LNinio Δημοσιεύτηκε June 17, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε June 17, 2004 Έχω το εξής πρόβλημα όταν bootαρει το σύστημά μου!!! Όταν έχω συνδεδεμένα περιφερειακά σε θύρα USB (IrDA, Scanner κλπ) όταν Bootάρει κολλάει στην συγκεκριμένη οθόνη (επισυναπτόμενο αρχείο από ΝΟΚΙΑ 6600). Αν του κάνω reset όλα κυλούν κανονικά. Αν είναι ανοιχτός, όσα reset (συνεχόμενα) και να του κάνω δεν κολλάει πουθενά! Εν τω μεταξύ, ακόμα και στο αρχικό bootάρισμα δεν το κάνει (το κώλυμα) πάντα την πρώτη φορά, αλλά μπορεί να το παρουσιάσει με το δεύτερο bootάρισμα ή ακόμα και το τρίτο (μιλάω για κανονικό κλείσε-άνοιξε και όχι reset)! Έχω δοκιμάσει να συνδέσω τις συσκευές και σε άλλες θύρες USB του υπολογιστή μου, αλλά το πρόβλημα παραμένει! Αν μπορεί να βοηθήσει κανείς, ευπρόσδεκτος!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geotech22 Δημ. June 17, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2004 Filaraki, tina su po? Ides mesa apo to bios iparxi kamia periergi rithmisi? An oxi kai ola ine kala sto bios molis exis xrono kane ena backup kai ante kai kalo format... Kali Doulia... O pio sigouros tropos na ginei pliris epanafora tou sistimatos kai na nai sta kala tou... Παράθεση PORSCHE BoxsterS 3.2 Mini CooperS KAWASAKI ZX10 07 muzzy's full exhaust, PCIII, K&N Είμαι πλέον ευτυχισμένος.....:D Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexel Δημ. June 17, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2004 Από το επισυναπτόμενο αρχείο που δίνεις, βλέπω πως το IRQ 11 χρησιμοποιείται από 4 συσκευές (εκ των οποίων οι δύο αφορούν USB θύρες). Επίσης IRQ 11 χρησιμοποιεί και η κάρτα γραφικών σου. Κανονικά πρέπει η κάρτα γραφικών να καταλαμβάνει αποκλειστικά δικό της IRQ. Σκέφτομαι μήπως εκεί είναι το πρόβλημα. Δες μέσα από το BIOS μήπως μπορείς να καθορίσεις manualy τα IRQ (λογικά γίνεται και στη δικιά σου motherboard). Ψάξτο μπας και είναι κάτι τέτοιο... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xpan Δημ. June 17, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2004 αν δε βαριέσαι δοκίμασε να αλλάξεις τη θέση σε καμια PCI συσκευή στο Motherboard... Ενδέχεται να κάνει conflict με τα USB devices. Τι windows έχεις? Παράθεση Tech evangelist, python apologist, tog enthusiast. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
LNinio Δημ. June 17, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος xpan (17 Ιούν. 2004 , 22:35) αν δε βαριέσαι δοκίμασε να αλλάξεις τη θέση σε καμια PCI συσκευή στο Motherboard... Ενδέχεται να κάνει conflict με τα USB devices. Τι windows έχεις? Win XP Home SP1 Για τα IRQ το σκέφτικα και εγώ, αλλά δεν ξέρω πως να τα καθορίσω εγώ έτσι ώστε να μην έχει (ενδεχομένως) conflict!!! Αλλά ακόμα και έτσι να έιναι και να φταίνε τα IRQ... πως δικαιολογείτε οτι με reset όλα είναι καλά; "Τα Μυστήρια των Windows" από την Παρασκευή στους κινηματογράφους!!!!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hunter Δημ. June 17, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2004 αυτο το "κολλημα" στο παρουσιαζει απο την αρχη που εστησες το μηχανημα? η ειναι προσφατο το προβλημα? και το δικο μου μυαλο παει σε θεμα USB κοιταξε εαν εχεις USB 2.0 συσκευη πανω σε USB 1.1 θυρα , αυτο μπορει να σου διμιουργει το προβλημα - εχει τυχει σε μενα με USB 2.0 card reader σε USB 1.1 θυρα , οταν ομως εβγαζα την συσκευη ολα ηταν μια χαρα Παράθεση Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hunter Δημ. June 17, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος geotech22 (17 Ιούν. 2004 , 22:05) Filaraki, tina su po? Ides mesa apo to bios iparxi kamia periergi rithmisi? An oxi kai ola ine kala sto bios molis exis xrono kane ena backup kai ante kai kalo format... Kali Doulia... O pio sigouros tropos na ginei pliris epanafora tou sistimatos kai na nai sta kala tou... συγγνωμη φιλε μου αλλα η λυση του format ειναι ακραια δεν νομιζεις? καλο ειναι να κανουμε και λιγο troubleshooting πριν καταφυγουμε σε αυτην την λυση Παράθεση Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xpan Δημ. June 17, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2004 δεν νοιμζω να μπορεις να πειραξεις τα IRQ, αφου λογω ACPI ορίζοντα αυτόματα. Ισως να δοκιμασεις να απενεργοποιησεις το ACPI και να μοιρασεις τα IRQ οπως θες εσυ... βεβαια δε θα το ρισκαρα κατι τετοιο... :) Παράθεση Tech evangelist, python apologist, tog enthusiast. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
LNinio Δημ. June 17, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Hunter (17 Ιούν. 2004 , 23:04) αυτο το "κολλημα" στο παρουσιαζει απο την αρχη που εστησες το μηχανημα? η ειναι προσφατο το προβλημα? και το δικο μου μυαλο παει σε θεμα USB κοιταξε εαν εχεις USB 2.0 συσκευη πανω σε USB 1.1 θυρα , αυτο μπορει να σου διμιουργει το προβλημα - εχει τυχει σε μενα με USB 2.0 card reader σε USB 1.1 θυρα , οταν ομως εβγαζα την συσκευη ολα ηταν μια χαρα Το μηχάνημα το έχω 6 μήνες και το πρόβλημα το παρουσίασε από την αρχή. Έχω κάνει ήδη 2 format και το πρόβλημα δεν λύθηκε (έχεις δίκιο οτι η λύση του format είναι πολύ δραστική και θα πρέπει να αποφεύγεται). Το κοίταξα και για τις USB 2 και 1.1 αλλά δεν έχει πρόβλημα από εκεί! Οι συσκευές είναι και για τα 2 πρωτόκολλα, και όταν υπήρχε πρόβλημα (πχ USB 2 συσκευή σε θύρα 1.1, μου έβγαζαν μήνυμα τα Windows!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hunter Δημ. June 17, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2004 δοκιμασες να κανεις κανενα bios upgrade στο motherboard? το μονο αλλο που μπορω να σκεφτω ειναι οπως ειπε ο xpan να αλλαξεις καμια θεση σε PCI καρτα που εχεις Παράθεση Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. June 17, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2004 Πρόβλημα που να εμφανίζεται τόσο νωρίς στην εκκίνηση, δύσκολα δεν οφείλεται σε hardware δυσλειτουργία. Δεν κατάλαβα τι εννοείς όταν λες "reset", μήπως εννοείς restart; Αν, ναι, τότε δοκίμασε να κάνεις Load setup defaults στο BIOS. Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να βρεις αν για το πρόβλημα ευθύνεται μία από τις συσκεύες usb. Άφησε π.χ. την μία πάνω στο μηχάνημα και δες τι γίνεται. Και μια (σχεδόν) άσχετη ερώτηση, η IrDA που έχεις μήπως είναι της Mobile Action; Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
LNinio Δημ. June 17, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mcde (18 Ιούν. 2004 , 00:28) Πρόβλημα που να εμφανίζεται τόσο νωρίς στην εκκίνηση, δύσκολα δεν οφείλεται σε hardware δυσλειτουργία. Δεν κατάλαβα τι εννοείς όταν λες "reset", μήπως εννοείς restart; Αν, ναι, τότε δοκίμασε να κάνεις Load setup defaults στο BIOS. Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να βρεις αν για το πρόβλημα ευθύνεται μία από τις συσκεύες usb. Άφησε π.χ. την μία πάνω στο μηχάνημα και δες τι γίνεται. Και μια (σχεδόν) άσχετη ερώτηση, η IrDA που έχεις μήπως είναι της Mobile Action; Με το reset, εννοώ πατώντας το μικρό κουμπάκι κάτω από το on\off (αν κολλήσει... λέμε τώρα) ή με restart!!! Yeap, Mobile Action είναι Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. June 17, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2004 Τότε κάνε Load setup defaults στο BIOS. Όσο για την IrDA δυστυχώς με τις συγκεκριμένες συσκευές πάρα πολλοί έχουν παραπονεθεί για διάφορα προβλήματα. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
michpan Δημ. June 18, 2004 Κοινοποίηση Δημ. June 18, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Alexel (17 Ιούν. 2004 , 22:32) Από το επισυναπτόμενο αρχείο που δίνεις, βλέπω πως το IRQ 11 χρησιμοποιείται από 4 συσκευές (εκ των οποίων οι δύο αφορούν USB θύρες). Επίσης IRQ 11 χρησιμοποιεί και η κάρτα γραφικών σου. Κανονικά πρέπει η κάρτα γραφικών να καταλαμβάνει αποκλειστικά δικό της IRQ. Στα σημερινά μηχανήματα είναι πρακτικά αδύνατον η κάρτα γραφικών να έχει δικό της IRQ. Τα windows δεν έχουν πρόβλημα να επικοινωνήσουν με διαφορετικές συσκευές που χρησιμοποιούν το ίδιο IRQ (μέσω IRQ steering). Δεν είναι το πρόβλημα εκεί και δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να προκαλείται. Κάποιου είδους περίεργο conflict γίνεται. Μπορεί να ξεκινάει από το BIOS, μπορεί από την ίδια την motherboard, μπορεί από κάποια συσκευή, μπορεί από πολλά πράγματα.. Εφόσον δεν είναι σοβαρό το πρόβλημα, η συμβουλή μου είναι να μην ασχοληθείς πολύ. Μετά από πολύωρες προσπάθειες να διορθώσω προβλήματα και ατέλειες σε διάφορα μηχανήματα, κατάλαβα ότι όλη αυτή η διαδικασία είναι πραγματικά χάσιμο χρόνου και αξίζει μόνο όταν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα και δεν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου. Οσο για την επιλογή IRQ χειροκίνητα, δεν θα το συνιστούσα εκτός κι αν σας αρέσουν τα.. puzzle! :) Μιχάλης :alien: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
LNinio Δημ. June 18, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. June 18, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος michpan (18 Ιούν. 2004 , 03:52) Στα σημερινά μηχανήματα είναι πρακτικά αδύνατον η κάρτα γραφικών να έχει δικό της IRQ. Τα windows δεν έχουν πρόβλημα να επικοινωνήσουν με διαφορετικές συσκευές που χρησιμοποιούν το ίδιο IRQ (μέσω IRQ steering). Δεν είναι το πρόβλημα εκεί και δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να προκαλείται. Κάποιου είδους περίεργο conflict γίνεται. Μπορεί να ξεκινάει από το BIOS, μπορεί από την ίδια την motherboard, μπορεί από κάποια συσκευή, μπορεί από πολλά πράγματα.. Εφόσον δεν είναι σοβαρό το πρόβλημα, η συμβουλή μου είναι να μην ασχοληθείς πολύ. Μετά από πολύωρες προσπάθειες να διορθώσω προβλήματα και ατέλειες σε διάφορα μηχανήματα, κατάλαβα ότι όλη αυτή η διαδικασία είναι πραγματικά χάσιμο χρόνου και αξίζει μόνο όταν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα και δεν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου. Οσο για την επιλογή IRQ χειροκίνητα, δεν θα το συνιστούσα εκτός κι αν σας αρέσουν τα.. puzzle! :) Μιχάλης :alien: Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου. Εκτός από χρονοβόρο, είναι και σπαστικό, το να ψάχνεις κάθε π@π@ρι@ που βγάζουν τα Windows! Απλά δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει και καμιά φορά μου γυρίζει το μυαλό!!! Να είσαι καλά για τις πληροφορίες για τα IRQ. Τουλάχιστον να μου βγει απο το μυαλό οτι είναι IRQ conflict!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts