Jump to content

Απορία με μνήμη σε ACER 6935G

huey44
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω ένα ACER 6935G με 2X2Gb, 1066Mhz DDR3 μνήμη. Με το CPU-Z, στην ενότητα Μemory, διαβάζω DRAM Frequency 399.0Mhz. Στην ενότητα SPD διαβάζω Max Bandwidth: PC3-8500F (533Mhz). Βάση αυτών η μνήμη τελικά ''τρέχει'' στα 1066Mhz ή στα 800Mhz;

To Bios version είναι το 1.04 χωρίς να ξέρω αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Μάλλον τρέχει στα 800MHz, και τo max bandwidth δηλώνει την μέγιστη συχνότητα που μπορεί να δεχτεί η μητρική. Για να το διασταυρώσεις, δοκίμασε να δεις από το BIOS τις συχνότητες της RAM.
Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X

Μάλλον τρέχει στα 800MHz, και τo max bandwidth δηλώνει την μέγιστη συχνότητα που μπορεί να δεχτεί η μητρική. Για να το διασταυρώσεις, δοκίμασε να δεις από το BIOS τις συχνότητες της RAM.

Στο Bios δεν μου δίνει καμία τέτοια επιλογή. Δεν το έχω αναβαθμίσει ποτέ εδώ και τέσσερα χρόνια που έχω το laptop.

Μήπως φταίει αυτό ή δεν έχει καμία σχέση;

εξαρτάται από τη μητρική. κι εγω μόλις είδα στο λαπτοπ μου οτι δεν μπορω να δω τις συχνότητες επεξεργαστή και ραμ, ενώ μπορω στο ντεσκτοπ. δεν νομίζω οτι αυτο θα αλλαξει αναβαθμίζοντας το bios, και καλύτερα ειναι να μην το πειράξεις αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.
Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X

εξαρτάται από τη μητρική. κι εγω μόλις είδα στο λαπτοπ μου οτι δεν μπορω να δω τις συχνότητες επεξεργαστή και ραμ, ενώ μπορω στο ντεσκτοπ. δεν νομίζω οτι αυτο θα αλλαξει αναβαθμίζοντας το bios, και καλύτερα ειναι να μην το πειράξεις αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Δίκιο έχεις..Απλώς σε κάποιο φόρουμ μόλις διάβασα ότι αναβαθμίζοντας το bios διορθώνεται αυτό το πρόβλημα. Και γω βέβαια είμαι κατά σε οποιαδήποτε αλλαγή του bios γιατί, εκτός του ότι δεν το 'χω κάνει ποτέ, ακούω ότι πολλά προβλήματα μπορεί να προκύψουν αν κάτι πάει στραβά. Και δεν ξέρω αν αξίζει κιόλας σε σχέση με το αν υπάρχει διαφορά στην απόδοση αν ''τρέχουν'' οι μνήμες από τα 800Mhz στα 1066Mhz.