Kone Δημοσιεύτηκε July 12, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 12, 2004 Παιδια εχω εναν p4 στα 1,9 και η μεση τιμη θερμοκρασιας του ειναι 58 βαθμους. Αμα τρεχω καμια βαρβατη εφαρμογη μου ενεβαινει και στους 63 και καμια φορα και στους 70. Το θεμα ειναι οτι δεν μου το κανει μονο τωρα το καλοκαιρι μου το εκανε και τον χειμωνα, αλλα τωρα που πεσανε οι ζεστες φοβαμαι μην τον καψω. Τι λετε να φταιει; Η θερμοκρασιες που αναιβαζει ειναι φυσιολογικες; ΜΗπως υπαρχει καμια ιδεα στο τι να κανω; Υ.Σ: Αυτο το προβλημμα μου το παρουσιαζει τους τελευταιους 5 μηνες και το pc το εχω 2 χρονια. Παράθεση leeco max2 x820 4/32 Miui8 v.6 7.4.24 by C.B.G. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
florinaperis Δημ. July 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Kone (12 Ιούλ. 2004 , 20:01) Παιδια εχω εναν p4 στα 1,9 και η μεση τιμη θερμοκρασιας του ειναι 58 βαθμους. Αμα τρεχω καμια βαρβατη εφαρμογη μου ενεβαινει και στους 63 και καμια φορα και στους 70. Το θεμα ειναι οτι δεν μου το κανει μονο τωρα το καλοκαιρι μου το εκανε και τον χειμωνα, αλλα τωρα που πεσανε οι ζεστες φοβαμαι μην τον καψω. Τι λετε να φταιει; Η θερμοκρασιες που αναιβαζει ειναι φυσιολογικες; ΜΗπως υπαρχει καμια ιδεα στο τι να κανω; Υ.Σ: Αυτο το προβλημμα μου το παρουσιαζει τους τελευταιους 5 μηνες και το pc το εχω 2 χρονια. Ρίξε μια ματιά εδώ. Παράθεση 30+ Years Radio Producer at ERT A.E. https://www.tiktok.com/@pericles_moulis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
R.I.P. Δημ. July 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Kone (12 Ιούλ. 2004 , 20:01) Παιδια εχω εναν p4 στα 1,9 και η μεση τιμη θερμοκρασιας του ειναι 58 βαθμους. Αμα τρεχω καμια βαρβατη εφαρμογη μου ενεβαινει και στους 63 και καμια φορα και στους 70. Το θεμα ειναι οτι δεν μου το κανει μονο τωρα το καλοκαιρι μου το εκανε και τον χειμωνα, αλλα τωρα που πεσανε οι ζεστες φοβαμαι μην τον καψω. Τι λετε να φταιει; Η θερμοκρασιες που αναιβαζει ειναι φυσιολογικες; ΜΗπως υπαρχει καμια ιδεα στο τι να κανω; Υ.Σ: Αυτο το προβλημμα μου το παρουσιαζει τους τελευταιους 5 μηνες και το pc το εχω 2 χρονια. Για να καει ενας P4 θελει πολυ προσπαθεια... Εγω ακομα δεν τα εχω καταφερει :p Περα απο την πλακα τωρα , δεν υπαρχει κινδυνος καταστροφης του επεξεργαστη σου . Οι P4 εχουν αρκετα μετρα προστασιας σε περιπτωση υπερθερμανσης . Ενα απο αυτα ειναι η μειωση της αποδοσης τους σταδιακα οσο ανεβαινει η θερμοκρασια μεχρι αυτη να μειωθει και παλι μεσα στα φυσιολογικα ορια . Τα ορια αυτα ειναι διαφορετικα για καθε Ρ4 και εξαρτονται κυριως απο την ταχυτητα λειτουργιας του . (μιλαμε παντα για την ονομαστικη μεγιστη ταχυτητα) Απο ενα σημειο και μετα , αν η θερμοκρασια συνεχισει να αυξανεται , απλα θα παρατηρησεις μια σημαντικη μειωση της αποδοσης του υπολογιστη σου . Στο τελος , αν η θερμοκρασια φτασει τους 135 βαθμους κελσιου ο επεξεργαστης απλα σταματαει να λειτουργει . Η διακοπη λειτουργιας του ειναι αμμεση και ολοκληρωτικη ωστε να μην καταναλωνει καθολου ενεργεια και να επιστρεψει σε θερμοκρασια που να ειναι ασφαλης . Το ποσο γρηγορα θα επιστρεψει εκει (και θα μπορεσεις και παλι να χρησιμοποιησεις τον υπολογιστη σου) δεν ειναι δεδομενο αφου εξαρταται απο παραγοντες οπως η θερμοκρασια του κουτιου γενικα κλπ . Το σιγουρο παντως ειναι οτι στην θερμοκρασια αυτη ο επεξεργαστης τερματιζει εντελως την λειτουργια του , και ακομα και αν εσυ επιμεινεις κρατωντας τον ανοιχτο , αν εισαι ηδη στα windows θα τον βλεπεις κολλημενο , και αν προσπαθεις να τον ανοιξεις απλα δεν θα κανει τιποτα μεχρι να επιστρεψει στην θερμοκρασια λειτουργιας του . Εχω δοκιμασει αρκετες φορες να αφησω τον 3αρη Prescott που εχω να δουλεψει χωρις ανεμιστηρακι και παντα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο . Σε μικρο (πολυ μικρο ειναι η αληθεια) χρονικο διαστημα φτανει σε αυτη την θερμοκρασια και απλα σταματαει να λειτουργει . Η συνεχομενη λειτουργια του τωρα σε θερμοκρασιες εκτος οριων (τα οποια ειπαμε οτι ειναι διαφορετικα για καθε εναν , αναλογα με την ταχυτητα λειτουργιας του) δεν προκειται να τονκαταστρεψει αρκει φυσικα να μην τον εχεις ετσι για 2 χρονια π.χ. :) Τι μπορει να φταιει τωρα? Ενας λογος μπορει να ειναι η μειωση της αποδοσης του ανεμιστηρα του . Αυτο μπορει να συμβαινει ειτε γιατι εχει μαζεψει πλεον αρκετη σκονη και η ροη αερα εχει μειωθει . Σε αυτη την περιπτωση η λυση ειναι φυσικα να βγαλεις τον ανεμιστηρα μαζι με την ψυκρτα και να τον καθαρισεις κατα προτιμηση με πεπιεσμενο αερα . Αν αυτο τωρα απο μονο του δεν βοηθησει , το επομενο που θα ειναι καλο να κοιταξεις ειναι εαν η θερμαγωγος σιλλικονη εχει πλεον "εξαφανιστει" μετα τις πολλες ωρες λειτουργιας του . Σε αυτη την περιπτωση το μονο που εχεις να κανεις ειναι να αναζητησεις ενα μαγαζι απο το οποιο να αγορασεις σιλλικονη και να την χρησιμοποιησεις . Ειναι σχετικα ευκολο να βρεις , ειδικα στο κεντρο της αθηνας , αλλα σιγουρα οχι σε καταστηματα σαν το πλαισιο . ;) Πιστευω οτι μετα απο αυτα δεν θα εχεις κανενα προβλημα με την λειτουργια του . Αν και παλι υπαρχει προβλημα , εδω ειμαστε για να βοηθησουμε :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Kone Δημ. July 13, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2004 Φιλε R.I.P σε ευχαριστω πολυ με τις πληροφοριες που μου εδωσες δηλαδη μπορω να βγαλω τα καμπανακια που βαρανε ολη την ωρα οταν ανεβαινει πανω απο 63 βαθμους. Μηπως ξερεις που εχει στην αθηνα κανενα τετοιο μαγαζι για να βρω την σιλικονη. την ασπρη παστα που εχει επανω ο επεξεργαστης δεν εννοης; Παράθεση leeco max2 x820 4/32 Miui8 v.6 7.4.24 by C.B.G. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
florinaperis Δημ. July 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Kone (13 Ιούλ. 2004 , 11:26) Φιλε R.I.P σε ευχαριστω πολυ με τις πληροφοριες που μου εδωσες δηλαδη μπορω να βγαλω τα καμπανακια που βαρανε ολη την ωρα οταν ανεβαινει πανω απο 63 βαθμους. Μηπως ξερεις που εχει στην αθηνα κανενα τετοιο μαγαζι για να βρω την σιλικονη. την ασπρη παστα που εχει επανω ο επεξεργαστης δεν εννοης; Μερικα καταστηματα: 1, 2, 3. Ζητησε καποια Arctic Silver (Arctic Ceramique, Arctic Silver 5) Παράθεση 30+ Years Radio Producer at ERT A.E. https://www.tiktok.com/@pericles_moulis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts