Jump to content

Samsung Galaxy S4 (I9500)

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

επιασα σημερα πρωτη φορα το 9500,η θερμοκρασια απλα δεν την νιωθεις με τιποτα ...καμια σχεσει με το 9505.λαγκ δεν ειδα πουθενα .νομιζω οτι ειναι αρκετα καλητερο.κριμα που δεν το εισαγουν κανονικα.αυτα προς το παρον ...συγκρινα το 9505 με το 9500 και τα δυο με τα τελεταια update.

Εφόσον το 9500 είναι τετραπυρηνο 1.6 και το 9505 1.9 πώς γίνεται να είναι καλύτερο το 9505? Αφού δεν χρησιμοποιεί πότε και τους 8 πυρήνες.

• Απαντήσεις 773
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εφόσον το 9500 είναι τετραπυρηνο 1.6 και το 9505 1.9 πώς γίνεται να είναι καλύτερο το 9505? Αφού δεν χρησιμοποιεί πότε και τους 8 πυρήνες.

Κανένα δεν χρησιμοποιεί και τους 8 πυρήνες από αυτά δύο ταυτόχρονα (ο Octa τέλος πάντων, το άλλο 4 έχει).. Επίσης η ονομαστική συχνότητα που είναι χρονισμενος ο καθε επεξεργαστής δεν λέει κάτι, αυτό που μετράει είναι πόσες και τι είδους διεργασίες δύναται να φέρει σε πέρας ο καθένας στον κάθε κύκλο.. Τώρα μεταξύ των 2 chipsets δεν έχω εμβαθύνει πιο είναι καλύτερο και που, και μάλλον δεν με ενδιαφέρει :p

δεν ειναι ιδια η τεχνολογια των δυο επεξεργαστων.δεν παιζουν ρολο μονο τα GHz.και αλλη καρτα γραφικων το ενα αλλο το αλλο ...τωρα να σου πω την αληθεια ειμαι ατομο που κατι θελω να το δοκιμασω ο ιδιος για να πω πιο ειναι καλητερο.ε αν τα βαλεις διπλα διπλα το 9500 ειναι πιο γρηγορο και με πιο χαμηλη θερμοκρασια παντου.

Γιαννης

Κανένα δεν χρησιμοποιεί και τους 8 πυρήνες από αυτά δύο ταυτόχρονα (ο Octa τέλος πάντων, το άλλο 4 έχει).. Επίσης η ονομαστική συχνότητα που είναι χρονισμενος ο καθε επεξεργαστής δεν λέει κάτι, αυτό που μετράει είναι πόσες και τι είδους διεργασίες δύναται να φέρει σε πέρας ο καθένας στον κάθε κύκλο.. Τώρα μεταξύ των 2 chipsets δεν έχω εμβαθύνει πιο είναι καλύτερο και που, και μάλλον δεν με ενδιαφέρει :p

Το έχω πραγματικά απορία γιατί όλοι εδώ λένε ότι το 9500 είναι καλύτερο. Καταλαβαίνω γιατί μπορεί να έχει καλύτερη διαχείριση μπαταρίας αλλά σε επιδόσεις στα χαρτιά τουλάχιστον το 9505 φαίνεται καλύτερο.

Το έχω πραγματικά απορία γιατί όλοι εδώ λένε ότι το 9500 είναι καλύτερο. Καταλαβαίνω γιατί μπορεί να έχει καλύτερη διαχείριση μπαταρίας αλλά σε επιδόσεις στα χαρτιά τουλάχιστον το 9505 φαίνεται καλύτερο.

Μονο αν κάποιος κοιτάει ποσα Ghz ειναι.Η αρχιτεκτονικη του οκτα είναι καλύτερη...Φαντασου ότι για να τον πλησιάσει ο 600 η σαμμυ τον χρόνισε στα 1.9..και πάλι δεν..

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif

Κωστα τελικα και η μπαταρια στα ιδια επιπεδα ειναι.4.30 με 5 ωρες οθονη με βγαζουν και τα δυο.:)

Γιάννη εμένα αυτές τις ώρες μου τις βγάζει με χρήση 3g. Τις νορμάλ μέρες που η σύνδεση είναι wifi σε σπίτι και γραφείο (3g μόνο στο αυτοκίνητο), μου βγάζει 6 ώρες οθόνη.

Διευκρινίζω ότι δεν κλείνω ποτέ τίποτα εκτός ΒΤ και GPS.

To βράδυ το βάζω σε λειτουργία αποκλεισμού.

Η χρήση που κάνω σ αυτές τις ώρες οθόνης είναι 10 κλήσεις συνολικής διάρκειας 20', mail, φωτογραφίες Επεξεργασία και αποστολή τους, Facebook, flipboard, Viber 20', browsing στα θέματα που μ' ενδιαφέρουν από το Flipboard, πολύ tapatalk, σκάλισμα και χρήση εφαρμογών office.

Έχω κρατησει screenshots.

http://img826.imageshack.us/img826/3338/qgv4.png

http://img22.imageshack.us/img22/4836/d9pk.png

http://img812.imageshack.us/img812/5351/fdzg.png

http://img547.imageshack.us/img547/784/et1b.png

Edited by Te_salat
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Γιάννη εμένα αυτές τις ώρες μου τις βγάζει με χρήση 3g. Τις νορμάλ μέρες που η σύνδεση είναι wifi σε σπίτι και γραφείο (3g μόνο στο αυτοκίνητο), μου βγάζει 6 ώρες οθόνη.

Διευκρινίζω ότι δεν κλείνω ποτέ τίποτα εκτός ΒΤ και GPS.

To βράδυ το βάζω σε λειτουργία αποκλεισμού.

Η χρήση που κάνω σ αυτές τις ώρες οθόνης είναι 10 κλήσεις συνολικής διάρκειας 20', mail, φωτογραφίες Επεξεργασία και αποστολή τους, Facebook, flipboard, Viber 20', browsing στα θέματα που μ' ενδιαφέρουν από το Flipboard, πολύ tapatalk, σκάλισμα και χρήση εφαρμογών office.

Έχω κρατησει screenshots.

Κώστα εάν μπεις xda στο φόρουμ της Echoe Rom έχουν ανεβάσει screenshot με 6 ώρες οθόνης και 1 ημέρα και κάτι ώρες διάρκεια. Και το 9505 έχει εξίσου καλή διάρκεια.

Και εγώ έχω δει μέχρι και 5 ώρες με 1 μέρα και 12 ώρες με απλή prerooted rom.

Αλλά τελευταία παίζω αρκετά κάποια παιχνίδια και στο 12ωρο θέλει φόρτιση :p

Xiaomi Mi5 White 32GB

εγω Κωστα μεικτη χρηση wifi-3g αλλα και κανα βιντεο-παιχνιδακι στην παραλια.πιστευω ειναι πολυ καλα ...το ιδιο με πηγενε και το 9505.
Γιαννης

Μονο αν κάποιος κοιτάει ποσα Ghz ειναι.Η αρχιτεκτονικη του οκτα είναι καλύτερη...Φαντασου ότι για να τον πλησιάσει ο 600 η σαμμυ τον χρόνισε στα 1.9..και πάλι δεν..

Παιδιά μάλλον μπερδεύετε το i9500 με τo i9506!!!

Τό i9500 octa έχει 2 τετραπύρινους ο ένας χρονισμένος στα 1.6 και ο άλλος στα 1.2 και φυσικά σε browser και multitasking (εδώ υπό προϋποθέσεις) υπερτερεί έναντι του i9505

Όμως σε full stretch λειτουργεί μόνο ο ένας από τους δύο τετραπύρινους!!!

Και εδώ χάνει από τον smar600 αφού είναι χρονισμένος στα 1.9!!!

Τι σημαινει καλύτερος επεξεργαστής? για να μη μου φάει πολύ ώρα για να γράφω ψάξτε λίγο ρωτήστε κάποιον φίλο σας που γνωρίζει εστω από υπολογιστές.

Πάμε και στον gpu, από που βγαίνει καλύτερος ο PowerVRsgx544mp3 έναντι Adreno 320?!!! Τα benchmark αλλά λένε!!! (gpu μόνο)

Τα δύο τηλέφωνα είναι ισοδύναμα (κάπου είναι καλύτερο το ένα κάπου το άλλο)

Και οι μόνες διαφορές είναι = i9505 lte i9500 καλύτερη κάμερα.

Edited by SpyGlass

Παιδιά μάλλον μπερδεύετε το i9500 με τo i9506!!!

Τό i9500 octa έχει 2 τετραπύρινους ο ένας χρονισμένος στα 1.6 και ο άλλος στα 1.2 και φυσικά σε browser και multitasking (εδώ υπό προϋποθέσεις) υπερτερεί έναντι του i9505

Όμως σε full stretch λειτουργεί μόνο ο ένας από τους δύο τετραπύρινους!!!

Και εδώ χάνει από τον smar600 αφού είναι χρονισμένος στα 1.9!!!

Τι σημαινει καλύτερος επεξεργαστής? για να μη μου φάει πολύ ώρα για να γράφω ψάξτε λίγο ρωτήστε κάποιον φίλο σας που γνωρίζει εστω από υπολογιστές.

Πάμε και στον gpu, από που βγαίνει καλύτερος ο PowerVRsgx544mp3 έναντι Adreno 320?!!! Τα benchmark αλλά λένε!!! (gpu μόνο)

Τα δύο τηλέφωνα είναι ισοδύναμα (κάπου είναι καλύτερο το ένα κάπου το άλλο)

Και οι μόνες διαφορές είναι = i9505 lte i9500 καλύτερη κάμερα.

Γιατί? Δεν έχουν τον ίδιο αισθητήρα στην κάμερα? Επίσης αυτό με το multitasking και το browsing ακόμα δεν το έχω καταλάβει. Πως είναι δυνατόν ο 1.6 να είναι καλύτερος από τον 1.9?

ram = ο stock dialer είναι συνδεδεμένος 1 με OS (κωδικούς πρόσβασης σε πληροφορίες συστήματος *#__#) 2 με safety assistance (ακόμα και αν το έχεις κλειστό) από την φώτο είδα ότι είσαι κάτοικος εξωτερικού, έχεις δοκιμάσει αν ο exdialer είναι συμβατός με τα emergency calls? Της χώρας που κατοικείς?

Πάμε και στην ταχύτητα, *αφού διευκρινίσω ότι τον δοκίμασα πριν στο s3 της συζύγου* αλλά γνωρίζω το app από παλιά, ΝΑΙ είναι γρηγορότερο αλλά όχι τόσο όσο αφήνεις να εννοηθεί!!! Ακόμα και αν ανοίξεις τα keep memory & hardware acceleration! Τότε θα χρειάζεται περισσότερη μνήμη!!! Και πάλι θα έχει lack!

Το gallery app δεν είναι αργό!!! (και αυτό είναι συνδεδεμένο!!! (camera) μη τα ισοπεδώνουμε όλα.

Κάθε πρωί πριν φύγω για δουλειά ανοίγω contact έτσι για όταν το χρειαστώ να ανοίξει γρήγορα!!! Ναι είναι χαζό! Αλλά όταν κάτι λειτουργεί σχεδόν τέλεια δεν το πειράζεις.

Να αναφέρω και τις ρυθμίσεις του stock dialer?!!!

Σε μενα gallery και καμερα...ανοιγουν αστραπιαια.

Ελαχιστο lag Υπαρχει στον dialer.

παρεπιμπτοντως ...το weather widget της Samsung...το εχω διαγραψει απο το συστημα.

Κώστα εάν μπεις xda στο φόρουμ της Echoe Rom έχουν ανεβάσει screenshot με 6 ώρες οθόνης και 1 ημέρα και κάτι ώρες διάρκεια. Και το 9505 έχει εξίσου καλή διάρκεια.

Και εγώ έχω δει μέχρι και 5 ώρες με 1 μέρα και 12 ώρες με απλή prerooted rom.

Αλλά τελευταία παίζω αρκετά κάποια παιχνίδια και στο 12ωρο θέλει φόρτιση :p

εγω Κωστα μεικτη χρηση wifi-3g αλλα και κανα βιντεο-παιχνιδακι στην παραλια.πιστευω ειναι πολυ καλα ...το ιδιο με πηγενε και το 9505.

Παιδιά δεν έχω αμφιβολία ότι και τα δύο έχουν παρόμοια αυτονομία. Πιθανώς το 9500 να δίνει κάτι παραπάνω σε lite χρήση επειδή εκεί χρησιμοποιεί τον Α7.

Στο τεστ μου η μισή χρήση δεν απαιτεί ιδιαίτερη επεξεργαστική ισχύ.

Είμαι με official rooted.

Σε μενα gallery και καμερα...ανοιγουν αστραπιαια.

Ελαχιστο lag Υπαρχει στον dialer.

παρεπιμπτοντως ...το weather widget της Samsung...το εχω διαγραψει απο το συστημα.

Θα το πετάξω κι εγώ. Παρόλο που δεν το χρησιμοποιώ,

Για την gallery έκανα λάθος. Είναι κάποια δέκατα πιο γρήγορη από την Quick Pic. Χρειάζεται ακριβώς 1.30".

Η κάμερα αναλόγως με το ποτέ την άνοιξες τελευταία φορά. Από το πάτημα μέχρι το πλήρες άνοιγμα δηλαδή έτοιμη για κλικ χρειάζεται 1.6" στην καλύτερη.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Παιδιά δεν έχω αμφιβολία ότι και τα δύο έχουν παρόμοια αυτονομία. Πιθανώς το 9500 να δίνει κάτι παραπάνω σε lite χρήση επειδή εκεί χρησιμοποιεί τον Α7.

Στο τεστ μου η μισή χρήση δεν απαιτεί ιδιαίτερη επεξεργαστική ισχύ.

Είμαι με official rooted.

.

και εγω official ειμαι.μαλλον εχεις δικιο για την lite χρηση .

Γιαννης

μόλις αγόρασα πριν από λίγο το S4 9500 περιττό να σας πω ότι είναι το 4o update που μου κάνει.

EDIT:γιατί όταν πατάω αναβάθμιση υλικολογισμικου και προετοιμασία μου βγάζει το gt-i9500 δεν υποστηρίζει τι λειτουργία.

Edited by Andreas69k

Ανέβασα ένα βιντεάκι για να πάρετε μια ιδέα πως τρέχει το I9500.

Δεν υπάρχει κατι εντυπωσιακό σε σχέση με το Note2 αφού η αύξηση της ανάλυσης στην οθόνη, "τρώει" και πάλι τις οποίες βελτιώσεις των cpu.

Βεβαίως η οθόνη είναι άλλο πράγμα και πιστέψτε με η FHD βοηθά περισσότερο στις μικρές οθόνες γιατί διαβάζονται με πολύ μεγαλύτερη άνεση οι μικρές γραμματοσειρές οπότε δεν χρειάζεται μεγάλο zoom και κατά συνέπεια χώρα περισσότερη πληροφορία στην οθόνη.

Από την άλλη είναι τρομερά ενεργοβόρες και ανεβάζουν περισσότερο θερμοκρασία.

Τώρα για την θερμοκρασία της συσκευής τα έχουμε πει. Εκτός της αρχικής έκδοσης firmware, οι υπόλοιπες είναι σε νορμάλ επίπεδα.

Γενικά όμως τώρα το καλοκαίρι δεν υπάρχει συσκευή που δεν ζεσταίνεται. Όσες συσκευές έχω ζεσταίνονται. Περισσότερο το αισθάνομαι στο i4s λόγο του αλουμινίου. Μέχρι και το Nexus 7 που είναι τεράστιο και αποβάλλει ευκολότερα την θερμότητα καίει.

Χρησιμοποιώ τις τελευταίες μέρες τον Nova όχι γιατί είναι καλύτερος, αλλά γιατί δέχεται μεγάλη παραμετροποίηση και μπόρεσα να τον κάνω να μοιάζει με TW ώστε να μην αλλάζει η φυσιογνωμία του κινητού μου.

Ο Dolphin μου έκανε νούμερα σ ένα σημείο όπου κάνω διπλό κλικ για zoom.

Το παθαίνει που και που. Στο double tap to zoom δεν τα πάει καλά ο συγκεκριμένος browser.

Edited by Te_salat

μόλις αγόρασα πριν από λίγο το S4 9500 περιττό να σας πω ότι είναι το 4o update που μου κάνει.

EDIT:γιατί όταν πατάω αναβάθμιση υλικολογισμικου και προετοιμασία μου βγάζει το gt-i9500 δεν υποστηρίζει τι λειτουργία.

σε τι χρωμα το πηρες?να υποθεσω μπλε??

I Want To Believe

Ανέβασα ένα βιντεάκι για να πάρετε μια ιδέα πως τρέχει το I9500.

Δεν υπάρχει κατι εντυπωσιακό σε σχέση με το Note2 αφού η αύξηση της ανάλυσης στην οθόνη, "τρώει" και πάλι τις οποίες βελτιώσεις των cpu.

Βεβαίως η οθόνη είναι άλλο πράγμα και πιστέψτε με η FHD βοηθά περισσότερο στις μικρές οθόνες γιατί διαβάζονται με πολύ μεγαλύτερη άνεση οι μικρές γραμματοσειρές οπότε δεν χρειάζεται μεγάλο zoom και κατά συνέπεια χώρα περισσότερη πληροφορία στην οθόνη.

Από την άλλη είναι τρομερά ενεργοβόρες και ανεβάζουν περισσότερο θερμοκρασία.

Τώρα για την θερμοκρασία της συσκευής τα έχουμε πει. Εκτός της αρχικής έκδοσης firmware, οι υπόλοιπες είναι σε νορμάλ επίπεδα.

Γενικά όμως τώρα το καλοκαίρι δεν υπάρχει συσκευή που δεν ζεσταίνεται. Όσες συσκευές έχω ζεσταίνονται. Περισσότερο το αισθάνομαι στο i4s λόγο του αλουμινίου. Μέχρι και το Nexus 7 που είναι τεράστιο και αποβάλλει ευκολότερα την θερμότητα καίει.

Χρησιμοποιώ τις τελευταίες μέρες τον Nova όχι γιατί είναι καλύτερος, αλλά γιατί δέχεται μεγάλη παραμετροποίηση και μπόρεσα να τον κάνω να μοιάζει με TW ώστε να μην αλλάζει η φυσιογνωμία του κινητού μου.

Ο Dolphin μου έκανε νούμερα σ ένα σημείο όπου κάνω διπλό κλικ για zoom.

Το παθαίνει που και που. Στο double tap to zoom δεν τα πάει καλά ο συγκεκριμένος browser.

Μήπως έχεις εγκατεστημένο το dolphin Jetpack? Και εμένα μου το έκανε όταν το έβαλα.

Μήπως έχεις εγκατεστημένο το dolphin Jetpack? Και εμένα μου το έκανε όταν το έβαλα.

Ναι το έχω. Δίχως αυτό ο dolphin είναι αργός.

Φίλε μου δοκίμασε αν θες τον Opera (όχι τον mini η classic) άνοιξε τις ίδιες σελίδες

Κάνε scrolling ακόμα και πριν φορτώσουν!!!

Δεν είναι τέλειος αλλά σίγουρα είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος για το s4

Χρειάζεται περισσότερη μνήμη και cpu (μπαταρία) αλλά το αποτέλεσμα...

Φίλε μου δοκίμασε αν θες τον Opera (όχι τον mini η classic) άνοιξε τις ίδιες σελίδες

Κάνε scrolling ακόμα και πριν φορτώσουν!!!

Δεν είναι τέλειος αλλά σίγουρα είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος για το s4

Χρειάζεται περισσότερη μνήμη και cpu (μπαταρία) αλλά το αποτέλεσμα...

Ο dolphin έχει τα add-ons που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Συν ότι είναι πιο γρήγορος.

Θα δοκιμάσω πάντως και θα σου πω.

EDIT

Τον δοκίμασα. Είναι αρκετά πιο αργός. Απλά όπως πάντα έχει το καλύτερο zoom.

Edited by Te_salat

Το ίδιο γρήγορος είναι. Διάφορα θα δεις σε html 5. Απενεγοποιησε το και δεν θα έχεις πρόβλημα με το double tap.

Το ίδιο γρήγορος είναι. Διάφορα θα δεις σε html 5. Απενεγοποιησε το και δεν θα έχεις πρόβλημα με το double tap.

Έχω κάνει τα τεστ μου χρησιμοποιώντας το χρονόμετρο του nexus 4 σε όλα τα site που παρακολουθώ.

Επίσης το θέμα με το double tap to zoom υπάρχει σε συγκεκριμένα site όπως το mypfone στα οποία δεν κάνει καλό fit to page από την αρχή.

@lazman

Γιάννη μάλλον είχες δίκιο για την MG9.

Βγήκε για την περιοχή μου και την πέρασα. Δείχνει ακόμα πιο smooth, πιο γρήγορη και ακόμα καλύτερη σε θέματα θερμοκρασίας.

Θα είμαι σίγουρος μετά από λίγες μέρες αφού την χρησιμοποιήσω αρκετά.

@lazman

Γιάννη μάλλον είχες δίκιο για την MG9.

Βγήκε για την περιοχή μου και την πέρασα. Δείχνει ακόμα πιο smooth, πιο γρήγορη και ακόμα καλύτερη σε θέματα θερμοκρασίας.

Θα είμαι σίγουρος μετά από λίγες μέρες αφού την χρησιμοποιήσω αρκετά.

εγω Κωστα το ανοιξα και κατευθειαν πηρε την MG9 μια βδομαδα περιπου τωρα ειμαι πολυ ευχαριστημενος.με επαναφορα ρυθμισεων φυσικα.:)

Γιαννης

• The title was changed to Samsung Galaxy S4 (I9500)