Jump to content

Θερμοκρασία CPU και case!!!

LNinio
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 90
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος elteo (29 Ιούν. 2004 , 21:27)

Πέρη δουλεύει..!

Μου δείχνει 57 βαθμούς CPU και 47 στο case..είναι καλά..?

Για max core temp στο site της intel, έχει τους 100c (εκτός του 1.33 GHz που είναι 85c). Μπορεί και στο site που έχει η εταιρία του laptop σου, να υπάρχουν κάποια utilitys για να δείχνουν την θερμοκρασία.

Οκ είναι η θερμοκρασία, εφόσον δουλεύεις με το laptop και δεν έχεις κάποιο πρόβλημα. Ίσως να χρειάζεται και κάποιες ρυθμίσεις το motherboard monitor, ώστε να δείχνει την θερμοκρασία πιο σωστά (ίσως τώρα είναι παραπάνω ή παρακάτω), δες στο site να λέει κάτι για αυτό ή στο φόρουμ εκεί, μήπως έχει κάτι σχετικά με αυτό.

Όμως αν δεν έχει πρόβλημα ο υπολογιστής, άσχετα αν είναι στους 57c ή στους 87c η θερμοκρασία του επεξεργαστή, τότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Ποτέ δεν είχα ψάξει να δω, τι θερμοκρασίες είχε το Laptop μου (στην αρχή) και σίγουρα ανέβαζε αρκετά τους βαθμούς C (έβραζε στην βάση του, κοντά στο σημείο του επεξεργαστή και ο ανεμιστήρας έπαιρνε αρκετές στροφές). Όμως δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτό. Ούτε κολλήματα σε games κ.λ.π. Ίσως μετά από κάποιο διάστημα (3-4 χρόνια, ίσως και περισσότερο), να θέλει αλλαγή το ανεμιστηράκι (ίσως), για να είναι σίγουρος κάποιος ότι από δροσιά θα είναι οκ ο επεξεργαστής.

Πάρα πολλές φορές, σχεδόν σταματά ο ανεμιστήρας του laptop (όταν βλέπεις σελίδες στο ίντερνετ ή κάνεις ελαφριές εργασίες). Αυτό σημαίνει ότι "ξέρει τι κάνει το σύστημα" σχετικά με την θερμοκρασία και δεν σημαίνει κάτι αρνητικό αν ανέβει η θερμοκρασία στους 60c ή 80c.

@ evripidis,

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν διαφορές στις θερμοκρασίες (αναφοράς), σε σχέση με τα παραπάνω για τους mobile. Intel

30+ Years Radio Producer at ERT A.E.

https://www.tiktok.com/@pericles_moulis

Re paidia sta kala tou kathoumenou giati mou petakse sto monitor gia peripou 2 deuterolepta mia thermokrasia 92C?

PORSCHE BoxsterS 3.2

Mini CooperS

KAWASAKI ZX10 07 muzzy's full exhaust, PCIII, K&N

Είμαι πλέον ευτυχισμένος.....:D

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος geotech22 ( 1 Ιούλ. 2004 , 13:08)

Re paidia sta kala tou kathoumenou giati mou petakse sto monitor gia peripou 2 deuterolepta mia thermokrasia 92C?

Με τι επεξεργαστή (και τι heatsink); (γράψε κάποια χαρακτηριστικά του υπολογιστή - κάρτα γραφικών, motherboard, τροφοδοτικό κλπ)

P4 2.8 Prescott, ASUS P4C800E-DELUXE mobo, ATI 9800XT, ANTEC 430 WATT KLP! Mono mia fora to kane gia 1,5/2 seconds!

PORSCHE BoxsterS 3.2

Mini CooperS

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος geotech22 ( 1 Ιούλ. 2004 , 16:44)

P4 2.8 Prescott, ASUS P4C800E-DELUXE mobo, ATI 9800XT, ANTEC 430 WATT KLP! Mono mia fora to kane gia 1,5/2 seconds!

Μην εμπιστεύεσαι πάρα πολύ το Asus Probe (ειδικά τις παλαιότερες εκδόσεις). Μερικές φορές τρώει κάτι κολλήματα και δείχνει και τα fan σταματημένα για 1-2 δευτερόλεπτα.

Κατέβασε τις νέες εκδόσεις των utilites για το motherboard από εδώ:

http://www.asus.com.tw/support/download/download.aspx

Οι Prescott πάντως, έχουν μεγαλύτερη θερμοκρασία (βάλε 10c παραπάνω - στο περίπου). Είναι φυσιολογικό αυτό.

Thanx! Ta katebasa kai ayta alla kai me alla sytem monitors mou to kanei! Prota eixa ton 2,8 alla oxi prescott kai mou eini tora o Prescott 2 bathmous pio krios gi ayto ton kratisa!

PORSCHE BoxsterS 3.2

Mini CooperS

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος geotech22 ( 2 Ιούλ. 2004 , 23:34)

Thanx! Ta katebasa kai ayta alla kai me alla sytem monitors mou to kanei! Prota eixa ton 2,8 alla oxi prescott kai mou eini tora o Prescott 2 bathmous pio krios gi ayto ton kratisa!

Αν δεν έχει κολλήματα ο υπολογιστής τότε είσαι οκ (αν παίζεις κάποιο παιχνίδι για 1 ώρα π.χ. κα δεν κολλάει ή δεν κλείνει το παιχνίδι). Πολλές φορές, τα utilities δείχνουν λάθος πληροφορίες.

Gia kollimata tipota, oute to paramikro! Aplos kai mesa apo to bios (ton parakolouthousa epi 2,5 ores) to ekane pali mia fora! Ti na pei kanis kai ti na mologisei me ta PCs...

PORSCHE BoxsterS 3.2

Mini CooperS

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος geotech22 ( 3 Ιούλ. 2004 , 17:07)

Gia kollimata tipota, oute to paramikro! Aplos kai mesa apo to bios (ton parakolouthousa epi 2,5 ores) to ekane pali mia fora! Ti na pei kanis kai ti na mologisei me ta PCs...

Να ξέρεις πάντως πως όσο είσαι στο bios, θα έχει παραπάνω θερμοκρασία ο επεξεργαστής γιατί δουλεύει περισσότερο. Δεν θα είναι η θερμοκρασία όπως αυτή, την στιγμή που είναι idle όταν βρίσκεσαι στα Windows.

Θέλω τη συμβουλή σας σε 2 θέματα.

1) Ο υπολογιστής που πήρα είναι σε full tower του Πλαισίου (απ'όπου και τον αγόρασα). Το case λοιπόν έχει μπροστά και κάτω 1 θέση για fan και πίσω και στο κέντρο 2 θέσεις για fans. Απ'όσο ξέρω η αναλογία fans εισόδου αέρα/fans εξόδου αέρα είναι 2/1, αλλά τα fans εισόδου μπαίνουν σε χαμηλό σημείο στο case και τα fans εξόδου σε υψηλό σημείο. Εγώ λοιπόν τι πρέπει να κάνω τώρα??? :wacko:

Δε μπορώ να σκεφτώ πώς θα πρέπει να τοποθετήσω τα fans ώστε να έχω καλή ροή αέρα... για βοηθήστε λίγο

2)Έχω μια Ati X800Pro και με τη χρήση του AtiTool την έχω υπερχρονίσει από 475/450 σε 510/500. Κατ'αρχάς με αυτή τη μετατροπή θα δώ βελτίωση στα παιχνίδια?(λίγο off-topic αλλά μια που σας βρήκα μη σας χάσω.. :p ) και δεύτερον η κάρτα έχει θερμοκρασίες 50C idle, 80(!) C full use...

Κινδυνεύει να πάθει ζημιά???

Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god.

- Jean Rostand

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Revan ( 6 Ιούλ. 2004 , 15:30)

1) Ο υπολογιστής που πήρα είναι σε full tower του Πλαισίου (απ'όπου και τον αγόρασα). Το case λοιπόν έχει μπροστά και κάτω 1 θέση για fan και πίσω και στο κέντρο 2 θέσεις για fans. Απ'όσο ξέρω η αναλογία fans εισόδου αέρα/fans εξόδου αέρα είναι 2/1, αλλά τα fans εισόδου μπαίνουν σε χαμηλό σημείο στο case και τα fans εξόδου σε υψηλό σημείο. Εγώ λοιπόν τι πρέπει να κάνω τώρα??? :wacko:

Δε μπορώ να σκεφτώ πώς θα πρέπει να τοποθετήσω τα fans ώστε να έχω καλή ροή αέρα... για βοηθήστε λίγο

Αυτό που λες για την αναλογία fans εισόδου/εξόδου αέρα δεν το έχω συναντήσει κάπου. Ο γενικός κανόνας είναι ότι ο αέρας πρέπει να μπαίνει από μπροστά και χαμηλά και να βγαίνει από πίσω και ψηλά. Βάλε όσα ανεμιστηράκια παίρνει το κουτί σου και προσπάθησε να αφήσεις ανοικτές όσο το δυνατόν λιγότερες τρύπες. Πέρα από αυτές που χρησιμοποιούνται από τα ανεμιστηράκια βέβαια. Καλό είναι δηλαδή να υπάρχει ρεύμα αέρα και να μην δημιουργείται κάπου ανακύκλωση του.

Άρα μου λες να βάλω ένα ανεμιστηράκι εισόδου μπροστά και κάτω και 2 εξόδου πίσω και στη μέση... μα καλά γίνεται ο αέρας που βγαίνει να είναι περισσότερος από τον αέρα που μπαίνει??? Δε μου στέκει και πολύ αυτό... :confused:

Για το 2ο ερώτημα τπτ???

Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god.

- Jean Rostand

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Revan ( 6 Ιούλ. 2004 , 19:45)

Άρα μου λες να βάλω ένα ανεμιστηράκι εισόδου μπροστά και κάτω και 2 εξόδου πίσω και στη μέση... μα καλά γίνεται ο αέρας που βγαίνει να είναι περισσότερος από τον αέρα που μπαίνει??? Δε μου στέκει και πολύ αυτό... :confused:

Για το 2ο ερώτημα τπτ???

Για την X800 δεν θα έχεις πρόβλημα με τις θερμοκρασίες, όμως καλό θα ήταν να μην κρατάς διαρκώς εκεί την ταχύτητα. Αυτές οι κάρτες, ζεσταίνονται, από ότι έχω διαβάσει, λιγότερο από τις παλαιότερες (9800ΧΤ π.χ.), αλλά 80c σε full load δεν είναι πολύ, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Δεν χρειάζεται όμως να τρέχει σε τέτοια ταχύτητα η κάρτα, εκτός και αν πάιζεις παιχνίδια σε ανάλυση 1600x1200 και όλα στο full. Αν δεις κολλήματα, χαμήλωσε την ταχύτητα.

Σχετικά με τους ανεμιστήρες, πάντα θα περνάει αέρας και από διάφορες εσοχές που υπάρχουν στο case. Πολλά case, έχουν έναν ανεμιστήρα πίσω και τίποτα μπροστά, παρά μόνο κάποιες τρυπούλες στα πλαινά πλαίσια ή μπροστά. Η δεύτερη θέση για ανεμιστήρα μπροστά, είναι συνήθως για να δροσίζει τον σκληρό δίσκο. Δεν θα έχεις πρόβλημα πάντως με 2 ανεμιστήρες πίσω να βγάζουν αέρα και έναν μπροστά να βάζει.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος florinaperis ( 6 Ιούλ. 2004 , 21:27)

Για την X800 δεν θα έχεις πρόβλημα με τις θερμοκρασίες, όμως καλό θα ήταν να μην κρατάς διαρκώς εκεί την ταχύτητα. Αυτές οι κάρτες, ζεσταίνονται, από ότι έχω διαβάσει, λιγότερο από τις παλαιότερες (9800ΧΤ π.χ.), αλλά 80c σε full load δεν είναι πολύ, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Δεν χρειάζεται όμως να τρέχει σε τέτοια ταχύτητα η κάρτα, εκτός και αν πάιζεις παιχνίδια σε ανάλυση 1600x1200 και όλα στο full. Αν δεις κολλήματα, χαμήλωσε την ταχύτητα.

Σχετικά με τους ανεμιστήρες, πάντα θα περνάει αέρας και από διάφορες εσοχές που υπάρχουν στο case. Πολλά case, έχουν έναν ανεμιστήρα πίσω και τίποτα μπροστά, παρά μόνο κάποιες τρυπούλες στα πλαινά πλαίσια ή μπροστά. Η δεύτερη θέση για ανεμιστήρα μπροστά, είναι συνήθως για να δροσίζει τον σκληρό δίσκο. Δεν θα έχεις πρόβλημα πάντως με 2 ανεμιστήρες πίσω να βγάζουν αέρα και έναν μπροστά να βάζει.

Κατατοπιστικότατος... Thanks a lot :)

- Jean Rostand

ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑΝ ATHLON XP 2100+ ΣΤΟΥΣ 55-65C ΚΑΙ TOWER 20-40C.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΑΤΗLΟΝ ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΠΩΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ PC

....:::KENt:::....

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος brebosgeo ( 7 Ιούλ. 2004 , 20:55)

psaxnw na brw ena programma gia na metrw th thermokrasia sto laptop kai de briskw tpt.

einai compaq amd 1ghz to presario 705 an mporei kapoios na boithisei.

efxaristw

Ρίξε μια ματιά εδώ να δεις αν υποστηρίζεται και μετά κατέβασε το motherboard monitor

Αυτό έχω σε toshiba laptop και είναι κορυφή.

Xάρη στην πολύτιμη βοήθεια του Πέρη βέβαια.. :o

Ι need a six month vacation, twice a year.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kentoner2000 ( 7 Ιούλ. 2004 , 19:12)

ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑΝ ATHLON XP 2100+ ΣΤΟΥΣ 55-65C ΚΑΙ TOWER 20-40C.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΑΤΗLΟΝ ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΠΩΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ PC

....:::KENt:::....

Κι εμένα εκεί περίπου έπαιζε ο Athlon XP 2000+. 50 idle και 65 full load. Με μόνο ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού και της CPU και ανοιχτό κουτί.

Τωρά βλέπω τον Barton 2500+ να είναι στους 51. Από το μεσημέρι είναι ανοιχτός και το μεγαλύτερο ζόρισμα που εχει φάει είναι όταν άκουγα mp3 :p Kαι το νέο τροφοδοτικό έχει κι έναν extra ανεμιστήρα στο κάτω μέρος. Όχι οτι αγχώνομαι, αλλά δε θα έπρεπε να έχει πιο χαμηλές θερμοκρασίες η νέα CPU; Εντάξει οι Palomino δεν ήταν και ότι καλύτερο, αλλά και ο Barton; :worry:

Εκτός κι αν δε μετράει σωστά το ASUS Probe...

Πάντως ο παλιός είχε δουλέψει για 1-2 ώρες στους 80-85 και δεν έπαθε απολύτως τίποτα :p

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkr41 ( 7 Ιούλ. 2004 , 21:20)

Εκτός κι αν δε μετράει σωστά το ASUS Probe...

Κατα τα λεγόμενα του Πέρη..

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος florinaperis ( 2 Ιούλ. 2004 , 20:57)

Μην εμπιστεύεσαι πάρα πολύ το Asus Probe (ειδικά τις παλαιότερες εκδόσεις). Μερικές φορές τρώει κάτι κολλήματα και δείχνει και τα fan σταματημένα για 1-2 δευτερόλεπτα.

Κατέβασε τις νέες εκδόσεις των utilites για το motherboard από εδώ:

http://www.asus.com.tw/support/download/download.aspx

Οι Prescott πάντως, έχουν μεγαλύτερη θερμοκρασία (βάλε 10c παραπάνω - στο περίπου). Είναι φυσιολογικό αυτό.

Ι need a six month vacation, twice a year.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος brebosgeo ( 8 Ιούλ. 2004 , 00:08)

mou deixnei case 0 cpu 0 kai sensor 30,ara kati de doulevei swsta.mallon to program?

Δες με κάποιο πρόγραμμα (cpu-z π.χ.), αν υπάρχει υποστήριξη για τον sensor. Π.χ., θα σου αναφέρει το cpu-z στο tab Mainboard, "Sensor: Winbond W83627THF". Δεν είμαι βέβαιος για το ποιά Motherboards υποστηρίζει το πρόγραμμα (στο site υπάρχει μια λίστα με αυτά, αλλά σίγουρα παίζουν και άλλα). Στις επιλογές του προγράμματος, θα δεις μια λίστα από τους sensors που μπορείς να διαλέξεις. Από ότι θυμάμαι τώρα, γιατί για την ώρα έχω το Asus Probe, το οποίο, δείχνει σχεδόν πάντα 8c λιγότερους (κατά την αναφορά πολλών ατόμων). Ειδικά οι παλαιότερες εκδόσεις, γιατί στις πιο πρόσφατες, δεν βλέπω μεγάλη διαφορά από το bios, στο Asus Probe (ίδιες θερμοκρασίες πάνω κάτω).

Σε motherboards της Abit, συνήθως δείχνουν μεγαλύτερη θερμοκρασία τα διάφορα προγράμματα που έρχονται με το board (10c παραπάνω). Παλαβά ακούγονται αυτά, αλλά έτσι είναι.

Την σωστή θερμοκρασία του επεξεργαστή, δεν πρόκειται να την βρείτε, εκτός και βάλετε "θερμόμετρο" ανάμεσα στην ψύκτρα και στον επεξεργαστή.

Αν δεν κολλάει ο υπολογιστής, δεν υπάρχει πρόβλημα με την θερμοκρασία. Ας είναι και 80c. Ξέρει την δουλειά του και δεν πρόκειται να πάρει φωτιά, εκτός και αν βγάλετε την ψύκτρα ή κάνετε overclocking με απλή ψύκτρα και στείλετε έναν 3GHz στα 3.6GHz. Τότε θα κολλήσει και λογικό θα είναι :) (αν καταφέρει να πάει εκεί ψηλά καλοκαιριάτικα με default ψύκτρα)