Jump to content

Μετατροπή σκληρού δίσκου

alexakos7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα, είμαι κάτοχος ενός Laptop Accer Aspire 7736ZG , πρίν μερικούς μήνες μου έκλεισε και δεν ξανά άνοιξε ποτέ. Αφού το έστειλα σε 2-3 καταστήματα μου είπαν ότι έχει πρόβλημα η μητρική. Δυστυχώς για την αγορά καινούριας το κόστος είναι 400 Ευρώ... οπότε δύσκολα θα κάνω μια τέτοια αλλαγή-επισκευή.

Στο θέμα μας λοιπόν:

Ο σκληρός δίσκος που έχει μέσα γίνεται να αφαιρεθεί και να δημιουργηθεί σαν εξωτερικός σκληρός δίσκος σε σταθερό PC? επίσης θα σώσω και τα αρχεία που έχω μέσα.

Αν ναι με ποιόν τρόπο μπορώ να το κάνω αυτό? (την μετατροπή)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Ο δίσκος φαίνεται να είναι 2.5'' SATA, άρα θα χρειαστείς μια αντίστοιχη θήκη για να τον συνδέσεις με USB, για παράδειγμα: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/HDD-Optical-Frames-accessories/Turbo-X-2-5-Sata-HDD-Case-to-USB-2-0-Chocolate-MYS323.htm

Υπάρχουν πολλές τέτοιες θήκες και με USB3.0 αν το χρειάζεσαι.

Ο δίσκος φαίνεται να είναι 2.5'' SATA, άρα θα χρειαστείς μια αντίστοιχη θήκη για να τον συνδέσεις με USB, για παράδειγμα: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/HDD-Optical-Frames-accessories/Turbo-X-2-5-Sata-HDD-Case-to-USB-2-0-Chocolate-MYS323.htm

Μιας και βλέπω φίλε οτι γνωρίζεις κάποια πράγματα..την οθόνη γίνεται να την αφαιρέσω και να την μετατρέψω σε οθόνη ή ακόμα και σε TV Screen?

Υ.Γ. οταν τοποθετησω τον σκληρο στην case θα χρειαστει και τπτ αλλο μετα? καποιες ρυθμισεις φορματ? ή οτιδιποτε?

Edited by alexakos7

Δύσκολο να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις το panel, δε νομίζω ότι γίνεται. Για τον δίσκο δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι, θα τον αναγνωρίσει οποιοδήποτε μηχάνημα με windows. Ενδεχομένως να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις αρχεία που είχες αποθηκεύσει στο my documents (αν υπάρχουν). Αν αντιμετωπίσεις τέτοιο πρόβλημα, δες το σχετικό post στο Computing FAQ.

Δύσκολο να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις το panel, δε νομίζω ότι γίνεται. Για τον δίσκο δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι, θα τον αναγνωρίσει οποιοδήποτε μηχάνημα με windows. Ενδεχομένως να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις αρχεία που είχες αποθηκεύσει στο my documents (αν υπάρχουν). Αν αντιμετωπίσεις τέτοιο πρόβλημα, δες το σχετικό post στο Computing FAQ.

κατι τελευταιο αδερφε

Κάρτα γραφικών: ATI Radeon HD 4650 με 1024MB αυτόνομης μνήμη

αυτή γίνεται να την περάσω σε σταθερό pc?

• 2 weeks later...

Ο Σκληρός Δίσκος που έχω στο λάπτοπ είναι αυτός: http://i50.tinypic.com/35kmwqs.jpg

σίγουρα χρειάζομαι αυτή την θήκη ε φίλε ?

μια χαρά θήκη φαίνεται!

εγώ έχω αυτήν και από τις λίγες φορές που την δούλεψα, δεν έχω κανένα παράπονο

μια χαρά θήκη φαίνεται!

εγώ έχω αυτήν και από τις λίγες φορές που την δούλεψα, δεν έχω κανένα παράπονο

θα είναι οκ για το σκληρό που εχω? στην photo?

κατι τελευταιο αδερφε

Κάρτα γραφικών: ATI Radeon HD 4650 με 1024MB αυτόνομης μνήμη

αυτή γίνεται να την περάσω σε σταθερό pc?

Kάρτα γρφικών από laptop δεν μπαίνει σε desktop.

θα είναι οκ για το σκληρό που εχω? στην photo?
Οι δίσκοι που μπαίνουν εδώ και πολλά χρόνια στα laptops είναι SATA. Τέτοιος είναι και αυτός που έχεις. Άρα θέλεις μια θήκη που να υποστηρίζει δίσκο 2.5'' SATA, δηλαδή σαν αυτήν από το eshop που γράφεις στο προηγούμενο post σου.

Kάρτα γρφικών από laptop δεν μπαίνει σε desktop.

Οι δίσκοι που μπαίνουν εδώ και πολλά χρόνια στα laptops είναι SATA. Τέτοιος είναι και αυτός που έχεις. Άρα θέλεις μια θήκη που να υποστηρίζει δίσκο 2.5'' SATA, δηλαδή σαν αυτήν από το eshop που γράφεις στο προηγούμενο post σου.

ευχαριστώ! για την βοήθεια και τους 2 σας παιδιά

Θα σου ελεγα με +5€ να πας στην αντιστοιχη USB 3.0

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Θα σου ελεγα με +5€ να πας στην αντιστοιχη USB 3.0

βρηκα και αυτη εδώ : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807108 που εχει 10 ευρω σχεδον εκπτωση