Jump to content

Αντε σιγα σιγα... Πέφτουν οι τιμές των cd!

KostasV
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από τον tasulm

pes ta re megale na se akousoune... stin teliki den vlepo ton logo na kanei ena cd esto kai 10 euro. kai ti na to kano to vivliaraki? sampos tha to diavazo kathe mera? an to pnevmatiko periexomeno tou cd den aksizei, den pa na exei kai to kalytero eksofyllo/vivliaraki?

krima vevaia gia tous synthetes,alla kala na pathoun gia na min vgazoun kommatia gia soukse.

tin mousiki tin kaneis epeidi goustareis, oxi gia na ta tseposeis.

Καλά λες...και μετά βγαίνουνε οι καλλιτέχνες στις τηλεοράσεις : "Εγώ κάνω κάτι που το αγαπώ και μου αρέσει αυτή δουλειά!" ενώ κατα βάθος λένε..."Είσαι τρελλός ρε φίλε? τόσα λεφτά που παίρνω δεν σταματάω με τιποτα!" :)

Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away..

• Απαντήσεις 55
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Από τότε που βγήκε η IFPI (αν δεν κάνω λάθος) και κυνήγησε τον δύστυχο καταστηματάρχη που έπαιζε μουσική από ραδιόφωνο στο μαγαζί του (λες και θα το αντιγράφανε οι θαμώνες με μαγνητοφωνάκια), ορκίστηκα να μην ξαναγοράσω πρωτότυπο CD. Μπαίνω πια στα δισκοπωλία για να διαλέξω τι θα πάρω από τους μαύρους και το KaZaA.

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Αρχικό Μήνυμα από τον aimilios

Από τότε που βγήκε η IFPI (αν δεν κάνω λάθος) και κυνήγησε τον δύστυχο καταστηματάρχη που έπαιζε μουσική από ραδιόφωνο στο μαγαζί του (λες και θα το αντιγράφανε οι θαμώνες με μαγνητοφωνάκια), ορκίστηκα ......

Τιιιιιι????????? Σοβαρά???

Από τότε που βγήκε η IFPI (αν δεν κάνω λάθος) και κυνήγησε τον δύστυχο καταστηματάρχη που έπαιζε μουσική από ραδιόφωνο στο μαγαζί του (λες και θα το αντιγράφανε οι θαμώνες με μαγνητοφωνάκια), ορκίστηκα να μην ξαναγοράσω πρωτότυπο CD. Μπαίνω πια στα δισκοπωλία για να διαλέξω τι θα πάρω από τους μαύρους και το KaZaA.

Παρεπιπτόντως να πούμε ότι πρώτοι στην πειρατία, πριν από όλους εμάς τους "απλούς" χρήστες και μουσικόφιλους, είναι οι κάθε λογής επιχειρηματίες: club, bar, καφετέριες και ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι μέσα στο αντιγραμένο CD και στο MP3...Ίσως όχι κάποια μεγάλα clubs και σταθμοί, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία παίζει αντιγραμένα, ιδίως στην επαρχία.

Αυτούς θα έπρεπε να κηνυγήσουν πρώτα...Γιατί αυτοί θα έπρεπε να αγοράσουν τα CD ούτως ή άλλως, έτσι τώρα χάνουμε όλοι: και οι εταιρίες και το κράτος από φόρους. Ενώ εμείς, οι απλοί καθημερινοί "πειρατές" κατεβάζουμε τραγούδια που συνήθως δε θα αγοράζαμε ούτως ή άλλως.

Αρχικό Μήνυμα από τον gmac

Παρεπιπτόντως να πούμε ότι πρώτοι στην πειρατία, πριν από όλους εμάς τους "απλούς" χρήστες και μουσικόφιλους, είναι οι κάθε λογής επιχειρηματίες: club, bar, καφετέριες και ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι μέσα στο αντιγραμένο CD και στο MP3...Ίσως όχι κάποια μεγάλα clubs και σταθμοί, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία παίζει αντιγραμένα, ιδίως στην επαρχία.

Αυτούς θα έπρεπε να κηνυγήσουν πρώτα...Γιατί αυτοί θα έπρεπε να αγοράσουν τα CD ούτως ή άλλως, έτσι τώρα χάνουμε όλοι: και οι εταιρίες και το κράτος από φόρους. Ενώ εμείς, οι απλοί καθημερινοί "πειρατές" κατεβάζουμε τραγούδια που συνήθως δε θα αγοράζαμε ούτως ή άλλως.

Συμφώνώ μαζί σου....τόσα λεφτά κερδίζουν κάθε νύχτα και παν και αγοράζουνε τα πειρατικά cd που να μην πώ στα 5 το 1 είναι δωρεαν ?!?!?!

:mad:

Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away..

kai malista ypotithetai kathe fora pou anaparagetai dimosia (optiko)akoustiko yliko prepei na katavalletai to antistoixo timima stous akatanomastous.

asxeta pou stin ellada exoun antistrafei merikos ta pragmata kai oi etaireies plironoun tous stathmous gia na proothoun orimenous kallitexnes!

gia ta mp3 stous stahmous exoun idi plerosei (siga pou plironoun) afta pou prepei kai exoun dikaioma na paizoun ta tragoudia apo opoia pigi theloun arkei na min ta diakinoun sto diadyktio.

Για μερικα Cd's με καλλιτεχνες που σου αρεσουν πραγματικα, ειδικα αυτα που βγαινουν σε special Edition, αξιζει να δινεις λεφτα να τα αγορασεις... Δε χορταινεις να τα βλεπεις !

Εγω ετσι κανω... Θρεφομαι απο τον Kazaa για σχεδον οτι υπαρχει αλλα μολις βγει κατι καλο στο ειδος της μουσικης που ακουω και ειναι και ομορφο το CD (οχι το απλο πλαστικο με το βιβλιαρακι μεσα) το αγοραζω αυθεντικο...

Μετά χαράς άκουσα χθες την Χαρούλα Αλεξίου, παρουσιάζοντας στο El.Venizelos το νέο της CD, να δηλώνει ότι συμφώνησε με την εταιρεία να το διαθέσει σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή!!! :)

Η τιμή δεν αναφέρθηκε αλλά πιστεύω ότι για να το ανακοινώνει η ίδια η καλλιτέχνις μπροστά στις κάμερες, δεν θα πρόκειται για... 5% έκπτωση και διαφημιστικό τρυκ!... Ελπίζω να έκανε μια καλή αρχή...

Αρχικό Μήνυμα από τον csk4023

Μετά χαράς άκουσα χθες την Χαρούλα Αλεξίου, παρουσιάζοντας στο El.Venizelos το νέο της CD, να δηλώνει ότι συμφώνησε με την εταιρεία να το διαθέσει σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή!!! :)

Η τιμή δεν αναφέρθηκε αλλά πιστεύω ότι για να το ανακοινώνει η ίδια η καλλιτέχνις μπροστά στις κάμερες, δεν θα πρόκειται για... 5% έκπτωση και διαφημιστικό τρυκ!... Ελπίζω να έκανε μια καλή αρχή...

To άκουσα και εγώ, νομίζω θα είναι γύρω στα €15.

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Αρχικό Μήνυμα από τον rigasnic

To άκουσα και εγώ, νομίζω θα είναι γύρω στα €15.

Από την ώρα που έκανα το προηγούμενο post ψάχνω να το βρω ως είδηση στο Internet, μήπως μάθω και την τιμή...

Τελικά βρήκα το cd εδώ αλλά η τιμή του δεν είναι... και τόσο χαμηλή (19,29€ και δεν ξέρω αν έχει το ΦΠΑ)

Επειδή η κ.Αλεξίου μιλώντας για την τιμή έκανε ιδιαίτερα αναφορά στα Metropolis (ήθελα να το αναφέρω πριν αλλά είπα να μην κάνω τζάμπα διαφήμιση) νομίζω τελικά ότι μόνο εκεί θα ισχύσει η προσφορά... Κρίνοντας τουλάχιστον απ΄την τιμή που βλέπω στο παραπάνω site...

paidia min masate...

kai na tin po tin kakia mou, eftyxos pou tragoudise theofanous mpas kai poulisei tpt, giati me ta idia kai ta idia kai to me xiliotragoudismeno-kai imarton kai apo gynaikes- den tha ksanagapiso, i fili sas i xaroula eixe na vgalei kommati sosto(kainourio).... aiones...

ston ant1 akousa oti i ekptosi einai 3euro. siga tin ekptosi, apo ekei tha sothoume. apo ta 3tou mavrou os ta 20(kai pali an?) tis aleksiou... (kala eidkika gia tin xaroula, kalytera tha paro ta 3 ta dika mou :P)

kante mas tin xari re dithen poiotikoi (gia tis "fonares" leo). tha valoume palia laika an theloume poiotita.

Εγώ πάλι δεν θα αγόραζα το cd της Αλεξίου...Κανένα Χατζηγιάνννη, καμμιά Βίσση...απο αυτού του είδους τραγουδιστές να φτηνίσουνε τα cd και βλέπουμε ! :D

Αρχικό Μήνυμα από τον xraysr0x

Εγώ πάλι δεν θα αγόραζα το cd της Αλεξίου...Κανένα Χατζηγιάνννη, καμμιά Βίσση...απο αυτού του είδους τραγουδιστές να φτηνίσουνε τα cd και βλέπουμε ! :D

Επειδή βλέπω να βγαίνουμε off topic να διευκρινίσω το εξής... Δεν είμαι fan της Αλεξίου (απλώς μ'αρέσουν κάποια τραγούδια της) ούτε θα πάω ν'αγοράσω το CD της... Το θέμα είναι ότι χρόνια τώρα τα παίρνω στο κρανίο βλέποντας όλους τους καλλιτέχνες στα ΜΜΕ να κλαίγονται για την πειρατεία χωρίς να θίγουν ποτέ το θέμα της υπερτιμολόγησης των CD τους :mad: (σημειώνω εδώ ότι οι τιμές της Αθήνας σε original cd είναι... τιμές προσφοράς σε σχέση μ'αυτές της επαρχίας).

Αυτό που έκανα παραπάνω δεν ήταν να προβάλλω την κ.Αλεξίου αλλά να επικροτήσω την κίνηση της που ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλοι…

Ότι έγινε έγινε. Εγώ ποτέ δεν θα σταματήσω να πειρατεύω την μουσική. έμαθα τον εύκολο τρόπο και όσο και να πιέσουν δεν θα λυγίσω.... :)

Σοβαρά.... Ακόμη και τώρα, προσπαθώ να κατεβάσψ το νέο cd του Πλούταρχου....

Βέβαια εγώ δεν είμαι και κανένα πλήγμα στην μουσική, οπως άλλοι "γνωστοί και φίλοι" που όχι μόνο κατεβάζουν τα cds αλλά και τα πωλάνε σε άλλους στην τιμή των 5 με 8 ευρώ....????

Αυτό που έκανα παραπάνω δεν ήταν να προβάλλω την κ.Αλεξίου αλλά να επικροτήσω την κίνηση της που ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλοι…

epikroteis ti akrivos re file? epikroteis ta 23 euro +fpa pou tha doseis? i mipos epikroteis oti den tha doseis 26?

gia 3 euro ginetai tosos logos? to ksanaeida pali stis eidiseis. den ntrepontai ligo. na po oti pige 10 euro kommatia na ginei na to pareis, alla na to pliroseis 23 kai na peis kai efxaristo...

oute ena euro stous apateones!

Αρχικό Μήνυμα από τον UnReaL

Βέβαια εγώ δεν είμαι και κανένα πλήγμα στην μουσική, οπως άλλοι "γνωστοί και φίλοι" που όχι μόνο κατεβάζουν τα cds αλλά και τα πωλάνε σε άλλους στην τιμή των 5 με 8 ευρώ....????

Γιατί 6 με 8 ευρώ δεν είναι λογικά ? Εγώ προσωπικά τα βρίσκω κανονικά..Eάν υπολογίσεις τον χρόνο που θέλεις να το φτιάξεις , τα cover , τιν τιμή του cd και κάτι της για τον κόπο σου λογικό το βρίσκω...Άλλο βέβαια οι μαύροι που τα κάνουν μαζικώς και βάζουν και κάτι covers σαν τα μούτρα τους τις περισσότερες φορές ! :lol:

Αρχικό Μήνυμα από τον UnReaL

Νομίζω καταλάβατε σε ποιους φίλους αναφερόμουν.... :)

Απόσχιη μούγια μουγιάζετε.... :)

No comments ! :rolleyes:

epikroteis ti akrivos re file? epikroteis ta 23 euro +fpa pou tha doseis? i mipos epikroteis oti den tha doseis 26?

gia 3 euro ginetai tosos logos? to ksanaeida pali stis eidiseis. den ntrepontai ligo. na po oti pige 10 euro kommatia na ginei na to pareis, alla na to pliroseis 23 kai na peis kai efxaristo...

oute ena euro stous apateones!

Η τιμή δεν αναφέρθηκε αλλά πιστεύω ότι για να το ανακοινώνει η ίδια η καλλιτέχνις μπροστά στις κάμερες, δεν θα πρόκειται για... 5% έκπτωση και διαφημιστικό τρυκ!...

Τελικά βρήκα το cd εδώ αλλά η τιμή του δεν είναι... και τόσο χαμηλή (19,29€ και δεν ξέρω αν έχει το ΦΠΑ)

Επειδή η κ.Αλεξίου μιλώντας για την τιμή έκανε ιδιαίτερα αναφορά στα Metropolis, νομίζω τελικά ότι μόνο εκεί θα ισχύσει η προσφορά... Κρίνοντας τουλάχιστον απ΄την τιμή που βλέπω στο παραπάνω site...

Ελευθεροτυπία 18/09/2003

...Και μια και ο λόγος είναι για τους κανόνες της δισκογραφίας, να και μια σπουδαία για τα ελληνικά δεδομένα «ανατροπή» τους: ο δίσκος που κυκλοφορεί από την εταιρεία Estia της ίδιας της Αλεξίου, με τη Minos-Emi να έχει αναλάβει όμως το έργο της προώθησης και διανομής, «σπάει» το θεσμό των 20-25 ευρώ (που είναι η συνήθης τιμή πώλησης) και, τουλάχιστον στα δισκοπωλεία Metropolis , πωλείται 15,90 ευρώ.

........

Το cd έχει χάρτινο περιτύλιγμα και δύο φυλλάδια με τα στοιχεία του δίσκου στα ελληνικά και στα αγγλικά. Παρ' όλα αυτά μειώνοντας το κόστος (και τα έσοδα), το cd βγαίνει σε τιμή πλαστικού. «Είμαι "αφεντικό" στη δουλειά μου», εξήγησε η Αλεξίου, «και μπόρεσα να το κάνω. Μακάρι όλοι να το κάνουν -αν και γνωρίζω πως οι δισκογραφικές παραγωγές όλο και ακριβαίνουν».

Το πρώτο δισκοπωλείο που ανταποκρίθηκε στην επιθυμία της ήταν το Metropolis που θα διαθέτει το δίσκο προς 15,90 ευρώ. Σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς όμως η αντίδραση είναι αλυσιδωτή: ήδη το Virgin της Γλυφάδας πουλάει το δίσκο ακόμα φθηνότερα, 15,80 ευρώ, το Virgin της Θεσσαλονίκης 19,90 ευρώ και ο «Πάτσης», στη Θεσσαλονίκη επίσης, 18,30.

Ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ

Αυτάαααα...

Υ.Γ1: Δίκιο είχες Νικόλα...

Υ.Γ2: Εύχομαι και... εις κατώτερα! Ελπίζω να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και να φτάσουμε στα 12-13€...

Απ'το άρθρο της Ε:
Το πρώτο δισκοπωλείο που ανταποκρίθηκε στην επιθυμία της ήταν το Metropolis που θα διαθέτει το δίσκο προς 15,90 ευρώ. Σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς όμως η αντίδραση είναι αλυσιδωτή: ήδη το Virgin της Γλυφάδας πουλάει το δίσκο ακόμα φθηνότερα, 15,80 ευρώ, το Virgin της Θεσσαλονίκης 19,90 ευρώ και ο «Πάτσης», στη Θεσσαλονίκη επίσης, 18,30.
Και γω κάνω τα μαθηματικά: 19,90€ = 6780 δρχ αλλά και το "πάνφτηνο" που και καλά πρότεινε η τόσο φιλεύσπλαχνη Χαρούλα κοστίζει 15,8€ = 5384. Αυτό δηλαδή εννοούμε με τον τίτλο του θρεντ? :blink: :wacko: :'(
Απόσχιη μούγια μουγιάζετε....
Μετάφραση τώρα παρακαλώ για όλους εμάς τους Ελλαδίτες που δεν πιάσαν γρι :p

Πώς να το εξηγήσω....Στην περίπτωση μου είναι : Για να μιλάει για αυτό το θέμα (με τα cd για την τιμή που τα αφήνουν οι φίλοι του 5ευρώ ) τότε πρέπει να είναι αυτός... :rolleyes: Κανένας Κύπριος να το εξηγήσει καλύτερα ? :whistle:

tora na ksanapostaro ta idia ksana gia ton filtato csk4023?

ola kala me tin meiosi, den eipe kaneis oti den meiothike, alla opos eipe kai sallax, ta 15,84euro theorountai liga? na se kapso gianni, na s'aleipso ladi mou kanei :)

exoume polyyy diastima na dianysoume mexri ta 10euro TO PARA POLY.

ok me ta eksoda,to katalavainoume, alla opos kai na exei, na plironeis pano apo to triplasio apo oti ston mavro den leei...

gia na min anaferoume ta mp3 :)

ola kala me tin meiosi, den eipe kaneis oti den meiothike, alla opos eipe kai sallax, ta 15,84euro theorountai liga? na se kapso gianni, na s'aleipso ladi mou kanei :)

ok me ta eksoda,to katalavainoume, alla opos kai na exei, na plironeis pano apo to triplasio apo oti ston mavro den leei...

Φίλε tasulm,

δεν έχω καμία διάθεση προσωπικών αντιπαραθέσεων, καθ'ότι δεν είμαι... οπαδός του συγκεκριμένου αθλήματος.

Απλώς συνηθίζω ν'απαντώ όταν κάποιος χαρακτηρίζει (εμμέσως πλην σαφώς) ανόητο ένα post μου ("epikroteis ti akrivos re file?...na to pliroseis 23 kai na peis kai efxaristo?...) Και μάλιστα το κάνει χρησιμοποιώντας λάθος στοιχεία (βλ.τιμές) και μη έχοντας διαβάσει προσεκτικά τα προηγούμενα δικά μου posts, στα οποία είναι εμφανέστατο ότι η άποψη μου είναι αντίθετη απ'αυτή που παρουσιάζει (ότι δήθεν λέω "μπράβο" επειδή έκοψαν 3 ευρώ από την τιμή του CD). Διότι εγώ ήμουν που είπα παραπάνω ότι αν η έκπτωση είναι μικρή θα πρόκειται για διαφημιστικό τρυκ και ότι η τιμή 19,29€ που είδα σ' ένα site δε μου φαίνεται και τόσο χαμηλή.

Βλέπω λοιπόν τώρα ότι αντί να παραδεχτείς ότι δεν ήσουν σωστά πληροφορημένος απλώς επαναλαμβάνεις την -καθ'όλα σεβαστή- άποψή σου, δείχνοντας όμως πάλι μια ειρωνική διάθεση προς εμένα επειδή δεν συμφωνώ μ'αυτήν...

Αν λοιπόν εσύ θεωρείς εντελώς ασήμαντο το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η τιμή ενός καινούργιου γνήσιου cd έπεσε κατά 30% και είσαι υπέρ του "ή -50% ή τίποτα", το σέβομαι -όπως ξαναείπα- απόλυτα.

Και επαναλαμβάνω ότι για μένα το -30% είναι μια καλή αρχή, άποψη που πιστεύω ότι συμμερίζονται και πολλοί άλλοι...

Ελπίζω να μην κούρασα τους υπόλοιπους αναγνώστες...

Φιλικά, csk4023

Τελικά θα είμαστε μια ζωή άπληστοι; Από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή και έγινε. Δεν καταλαβαίνω γιατί είσαι τόσο αρνητικός, δικαίωμα σου αλλά μην προσπαθείς να το επιβάλεις και σε άλλους.

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

ok ok paidia min varate :)

xilia sorry den eixa skopo na eimai eironikos oute epithetikos, oute aplistos. kai prosopika sorry ston filtato csk4023.

@rigasnic:

den nomizo omos oti einai kai "aplistia"...

esto oti theoreis tin timi logiki, i ena kalo vima. (prosopika logo-kakis isos-nootropias, akoma kai dipli timi na exei apo to peiratiko tha protimiso to 2o,ektos an to synodeftiko einai super ouaou)

theoreis logiko na provalletai tesseris(!) toulaxiston fores apo ta nea tou ant1 (kai den ksero poses alles apo efimerides ktl) os ena kosmoistoriko gegonos, oti meiothike kata tria (3) oloklira euro i timi enos cd? (parepiptontos i meiosi den einai 30% exo tin entyposi)

to ksanaleo, kalodexoumeni i meiosi kai apo emena, alla oxi na provalletai me tropo pou na prepei na leme xilia efxaristo ston kathe kallitexni...

opos kai na exei sorry kai pali :)