Jump to content

Πρόβλημα με σκληρό δίσκο. HELP!!!

kfran
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παω να ανοιξω τον υπολογιστή μου και σταματάει εκεί που λέει "verifying DMI pool data" ή καπως έτσι. Μετά από μερικά ανοιγοκλεισίματα σταματάει εκεί που βρίσκει τους σκληρούς και τα cd rom. Κάνω restore defaults από το BIOS, τίποτα. Κάνω clear CMOS από το motherboard, τίποτα. Βγάζω όλα τα drives και αφήνω μόνο το σκληρό, τίποτα. Αναγνωρίζει κανονικά τα πάντα αλλά σταματάει αμέσως μετά. Ούτε μπιπ ουτε τπτ. Βάζω έναν παλιό δίσκο μόνο του και voila, όλα δουλεύουν. Οπότε το πρόβλημα μάλλον εντοπίζεται στον αρχικό δίσκο. Είναι ένας Maxtor diamondmax plus 8 40gb, ο οποίος επαναλαμβάνω αναγνωρίζεται κανονικά απο το BIOS.

Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό αλλά την προηγούμενη μέρα είχε προηγηθεί defrag του συγκεκριμένου δίσκου.

Τι μπορεί να συμβαίνει; Είναι ο 6ος δίσκος που μου χαλάει και τα έχω πάρει πολύ άσχημα...

Den nomizw na exei epireasei se kati to defragment... Gia na xalasoun 6 HD kati den tha pigenei kala me to sinolo tou PC...
Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes.

οι 6 σκληροί δεν είναι σ'αυτόν τον υπολογιστή μονο. Είναι συνολικά σε όλους τους υπολογιστές που είχα τα τελευταία 11 χρόνια...

Αναφέρω επίσης ότι ο συγκεκριμένος δίσκος είναι κατασκευασμένος 25 Μαρτίου 2003

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kfran (11 Ιούλ. 2004 , 19:09)

οι 6 σκληροί δεν είναι σ'αυτόν τον υπολογιστή μονο. Είναι συνολικά σε όλους τους υπολογιστές που είχα τα τελευταία 11 χρόνια...

Αναφέρω επίσης ότι ο συγκεκριμένος δίσκος είναι κατασκευασμένος 25 Μαρτίου 2003

Ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.qdi.nl/support/dmipool.htm

και εδώ:

http://www.computerhope.com/issues/ch000474.htm

30+ Years Radio Producer at ERT A.E.

https://www.tiktok.com/@pericles_moulis

Το θέμα είναι ότι πλέον δεν μπορώ να κάνω boot ούτε με τον δίσκο σαν slave. Οπότε δεν γίνεται να κάνω αυτά που λένε τα παραπάνω links τα οποιά είναι πολύ ενημερωτικά πάντως.

Συνέβει το εξής απίστευτο... Εκανα Αuto detection τον σκληρό σαν Primary master χωρίς καμία άλλη συσκεή τον αποθήκευσε το BIOS αλλά δεν δούλεψε. Βάζω τον δίσκο Secondary master πάλι χωρίς καμία συσκευή και

1. Δεν ψάχνει για Primary Master όπως είναι λογικό γιατί υπάρχει αποθηκεuμένος απο το Auto detect,

2. Βρίσκει τον δίσκο σαν Secondary master

3. Χτυπάει error "Primary Master disk failed"

4. Πατάω F1 και κάνει κανονικά boot.

Οπότε υποθέτω ότι δεν φταίει ο δίσκος τελικά αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει...