Jump to content

Για mini server: Raspberry Pi ή κάτι άλλο;

Nognir
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ενδιαφέρομαι να κάνω ένα μίνι server ώστε να έχω ανά πάσα στιγμή πρόσβαση μέσω ftp server στα αρχεία του εξωτερικού μου δίσκου στο σπίτι, και λέω να το κάνω αυτό με την χρήση ενός mini board όπως το Raspberry Pi. Είναι και άλλοι servers στα σκαριά αν πετύχει το πρώτο (mpd server). Ποια είναι όμως η πιο συμφέρουσα πλακέτα γι'αυτό; Έχουν βγει και άλλα παρόμοια με το Pi, όπως HackBerry και BeagleBone. Θέλω το κόστος με τα απαραίτητα εξαρτήματα να μην ξεπερνά τα 70-80Ε.

Καταλαβαίνω ότι θέλεις να κρατήσεις το κόστος πολύ χαμηλά και η αλήθεια είναι ότι κι εγώ είχα σκεφτεί να πάρω ένα raspberry pi για να παίξω, αλλά εχε υπόψη σου ότι αν συνδέσεις εξωτερικό δίσκο με usb σε μηχάνημα που θα κάνει τέτοια δουλειά, πιθανότατα θα έχεις πολύ χαμηλές ταχύτητες μεταφορά αρχείων.

Δεν θα είναι πολύ πιο αργή από το να έχεις τον σκληρό πάνω στον υπολογιστή αμέσως συνδεδεμένο, ίσα ίσα που θα έχεις και μία πολύ καλή αυτονομία. Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα να το λειτουργήσεις όλο το RPI σαν NAS

• 1 month later...
Για την ταχύτητα του Raspberry, δεν μπορείς να τον έχεις δικτυακό τον εξωτερικό και να έχεις έτσι μεγαλύτερες ταχύτητες;
Μπήκες μόνος σου στην access λίστα...:whistle:

Για την ταχύτητα του Raspberry, δεν μπορείς να τον έχεις δικτυακό τον εξωτερικό και να έχεις έτσι μεγαλύτερες ταχύτητες;

Είναι με usb... γίνεται με κάποιο απλό τρόπο δικτυακός ο εξωτερικός δίσκος;

Είναι με usb... γίνεται με κάποιο απλό τρόπο δικτυακός ο εξωτερικός δίσκος;

Nope. Αν δεν είναι δεν είναι... Και να το πας κάπως δικτυακά, θα πέσει στην ταχύτητα του χαμηλότερου, δηλαδή του USB:(

Μπήκες μόνος σου στην access λίστα...:whistle:

• 1 month later...
Nope. Αν δεν είναι δεν είναι... Και να το πας κάπως δικτυακά, θα πέσει στην ταχύτητα του χαμηλότερου, δηλαδή του USB:(

Γίνεται, αλλάζοντας το router σου με κάποιο που έχει USB-file share, όπως αυτό

πολύ ποιο εύκολα από το να στήσεις servers, εντελώς PLUG n' PLAY. (λινκ)

Οι ταχύτητες μην σε απασχολούν πολύ απλά γιατί το upload των adsl είναι πολύ χαμηλότερο από τις δυνατότητες του USB 2.0

Memento Mori