Jump to content

myphone.gr @ blogging: Ήταν μια φορά ένας τραυλός

vlachaquito
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στην ουσία τα high end κινητά μετα τα τριακόσια-κάτι ευρώ δεν είναι αναγκαία σχεδόν για κανέναν. Τα πάντα σχεδόν γίνονται μια χαρά με smartphones ως αυτές τις τιμές. Και αν πει κανείς για το gaming, τι να πω, άμα θέλει απαιτητικά games είναι υπερβολή και ανούσιο για ένα smartphone. Παίρνεις κανενα psp άμα είναι ή τα σχετικά. Πόσο μάλλον για το iphone του οποίου τα χαρακτηριστικά δε δικαιολογούν με τίποτα τη τιμή του. Απλά είναι το παιχνίδι των εταιρειών να γινόμαστε καταναλωτικές μηχανές και να εξυπηρετούμε τις οικονομικές τους σκοπιμότητες. Έχει κανείς πραγματικά ανάγκη το galaxy S3? Μα η κάμερα, μα η οθόνη, ο επεξεργαστής, η ram.. Ναι, άμα έχεις λεφτά για πέταμα το κάνεις. Αλλιώς αγοράζεις ένα normal κινητό και μια φωτογραφική μηχανή για τις περιπτώσεις που θα θες καλές φωτογραφίες.

Φιλε στελιο, ωραια τα λες αλλα δεν θα συμφωνησω. Δυστυχως ο ανθρωπος ειναι ενα αδιφαγο καταναλωτικο ον. Η κοινωνια μας βασιζεται πανω σε αυτο. Απο την μια ειναι κακο, γιατι για αυτο τον λογο εχουμε φτασει εδω που εχουμε φτασει παγκοσμιος, αλλα ειναι και καλο. Αν τα παντα που μας περιεβαλαν περιοριζοταν στο τι εχω "αναγκη" τοτε δεν θα ειχαμε προχωρησει σαν πολιτισμος. Αν ειχαμε περιοριστει στις αναγες δεν θα ειχαμε παει στο φεγγαρι, θα υπηρχαν 3 ειδων αυτοκινητα και τα κινητα θα ειχαν μεινει στασιμα. Κανεις δεν εχει αναγκη τα χαρακτηριστικα των σημερινων ναυαρχιδων, και στο λεω σαν ιδιοκτητης μιας τετοιας. Ομως αυτο δεν σημαινει οτι θα σταματισουμε να εξελισσομαστε, ψαχνωντας παντα κατι καλυτερο.

Ένα μέτρο χρειάζεται, δεν είπε κανείς να είμαστε στο άλλο άκρο.

Edited by impreza_sti
Συνεχόμενα μηνύματα-Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη σε υπάρχον μήνυμα πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

Tι να την κάνω την αναβάθμιση, αφού μπορώ με 32 απλές κινήσεις να ρουταρω το κινητό, να του περάσω την ergotelis rom (που ένας τελειωμένος αργόσχολος εργοτελιτης έφτιαξε με 3200 bug) και έτσι θα έχω την τελευταία έκδοση. Φυσικά, το κινητό δεν θα έχει δόνηση, θα παίρνει μόνο πολυφωνικά ringtone ενώ η μπαταρία θα τελειώνει σε ένα τέταρτο, αλλά θα έχω την τελευταία έκδοση.

Σε αυτό θα διαφωνήσω μαζί σου Ηρακλή. Όχι ως προς τα αν χρησιμοποιείται αυτό ως δικαιολογία ή όχι από κάποιους geeks (είναι άλλο θέμα αυτό) αλλά ως προς τους developers, τις roms και τον ρόλο που έχει παίξει η κοινότητα στην περαιτέρω ανάπτυξη του OS.

Κατά την δική μου γνώμη, αν το Android δεν βασιζόταν στο Linux και δεν έδινε την δυνατότητα για "πειραματισμούς" σε κάθε ενδιαφερόμενο (και γνώστη) δεν θα ήταν εδώ που είναι σήμερα. Ναι, το ότι έχει την Google από πίσω έπαιξε καταλυτικό ρόλο, η κοινότητα όμως ήταν αυτή που του έδωσε την ώθηση (και τις χιλιάδες εφαρμογές που έχει).

Το αν υπάρχουν developers που φτιάχνουν άθλιες roms ή το αν κάποιο κινητό δεν κατάφερε να έχει την υποστήριξη με roms, rooting κτλ που θα ήθελαν οι χρήστες του, είναι και αυτό άλλο θέμα. Δεν μπορείς να απαιτήσεις κάτι από κάποιον που το κάνει εθελοντικά και για το κέφι του. Το θέμα είναι πως από αυτό το σύνολο εθελοντισμού κατάφερε το Android να εδραιωθεί σήμερα (κατά την δική μου γνώμη πάντα) και την κοινότητα αυτήν δεν θα πρέπει να την κοιτάμε με μισό μάτι αλλά να την υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο.

Δεν θέλω να βασίζομαι αποκλειστικά στην κάθε εταιρεία για το πότε θα αποφασίσει να δώσει τα updates που χρειάζονται ή τις εκάστοτε νέες Android εκδόσεις. Εφόσον υπάρχουν και "πλάγιοι" τρόποι δεν θέλω αυτοί να εκμηδενιστούν και να εξαφανιστούν. Πχ τι να το κάνω το Galaxy Nexus μου αν δεν μπορώ να το κάνω overclock κτλ; Και γιατί να μην έχω αυτές τις δυνατότητες επειδή θα μου τις στερεί η εκάστοτε εταιρεία; Φυσικά, όπως προείπα, το αν αυτό είναι "ατού" για τον average user είναι ένα άλλο θέμα. Ευνοείται όμως και ο average user από όλα αυτά ακόμη και αν δεν κάνει ποτέ root.

Πρέπει λοιπόν να υπάρχει η επίσημη υποστήριξη από τις κατασκευάστριες. Πρέπει όμως να υπάρχουν και όλα τα άλλα, αυτά που στην ουσία δημιουργούν την εικόνα του Android :).

Συμφωνώ με το άρθρο και την άψογη τοποθέτηση. Εγώ το μόνο που θέλω, ειναι τα πράγματα να ειναι απλά και γρήγορα για τις δικές μου ανάγκες και καταληγω, στη σωστή για τα μέτρα μου, συσκευή.

[sIGPIC][/sIGPIC]

On Line...

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σχετικά με moderation actions, μπορείτε να αποστείλετε PM.

Αυτή η αναφορά στις custom rom για android θεωρώ πως ήταν σαρκαστική. Εντάξει, και στην δικιά μου συσκευή υπάρχουν custom roms για εκδόσεις πέραν της τελευταίας επίσημης που υποστηρίζει επίσημα η συσκευή και όντως δεν δουλεύουν τέλεια. Έχουν όμως τα πλεονεκτήματά τους, εγώ απλώς θα σταθώ στην χρήση του internet μιας και ο stock browser σε ICS/JB είναι πολύ ανώτερος από αυτόν της GB (όποιον third party και να έβαλα, στον stock ξαναγύρισα - θέλω την λειτουργία για αντιστροφή χρωμάτων μιας και έχω AMOLED οθόνη). Μπορεί αυτή την στιγμή εγώ προσωπικά να τρέχω μια GB rom αλλά παρακολουθώ την εξέλιξη και την δουλειά στις JB roms. Δοκιμάζω και κρίνω αν είναι αρκετά καλές για την χρήση που τις θέλω και αν ναι, τις κρατάω αλλιώς γυρίζω σε παλιότερη δοκιμασμένη λύση.

Παρεπιπτοντως, μια off topic ερωτηση..Η οθονη του SIII εχει προβλημα αναγνωσης στην ηλιοφανεια?εχω πιασει παρα μονο δευτερολεπτα γενικα τη συσκευη στα χερια μου και δεν ειμαι κατοχος, αλλα ειχα την εντυπωση πως ειχε παρει απειρα ευσημα για το ακριβως αντιθετο..(του s2 μου παρ'ολα αυτα ειναι κατω απο μετρια σε ηλιοφανεια..

αυτο ειναι απο το gsmarena revew of gs3:

κανενας κατοχος να δωσει λιγο φως παρακαλω :) για την επομενη μου αγορα θα ειναι dealbreaker παντως αν η συσκευη δε βλεπεται υπ τον ηλιο.

Για να πάρεις μια ιδέα...

Edited by menios

Φιλε στελιο, ωραια τα λες αλλα δεν θα συμφωνησω. Δυστυχως ο ανθρωπος ειναι ενα αδιφαγο καταναλωτικο ον. Η κοινωνια μας βασιζεται πανω σε αυτο.

Δυστυχώς η εικόνα μίας κοινωνίας που δε σπαταλά τα χρήματά της για μη ουσιώδη πράγματα είναι πολύ μακριά, όμως η ανεκτικότητά μας απέναντι σε κάποια πράγματα κοστίζει τη ζωή κάποιων άλλων ανθρώπων στη γη (για φανταστείτε πόσοι άνθρωποι θα βρίσκανε φαγητό ή νερό αν σπαταλούσαμε αυτά τα χρήματα για να βοηθήσουμε φτωχές χώρες της Αφρικής ή της Ασίας, αντί να καταλήγουν σε τεράστια budgets κατασκευαστών). Ακούγεται πολύ ουτοπικό και, ίσως, υπερβολικό και δυστυχώς δεν είναι καθόλου εύκολο να το θυμόμαστε (ούτε φυσικά έχω υπάρξει κι εγώ ιδιαίτερα συνεπής, απέναντι σε αυτή τη σκέψη), αλλά αν δεν μπορούμε να περιορίσουμε την καταναλωτικότητά μας στα απολύτως απαραίτητα, τότε είναι καλό τουλάχιστον να κρατάμε τα προσχήματα σε ένα βαθμό... Αν οι ναυαρχίδες πουλούσαν λιγότερο ή κατέληγαν σε χέρια ανθρώπων που τουλάχιστον θα τις αξιοποιούσαν για κάποιο προσωπικό όφελος (δουλειά, γνώση, επένδυση κλπ.), θα συμφωνούσα μαζί σου. Η εξέλιξη είναι καλό πράγμα και μας βοηθάει πάντα. Εφόσον, όμως, γινόμαστε θύματα της εξέλιξης και δεν την προκαλούμε ως φυσιολογική ανάγκη μας, τότε έχουμε πρόβλημα.

Ξαναλέω, υπάρχει ένας βαθμός στον οποίο μπορούμε να είμαστε ανεκτικοί με τους εαυτούς μας, αλλά όλα έχουν ένα όριο... Κάθε φορά που βλέπω κόσμο να ασχολείται με το ύψος των κερδών των επιχειρήσεων ή με τα ποσοστά πωλήσεών τους, σαν οπαδοί, αισθάνομαι ότι έχουμε χάσει το παιχνίδι προ πολλού...

*740 ευρώ το iPhone

Στην ουσία τα high end κινητά μετα τα τριακόσια-κάτι ευρώ δεν είναι αναγκαία σχεδόν για κανέναν. Τα πάντα σχεδόν γίνονται μια χαρά με smartphones ως αυτές τις τιμές.

σωστός

*740 ευρώ το iPhone

σωστός

Σωστά. Αλλά το περιττό είναι που χαρίζει νοστιμιά.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Σωστά. Αλλά το περιττό είναι που χαρίζει νοστιμιά.

δεν εντοπίζω καμία νοστιμία στο να δώσω πολλά λεφτά σε κάτι που μπορώ να το κάνω αν μην τι άλλο και με λιγότερα λεφτά. πρακτικό. λογικό. ουσιώδες.

iPhone: μόδα

οποιοδηποτε άλλο κινητο (ακομη και feature): πρακτικότητα

δεν το μειωνω το iPhone, απλα λεω πώς μου βγαζει λογική μια συσκευη που δινει λιγοτερα και κοστιζει περισσοτερα. Οποιοι δικαιολογουν την τιμη εξ'αιτιας των υλικων κατασκευης, θα τους πω οτι απο τη στιγμη που γρατζουνιεται πανευκολα, ειναι πεταμενα λεφτα. Επισης, η λυση να του βαλεις θηκη, ακυρωνει την αισθηση και τον λογο των ακριβων υλικων.

ΒΤ: Πιο γρηγορο και χωρις να χρειαζεται συνδεση στο ιντερνετ ειναι το BT για να μεταφερεις κατι.

Videocall: Για ποιον λογο να ψαχνω wifi για να το κανω;

Τοσοι περιορισμοι και να δωσω τοσα λεφτα; Ειμαι και εγω γκατζετακιας, αλλα βαζω και ενα οριο ;)

Δυστυχώς η εικόνα μίας κοινωνίας που δε σπαταλά τα χρήματά της για μη ουσιώδη πράγματα είναι πολύ μακριά, όμως η ανεκτικότητά μας απέναντι σε κάποια πράγματα κοστίζει τη ζωή κάποιων άλλων ανθρώπων στη γη (για φανταστείτε πόσοι άνθρωποι θα βρίσκανε φαγητό ή νερό αν σπαταλούσαμε αυτά τα χρήματα για να βοηθήσουμε φτωχές χώρες της Αφρικής ή της Ασίας, αντί να καταλήγουν σε τεράστια budgets κατασκευαστών). Ακούγεται πολύ ουτοπικό και, ίσως, υπερβολικό και δυστυχώς δεν είναι καθόλου εύκολο να το θυμόμαστε (ούτε φυσικά έχω υπάρξει κι εγώ ιδιαίτερα συνεπής, απέναντι σε αυτή τη σκέψη), αλλά αν δεν μπορούμε να περιορίσουμε την καταναλωτικότητά μας στα απολύτως απαραίτητα, τότε είναι καλό τουλάχιστον να κρατάμε τα προσχήματα σε ένα βαθμό... Αν οι ναυαρχίδες πουλούσαν λιγότερο ή κατέληγαν σε χέρια ανθρώπων που τουλάχιστον θα τις αξιοποιούσαν για κάποιο προσωπικό όφελος (δουλειά, γνώση, επένδυση κλπ.), θα συμφωνούσα μαζί σου. Η εξέλιξη είναι καλό πράγμα και μας βοηθάει πάντα. Εφόσον, όμως, γινόμαστε θύματα της εξέλιξης και δεν την προκαλούμε ως φυσιολογική ανάγκη μας, τότε έχουμε πρόβλημα.

Ξαναλέω, υπάρχει ένας βαθμός στον οποίο μπορούμε να είμαστε ανεκτικοί με τους εαυτούς μας, αλλά όλα έχουν ένα όριο... Κάθε φορά που βλέπω κόσμο να ασχολείται με το ύψος των κερδών των επιχειρήσεων ή με τα ποσοστά πωλήσεών τους, σαν οπαδοί, αισθάνομαι ότι έχουμε χάσει το παιχνίδι προ πολλού...

Το παιχνιδι εχει χαθει αιωνες πριν, με την ταφοπλακα να πεφτει με την παραγωγη του Ford Model T το 1908. Το φαινομενο αυτο δεν ειναι κατι καινουργιο, και δυστυχως κατι το οποιο δεν θα μπορεσουμε ποτε να το αλλαξουμε. Αν εκει που λες για ναυαρχιδες εβαζες αυτοκινητο/μηχανες/ψυγεια/κομπιουτερ/ρουχα κλπ τοτε η φραση παραμενει αναλλοιωτη.

Παρ ολα αυτα, αυτη ακριβως η μανια για αγορα αντικειμενων που δεν μας χρειαζονται ειναι αυτη που αναπτυσσει την κοινωνια μας. Αλλιως θα οδηγουσαμε ολοι παραλαγες του Ford T.

Το παιχνιδι εχει χαθει αιωνες πριν, με την ταφοπλακα να πεφτει με την παραγωγη του Ford Model T το 1908. Το φαινομενο αυτο δεν ειναι κατι καινουργιο, και δυστυχως κατι το οποιο δεν θα μπορεσουμε ποτε να το αλλαξουμε. Αν εκει που λες για ναυαρχιδες εβαζες αυτοκινητο/μηχανες/ψυγεια/κομπιουτερ/ρουχα κλπ τοτε η φραση παραμενει αναλλοιωτη.

Παρ ολα αυτα, αυτη ακριβως η μανια για αγορα αντικειμενων που δεν μας χρειαζονται ειναι αυτη που αναπτυσσει την κοινωνια μας. Αλλιως θα οδηγουσαμε ολοι παραλαγες του Ford T.

Ναι φίλε μου, και αυτοκίνητα των 1000 κε μόνο. Παραπάνω δεν χρειάζονται, έτσι και αλλιώς, 120 είναι το όριο...

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Το φαινομενο αυτο δεν ειναι κατι καινουργιο, και δυστυχως κατι το οποιο δεν θα μπορεσουμε ποτε να το αλλαξουμε. Αν εκει που λες για ναυαρχιδες εβαζες αυτοκινητο/μηχανες/ψυγεια/κομπιουτερ/ρουχα κλπ τοτε η φραση παραμενει αναλλοιωτη.

Γενικώς, συμφωνώ, αλλά δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση και αφορά στην πρακτικότητα που εξυπηρετεί μία τέτοια συσκευή. Είναι πολύ μικρότερος ο αριθμός αυτοκινήτων "πολυτελείας", από τις αντίστοιχες συσκευές "πολυτελείας" που αγοράζουμε (σε αναλογία) και, φυσικά, δεν μπορεί να συγκρίνει κανείς την αναγκαιότητα ενός οχήματος, ενός ψυγείου, ενός κομπιούτερ ή ενός ρούχου, με την αναγκαιότητα ενός smartphone, ούτε την αναλογία κόστους/οφέλους (σύγκρινε πόσα δίνεις για ένα PC και πόσα μπορείς να κάνεις και πόσα δίνεις για ένα smartphone -σχεδόν τα ίδια- και τι μπορείς να κάνεις εκεί).

Ναι φίλε μου, και αυτοκίνητα των 1000 κε μόνο. Παραπάνω δεν χρειάζονται, έτσι και αλλιώς, 120 είναι το όριο...

Μην κρίνεις με βάση τις δικές σου ανάγκες που είναι απλές και περιορισμένες. Εσύ ζεις σε ένα αστικό περιβάλλον με λίγες απαιτήσεις και με κύρια προτεραιότητα την κατανάλωση. Πάρε, όμως, το 1000αράκι και πήγαινε να ζήσεις σε κανένα βουνό με χωματόδρομους ή μεγάλες ανηφόρες, πχ. Ή πήγαινε να ζήσεις σε κάποια παραλία που να θες να βάζεις/βγάζεις καμιά βάρκα...

Μα αυτο ειναι το ζητουμενο των εταιριων.Εμεις να φαγονωμαστε για τα λειτουργικα, ios,android,windows. i-fhone,s ii, s iii, κ.ο.κ.

Απευθυνονται στις μαζες και εμεις ανηκουμε σε αυτες.Α εγω εχω καλυτερο ανοιγει σελιδες 1 δευτερολεπτο πιο γρηγορα,σωπα βρε εγω με το i-fhone εχω 200.000 apps παραπανω απο τα ρομποτακια.Τελικα το αγοραζουμε ως τηλεφωνο,[ετσι νομιζουμε] η ως οτιδηποτε αλλο?Εξαιρουνται καποιοι που δουλευουν με αυτα και τα χρησιμοποιουν ως εππαγγελματικη συσκευη.Εχω αγορασει εδω και δεκα χρονια παμπολλες συσκευες απο τις μεσου κοστους εως τις πιο πανακριβες και ολα τα λογισμικα,πλην bluckberry.KAI τελικα κατεληξα σε μια συσκευη που τα κανει σχεδον ολα αψογα με μικρες παραχωρησεις,αλλα ουδεν τελειον.Ομως θα σας πω αυτο, η ζωη μας δυσκολευει ολοι θελουμε το καλυτεροτερο,δυνατοτερο,γρηγοροτερο,φωτεινοτερο,καμεροτεροτερο,και πιτσες μπλε.Ποσο θυματα ειμαστε τελικα,ποσα λεφτα χανουμε,ποσες ωρες σπαταλαμε σε custom rom,bootlaunder,jailbreak,root,προβληματα που προκυπτουν και ξανα μανα απο την αρχη.Εγω για αυτους τους λογους κατεληξα στο αβαταρ μου,αν και οχι γνωστο τα κανει ολα και συμφερει.:)

LG G2. +huawei p9 lite +samsung e590+motorola moto g2.Sony xa2 ultra

Ανάγκες είναι μόνο το φαγητό, το νερό, ο ύπνος και η προφύλαξη από εξωτερικούς κινδύνους. Και οι σεξουαλικές, που κατά κάποιο τρόπο είναι βαθύτατα ριζωμένες.

Η εξέλιξη στη διευκόλυνση ικανοποίησης αυτών των αναγκών, έχει φέρει στη ζωή μας πολλά εργαλεία, αλλά και συνήθειες. Και ο καθένας μας καθορίζει μόνος του την διαδρομή προς κάλυψη αυτών των κύριων απαιτήσεων του.

Από τη στιγμή όμως που υπάρχει ευμάρεια στη δική μας περιοχή (καλώς ή κακώς δεν μας πολυνοιάζει για απομακρυσμένους συνανθρώπους μας), έχουμε στραφεί στο να ικανοποιήσουμε και τις ψυχο-πνευματικές μας ανάγκες.

Κάποιοι εστιάζουν στο shopping, κάποιοι στη μόδα, κάποιοι στα αθλητικά, και άλλοι, σαν εμάς στην geek-gadget-ολογία.

Και όπως αναφέρθηκε και με το Ford T, θα οδηγούσαμε όλοι το ίδιο, αν κάποιος δεν είχε διαφοροποιηθεί και άλλαζε το κατεστημένο. Και κάποιοι πελάτες διάλεξαν το νέο. Και γιατί;

Επειδή κάλυπτε με τον ομορφότερο/αποδοτικότερο/απλούστερο/γρηγορότερο τρόπο τις βασικές αυτές ανάγκες.

Οπότε ξαναλέμε τα χιλιοειπωμένα.

Όποιος είναι συνειδητοποιημένος καταναλωτής, ξέρει γιατί αγοράζει το εργαλείο του. Οι υπόλοιποι, δυστυχώς είναι έρμαια των διαφημίσεων.

Τουλάχιστον εδώ μέσα, έχουμε μαζευτεί το "καλό 5%"!

Καλή συνέχεια φίλοι μου στην αναζήτηση της υποκειμενικά καλύτερης διαδρομής στην ψυχική υγεία.

• 2 weeks later...
Μια χαρά σηκώθηκες και μια χαρά τα λες! Στη τιμή μεταπώλησης διαφωνώ κι εγώ όταν το note1 το πήρα καινούριο 500 ευρώ και μετά από 10 μήνες το πούλησα 380....! Άλλωστε όλα τα κινητά χάνουν και, φυσικά παίρνεις αυτό που σου αρέσει ξέροντας ότι μετά από κάποιο καιρό θα χάσει αρκετά από την τιμή που το αγόρασες.

Ένας γνωστός μου το πήρε και μετά από 3 μήνες το έδινε 550 και εγώ του έδινα.....200 ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ. Τελικά επειδή δεν το έπαιρνε κανένας το έδωσε σε ένα φίλο του για 250€ + ένα παλιό ΝΟΚΙΑ που είχε!!!

Φυσικά με το πήρε του το γέμισα με παιχνίδια!!!! δεν ξανασήκωσε κεφάλι στη σκοπιά! αλλά πλέον δεν μπορεί να μιλήσει με το κινητό και πήρε bluetooth!!

Mobile Lineup : Nokia 3330 --> SE T300--> SE T630--> SE K750-->SE W960--> HTC Touch--> SE j105--> Nokia 5530 XpressMusic + Nokia C5 --> Huawei Ideos X5--> SE Xperia Neo V + LG Optimus 7-->Samsung Galaxy S4 mini DUOS-->ASUS Zenfone 2 (2GB Ram).Τα καλύτερα Κ750 --> Xperia Neo V-->j105 (έπεσε στην θάλασσα και έσταζε σκουριά)--> Νοκια C5 --> Ideos X5