουνται στο υπόβαθρο. Σε κάποιο σημείο έκανες επανεκκίνηση την συσκευή σου. Έχεις μια ελαφρά αυξημένη κατανάλωση που δεν μπορώ να ξέρω που οφείλεται απο την στιγμή που δεν έχω δουλέψει την συσκευή σου εγώ. Με αρκετά περισσότερη χρήση, εγώ έχασα 11℅ σε 12 ώρες και 45' λεπτα με 6℅ οθόνη και όλα ανοικτά. Βέβαια εγώ έχω το S4 Octa οπότε η σύγκριση είναι γίνεται για διαφορετικους επεξρργαστες. http://img703.imageshack.us/img703/444/mg1r.png Edited September 23, 2013 by Te_salat Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Leon_G Δημ. September 23, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2013 Και ενω ειχα ηρεμισει απ τα google services για κανα μηνα, ξαφνικα τις τελευταιες μερες βαρανε 40% καταναλωση μπαταριας... Ακρως εκνευριστικο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. September 23, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2013 Και ενω ειχα ηρεμισει απ τα google services για κανα μηνα, ξαφνικα τις τελευταιες μερες βαρανε 40% καταναλωση μπαταριας... Ακρως εκνευριστικο. Μήπως κατεβάζει τίποτα updates στο παρασκήνιο. Έκανες καμία επανεκκίνηση? Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Leon_G Δημ. September 23, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2013 Μήπως κατεβάζει τίποτα updates στο παρασκήνιο. Έκανες καμία επανεκκίνηση? Εκανα. Updates γιατι? Αν εννοεις για εφαρμογες το εχω τσεκαρει. Για κατι αλλο δεν ξερω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SkiLopSaRo Δημ. September 23, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2013 Φιλέ μου εδώ φαίνεται μια συσκευή που έχει δουλέψει ελάχιστα και έχει μείνει αρκετές ώρες σε αδράνεια. Το Σύστημα android αντιπροσωπεύει όλες τις διεργασίες που γίνονται σε μια συσκευή που είναι σε sleep mode, ώστε να λαμβανεις κλήσεις αν σε καλέσουν, ειδοποιήσεις για mail, SMS κσι γενικά όλες τις λειτουργίες που πραγματοποιουνται στο υπόβαθρο. Σε κάποιο σημείο έκανες επανεκκίνηση την συσκευή σου. Έχεις μια ελαφρά αυξημένη κατανάλωση που δεν μπορώ να ξέρω που οφείλεται απο την στιγμή που δεν έχω δουλέψει την συσκευή σου εγώ. Με αρκετά περισσότερη χρήση, εγώ έχασα 11℅ σε 12 ώρες και 45' λεπτα με 6℅ οθόνη και όλα ανοικτά. Βέβαια εγώ έχω το S4 Octa οπότε η σύγκριση είναι γίνεται για διαφορετικους επεξρργαστες. Εχεις δικιο σε ολα αυτα που λες. Και επανεκκινηση εκανα επειδη αγχωθηκα. :p Η συσκευη σε αυτο το διαστημα των 9,5 ωρων ηταν με εξοικονομηση ενεργειας, Flight mode, κλειστη οθονη και ειχε μολις βγει απο ολοκληρωση φορτισης. Ειναι οτι κανω καθε βραδυ οταν πεφτω για υπνο. Το πρωι εχω χασει μεχρι 5% το πολυ απο αλλες φορες που θυμαμαι (διαστημα 7-9 ωρες). Αυτη τη φορα ειχα 16% απωλεια ανεξηγητα. Επιπλεον αυτο το "Συστημα Android" δεν εχει ξαναχτυπησει ποτε 90% σε παρομοιες περιπτωσεις (μιλαω παντα για τα βραδια οπως περιγραφω). Αυτο με παραξενεψε γιατι η διαφορα ειναι τεραστια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. September 23, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2013 Εχεις δικιο σε ολα αυτα που λες. Και επανεκκινηση εκανα επειδη αγχωθηκα. :p Η συσκευη σε αυτο το διαστημα των 9,5 ωρων ηταν με εξοικονομηση ενεργειας, Flight mode, κλειστη οθονη και ειχε μολις βγει απο ολοκληρωση φορτισης. Ειναι οτι κανω καθε βραδυ οταν πεφτω για υπνο. Το πρωι εχω χασει μεχρι 5% το πολυ απο αλλες φορες που θυμαμαι (διαστημα 7-9 ωρες). Αυτη τη φορα ειχα 16% απωλεια ανεξηγητα. Επιπλεον αυτο το "Συστημα Android" δεν εχει ξαναχτυπησει ποτε 90% σε παρομοιες περιπτωσεις (μιλαω παντα για τα βραδια οπως περιγραφω). Αυτο με παραξενεψε γιατι η διαφορα ειναι τεραστια. Και δούλεψε στο σύστημα παραπάνω από κάθε άλλη φορά. Συμβαίνουν αυτά. Μην αγχωνεσαι. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karn Δημ. September 23, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2013 Εκανα. Updates γιατι? Αν εννοεις για εφαρμογες το εχω τσεκαρει. Για κατι αλλο δεν ξερω. Eχεις καποιον εντοπισμο ανοιχτο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Leon_G Δημ. September 23, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2013 Eχεις καποιον εντοπισμο ανοιχτο? ΠΕριοχης μεσω δικτυων μονο... Ουσιαστικα για το widget καιρου δηλαδη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karn Δημ. September 23, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2013 ΠΕριοχης μεσω δικτυων μονο... Ουσιαστικα για το widget καιρου δηλαδη. Κλειστο. Αυτο το κανει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Leon_G Δημ. September 23, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2013 Κλειστο. Αυτο το κανει. Με κοροιδευεις ρε Κωστα?:lol: Κλεισε το ενα κλεισε το αλλο... ε τοτε να παρω iphone να ηρεμισω! Αλλωστε ενα μηνα ημουν μια χαρα με ανοιχτο τον εντοπισμο. Τα gservices ουτε φαινονταν στην καταναλωση. Απο προχθες εχουν φαει φρικη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karn Δημ. September 23, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2013 Με κοροιδευεις ρε Κωστα?:lol: Κλεισε το ενα κλεισε το αλλο... ε τοτε να παρω iphone να ηρεμισω! Αλλωστε ενα μηνα ημουν μια χαρα με ανοιχτο τον εντοπισμο. Τα gservices ουτε φαινονταν στην καταναλωση. Απο προχθες εχουν φαει φρικη. Εγω σου ειπα τι να κανεις... Τωρα... Σε κατανοω. Και εγω αν ψαξεις πιο πισω στο θεμα ειχα προβλημα με τα gservices και εκλεισα τον εντοπισμο μεσω δικτυων και ηρεμησα. Εβγαλα και το widget καιρου και εχω μονο για ωρα/ημερομηνια ενα αλλο. Και εγω θα ηθελα να ανανεωνεται ο καιρος με την περιοχη αλλα προτιμω να κρατησω την μπαταρια μου παραπανω. Αλλη λυση δεν βλεπω στο θεμα σου. Εκτος αν περιμενεις. Ετσι αναφερουν και στο νετ χρηστες που ειχαν τετοιο προβλημα. Περιμεναν κανα 10ημερο και σταματαγε μονο του. ΥΓ. Ωστοσο η καλυτερη λυση ειναι αυτο που αναφερεις στο δευτερο μισο της δευτερης γραμμης του post σου... if you know what im sayin'..:lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paok4270 Δημ. September 24, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2013 Με κοροιδευεις ρε Κωστα?:lol: Κλεισε το ενα κλεισε το αλλο... ε τοτε να παρω iphone να ηρεμισω! Αλλωστε ενα μηνα ημουν μια χαρα με ανοιχτο τον εντοπισμο. Τα gservices ουτε φαινονταν στην καταναλωση. Απο προχθες εχουν φαει φρικη. Settings > Location Access > Wi-Fi & Mobile Network Location. Αυτο ειναι το προβλημα...μην το τσεκαρεις αυτο ΠΟΤΕ! Τσεκαρε μονο το Gps Satelites. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Leon_G Δημ. September 24, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2013 Settings > Location Access > Wi-Fi & Mobile Network Location. Αυτο ειναι το προβλημα...μην το τσεκαρεις αυτο ΠΟΤΕ! Τσεκαρε μονο το Gps Satelites. Κατα παραδοξο λογο σημερα παλι ειναι οκ η καταναλωση των gservices. Εισαι σιγουρος οτι πρεπει να κλεισω τον εντοπισμό μεσω δικτυων και να αφησω ανοιχτο το gps? Γιατι απ οτι ξερω εγω το gps καιει παραπανω.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pdr Δημ. September 24, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2013 Καλησπέρα !! Είμαι κάτοχος ενός note2 καθήκοντα να πάω στο S4 μπορεί να μου πει κάποιος. Θα δω μεγάλη διαφορά στην αυτονομία της μπαταρίας? Με το noteέχω 3-4 μέρες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. September 24, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2013 Η αυτονομία στα smart phones δεν μετράται με τις μέρες. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Da_rudakos Δημ. September 24, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2013 Με το note ii ειχα 5 ωρες οθονη και 2 μερες αναμονή,εδώ εχω 3 και κατι ωρες οθονη και 1 μερα αναμονή για να παρεις μια πρωτη εικόνα.. Ιδια χρηση και στις 2 συσκευες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. September 24, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2013 Με το note ii ειχα 5 ωρες οθονη και 2 μερες αναμονή,εδώ εχω 3 και κατι ωρες οθονη και 1 μερα αναμονή για να παρεις μια πρωτη εικόνα.. Ιδια χρηση και στις 2 συσκευες. Και στο Note 3 θα είναι χειρότερα τα πράγματα σε σύγκριση με το 2. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paok4270 Δημ. September 24, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2013 Κατα παραδοξο λογο σημερα παλι ειναι οκ η καταναλωση των gservices. Εισαι σιγουρος οτι πρεπει να κλεισω τον εντοπισμό μεσω δικτυων και να αφησω ανοιχτο το gps? Γιατι απ οτι ξερω εγω το gps καιει παραπανω.... αν δεν το χρησιμοπεις το gps κλειστο...υποψιαζομαι και το stock weather widget. εγω προσωπικα το αφαιρεσα τελειως απο το συστημα και περασα αλλο που δεν ζηταει εντοπισμο θεσης για να κανει update. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Leon_G Δημ. September 25, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2013 αν δεν το χρησιμοπεις το gps κλειστο... Ενα απ τα δυο (εντοπισμο μεσω δικτυων ή gps) το θελω για το widget καιρου. Νομιζα ετσι που το ειπες οτι το gps θα ειναι λιγοτερο ενεργοβορο. υποψιαζομαι και το stock weather widget. Σιγουρεψε το. Οταν πρωτοαγορασα το τηλεφωνο ειχα τρελο battery drain εξαιτιας αυτου. Οταν παει να κανει ανανεωση κολλαει και αναγκαζει το τηλεφωνο να ψαχνει συνεχως το στιγμα σου μεσω δικτυου (στη δικη μου περιπτωση) ή μεσω gps. Eννοειται πως το εχω απενεργοποιησει προ πολλου. εγω προσωπικα το αφαιρεσα τελειως απο το συστημα και περασα αλλο που δεν ζηταει εντοπισμο θεσης για να κανει update. Ποιο εχει βαλει? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paok4270 Δημ. September 25, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2013 Ενα απ τα δυο (εντοπισμο μεσω δικτυων ή gps) το θελω για το widget καιρου. Νομιζα ετσι που το ειπες οτι το gps θα ειναι λιγοτερο ενεργοβορο. Σιγουρεψε το. Οταν πρωτοαγορασα το τηλεφωνο ειχα τρελο battery drain εξαιτιας αυτου. Οταν παει να κανει ανανεωση κολλαει και αναγκαζει το τηλεφωνο να ψαχνει συνεχως το στιγμα σου μεσω δικτυου (στη δικη μου περιπτωση) ή μεσω gps. Eννοειται πως το εχω απενεργοποιησει προ πολλου. Ποιο εχει βαλει? Παλι accuweather ειναι...πρεπει να ειναι απο το S2. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karn Δημ. September 25, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2013 Να ρωτησω. Οταν εχουμε ανοιχτο το gps καιει ρευμα συνεχεια? Ή μονο οταν το χρησιμοποιησει καποια εφαρμογη ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. September 25, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2013 Να πω και σχετικό για όσους δεν το ξέρουν. Το θυμήθηκα σήμερα επειδή μου συνέβη. Το wifi υπό συγκεκρμενες συνθήκες μπορεί να καταναλώσει περισσότερο απ ότι μια 3g σύνδεση. Παράθεση Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest Logi Δημ. September 25, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2013 Να ρωτησω. Οταν εχουμε ανοιχτο το gps καιει ρευμα συνεχεια? Ή μονο οταν το χρησιμοποιησει καποια εφαρμογη ? Μάλλον το 2ο. Μπορείς να το καταλάβεις και από το εικονιδιάκι που ανάβει μόνο όταν "ζητείται" από κάποιο πρόγραμμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AlexS3 Δημ. September 30, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 30, 2013 Να πω και σχετικό για όσους δεν το ξέρουν. Το θυμήθηκα σήμερα επειδή μου συνέβη. Το wifi υπό συγκεκρμενες συνθήκες μπορεί να καταναλώσει περισσότερο απ ότι μια 3g σύνδεση. Δώσε info φίλε!! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts