Jump to content

τι θα γινει με αυτα τα *@!#!#@ DVD-r τις Nec???

Livas_D
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gbil (12 Ιούλ. 2004 , 16:02)

Αν και λίγο απίθανο να έχει και το δεύτερο πρόβλημα, μπορεί να είναι έτσι και να έχει όλη η παρτίδα πρόβλημα.

Φυσικά θα πρέπει να κοιτάξει και άλλες παραμέτρους. Από ότι καταλαβαίνω όλα αυτά που σου έχει κάψει μέχρι τώρα, προσπαθείς να τα γράψεις από τον σκληρό δίσκο και όχι από άλλη συσκευή. Σε αυτή την περίπτωση θα σου πρότεινα να κάνεις κάποιο scan στον σκληρό.

Λοιπον φιλε μου !

εκανα ενα check τον σκληρο...με αυτοματτη διορθωση σφαλματων!

τωρα ομως βασικα τον σκληρο τον εχω σαν Slave συνδεμενο γιατι σαν master δεν τον αναγνωριζει καθολου...!

Εβαλα ενα σιντι τις Sony και το εβαλα σε τατυχητα 2χ και το εγραψε κανονικα...και εκανε 26λεπτα...οσο εκανε και σε 4χ(οταν εγραφε) !

Παντα μιλαμε για καψιμο μεσα απο τον σκληρο και παντα Data!

Tωρα λογικα τι να φταει?

δηλαδη σε 8χ να κανω "καψιμο" ουτε να το σκεφτομαι ε?

Λετε να φταει τελικα ο σκληρος???

Ειχα να σου πω πολλα μα δε μιλσουσα.Ηξερα τη θεση μου καλα και υποχωρουσα. Ενιωσα να χανομαι αλλα χαμογελουσα. Επαιξα το ρολο μου καλα και αδιαφορουσα.Ακουγα για αλλον να μιλας και συμφωνουσα. Παραλιγο να εκλαιγα κι ομως γελουσα. Γιατι δεν μπορουσα να σου πω το ποσο σ'αγαπησα και ποσο σ'αγαπω...!!!

~~~~!~~~~Livas_D~~~~!~~~~

• Απαντήσεις 73
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Livas_D (13 Ιούλ. 2004 , 02:25)

Λοιπον φιλε μου !

εκανα ενα check τον σκληρο...με αυτοματτη διορθωση σφαλματων!

τωρα ομως βασικα τον σκληρο τον εχω σαν Slave συνδεμενο γιατι σαν master δεν τον αναγνωριζει καθολου...!

Εβαλα ενα σιντι τις Sony και το εβαλα σε τατυχητα 2χ και το εγραψε κανονικα...και εκανε 26λεπτα...οσο εκανε και σε 4χ(οταν εγραφε) !

Παντα μιλαμε για καψιμο μεσα απο τον σκληρο και παντα Data!

Tωρα λογικα τι να φταει?

δηλαδη σε 8χ να κανω "καψιμο" ουτε να το σκεφτομαι ε?

Λετε να φταει τελικα ο σκληρος???

Προφανως λοιπον , η ταχυτητα μεταφορας δεδομενων του σκληρου δεν μπορει να καλυψει τις απαιτησεις του DVD-R σε 4x :)

Αυτο απο οτι φαινεται σε μερικες περιπτωσεις εχει σαν αποτελεσμα να μην μπορει να συνεχισει την εγγραφη το Recorder.

Τι σκληρο δισκο και γενικα τι συνολο εχεις αν επιτρεπεις? :) :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος R.I.P. (13 Ιούλ. 2004 , 05:49)

Προφανως λοιπον , η ταχυτητα μεταφορας δεδομενων του σκληρου δεν μπορει να καλυψει τις απαιτησεις του DVD-R σε 4x :)

Αυτο απο οτι φαινεται σε μερικες περιπτωσεις εχει σαν αποτελεσμα να μην μπορει να συνεχισει την εγγραφη το Recorder.

Τι σκληρο δισκο και γενικα τι συνολο εχεις αν επιτρεπεις? :) :)

Αν ενοεις αυτο,εχω: WD 40GB 7200rpm !!!

Used Space : 23G

Free Space : 14,2 G

Ειχα να σου πω πολλα μα δε μιλσουσα.Ηξερα τη θεση μου καλα και υποχωρουσα. Ενιωσα να χανομαι αλλα χαμογελουσα. Επαιξα το ρολο μου καλα και αδιαφορουσα.Ακουγα για αλλον να μιλας και συμφωνουσα. Παραλιγο να εκλαιγα κι ομως γελουσα. Γιατι δεν μπορουσα να σου πω το ποσο σ'αγαπησα και ποσο σ'αγαπω...!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Livas_D (13 Ιούλ. 2004 , 12:51)

Αν ενοεις αυτο,εχω: WD 40GB 7200rpm !!!

Used Space : 23G

Free Space : 14,2 G

Σε τι συστημα ?

(επεξεργαστης , και κυριως τι μητρικη)

:)

File RIP egw pou exw 1100p3 kai 20gb sklhro giati grafw mia xaroula se 4x?To problhma sthn sigekrimenh periptwsh einai sto dvd-r 8es xalasmenh partida 8es oti allo?Egw opws eipa kai prin se sinbouleuo file na alakseis to dvd kai twra eidika exeis kai to prosxhma oti sou edwsan 2 kai einai xalasmena ,an 8es m akous eks alou to makri kai to konto opws eipe o filos RIP mporei na to lene alla to oti autoi pou grafoun DVD kopies exoun kata bash pionner auto emena kati mou lei.An 8es ksanadokimas ekai isws petyxeis kanena kalo an 8es twra pou exeis to prosxhma alaxto..Oso gia auto pou les oti an den mporei na kalupsei thn taxythta o sklhros to kaiei se mena den egine pote auto akoma kai otan to eixa sindesh (giati to exw ekswteriko) se usb1 kai mou ekane to dvd na grapsei 1:30 wra pou an ta baleis katw den einai oute monhs,omws den mou to ekapse pote,para mono otan ebala na grapsei sto kapaki apo to dvd reader pou exw kai auto giati to reader mou einai gia ta baza.Den kserw an exei kati parapanw i oxi to pioneer texnologika pou nomizw oti exei..alla me toso xamhlo systima pou exw mporw mia xara na grafw ta diskakia se 4x kai i motherboard mou den einai kai soi einai fthnh!!Twra oso gia to yamaha se pliroforo oti para polla eixan bgei elatwmatika kai exw filous pou ta eixan peksei ta recorder,twra an esy eisai ap tous tyxerous brabo :) Egw pantws prwtimh panta dokimasmena proionta gia thn aksiopistia tous,kai den to riskarw me alla :o
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Livas_D (13 Ιούλ. 2004 , 00:25)

Αυτό αλήθεια γιατί συμβαίνει?

Εμένα πάντως εδώ κάτι δεν μου πάει καλά.

Βαρέθηκα με αυτά που ακούω...

analoga thn sindesmologia pou exei kanei,isws kati den paei kala kai sto pc alla to na xalaei to dvd-r ligo periergo mou fenete,Des ligaki tis sindesmologies pou exeis isws exeis balei kati allo sa master kai kanei conflict,Pantws an 8es thn gnwmh mou sou pa ti na kaneis twra pou exeis kai to pathma.KAlo 8a einai an gnwrizeis to pws na dialiseis to pc kai na to koitakseis ligaki ap thn arxh :)

παιδια για να μην κανω καινουριο thread θελω ενα dvd writer στα 100 ευρω. να αντιγραφω παινιχδια,ταινιες και να κανω αντιγραφα backups. μπορειτε να μου πειτε καποιο με το οποιο εχετε μεινει ευχαριστημενοι;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gbil (13 Ιούλ. 2004 , 21:56)

Αυτό αλήθεια γιατί συμβαίνει?

Εμένα πάντως εδώ κάτι δεν μου πάει καλά.

Για να πω και την αληθεια...επειδη δεν εγραφε cd το recorder και μου ειχε χαλασει γυρο στα 7DVD.....το τραβιξα ενα γερο μπουνιδι πανω στον σκληρο(το εχω ανοιχτο το κουτι) και μετα δεν ξερω εκανε ενα παραξενο θορυβο και μετα που το εκανα επανακινηση δεν δουλευε ο σκληρος,τουλαχιστον οχι σαν ΜΑΣΤΕΡ !

(και τωρα εκει που διαβαζει καμια φορα κανει ενα παραξενο θορυβο,κατι σαν να γρατζουναει...)!

Τον αφησα και μονο του μπας και φταει καμια αλλη συσκευη,αλλα τα ιδια...το εβαλα και στο δευτερο IDE αλλα παλι τιποτα...!

Για να ανοιξει ως ΜΑΣΤΕΡ πρεπει να βαλω τα pins 2&4 δλδ οριζοντια!!!

Edit: να συμπληρωσω οτι η θυρα λειτουργει μια χαρα!

δεν εχει κανα προβλημα,γιατι εχω συνδεμενο τωρα σαν μαστερ το CD-r!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος R.I.P. (13 Ιούλ. 2004 , 21:13)

Σε τι συστημα ?

(επεξεργαστης , και κυριως τι μητρικη)

:)

Φιλε οσο για το συστημα εχω :

CPU: P3 1Ghz

M/B : Asus Cuv4x-c

H/D : WD 40G 7200rpm

Ram : 256MB Sdram PC 133

Με λειτουργικο Windows XP Pro English !!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος arfi-gorgona (13 Ιούλ. 2004 , 23:27)

analoga thn sindesmologia pou exei kanei,isws kati den paei kala kai sto pc alla to na xalaei to dvd-r ligo periergo mou fenete,Des ligaki tis sindesmologies pou exeis isws exeis balei kati allo sa master kai kanei conflict,Pantws an 8es thn gnwmh mou sou pa ti na kaneis twra pou exeis kai to pathma.KAlo 8a einai an gnwrizeis to pws na dialiseis to pc kai na to koitakseis ligaki ap thn arxh :)

Φιλε πιστεψε με πως το εκανα βιδες και το ξανα συρναμολογησα απο την αρχη...ρε τι ετσι,τι αλλιως...παλι τα ιδια κανει!!!!

Και τωρα εχω συνδεσμολογια : First IDE - ΜΑΣΤΕΡ το Recorder(Plextor) και Slave τον HD

και

Secondary IDE : ΜΑΣΤΕΡ το DVD-r

Παντως για περι αντικατασταση...!

Θα παω να το δοκιμασω και σε ενα αλλο "γερο" μηχανημα! και θα το δοκιμασω να γραψει και σε 4χ και σε 8χ !

αν τα γραψει συμενει πως κατι θα εχει το μηχανημα μου!!!

αν δεν τα γραψει ουτε σε αλλο μηχανημα, το παω παλι πισω...!

Ε! Και πιστευω να πετυχω κανα σωστο..(αν οντως εχει προβλημα,αν κ δεν νομιζω ρε γμτ κ το δευτερο να εχει προβλημα) !!!!

Ε, αυτό με τον σκληρό που έκανες μάλλον άφησε πολύ άσχημο 'σημάδι'. Θα σου πρότεινα να κάνει backup ότι έχεις στον σκληρό και να πάρεις ένα καινούργιο γιατί τον βλέπω σύντομα να σου αφήνει χρόνους.

Όσο για το DVD, καλά θα κάνεις αν μπορείς να το δοκιμάσεις και σε άλλο υπολογιστή και να δεις τι παίζει.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gbil (14 Ιούλ. 2004 , 01:04)

Ε, αυτό με τον σκληρό που έκανες μάλλον άφησε πολύ άσχημο 'σημάδι'. Θα σου πρότεινα να κάνει backup ότι έχεις στον σκληρό και να πάρεις ένα καινούργιο γιατί τον βλέπω σύντομα να σου αφήνει χρόνους.

Όσο για το DVD, καλά θα κάνεις αν μπορείς να το δοκιμάσεις και σε άλλο υπολογιστή και να δεις τι παίζει.

E! αφου ειναι σπασιμο...πρεπει να τρωει μερικες που και που για να στρωσει! :p

Αυτο για σκληρο σκεφτομαι να παρω κανα καινουργιο εδω και καιρο,γιατι 40G δεν μου φτανουν,γεμιζουν πολυ γρηγορα!

Θα το δοκιμασω και το DVD-r σε αλλο Pc....και θα σας ενημερωσω , σχετικα με το τι εγινε!!!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος arfi-gorgona (13 Ιούλ. 2004 , 21:43)

File RIP egw pou exw 1100p3 kai 20gb sklhro giati grafw mia xaroula se 4x?To problhma sthn sigekrimenh periptwsh einai sto dvd-r 8es xalasmenh partida 8es oti allo?Egw opws eipa kai prin se sinbouleuo file na alakseis to dvd kai twra eidika exeis kai to prosxhma oti sou edwsan 2 kai einai xalasmena ,an 8es m akous eks alou to makri kai to konto opws eipe o filos RIP mporei na to lene alla to oti autoi pou grafoun DVD kopies exoun kata bash pionner auto emena kati mou lei.An 8es ksanadokimas ekai isws petyxeis kanena kalo an 8es twra pou exeis to prosxhma alaxto..Oso gia auto pou les oti an den mporei na kalupsei thn taxythta o sklhros to kaiei se mena den egine pote auto akoma kai otan to eixa sindesh (giati to exw ekswteriko) se usb1 kai mou ekane to dvd na grapsei 1:30 wra pou an ta baleis katw den einai oute monhs,omws den mou to ekapse pote,para mono otan ebala na grapsei sto kapaki apo to dvd reader pou exw kai auto giati to reader mou einai gia ta baza.Den kserw an exei kati parapanw i oxi to pioneer texnologika pou nomizw oti exei..alla me toso xamhlo systima pou exw mporw mia xara na grafw ta diskakia se 4x kai i motherboard mou den einai kai soi einai fthnh!!Twra oso gia to yamaha se pliroforo oti para polla eixan bgei elatwmatika kai exw filous pou ta eixan peksei ta recorder,twra an esy eisai ap tous tyxerous brabo :) Egw pantws prwtimh panta dokimasmena proionta gia thn aksiopistia tous,kai den to riskarw me alla :o

Mπορει να παει ακομα πιο μακρια το θεμα .

Ακομα και μια καλωδιοταινια ειναι ικανη να κανει μια συσκευη να μην δουλευει σωστα .

Ακομα και ενας IDE controler μπορει να μην χωνευει μια συσκευη και τον τροπο που μεταφερει δεδομενα .

Βαλε ενα DVD-R και ενα DVD-ROM σε μια ATA-33 καλωδιοταινια και ζητα του να κανει copy on the fly απο το ενα στο αλλο .

Ακομα και σε 2x θα το κανει , αλλα πολυ πιο αργα απο οτι πρεπει .

Μπορει να μην το κανει και καθολου , γιατι καποια στιγμη η μητρικη θα σταματησει προσωρινα να στελνει δεδομενα στο recorder και αυτο μπορει να αποφασισει να σταματησει στην μεση την εγγραφη .

Δεν θα επρεπε να το κανει?

Σιγουρα , αλλα και η μητρικη πρεπει να μπορει να καλυψει απαιτησεις .

Σε USB θυρα απο την αλλη , παιζουν και εκει πολλα ρολο .

Τι USB controler εχει?

Σε 1.1 ειναι αστειο να προσπαθησεις να γραψεις DVD .

Σε 2.0 ειναι απολυτα εφικτο (το εχω κανει χωρις κανενα προβλημα με lite on recorder)

Να το παμε ακομα πιο μακρια .

Στο "συστημα" στον πινακα ελεγχου μπορεις να ορισεις τι "bandwidth" θελεις να δινει το συστημα σε καθε θυρα .

Αν ειναι χαμηλα , ακομα και σε 2.0 μπορει να κανει μια ωρα να γραψει ενα DVD .

Ολα ειναι σχετικα , και ολα εχουν να κανουν παντα και με τον τροπο που αντιμετωπιζεις το μηχανημα σου .

Λες για τα Yamaha οτι βγηκαν ελαττωματικα .

Οπως ειπα και σε προηγουμενο μου ποστ , ο καθενας μπορει να πει την γνωμη του , αλλα ειναι επιλογη του αλλου αν θα πιστεψει αυτο που διαβαζει .

Δεν λεω οτι δεν σε πιστευω , απλα το να "εχει βγει βρωμα" αν θελεις οτι δεν ειναι αξιοπιστα τα Yamaha δεν μου λεει τιποτα .

Εγω εχω γραψει απιστευτα πολλα CD πλεον .

Ομως , καθε φορα που τελειωνα μια δουλεια , καθε φορα που τελειωνα ενα Copy απο CD στον σκληρο μου φροντιζα να φερθω "σωστα" στο recorder .

Eιτε εβγαζα το CD απο μεσα για να σταματησω την ασκοπη περιστροφη του ειτε απλα επελεγα απο το Drive Speed του Νero να σταματαει γρηγορα την περιστροφη .

Οπως σου ειπα και πριν , ολα ειναι σχετικα :)

Koita sinfono me osa les ta pc einai mystiria mhxanhmata me aproblepth sinmperifora :) alla to na xalaei etsi ena dvd-r ka8e allo para aksiopisto fantazei einai ok na mhn grafei alla na xalasei?to oti einai toso eues8hto emena den mou kanei kai polu aksiopistia apo pleura syskeuhs,telos pantwn oti prothmaei o ka8enas egw prothmo thn aksiopistia kai EMPEIRIA tis pioneer ston xwro pou ananfibola thn exei giati einai prwtopora se oti afora ta DVD-R,einai elaxista pio akriba alla aksizoun ta leuta tous.Twra auto pou mou les oti ebgazes to cd gia na stamathseis thn peristrofh tou mou kanei ligo koufo etsi k alliws afou to egrapses den 8a to ebgazes? yparxei kapoia periptwsei pote na to afhsei kanenas mesa! :) Twra gia ta yamaha einai aplo an den pa8eis den ma8eneis :p opws to idio htan kai me philips epa8a 2 fores egw kai 1 enas filos kai ma8ame :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Livas_D (13 Ιούλ. 2004 , 22:41)

Φιλε πιστεψε με πως το εκανα βιδες και το ξανα συρναμολογησα απο την αρχη...ρε τι ετσι,τι αλλιως...παλι τα ιδια κανει!!!!

Και τωρα εχω συνδεσμολογια : First IDE - ΜΑΣΤΕΡ το Recorder(Plextor) και Slave τον HD

και

Secondary IDE : ΜΑΣΤΕΡ το DVD-r

Χωρις να εμαι 100% σιγουρος νομιζω οτι αν βαλεις στον ιδιο διαυλο το σκληρο σου με ενα cd-rom ή dvd τοτε κατα τη μεταφορα δεδομενων απο το ενα στο αλλο θα εχεις προβλημα

Δοκιμασε να βαλεις στον ενα διαυλο μονο τον σκληρο και στον αλλον τα δυο drives :)

To dvd-r 8elei mono tou kai an 8umame kala na einai master an to balei mazi me allo xeirotera 8a ginei.pio kala na pareis file mou ena ekswteriko koutaki opws egw kai na kseniaseis apo kalwdiotainies kai problhmata.

Πριν λίγες ημέρες δέχθηκα ως δώρο το Nec ND-2510 και φαίνεται να έχω παρόμοιo πρόβλημα...

Αφού έφτιαξα ένα DVD Image μιας ταινίας, το έβαλα να το γράψει με το Nero 5.x και συνέβη το εξής φαινόμενο: Μόλις ξεκίνησε να γράφει, άδειασε γρήγορα το memory buffer, ενώ όταν άδειασε και το device buffer, έχοντας γράψει μόλις 1%, το Nero "πάγωσε" εκεί και δεν τελείωσε ποτέ το DVD. Στη συνέχεια όμως έγραψα 2-3 DVD images με το πρόγραμμα DVD Decrypter!!!

Κατόπιν, έβαλα την τελευταία έκδοση του Nero (6.x) και δοκίμασα να γράψω ένα image. Η εγγραφή σταμάτησε με τον ίδιο τρόπο όπως και με το Nero 5.x.

Ακόμη και με το DVD Decrypter όμως, το memory buffer αδειάζει γρήγορα και παραμένει άδειο έως το τέλος της εγγραφής, ενώ το device buffer έχει πολύ γρήγορες διακυμάνσεις. Η ταχύτητα εγγραφής μεταβάλλεται συνεχώς από <1X έως 3,...X. Όσο μεγαλώνει η ταχύτητα εγγραφής, τόσο ανεβαίνει η χρήση CPU, και μάλιστα και το kernel time, τα οποία σχεδόν "τερματίζουν" όταν πλησιάζει στο 4X.

Το PC είναι αρκετά παλιό, celeron@900, ενώ έχει την εξής διάταξη:

Δύο δίσκοι στο πρωτεύον κανάλι ενός Promise ATA100 PCI controller, ένα DVDRom κι ένα CDRW στο δευτερεύον κανάλι του on-board IDE controller (ATA33), ενώ το DVDRW το έβαλα master (μόνο του) στο δευτερεύον κανάλι του promise. To περίεργο είναι ότι στο log του Nero, όλες οι συσκευές του promise εμφανίζονται με απενεργοποιημένο DMA, κάτι που μοιάζει αρκετά περίεργο αφού θεωρητικά είναι μόνιμα ενεργοποιημένο, ενώ βέβαια δεν υπάρχει κι επιλογή για ενεργοποίησή του! Φυσικά εγκατέστησα και του νεότερους divers του promise, αλλά χωρίς διαφορετικό αποτέλεσμα.

Φυσικά θα δοκιμάσω διαφορετικές διατάξεις και θα γράψω τ' αποτελέσματα...

http://briefcase.pathfinder.gr/download/petros_pf/15778/181976/0/Petran.gif

Nokia Series 60 forum moderator (Ret.)

Αν δεν κάνω λάθος το Nero έχει κάποια προγράμματα τα οποία μπορούν να μετρήσουν την ταχύτητα των συσκευών που έχεις (σκληρό δίσκο και CDROM/DVDROM) ώστε να ξέρεις με τι ταχύτητες μπορείς να γράψεις.

Για δοκίμασε να τα τρέξεις.

Γενικά έχετε υπόψη σας τα παρακάτω:

1. Το dvd recording είναι αρκετά απαιτητικό για τον δίσκο. Αν και πλέον τα προβλήματα buffer underrun έχουν αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά, είναι δύσκολo για έναν δίσκο με υψηλό ποσοστό fragmentation να ανταπεξέλθει. Η κατάσταση χειροτερεύει αν ο δίσκος στον οποίο υπάρχουν τα αρχεία που θα γραφτούν στο dvd έχει και λειτουργικό. Η καλύτερη περίπτωση είναι ο δίσκος με τα αρχεία να είναι διαφορετικός (physical, όχι partition) από αυτόν με το λειτουργικό.

2. Προσέξτε πως συνδέετε τις διάφορες συσκευές. Οι δίσκοι υποστηρίζουν συνήθως ATA100/133 ενώ τα cd/dvd ΑΤΑ33/66. Αρκετοί IDE controllers μπορούν να λειτουργήσουν σε περισσότερα από ένα modes ανά κανάλι. Δηλαδή αν βάλετε μια συσκευή ATA66 μαζί με μια συσκευή ΑΤΑ100, η κάθε μία θα δουλέψει στο δικό της mode. Υπάρχουν και controllers που δεν το κάνουν αυτό όμως. Δηλαδή αν βάλετε μια συσκευή ATA66 μαζί με μια συσκευή ΑΤΑ100 θα δουλεύουν και οι δύο σε ΑΤΑ66. Αυτό φαίνεται στον device manager.

Λοιπον Εγω εχω να πω το εξης τωρα :

Εβαλα χθες να γραψει ενα DVD(Παντα Data)μεσα απο το σκληρο σε ταχυτητα 2χ(μονο εκει μου εγραφε) , και βαζω να γραψω κατι προγραμματα που ειχα...μαζι με κατι Mp3'z για να γεμισει το DVD

E εκει που γραφει σε 2χ ξαφνικα σταματει...εκανε τα ιδια που μου εκανε και σε 4χ !

μετα βαζω το DVD μεσα να δω τι εχει γραψει...τα Mp3 τα διαβαζει ολα κανονικα , τα προγραματα διαβαζε μεχρι ενα σημειο...! και τα αλλα απλως τα ειχε μεσα αλλα δεν τα διαβαζε!

Μετα σκεφτομαι να ζιπαρο τον φακελο με τα προγραμματα!

Ε! τον ζιπαρο το γραφω σε ενα New DVD μονο αυτα μεσα σε ταχυτητα 2χ...το γραφει κανονικα!!!!

Και λεω λογικα θα εχει καποιο προβλημα μερικα αρχεια!!!!!

Και σημερα το βαζω να γραψω ενα DVD με Mp3 παλι μεσα απο το σκληρο Full Σχεδο ηταν γυρο στα 4,3G και το βαζω σε ταχυτητα 4χ !

και το γραφει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ και εκανες μολισ 13Λεπτα!!!!

Τωρα τι να συμβαινει???

Να φταει ο σκληρος?

ΤΟ DVD-r?

η τελικα να εφτεγε εκεινο/α τα αρχεια????

Τι να πω τωρα!

Θα δοκιμασω και σε 8χ και αμα το γραψει και αυτο...θα εχω το κεφαλι μου υσηχο μετα!!!!

(Τελικα τον σκληρο καταφερα και το εβαλα ΜΑΣΤΕΡ,εβαλα αλλιως το Jumeraki σε αλλα Pins , που ειναι παλι Master) !!!!

Aλλα ρε παιδια ειναι τωρα λογικο ομως για μερικα αρχεια που ισως να ειχαν "προβλημα" να κολλαει το DVD-r??? και να μην γραφει???

Ela nte einai?An ksafnika xwris logo alla sou grafei alla oxi den nomizw oti einai,akoma kai an eftiakse opws les egw pali 8a to phgena pisw,Twra se 8x de se sinbouleuo na to dokimaseis panw apo 10mb transfer einai kapws polla,twra den kserw ti na sou pw...an 8es na kaneis dokimh kane.Alla exw thn enypwsei oti 8es polu grhgoro sklhro gia na ginei swsta 8x engrafh,edw bre me to zori grafeis se 4 8es kai 8x :)Des 1a ti fteei me to kalo kai meta otan fiaxtei grapse kai 10x :p :D

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος petran (14 Ιούλ. 2004 , 13:18)

Πριν λίγες ημέρες δέχθηκα ως δώρο το Nec ND-2510 και φαίνεται να έχω παρόμοιo πρόβλημα...

Αφού έφτιαξα ένα DVD Image μιας ταινίας, το έβαλα να το γράψει με το Nero 5.x και συνέβη το εξής φαινόμενο: Μόλις ξεκίνησε να γράφει, άδειασε γρήγορα το memory buffer, ενώ όταν άδειασε και το device buffer, έχοντας γράψει μόλις 1%, το Nero "πάγωσε" εκεί και δεν τελείωσε ποτέ το DVD. Στη συνέχεια όμως έγραψα 2-3 DVD images με το πρόγραμμα DVD Decrypter!!!

Κατόπιν, έβαλα την τελευταία έκδοση του Nero (6.x) και δοκίμασα να γράψω ένα image. Η εγγραφή σταμάτησε με τον ίδιο τρόπο όπως και με το Nero 5.x.

Ακόμη και με το DVD Decrypter όμως, το memory buffer αδειάζει γρήγορα και παραμένει άδειο έως το τέλος της εγγραφής, ενώ το device buffer έχει πολύ γρήγορες διακυμάνσεις. Η ταχύτητα εγγραφής μεταβάλλεται συνεχώς από <1X έως 3,...X. Όσο μεγαλώνει η ταχύτητα εγγραφής, τόσο ανεβαίνει η χρήση CPU, και μάλιστα και το kernel time, τα οποία σχεδόν "τερματίζουν" όταν πλησιάζει στο 4X.

Το PC είναι αρκετά παλιό, celeron@900, ενώ έχει την εξής διάταξη:

Δύο δίσκοι στο πρωτεύον κανάλι ενός Promise ATA100 PCI controller, ένα DVDRom κι ένα CDRW στο δευτερεύον κανάλι του on-board IDE controller (ATA33), ενώ το DVDRW το έβαλα master (μόνο του) στο δευτερεύον κανάλι του promise. To περίεργο είναι ότι στο log του Nero, όλες οι συσκευές του promise εμφανίζονται με απενεργοποιημένο DMA, κάτι που μοιάζει αρκετά περίεργο αφού θεωρητικά είναι μόνιμα ενεργοποιημένο, ενώ βέβαια δεν υπάρχει κι επιλογή για ενεργοποίησή του! Φυσικά εγκατέστησα και του νεότερους divers του promise, αλλά χωρίς διαφορετικό αποτέλεσμα.

Φυσικά θα δοκιμάσω διαφορετικές διατάξεις και θα γράψω τ' αποτελέσματα...

Προσπαθεις να κανεις την δουλεια απο εναν PCI controler σε ενα PC αρκετα παλιο για να αντεξει την ολη διαδικασια .

Σε μητρικη για celleron ή Ρ3 η ταχυτητα μεταφορας δεδομενων , απο εναν controler ειναι απιθανο να ξεπερναει τα 10 ΜΒ /sec .

Απο PCI συσκευη τωρα μπορει να ειναι και λιγοτερο .

Η PCI συσκευη επισης εχει απαιτησεις γενικα απο ενα συστημα που απο οτι φαινεται δεν μπορει να τις καλυψει .

Εχοντας ενα σκληρο προφανως ΑΤΑ-100 και ενα DVD-RW που ειναι ΑΤΑ -66 , πιθανον να αναγκαζεις την καρτα να δουλεψει ολες τις συσκευες σε ΑΤΑ-66 .

Στην συνεχεια η προσπαθεια για αντιγραφη απο τον σκληρο , προς το DVD-Rw ειναι ηδη μια σκληρη διαδικασια για ενα 900αρακι (ακομα και με DMA ανατεθιμενο σε καθε συσκευη , η ταχυτητα μεταφορας εχει παντα να κανει με το συστημα γενικοτερα) .

Οταν τωρα αυτη η διαδικασια πρεπει να γινει απο PCI καρτα θα χασεις περα απο την ταχυτητα , και αρκετους πορους συστηματος που θα απαιτησει η PCI καρτα για να κανει την δουλεια .

Αν ηκ καρτα εχει 33MHz BUS , που πιθανον τοσο θα εχει (και αν οχι η καρτα , τοσο θα εχει η μητρικη ) ακομα χειροτερα .

Αυτο λεω απο την αρχη , ενα DVD recorder , μπορει να ειναι ευκολο να το λειτουργησει καποιος μεσω του Nero π.χ. αλλα για το ιδιο το συστημα ειναι αρκετα πιο απαιτητικο απο τα CD recorder .

:) :) :)

8x εγγραφη σε Ρ3 , απο σκληρο δισκο που εχει ηδη και το λειτουργικο ειναι απαιτηση .

Οχι μονο για Ρ3 αλλα σχεδον για οποιοδηποτε μηχανημα .

Αν τωρα το recorder δεν μπορει να κανει την εγγραφη και σταματησει ή αν απλα κανει μια ωρα για να τελειωσει θα φταει το recorder?

Ειπαμε , καλα ειναι να τα βαζουμε μονιμως με μια συσκευη και να την επιστρεφουμε αν κατι δεν μας παει καλα , αλλα ειναι ακομα καλυτερα να ξερουμε και να σκεφτομαστε τι ακριβως θελουμε να κανουμε με αυτη και αν μπορει το μηχανημα μας (και με την διαταξη που εχουν οι συσκευες κλπ) να κανει την δουλεια .

Αν ετσι , με τετοιους υπολογιστες και με τετοιες συνθηκες βγαινουν προβληματικα τα NEC , τοτε σιγουρα NEC θα ξανα αγορασω αφου μαλλον δεν φταινε αυτα....