Jump to content

Ο ανεμηστήρας του φορητού μου δουλεύει συνέχεια!

eosid
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα σας.

Έχω την εντύπωση, πως ο ανεμιστήρας του φορητού μου, τον τελευταίο καιρό, δουλεύει συνέχεια! Και κάνει κι έναν μικρό θόρυβο, σαν να ακουμπάει κάπου. Ξέρετε αν μπορώ να επέμβω στις ρυθμίσεις του ανεμιστήρα, ή αν υπάρχει περίπτωση να πρόκειται για ιό που έχω κολλήσει και μου κάνει κόλπα;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Γιάννης

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eosid (30 Ιούν. 2004 , 02:03)

Καλημέρα σας.

Έχω την εντύπωση, πως ο ανεμιστήρας του φορητού μου, τον τελευταίο καιρό, δουλεύει συνέχεια! Και κάνει κι έναν μικρό θόρυβο, σαν να ακουμπάει κάπου. Ξέρετε αν μπορώ να επέμβω στις ρυθμίσεις του ανεμιστήρα, ή αν υπάρχει περίπτωση να πρόκειται για ιό που έχω κολλήσει και μου κάνει κόλπα;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Γιάννης

Δεν γνωρίζω αν μπορείς να επέμβεις στις ρυθμίσεις του ανεμιστήρα, αν και αμφιβάλω να δίνεται τέτοια δυνατότητα στον χρήστη σε φορητό...

Στον δικό μου φορητό αυτό συμβαίνει (ξεκινά ο ανεμιστήρας και ξεχνά να κλείσει) συχνά και έχω εντοπίσει το πρόβλημα στο Outlook (σκέτο, όχι Express) το οποίο "τηγανίζει" τον φορητό μου. Συγκεκριμένα, ανοίγω Task Manager (έχω Windows 2000 Pro) και βλέπω οτι η χρήση του επεξεργαστή πηγαίνει στο 98% με το άνοιγμα του Outlook και πολλές φορές ακόμη και αν κλείσω το Outlook παραμένει ένα service "Outlook" ενεργό, το οποίο χρησιμοποιεί 98% (πρέπει να τρέξουν κι άλλα πράγματα...) τον επεξεργαστή μου οπότε αυτός ψήνεται!... Αν κάνω restart όλα επανέρχονται σε φυσιολογικά επίπεδα, ακόμη και η θερμοκρασία του επεξεργαστή!... (Άτιμε Βασίλη Θύρες ό,τι νά' ναι έχεις γράψει στον κώδικα!!!...)

Μήπως αυτό φταίει και σε εσένα;

Ιος που να αναγκάζει τον ανεμιστήρα να δουλεύει συνέχεια μμμμ μάλλον απίθανο. Αυτό που φταίει προφανώς είναι ο ιος της Αθήνας των 40 βαθμών κελσίου. Δες λίγο και το bios σου μήπως έχει ενεργοποιηθεί η επιλο΄γη fan always on αλλά μην πολυ ανησυχέις κάνει τρελεί ζέστη λογικό είναι. Και το δικό μου με centrino ανάβει ο ανεμιστηρας αρκετά που είχα να τον ακολούσω να ανάβει από το Σεπτέμβρη.

Ti n apo kai go me to macintosh pou metatrepete olokliros se psiktra (logo titaniou)! Eidika tora to kalokairi troi poli friki o dikos mou! 1Ghz kai to fanaki meta to proto dekalepto pianei douleia kai den stamataei! Ki otan zorizetai... Makria ta xeria apo to enoma othonis-somatos.... Tsourouflaei!

PORSCHE BoxsterS 3.2

Mini CooperS

KAWASAKI ZX10 07 muzzy's full exhaust, PCIII, K&N

Είμαι πλέον ευτυχισμένος.....:D

μακαρι να δούλευε και εμένα συνέχεια!

και το bios (acer) δεν έχει τέτοια επιλογή

Οπότε μάλλον αύριο πάω να πάρω εξωτερικό μηχανάκι που να ψύχει το laptop

Για δοκιμαστε να βαλετε απο πισω, ετσι ωστε να παταει ο φορητος με κλιση προς τα μπροστα,κανα camel σκληρο ή τιποτα που να τον κραταει ανασηκωμενο ωστε να αεριζεται και το κατω μερος του.Σε μενα εκανε θαυματα :rolleyes: :)

Edit:δουλευει και με Marlboro :p

http://briefcase.pathfinder.gr/download/grigol/19385/247603/0/120x90.jpg

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος broxopoios (30 Ιούν. 2004 , 15:43)

μακαρι να δούλευε και εμένα συνέχεια!

και το bios (acer) δεν έχει τέτοια επιλογή

Οπότε μάλλον αύριο πάω να πάρω εξωτερικό μηχανάκι που να ψύχει το laptop

Μα τι λες τώρα όλα τα laptop έχουν ρύθμιση να δουλεύει συνέχεια ο ανεμιστήρας αυτό γινόταν και στο παλιό μου fujitsu - siemend amd k6-2 αλλά και στον acer μου travelmate 803lmi υπάρχει σχετική δυνατότητα και μέσω του bios αλλά και από τα windows μέσα με το acer management που το ενεργοποιεί επιτόπου. Τι acer έχεις. Και πάλι γιατί να πάρεις εξωτερική ψύξη προφανώς για να μην τον ανοίγει τον ανεμιστήρα δεν τον χρειάζεται εκτός και αν έχει χαλάσει ο ανεμιστήρας γι αυτό και δεν ανοίγει. Εμένα ειδικά το χειμώνα (δεν κάνω πλάκα) το έιχα ανοικτό μπορεί και μια βδομάδα συνεχόμενα και δεν άνοιγε ούτε μια φορά ο ανεμιστήρας αλλά και τώρα με τις ζέστες πάλι ελάχιστα ανοίγει περίπου κάθε μια ώρα για 1 λεπτάκι και ξανακλείνει. Η μόνη περίπτωση είναι αν παίζω παιχνίδια ή κανα 3d max κτλ που του ανεβάζει πολύ τη cpu έχω centrino βέβαια αλλά σίγουρα ισχύει για όλα τα laptop ή συνεχή λειτουργία του ανεμιστήρα.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ctony_a (30 Ιούν. 2004 , 16:32)

Μα τι λες τώρα όλα τα laptop έχουν ρύθμιση να δουλεύει συνέχεια ο ανεμιστήρας αυτό γινόταν και στο παλιό μου fujitsu - siemend amd k6-2 αλλά και στον acer μου travelmate 803lmi υπάρχει σχετική δυνατότητα και μέσω του bios αλλά και από τα windows μέσα με το acer management που το ενεργοποιεί επιτόπου. Τι acer έχεις. Και πάλι γιατί να πάρεις εξωτερική ψύξη προφανώς για να μην τον ανοίγει τον ανεμιστήρα δεν τον χρειάζεται εκτός και αν έχει χαλάσει ο ανεμιστήρας γι αυτό και δεν ανοίγει. Εμένα ειδικά το χειμώνα (δεν κάνω πλάκα) το έιχα ανοικτό μπορεί και μια βδομάδα συνεχόμενα και δεν άνοιγε ούτε μια φορά ο ανεμιστήρας αλλά και τώρα με τις ζέστες πάλι ελάχιστα ανοίγει περίπου κάθε μια ώρα για 1 λεπτάκι και ξανακλείνει. Η μόνη περίπτωση είναι αν παίζω παιχνίδια ή κανα 3d max κτλ που του ανεβάζει πολύ τη cpu έχω centrino βέβαια αλλά σίγουρα ισχύει για όλα τα laptop ή συνεχή λειτουργία του ανεμιστήρα.

acer aspire 1304

Το Bios δεν έχει τίποτα, ούτε στα win υπάρχει τίποτα. Επίσης ο ανεμιστήρας δουλεύει μερικές φορές (προφανώς όταν ερευνά μεγάλη ζέστ).

Επειδή τον χρησιμοποιώ επαγγελματικά και τον έχω 10 ώρες ανοιχτό συνέχεια κτλ ζεσταίνεται (τώρα το καλοκαίρι) και μερικές φορές κολάει. Εδώ και 3 βδομάδες κάνω το κολπάκι που είπε ο πιο πάνω φίλος, αλλά τελικά αποφάσισα να πάρω μια βάση από το checkmate.gr

Εγω παντως που εχω ενα Compaq 2.8Pentium το ανεμιστηρακι δουλευει μονιμα,επιλογη δεν εχει στο bios .Οταν παιζω κανενα game εκει γινεται ο πανικος,παιρνουν φωτια τα παντα το pc εχει 3 ανεμιστηρες και δουλευουν ολα μαζι και σου δινει την αισθηση οτι θα απογειωθει!!!!Και αυτο γινεται χειμωνα καλοκαιρι.

Centrino και παλι Centrino.....

Υπογραφή....

prosoxh egw tha soy elega na pas kalytera se kapoio service...polloi aspire exoyn bgalei problima me to anemistiraki toys...

polles fores akoygetai san na gatzwnei apo kapoy kai de doyleyei enw alles fores xanei strofes kai doyleyei astamathta!

exo compaq presario 915ea kai den leei na stamatisei.to paraxeno einai oti alles fores o aeras pou bgazei einai poly zestos kai alles sxedon krios.den einai profanes oti otan bgazei krio aera douleuei tsampa??

auto me to bios pos to blepeis giati den exo idea?basika an mou legate se kana pm ti einai to bios...:))

O anemisthras sta perissotera laptop's kai stadar sta ACER

leitourgei aftomata opote afto xreiastei.

An h 8ermokrasia pou paragetai einai ektos ergostasiakwn thresholds

O anemisthras leitourgei analogws thn ry8mish

(ergostasiakh - h - user defined apo bios)

Performance - Normal - Save Batt Life.

Ean DEN peftei h 8ermokrasia, o anemisthras h DEN sbhnei

h sbhnei gia 2 sec kai ksanaksekina (LooP).

Lysh einai h metafora tou laptop se meros pou aerizetai kala

kai anashkwma apo pisw etsi wste na mporoun na eisagoun

oi psyktres perissotero aera apo tis grylies katw apo ton laptop.

To kalokairaki einai mia poly barbarh epoxh gia PC's....

::LiNK RaMoNe

------------------

Hey, Ho!

Let's Go!

-------------------

:Xhttp://www.eff.org/br/brstrip.gif:X

Etsi pou mou ta spaei (ta neyra) kamia mera hta ton drosiso gia ta kla me kana kouba nero! Ekei na deis idropsiksi (mia kai teleiotiki) akoma kai se laptop...

PORSCHE BoxsterS 3.2

Mini CooperS

KAWASAKI ZX10 07 muzzy's full exhaust, PCIII, K&N

Είμαι πλέον ευτυχισμένος.....:D