Jump to content

Mozilla, δείτε άπιστοι...

seeker
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημερα σας!

Εμενα που η μητρικη μου ΔΕΝ ειναι της Gigabyte μπορω να βαλω το Mozilla; :D

Επισης φιλε μου με την ADSL που να δεις διαφορα στο φορτωμα των σελιδων...; Πλακα κανεις; Ρωτα και εμας που ταλαιπωρουμαστε και ειμαστε αναγκασμενοι (που να σας εξηγω τωρα) να εχουμε ΠΣΤΝ της κακιας ωρας;

Εβαλα το Mozilla Firefox πειν απο 4 μερες. Η διαφορα στο φορτωμα της εκαστοτε σελιδας ειναι εμφανης με την ΠΣΤΝ συνδεση μου. Ιδιως οταν ανοιγω παραπανω απο ενα σαιτ ταυτοχρονα... Για παραδειγμα: Εχω σε ενα Bookmark (favorites) αθλητικα sites (contra, sportnet, supersport, metrosport) αν ηθελα να τα ανοιξω ολα μαζι με τον ΙΕ επρεπε να ανοιξω 5 παραθυρα και να τα επιλεξω ολα, ενα-ενα και να περιμενω το πληρες φορτωμα εστω Χ δευτερολεπτα. Με το Μοτζιλα, ανοιγω ΕΝΑ παραθυρο, χρησιμοποιω το Open in Tabs και ανοιγουν ολα τα αθλητικα με τη μια. Ετσι αρχικα κερδιζω χρονο σε αυτο και αφετερου, εκει που χρειαζομουν Χ χρονο τωρα ανοιγουν ολα τα sites σε Χ-20 (σε δευτερολεπτα).

Αρα, εχω το εξης πλεονεκτημα με τα ΤΑΒ.

Επιπλεον οφελος ειναι το ΑΥΤΟΜΑΤΟ μπλοκαρισμα των ΠΟΠ ΑΠΣ... Ουδεν σχολιο... Αντι να χανω χρονο για να φορτωσει ενα ΦΛΑΣ και να το κλεισω, το μπλοκαρει και ετσι εχω επιπλεον κερδος σε ταχυτητα.

Για τους φιλους που εχουν μητρικη απο τη Gigabite υπαρχει το Extension με τον ΙΕ... Κανεις δηλαδη δεξι κλικ στο Favorite σου (το site της Gigabite) και στο μενου κατω-κατω υπαρχει κατι που λεει: Open with IE!

Υ.Γ: Αυτο με το site της Gigabite ΔΕΝ ειναι ειρωνια, εχω ξυπνησει καλα σημερα, χορτασα υπνο και εχω διαθεση για χιουμορ χωρις προεκτασεις κακιας!

Don't ask, what your country can do for you!

Ask what you, can do for your country!

• Απαντήσεις 99
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dimangelid (13 Ιούλ. 2004 , 08:19)

Όσοι έχετε mozilla, δεν καταλαβαίνετε ότι έχει προβλήματα με την εμφάνιση κάποιων σελίδων;;

Ναι. Ο Μοzilla και ο Opera υποστηρίζουν τα standards. Η Microsoft κάνει ό,τι γουστάρει. Έτσι, το Frontpage πχ κάνει κώδικα που παίζει σωστά μόνο στον IE.

Επίσης, υπάρχουν σελίδες που παίζουν μονο στους standrards-compliant browsers και όχι στον IE. Αυτές είναι βεβαίως λιγότερες αφού του 90% των χρηστών δουλεύουν με IE.

Τα πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Κάποιον τον ενοχλούν οι σελίδες που εμφανίζονται λάθος, κάποιον τον ενοχλεί η μεγαλύτερη χρήση RAM. Επίσης, όσο και αν σου φαίνεται αστείο, υπάρχει κόσμος που τον ενοχλεί το πορτοκαλί εικονίδιο ή το γεγονός ότι δεν παίζει το GATOR (μα τω θεώ!).

Δες αυτή τη σελίδα που αφορά στην ασφάλεια του φυλλομετρητή σου.

EDIT: Να συνεχίσουμε τη συζήτηση εδώ;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kyramas (13 Ιούλ. 2004 , 11:01)

οι designers ακολουθούν το δρόμο του ΙΕ

Opera και Mozilla κάθε μέρα κερδίζουν έδαφος. :)

αφού του 90% των χρηστών δουλεύουν με IE

(95% του web)

Not any more... ;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Φίλιππος (13 Ιούλ. 2004 , 12:21)

Ν Επίσης, όσο και αν σου φαίνεται αστείο, υπάρχει κόσμος που τον ενοχλεί το πορτοκαλί εικονίδιο ή το γεγονός ότι δεν παίζει το GATOR (μα τω θεώ!).

Ο,τι θες ακούς σ'αυτόν τον κόσμο.....ό,τι θες πραγματικά.....τσ τσ τσ τσ

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dimangelid (13 Ιούλ. 2004 , 09:19)

Όσοι έχετε mozilla, δεν καταλαβαίνετε ότι έχει προβλήματα με την εμφάνιση κάποιων σελίδων;; Κάνουν μπαμ... Παράδειγμα στην σελίδα της gigabyte ( της εταιρίας που βγάζει τις μητρικές ) τα μενού φαίνονται πίσω από το flash με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να πλοηγηθεί κάποιος στην σελίδα...

γιατι εχω την εντυπωση οτι αυτο το λες παντα για να υποστηριξεις τον IE;

Ξέχασα να πω για την ταχύτητα. Και με pstn/isdn που χρησιμοποιούσα αλλά και τώρα με την adsl 384 που έχω, δεν βλέπω διαφορά ανάμεσα στον internet explorer και στους mozilla και opera. Και θέμα προβλήματος με το Pc δεν υπάρχει διότι όι ταχύτητες με την adsl ( ειδικά στις ώρες μη αιχμής, πράγμα που συμβαίνει με όλους τους adsl providers ) είναι συνεχώς στο full.

οκ, τοτε εσυ χρησιμοποιησε τον ΙΕ...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kyramas (13 Ιούλ. 2004 , 11:01)

Firebird αν θες μόνο τον browser (4mb)

ο firebird ειναι κατι σαν το outlook. firefox μαλλον θα ενοουσες.. :)

μηπως το 90% των αρχαριων χρηστων του internet χρησιμοποιουν τον IE;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Ice_Angel (13 Ιούλ. 2004 , 14:23)

ο firebird ειναι κατι σαν το outlook. firefox μαλλον θα ενοουσες.. :)

Ooops. Firefox εννοούσα. Πιο παλιά λεγόταν Firebird...

Αυτό που λες που είναι σαν το outlook είναι το Thunderbird...

Πωπω μας μπλέξανε με τα πουλιά...

:whistle:

ayto de ginetai...

nomizw otan pas sto MSN ekei pou sou leei exete nea e-mails anoigei mono ton IE giati to link pou patas dinei thn entolh sto systhma "iexplore http://www.hotmail.com"

kai genika mh perimeneis apo proino ths MS na mh prospa8ei na sthri3ei to monopwlio ths...

Παιδια ακομα εχω το ΙΕ με ενδιαφερει να αλλαξω σε Monzila.

O IE γεματος κενά ασφαλειας. Το τελευταιο ειναι στο shell protocol των Windows, το οποίο επηρέαζε και τον browser Mozilla και Mozilla Firefox

μαζί με αλλα προγραμματα όπως το Word της Microsoft, ο MSN Messenger. Για να τεσταρετε του λόγου το αληθές¨:

Σε ένα παράθυρο του Internet Explorer πληκτρολογήστε τη διεύθυνση:

shell:windows\system32\dfrg.msc

Τι παρατηρήσατε ? :-)))

Υποτίθετε ότι και ο Μonzila ειχε το ίδιο προβλημα αλλα η διαφορα ειναι οτι ο Μonzila το διόρθωσε σε χρόνο ενώ η ΜICROSOFT έβγαλε ένα security bulletin σχετικά με αυτό το κενό ασφαλείας, όπου εξηγεί όλες του τις λεπτομέρειες αλλά δεν δεινει ΚΑΜΟΙΑ επίλυσή !!!!!!!!!!!

Αναρρωτιέμαι όμως 2 πράγματα :

1. τι γίνεται με τα favorites Που εχω στον IE ?

2. Πρεπει να κανεις uninstall τον IE αν θελεις τελικα να τον ξεφορτωθείς??

Δεν εχω ψαξει σχετικά με αυτά οπότε αν εχει καποιος την καλοσυνη για ενα μικρό σεμιναριο :-)

Thanks babys

Ειπε ο Εβραιος να παει στο παζαρι και ηταν ημερα...............Σαββατο!!

1. αυτόματα με την εγκατάσταση θα μεταφερθούν τα αγαπημένα σου

2.όχι. Ακόμα και να θες να τον ξεφορτωθείς, καλύτερα να μην το κάνεις. Θα σου χρειαστεί εξάλλου για κάποιες σελίδες όπως το update των windows.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Flamenerve ( 9 Ιούλ. 2004 , 16:03)

...

Κι ας μην ξεχνάμε πως υπάρχει και το Mozilla ThunderBird, που είναι για το Outlook ό,τι είναι ο Firefox για τον IE. ;)

Απλώς ήθελα να τονίσω οτι ο thunderbird είναι ένας πολύ καλός email client.

Δεν ξέρω γιατί αλλά μου την "έδινε" το outlook express και έψαχνα για κάποιο άλλο πρόγραμμα. Βρήκα τον thunderbird και έμεινα ευχαριστημένος με μόνη εξαίρεση οτι δεν είχε επιλογή για να μετακινείτε το πρόγραμμα στο tray όταν γίνεται ελαχιστοποίηση. Με την βοήθεια του thunderbird-tray όμως λύθηκε και αυτό το πρόβλημα.

Και φυσικά όπως και το αδερφάκι του ο firefox, υποστηρίζει και αυτό themes και extensions.

http://www.myphone.gr/forum/image/smilies/ban.gif

Mozilla Firefox for ever!

Χρησιμοποιουσα ΙΕ και ο υπολογιστης ειχε γεμισει ιους και spyware ! :(

Απο τοτε που χρησιμοποιω Mozilla Firefox ολα καλα.Ασε που οι ταχυτητες στο σερφαρισμα εχουν ανεβει!!! :D

Χρησιμοποιώντας τον mozilla, δεν κολλάς τόσους ιούς και spy όπως με τον ΙΕ. Αλήθεια δεν είναι αυτό;

Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη!

http://www.progno.gr ;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Ilias1908 (19 Ιούλ. 2004 , 16:45)

Χρησιμοποιώντας τον mozilla, δεν κολλάς τόσους ιούς και spy όπως με τον ΙΕ. Αλήθεια δεν είναι αυτό;

Ναι Ηλια αληθεια ειναι ! :D

Ο Firefox και ο Opera φορτώνουν σε γενικές γραμμές ταχύτερα από τον IE, γιατί ο IE είναι ενσωματωμένος στο λειτουργικό.

Ο Opera είναι σε γενικές γραμμές ταχύτερος από τον Firefox στα Javascripts.

Ο Firefox είναι σε γενικές γραμμές ταχύτερος από τον Opera στην εμφάνιση της html.

Ο Ffox και ο Opera σε γενικές γραμμές σκίζουν τον IE από άποψη ταχύτητας.

Ο Fx και ο Opera εφαρμόζουν τα standrards, επομένως έχουν ίδια (ή σχεδόν ίδια) συμβατότητα με τις σελίδες.

Όποιος καίγεται για ταχύτητες, μπορεί να βρει τον κατάλληλο Fx για τον υπολογιστή του ΕΔΩ (όσοι έχετε ήδη εγκατεστημένο Fx και θέλετε να δοκιμάσετε βελτιστοποιημένη έκδοση, εγκαταστήστε την σε νέο φάκελο)

O Fx και ο Opera είναι * ασφαλέστεροι του IE. Τελεία!

*(μου λείπει η λέξη, κάτι που να δηλώνει πολύ πάντως!)

@Φίλιππος : * = απείρως...:)

ερώτηση : έβαλα το translate 0.4.2 extension και δυστυχώς δεν έχει επιλογή για μετάφραση από ελληνικά σε αγγλικά (για την σπάνια η αλήθεια περίπτωση που θα το χρειαστώ..)..παίζει να το προσθέσουμε όπως με το bbcode..?? :o

και στο bbcode υπάρχουν και άλλες προσθήκες..?

thanks,...;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dviewm (20 Ιούλ. 2004 , 12:30)

emena pantws mexri na mou anoiksei o firefox nixtwsa! pataw to koumpaki sto quick launch kai mexri na mou anoiksei exw idi anoiksei 2 internet explorers kai to kazaa(!). ti ftaiei omws?

Πως γινετε αυτο σε εσενα δεν ξερω :confused:

Σε εμενα ομως ο Mozilla Firefox ειναι κατα πολυ ταχυτερος του ΙΕ! :) :p :D

Ίσως να στο έχω ξαναπει. Μπορείς να αποφύγεις τα συνεχόμενα posts χρησιμοποιώντας το http://www.myphone.gr/forum/image/edit.gif