Jump to content

τι θα γινει με αυτα τα *@!#!#@ DVD-r τις Nec???

Livas_D
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Auta ftene einai sarabala na pareis pionner :p pera apo ta asteia omws to 8x einai kapws yperboliko den exw 8x alla de nomizo o sklhros na mporesei na anteksei mia tetoia taxythta dedomenon otan einai atapi kai se mhxanhma xamhlo,einai ontws ligaki apetitiko eidika me atapi recorder kai atapi sklhro na eixes scsi na sou elega ,alla me atapi kai 8x mallon exei dikio o RIP.
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif

• Απαντήσεις 73
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το 8x δεν είναι υπερβολικό για ένα σύγχρονο μηχάνημα. Ένας γρήγορος καινούργιος δίσκος μπορεί να ανταπεξέλθει στα περίπου 11ΜΒ/s που απαιτούνται. Είναι λογικό όμως, ότι όσο πιο παλιό είναι το μηχάνημα τόσο πιο δύσκολο θα είναι να δουλέψει το dvdrw σε μεγαλύτερες ταχύτητες.

Παιδιά έχω ένα σύστημα με wd hard disk (στις 4500 rpm), 256 ram 133,

win 2000 και pentium 4 στα 1.7 gh. Μόλις έβαλα πάνω το 2500α της nec, αντιμετώπιζα το ίδιο πρόβλημα που λέει ο φίλος. Το buffer δεν γέμιζε αλλά ανεβοκατέβαινε με αποτέλεσμα να θέλει 30 λεπτά για κάθε dvd. Έριξα ένα format και τώρα το dvd το γράφει σε χ8 μέσα σε 10 λεπτά με το buffer κολλημένο στο 98% ακόμα και όταν έχω και το winamp και τον ie ανοιχτό (και παρά την μικρή ταχύτητα του δίσκου). Φίλε μου είμαι σίγουρος ότι με ενα format θα λυθεί το πρόβλημα σου..βέβαια το θέμα είναι ποιος παίρνει την απόφαση να κάτσει να κάνει format! :o

Η λύση είναι ο δίσκος στον οποίο υπάρχουν τα αρχεία που θα γραφτούν στο dvdr να είναι σε καλή κατάσταση. Αυτό σημαίνει να μην έχει υψηλό ποσοστό fragmentation και καλό θα είναι να μην έχει το λειτουργικό. Το να κάνεις format κάθε τρεις και λίγο προκαλεί περισσότερα προβλήματα και ταλαιπωρία στην πράξη.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Livas_D (14 Ιούλ. 2004 , 00:41)

Και τωρα εχω συνδεσμολογια : First IDE - ΜΑΣΤΕΡ το Recorder(Plextor) και Slave τον HD

και

Secondary IDE : ΜΑΣΤΕΡ το DVD-r

Ε...διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά αν θυμάμαι καλά ΔΕΝ είναι και ό,τι καλύτερο να βάζεις στο ίδιο καλώδιο HDD+CD/DVD. :worry:

Δοκίμασε να βάλεις το σκληρό μόνο του στο ένα και τα άλλα δύο μαζί...

Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god.

- Jean Rostand

REVAN den exei to dvd-r sto idio kalwdio to aplo dvd exei,eks alou pou na kseroume emeis ti ypostirizei i motherboard pou exei..Alla an exeis mono 2 IDE kai 3-4 syskeues pou na tis protobaleis,egw ta cd mou ta exw se scsi alla to dvd k dvd-r atapi kai 2 atapi sklhrous ante pes pou na ta protobaleis.afou enas sklhros einai att 33 o allos 66 opou kai na ta balw xamenos eimai :lol:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος arfi-gorgona (15 Ιούλ. 2004 , 10:02)

REVAN den exei to dvd-r sto idio kalwdio to aplo dvd exei,eks alou pou na kseroume emeis ti ypostirizei i motherboard pou exei..Alla an exeis mono 2 IDE kai 3-4 syskeues pou na tis protobaleis,egw ta cd mou ta exw se scsi alla to dvd k dvd-r atapi kai 2 atapi sklhrous ante pes pou na ta protobaleis.afou enas sklhros einai att 33 o allos 66 opou kai na ta balw xamenos eimai :lol:

Οταν εχεις ενα Recorder και το χρησιμοποιεις κατα κυριο λογο για να γραφεις απο τον σκληρο δισκο ειναι καλο να μην βρισκονται στην ιδια καλωδιοταινια .

Η ταχυτητα μεταφορας δεδομενων καθε ενος IDE controler ειναι δεδομενη , και οταν εχεις και τις 2 συσκευες στην ιδια προσπαθει να στειλει δεδομενα που διαβαζει απο τον σκληρο , σε μια συσκευη που στερει απο τον σκληρο δισκο επιπλεον ταχυτητα μεταφορας . :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος szzs (15 Ιούλ. 2004 , 00:10)

Παιδιά έχω ένα σύστημα με wd hard disk (στις 4500 rpm), 256 ram 133,

win 2000 και pentium 4 στα 1.7 gh. Μόλις έβαλα πάνω το 2500α της nec, αντιμετώπιζα το ίδιο πρόβλημα που λέει ο φίλος. Το buffer δεν γέμιζε αλλά ανεβοκατέβαινε με αποτέλεσμα να θέλει 30 λεπτά για κάθε dvd. Έριξα ένα format και τώρα το dvd το γράφει σε χ8 μέσα σε 10 λεπτά με το buffer κολλημένο στο 98% ακόμα και όταν έχω και το winamp και τον ie ανοιχτό (και παρά την μικρή ταχύτητα του δίσκου). Φίλε μου είμαι σίγουρος ότι με ενα format θα λυθεί το πρόβλημα σου..βέβαια το θέμα είναι ποιος παίρνει την απόφαση να κάτσει να κάνει format! :o

Για Format θελω να το κανω εδω και ποσο καιρο...αλλα καποιος μου εχασε το Cdaki τον WinXP και παλευω τωρα να το βρω απο αλλους...!

Και εγω αυτο πιστευω , γιατι παντα με το φορματ μου λυνοντουσαν Παρα Πολλα προβληματα!!!

Ειχα να σου πω πολλα μα δε μιλσουσα.Ηξερα τη θεση μου καλα και υποχωρουσα. Ενιωσα να χανομαι αλλα χαμογελουσα. Επαιξα το ρολο μου καλα και αδιαφορουσα.Ακουγα για αλλον να μιλας και συμφωνουσα. Παραλιγο να εκλαιγα κι ομως γελουσα. Γιατι δεν μπορουσα να σου πω το ποσο σ'αγαπησα και ποσο σ'αγαπω...!!!

~~~~!~~~~Livas_D~~~~!~~~~

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mcde (15 Ιούλ. 2004 , 01:01)

Η λύση είναι ο δίσκος στον οποίο υπάρχουν τα αρχεία που θα γραφτούν στο dvdr να είναι σε καλή κατάσταση. Αυτό σημαίνει να μην έχει υψηλό ποσοστό fragmentation και καλό θα είναι να μην έχει το λειτουργικό. Το να κάνεις format κάθε τρεις και λίγο προκαλεί περισσότερα προβλήματα και ταλαιπωρία στην πράξη.

οσο για την ανασυγκροτηση που αναφερεις δεν το κανω ΠΟΤΕ ...!

γιατι μου την σπαει , εκατο ωρες κανει και ειναι ακομα στο 1% !!!!

Και οσο για το ΦΟΡΜΑΤ κανω σχεδον καθε 2 μηνες!!!

Γιατι το φορματ δημιουργει κανα προβλημα στον σκληρο ??? οχι ε?

Παντως τωρα εχω να το κανω φορματ γυρο στο 8μηνο , χωρις να το κανω ποτε ανασυγκροτηση και παντα ο δισκος ηταν Full .... τωρα στα τελευταια τον αδειασα λιγο!!!!

Τωρα παντως θα κανω Φορματ και θα δοκιμασω...!!

Ειχα να σου πω πολλα μα δε μιλσουσα.Ηξερα τη θεση μου καλα και υποχωρουσα. Ενιωσα να χανομαι αλλα χαμογελουσα. Επαιξα το ρολο μου καλα και αδιαφορουσα.Ακουγα για αλλον να μιλας και συμφωνουσα. Παραλιγο να εκλαιγα κι ομως γελουσα. Γιατι δεν μπορουσα να σου πω το ποσο σ'αγαπησα και ποσο σ'αγαπω...!!!

Να διαβάζετε καλύτερα όλα τα posts, έχω γράψει:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mcde (14 Ιούλ. 2004 , 13:45)

2. Προσέξτε πως συνδέετε τις διάφορες συσκευές. Οι δίσκοι υποστηρίζουν συνήθως ATA100/133 ενώ τα cd/dvd ΑΤΑ33/66. Αρκετοί IDE controllers μπορούν να λειτουργήσουν σε περισσότερα από ένα modes ανά κανάλι. Δηλαδή αν βάλετε μια συσκευή ATA66 μαζί με μια συσκευή ΑΤΑ100, η κάθε μία θα δουλέψει στο δικό της mode. Υπάρχουν και controllers που δεν το κάνουν αυτό όμως. Δηλαδή αν βάλετε μια συσκευή ATA66 μαζί με μια συσκευή ΑΤΑ100 θα δουλεύουν και οι δύο σε ΑΤΑ66. Αυτό φαίνεται στον device manager.

Επομένως εξαρτάται από τον controller σε ποιό mode θα δουλεύουν οι διάφορες συσκευές.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Livas_D (15 Ιούλ. 2004 , 13:18)

Και οσο για το ΦΟΡΜΑΤ κανω σχεδον καθε 2 μηνες!!!

Γιατι το φορματ δημιουργει κανα προβλημα στον σκληρο ??? οχι ε?

Και όμως, το defragment σ'αυτές τις περιπτώσεις βοηθάει. Αυτό που μπορείς να κάνεις, όταν κάνεις format, είναι ένα δεύτερο partition στον δίσκο, στο οποίο να έχεις μόνο τα αρχεία σου.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Livas_D (15 Ιούλ. 2004 , 13:18)

Θέλει οποσδήποτε defrag ειδικά αν γράφεις ταινίες που έχουν μεγάλα αρχεία. Δοκίμασε το Perfect Disc 6.0 κάνει γύρω στη μια ώρα την πρώτη φορά αλλά μετά μόνο 10 λεπτάκια..... έτσι έλυσα και ένα προβληματάκι που είχα με vob αρχεία που ήταν κατακερματισμένα και μου έριχνε το buffer του NEC πάρα πολύ χαμηλά!!! :!: Μετά από ένα καλό defrag ξαναγύρισε σε κανονικούς ρυθμούς, παίζει μεταξύ 95-98%!!!

Επίσης απ' όσα δισκάκια και αν έχω δοκιμάσει (έχω γράψει πάνω απο 500) έχω καταλήξει στα Princo χωρίς label..... μου έχει κάψει μόνο ένα μια φορά που έκανα μια χαζομάρα.....

ΑΑΑ, το έχω βάλει σε εξωτερική θήκη USB2.0 και πάει σφαίρα...... :wacko:

Για να δοκιμάσετε τι δεδομένα στέλνει ο σκληρός μπορείτε μα το NERO να κάνετε το εξής: βάλτε μέσα ένα άγραφο DVD και κάντε όλη τη διαδικασία που κάνετε συνήθως για να γράψετε, αλλά όταν φτάνουμε στο σημείο που πατάμε burn και επιλέγουμε ταχύτητα εγγραφής ξετσεκάρουμε το burn και τσεκάρουμε το determine maximum speed και μας δίχνει τι ρίχνει ο δίσκος για το συγκεκριμένο compilation.....

Φιλικά Γιώργος

Λοιπον, τελικα εκανα το φορματ και οπως ειπε ο Φιλος/η szzs τα προβληματα λυθηκαν!!!

Ολα δουλευουν ρολοϊ τωρα!!!

Εκανα ενα αρχειο Backup ολοκληρου του σκληρου δισκου και πηρε 2.05 G και το εβαλα να το γραψει σε τατυτητα 8χ και το εγραψε κανονικοτατα και με το Buffer σταθεροτατο...και χρονο μολις 6λεπτα!!!!!

Πιστευω πως τωρα ολα θα ειναι ενταξει...!

για καλό και για κακό κατέβασε και το προγραμματάκι που σου είπα!!! Γιατί αν πας να γράψεις καμιά ταινία με κατακερματισμένα αρχεία vob και ταχύτητα 8Χ πάλι θα στα πρίξει........
Φιλικά Γιώργος

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος EchiDNA (15 Ιούλ. 2004 , 23:24)

για καλό και για κακό κατέβασε και το προγραμματάκι που σου είπα!!! Γιατί αν πας να γράψεις καμιά ταινία με κατακερματισμένα αρχεία vob και ταχύτητα 8Χ πάλι θα στα πρίξει........

Και δεν μου λες φιλε...ξρεις μηπως που θα βρω το Perfect Disc 6.0 ???

UPDATE:

Έβγαλα το ΝEC από Secondary Master στον Promise ATA100 PCI IDE controller και το έβαλα ως Secondary Master στο on-board IDE ΑΤΑ33 (με slave το plextor cdrw). Στη μία εγγραφή που έκανα ως τώρα από ISO, το μεγαλύτερο μέρος της έγινε με full buffers, 4Χ σταθερά και τη CPU στο 10-20%. Πολύ χαλαρά δηλαδή, καμία σε σχέση με πριν!!! Άρα Promise ATA100 + CDRW/DVDRW = καταστροφή! Κάποιες στιγμές έπεφτε η ταχύτητα και τα buffers, ενώ ο δίσκος ακουγόταν έντονα - σημάδι fragmentation! Λογικό.

Μπορεί να μην είναι κανένα σύγχρονο σύστημα, αλλά τουλάχιστον σε 4Χ είναι αξιοπρεπέστατο. Θα δω και σε 8Χ και θα ενημερώσω...

http://briefcase.pathfinder.gr/download/petros_pf/15778/181976/0/Petran.gif

Nokia Series 60 forum moderator (Ret.)

Re pedia kala format ka8e 2 mhne? egw ka8e 2 xronia kai polu leo,ti sto kalo tous kanete sta pc gia na 8eloun ka8e 2mhno format :D

Λοιπόν πήρα σήμερα το NEC ND-2510A και η πρώτη μου εγγραφή ήταν στα 8χ με δισκάκι intenso έκανε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην buffer αλλά τελικά το έγραψε μια χαρά. :) μετά με 6χ οκ full buffer δεν έπεφτε καθόλου. :p

Αρκετά καλό μηχάνιμα φαίνεται. Ξέρει μήπως κανείς κανένα site με firmware updates που να το κάνουν region free η να μην ελέχνει την max ταχύτητα που υποστηρίζει το cd. Τέλος το σύστημα είναι P4 1.8Ghz, HD western digital 40GB 7200rpm- primary master kai to dvd-rw se secondary slave.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος petran (16 Ιούλ. 2004 , 23:51)

UPDATE:

Έβγαλα το ΝEC από Secondary Master στον Promise ATA100 PCI IDE controller και το έβαλα ως Secondary Master στο on-board IDE ΑΤΑ33 (με slave το plextor cdrw). Στη μία εγγραφή που έκανα ως τώρα από ISO, το μεγαλύτερο μέρος της έγινε με full buffers, 4Χ σταθερά και τη CPU στο 10-20%. Πολύ χαλαρά δηλαδή, καμία σε σχέση με πριν!!! Άρα Promise ATA100 + CDRW/DVDRW = καταστροφή! Κάποιες στιγμές έπεφτε η ταχύτητα και τα buffers, ενώ ο δίσκος ακουγόταν έντονα - σημάδι fragmentation! Λογικό.

Μπορεί να μην είναι κανένα σύγχρονο σύστημα, αλλά τουλάχιστον σε 4Χ είναι αξιοπρεπέστατο. Θα δω και σε 8Χ και θα ενημερώσω...

Ειδες τελικα που το καημενο το recorder ειναι μια χαρα ? :p

Σε 8x παντως θελω πραγματικα να δω τι θα κανει .

Ειναι απαιτηση τα 11.08 ΜΒ το δευτερολεπτο για ενα συστημα , και ειδικα για μια μητρικη με ΑΤΑ-33 contoler , αφου μενει καπου εκει και ο σκληρος δισκος :(

Α, κατι ακομα .

Μπορει να ξεκινησει κανονικα την εγγραφη και να μην παρουσιασει το παραμικρο προβλημα ακομα και σε 8x .

Ο χρονος ομως που θα χρειαστει για την εγγραφη μπορει να ειναι σημαντικα περισσοτερος απο το φυσιολογικο του 8x .

Αυτο συμβαινει αν απλα η ταχυτητα μεταφορας δεδομενων ειναι μικροτερη απο την κανονικη , και κυριως αν το DVD+R δεν ειναι 8x απλα μπορει να γραφτει και εκει .

Δοκιμασε καλυτερα ενα 6x αν σου το δινει σαν επιλογη , αφου και στο 8x καπου εκει θα κυμαινεται .

Ως τωρα μονο με λιγα DVD+R εχω καταφερει να φτασω τον πραγματικο χρονο του 8x , απλα και μονο επειδη το ιδιο το δισκακι δεν μπορει να γραφτει τοσο γρηγορα και το recorder απλα προσπαθει να κανει το καλυτερο που μπορει :)

A! δεν μου λετε λιγο κατι...!

Αν βαζω να γραφει Cdακια που και καλα δεν τα υποστηριζει , μπορει να δημιουργισει κανενα προβλημα στο ρεκορντερ???

δεν πιστευω ε?

Παντως τα γραφει ολα!!! οτι και αν του εχω βαλει μεσα!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Livas_D (18 Ιούλ. 2004 , 01:37)

A! δεν μου λετε λιγο κατι...!

Αν βαζω να γραφει Cdακια που και καλα δεν τα υποστηριζει , μπορει να δημιουργισει κανενα προβλημα στο ρεκορντερ???

δεν πιστευω ε?

Παντως τα γραφει ολα!!! οτι και αν του εχω βαλει μεσα!!!

Κοιτα , να γραψεις 100 DVD απο κατασκευαστη που δεν υποστηριζει , ειναι κατι που δεν ειναι αναγκη να κανεις .

Τωρα το να γραψεις 1-2 DVD , δεν ειναι0 θεμα , και δεν θα του προκαλεσει0 προβλημα .

Στην χειροτερη περιπτωση απλα δεν θα γραψει σωστα το δισκακι .

(ελπιζω μονο μετα να μην φταιει και για αυτο το recorder :p )

em to recorder fteei ti fteei :lol: Pantws oti den ypostirizei simenei oti den to grafei k olas alliws giati na mhn to ypostiriksei an to grafei!!Egw pantws na xalaei leizer apo diskakia pote den exw akousei,ektos kai xtypane panw sthn kefalh kai sakatepsoun tis ri8miseis tou leizer,den xalaei apla den 8a ta diabasei.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος R.I.P. (18 Ιούλ. 2004 , 05:52)

Κοιτα , να γραψεις 100 DVD απο κατασκευαστη που δεν υποστηριζει , ειναι κατι που δεν ειναι αναγκη να κανεις .

Τωρα το να γραψεις 1-2 DVD , δεν ειναι0 θεμα , και δεν θα του προκαλεσει0 προβλημα .

Στην χειροτερη περιπτωση απλα δεν θα γραψει σωστα το δισκακι .

(ελπιζω μονο μετα να μην φταιει και για αυτο το recorder :p )

Δεν ξέρω για άλλα recorder αλλά για το nec nd1300 τα 2 δισκάκια είναι πολλά. :p Στο πρώτο princo που έβαλα σε 2χ το έγραψε ως την μέση και στο δεύτερο μόλις πάτησα burn έβγαλε seek error(δεν θυμάμαι ακριβώς) και μετά πέθανε :wacko: