Jump to content

Πρόβλημα με PC

DimitrisMl
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους.

Εδώ κι ένα μήνα περίπου, ο υπολογιστής μου, μου κάνει διάφορα κόλπα. Πότε μπλε οθόνη, πότε παγώνει η εικόνα κι επανέρχεται μόνο με restart, πότε σβήνει ξαφνικά λες και τον βγάζεις από την πρίζα. Δεν αντέχει το stress test πχ με prime95. Με το που θα βάλω το τεστ να τρέχει, μέσα σε 4-5 λεπτά το πολύ το σύστημα τα παίζει, παρουσιάζοντας ένα από τα παραπάνω "συμπτώματα", διαφορετικό κάθε φορά, αλλά συχνότερα παρουσιάζεται το πάγωμα της οθόνης και το κλείσιμο του υπολογιστή (σαν να τον βγάζει κάποιος από την πρίζα) . Ο υπολογιστής μπορεί να λειτουργεί επί ώρες ασταμάτητα όταν δεν χρησιμοποιείται κάποιο πρόγραμμα που χρειάζεται πολύ CPU. Όταν βλέπω ταινία από VLC για παράδειγμα, ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά, δίνοντας μου εικόνα HD αλλά και πολυκάναλο ήχο στο homecinema που τον έχω συνδέσει με HDMI. Όταν όμως επιχειρώ να ριπάρω blu-ray με το DVDfab για παράδειγμα (το οποίο απαιτεί μεγάλη επεξεργαστική ισχύ), μετά από κάποια λεπτά λειτουργίας το σύστημα τα παίζει. Γενικότερα, έχω παρατηρήσει πως το μηχάνημα τα παίζει μόνο όταν κληθεί να δώσει επεξεργαστική ισχύ. Ο σκληρός δίσκος του λειτουργικού και οι μνήμες RAM αλλάχτηκαν πρόσφατα, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Επίσης έγινε και φορμάτ, αλλά και πάλι τα ίδια.. το τροφοδοτικό έχει μετρηθεί από τεχνικό και είναι οκ απ'ότι μου είπε. Συνεπώς λοιπόν, μας μένουν κάρτα γραφικών, μητρική κι επεξεργαστής. Να σημειώσω επίσης πως όταν είναι κλειστός για αρκετές ώρες και πάω να τον ανοίξω, μου παρουσιάζει 2-3 φορές ένα από τα παραπάνω συμπτώματα κι έπειτα σταθεροποιείται μετά από κάποια restart εννοείται. Κάποιες φορές (ελάχιστες) δεν έχει ανοίξει καν ή έχει κολλήσει στο bios κι ανοίγει μόνο όταν κλείσω το διακόπτη του τροφοδοτικού για 1-2 λεπτά και τον ξαναανοίξω. Δεν αντέχει ποτέ σε προγράμματα που απαιτούν μεγάλη επεξεργαστική ισχύ. Τέλος, μερικές φορές δεν ανοίγει καν από το κουμπάκι του κουτιού ή το restart, παρά μόνο αν κλείσω το διακόπτη του τροφοδοτικού για 1-2 λεπτά. Από θερμοκρασίες είμαι πολύ καλά. CPU από 38* έως 52* maximum. Μητρική από 33* έως 38*, κάρτα γραφικών, 30* έως 37*. Δεν έχω καμμένα ανεμιστηράκια, ούτε και σκόνη, καθώς καθαρίστηκε πρόσφατα. Δεν έχει γίνει overclock.

Το σύστημα μου αποτελείτε από:

ASUS M4A79T DELUXE

AMD Phenom II x4 965 3,4Ghz (125w)

GIGABYTE RADEON HD 5770 1GB

Τροφοδοτικό Thermaltake 600Watt

Crusial RAM, 2x4Gb,

Έχω και 3 σκληρούς WD μέσα στο PC. Δεν είναι όμως εκεί το πρόβλημα. Στο τελευταίο φορμάτ που έκανα, αντικατέστησα και το σκληρό αλλά το πρόβλημα παρέμεινε.

Καμιά ιδέα βρε παιδιά; Έχω πελαγώσει ένα μήνα τώρα! Θα εκτιμήσω πολύ την όποια βοήθεια-απάντηση. Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Καλημέρα σε όλους.

Εδώ κι ένα μήνα περίπου, ο υπολογιστής μου, μου κάνει διάφορα κόλπα. Πότε μπλε οθόνη, πότε παγώνει η εικόνα κι επανέρχεται μόνο με restart, πότε σβήνει ξαφνικά λες και τον βγάζεις από την πρίζα. Δεν αντέχει το stress test πχ με prime95. Με το που θα βάλω το τεστ να τρέχει, μέσα σε 4-5 λεπτά το πολύ το σύστημα τα παίζει, παρουσιάζοντας ένα από τα παραπάνω "συμπτώματα", διαφορετικό κάθε φορά, αλλά συχνότερα παρουσιάζεται το πάγωμα της οθόνης και το κλείσιμο του υπολογιστή (σαν να τον βγάζει κάποιος από την πρίζα) . Ο υπολογιστής μπορεί να λειτουργεί επί ώρες ασταμάτητα όταν δεν χρησιμοποιείται κάποιο πρόγραμμα που χρειάζεται πολύ CPU. Όταν βλέπω ταινία από VLC για παράδειγμα, ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά, δίνοντας μου εικόνα HD αλλά και πολυκάναλο ήχο στο homecinema που τον έχω συνδέσει με HDMI. Όταν όμως επιχειρώ να ριπάρω blu-ray με το DVDfab για παράδειγμα (το οποίο απαιτεί μεγάλη επεξεργαστική ισχύ), μετά από κάποια λεπτά λειτουργίας το σύστημα τα παίζει. Γενικότερα, έχω παρατηρήσει πως το μηχάνημα τα παίζει μόνο όταν κληθεί να δώσει επεξεργαστική ισχύ. Ο σκληρός δίσκος του λειτουργικού και οι μνήμες RAM αλλάχτηκαν πρόσφατα, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Επίσης έγινε και φορμάτ, αλλά και πάλι τα ίδια.. το τροφοδοτικό έχει μετρηθεί από τεχνικό και είναι οκ απ'ότι μου είπε. Συνεπώς λοιπόν, μας μένουν κάρτα γραφικών, μητρική κι επεξεργαστής. Να σημειώσω επίσης πως όταν είναι κλειστός για αρκετές ώρες και πάω να τον ανοίξω, μου παρουσιάζει 2-3 φορές ένα από τα παραπάνω συμπτώματα κι έπειτα σταθεροποιείται μετά από κάποια restart εννοείται. Κάποιες φορές (ελάχιστες) δεν έχει ανοίξει καν ή έχει κολλήσει στο bios κι ανοίγει μόνο όταν κλείσω το διακόπτη του τροφοδοτικού για 1-2 λεπτά και τον ξαναανοίξω. Δεν αντέχει ποτέ σε προγράμματα που απαιτούν μεγάλη επεξεργαστική ισχύ. Τέλος, μερικές φορές δεν ανοίγει καν από το κουμπάκι του κουτιού ή το restart, παρά μόνο αν κλείσω το διακόπτη του τροφοδοτικού για 1-2 λεπτά. Από θερμοκρασίες είμαι πολύ καλά. CPU από 38* έως 52* maximum. Μητρική από 33* έως 38*, κάρτα γραφικών, 30* έως 37*. Δεν έχω καμμένα ανεμιστηράκια, ούτε και σκόνη, καθώς καθαρίστηκε πρόσφατα. Δεν έχει γίνει overclock.

ASUS M4A79T DELUXE

Crusial RAM, 2x4Gb,

Έχω και 3 σκληρούς WD μέσα στο PC. Δεν είναι όμως εκεί το πρόβλημα. Στο τελευταίο φορμάτ που έκανα, αντικατέστησα και το σκληρό αλλά το πρόβλημα παρέμεινε.

Καμιά ιδέα βρε παιδιά; Έχω πελαγώσει ένα μήνα τώρα! Θα εκτιμήσω πολύ την όποια βοήθεια-απάντηση. Ευχαριστώ προκαταβολικά!

κάνε έναν έλεγχο στις μνήμες, αν και καινούργιες...;)

μητρική μου φαίνεται. Έλεγχο με hirens boot disk έχεις κάνει στην μητρική ;

και εμενα μητρικη μου μυριζει επειδη την εχω παθει. και εμενα συνεχεια μπλε οθονες, κοληματα και τετοια.

αλλα μπορει να ειναι και τιποτα αλλο δεν ειναι σιγουρο.

iphone xs max ipad 6th gen

• 2 weeks later...
Δοκίμασε να αλλάξεις τις μνήμες σου ή με άλλες ή μια μια σε διαφορετικά slot

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

κάνε έναν έλεγχο στις μνήμες, αν και καινούργιες...;)

μητρική μου φαίνεται. Έλεγχο με hirens boot disk έχεις κάνει στην μητρική ;

και εμενα μητρικη μου μυριζει επειδη την εχω παθει. και εμενα συνεχεια μπλε οθονες, κοληματα και τετοια.

αλλα μπορει να ειναι και τιποτα αλλο δεν ειναι σιγουρο.

Δοκίμασε να αλλάξεις τις μνήμες σου ή με άλλες ή μια μια σε διαφορετικά slot

Σας ευχαριστώ πολύ κατ'αρχήν! Τελικά το πρόβλημα λύθηκε. Μαζί με έναν φίλο-τεχνικό βγάλαμε τα πάντα μέσα από το pc μου και τα δοκιμάσαμε στη δική του μητρική και λειτουργούσαν όλα φυσιολογικά. Έπειτα βγάλαμε και τη μητρική μου από το κουτί και συνδέσαμε τα πάντα πάνω της. Όλα δούλευαν απόλυτα φυσιολογικά. Τέλος, βάλαμε τα πάντα στη θέση τους και το πρόβλημα ήταν πλέον παρελθόν. Το συμπέρασμα μου είναι πως πιθανότατα επρόκειτο για κάποια κακή επαφή-συνδεσμολογία και με το βγάλε-βάλε έστρωσε. Σας ευχαριστώ και πάλι! :)

Mπορει να ηταν οι μνημες.

Ξερεις αν μπηκαν οπως τις ειχες στην αρχη ?

Το λεω γιατι μπορει να εμφανιστει στο μελλον το προβλημα και να ψαχνεις παλι να δεις τι φταιει,σε περιπτωση που τραμπαρεις για καποιο λογο τις μνημες στα slot.

Mπορει να ηταν οι μνημες.

Ξερεις αν μπηκαν οπως τις ειχες στην αρχη ?

Το λεω γιατι μπορει να εμφανιστει στο μελλον το προβλημα και να ψαχνεις παλι να δεις τι φταιει,σε περιπτωση που τραμπαρεις για καποιο λογο τις μνημες στα slot.

Οι μνήμες τοποθετήθηκαν όπως ήταν πριν. Δεν αλλάξαμε κάτι. Επιπλέον, αφού είδαμε πως δουλεύει σωστά το pc, βάλαμε και τις 2 παλιές μνήμες (Kingston 2+2gb) οι οποίες φαίνεται πως συνεργάζονται μια χαρά με τις καινούριες Crusial 4+4bg. Δεν νομίζω να ήταν οι μνήμες. Πιστεύω πως κάποια επαφή δεν κούμπωνε σωστά πάνω στη μητρική ή στο τροφοδοτικό.

Πιστεύω πως κάποια επαφή δεν κούμπωνε σωστά πάνω στη μητρική ή στο τροφοδοτικό.

Ειδικά αν την μητρική την έχεις πολύ καιρό αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά. Υπάρχει η τάση να δημιουργείτε αυτό το πρόβλημα. Να ξέρεις για την επόμενη φορά να καθαρίζεις όλες τις επαφές με καθαρό οινόπνευμα...

Edited by zxr

Π.Α.Ο.Κ. Θύρα 4

Αγαπάτε Αλλήλους

• 3 months later...

Καλημέρα στην παρέα! Για να μην ξαναγράφω τα ίδια, ισχύει κατά γράμμα ότι έχω αναφέρει στο πρώτο μου ποστ. Υποψιάζομαι πλέον πως κάτι μου βραχυκυκλώνει στο κουτί. Πριν από 4 μήνες τα είχαμε βγάλει όλα μέσα από το κουτί και το πρόβλημα λύθηκε όταν τα ξαναβάλαμε, αλλά εδώ και 2 εβδομάδες επανήλθε με τα ίδια ακριβώς συμπτώματα.. ξαφνικά παγώματα οθόνης, χρωματιστές οριζόντιες γραμμές στην οθόνη (παράλληλα με πάγωμα οθόνης) μπλε οθόνη μερικές φορές και χθες μετά την 3η φορά που έγινε αναγκαστικό restart, δεν άνοιγε καν ο υπολογιστής, παρά μόνο όταν τον άφησα εντελώς κλειστό από την τροφοδοσία για 2-3 λεπτά περίπου.. παραθέτω και το πρώτο μου μήνυμα για να διευκολύνω όποιον θελήσει να απαντήσει..

Καλημέρα σε όλους.

ASUS M4A79T DELUXE

Crusial RAM, 2x4Gb,

Kingston HYPERX RAM, 2x2 Gb.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον προσφερθεί να απαντήσει..:help:

Βγάλε τις μνήμες (2Χ2 gb) και δοκίμασε μια άλλη κάρτα γραφικών !!!!!!!

Η κάρτα γραφικών σου θέλει 450 watt power supply και 125 ο επεξεργαστής σου !!!!!!!! +++++ τους δίσκους !!! Ακουσέ με δοκίμασε να βγάλεις τις μνήμες και να βάλεις μια άλλη κάρταααααααα

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως