Jump to content

Στίβος, η πορεία προς τους Ολυμπιακούς

lewton
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επιτέλους!

Αρχίζει αύριο ο στίβος! Όλε!

Από αυτήν την στήλη :p θα ενημερώνεστε (όσοι ενδιαφέρεστε τέλος πάντων :) ) για ότι συμβαίνει.

Αύριο έχουμε τις εξής ελληνικές συμμετοχές:

Πρωί

-Λευτέρης Θανόπουλος στα 20χμ βάδην

-Αλέξανδρος Παπαδημητρίου στη σφύρα με πολύ μεγάλες πιθανότητες να προκριθεί στον τελικό

-Αργυρώ Στρατάκη στο έπταθλο (μεγάλη μαχήτρια)

-Χρήστος Μελέτογλου στο τριπλούν (παλιός αθλητής και μεγάλος μαχητής που αν βρεθεί σε καλή μέρα μπορεί να πετύχει πολλά)

Απόγευμα

-Παναγώτης Στρουμπάκος στα 1500μ

-Τάσος Γκούσης και Στέλιος Δημότσιος στα 400μ (με ελπίδες -κυρίως ο πρώτος- για πρόκριση ως και τους 16 του αγωνίσματος)

-Μαρία Πρωτόπαππα στα 5000μ

-Οι τρεις μεγάλες μας δισκοβόλοι: Αναστασία Κελεσίδου, Κατερίνα Βόγγολη και Στέλα Τσικούνα

Ελπίζω να μη μου ξέφυγε κανένας.

Καλή επιτυχία σε όλους!

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 133
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ποιοί/ες πιστεύετε ότι έχουν πιθανότητες για μετάλλιο στον στίβο;

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Άκουσα το όνομά μου; :p

Λοιπόν η Μανιάνι αν δεν πάρει χρυσό ή ασημένιο θα είναι αποτυχία (μόνο η Κουβανή Μενέντεζ ΙΣΩΣ αξίζει να τη νικήσει).

Στο δίσκο η Κελεσίδου και η Βόγγολη αξίζουν από ένα μετάλλιο.

Στα 400μ εμπόδια ο Περικλής Ιακωβάκης (το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού στίβου για εμένα) με προβληματίζει... Φέτος δεν έχει δώσει αγώνες αλλά ούτε και έχει ακουστεί τίποτα περί τραυματισμού του ή άλλου προβλήματος. Αν είναι στην κατάσταση που ήταν πέρυσι πάει για άλλο ένα μετάλλιο, αλλά με προβληματίζει το ότι δεν έχει αγώνες στα πόδια του.

Στα 400μ εμπόδια γυναικών η Φανή Χαλκιά έχει κάνει μέχρι αρχές Ιουλίου εκπληκτικές κούρσες σπάζοντας διαδοχικά το πανελλήνιο ρεκόρ και είχε φτάσει να έχει την τρίτη επίδοση στον κόσμο. Από τότε δεν ξανακατέβηκε σε αγώνα (πλέον είναι 7η στον κόσμο). Αν η προετοιμασία της έχει πάει καλά και αν δεν την επηρεάσει η απειρία της χτυπάει πεντάδα και -αν την βοηθήσει και η τύχη- μετάλλιο.

Επίσης η Δεβετζή στο τριπλούν αν έχει πολλή τύχη έχει μια μικρή ελπίδα για μετάλλιο.

Αυτοί είναι που έχουν τουλάχιστον υπαρκτές ελπίδες.

Υπάρχουν καμιά δεκαριά αθλητές ακόμα για τους οποίους είναι πάρα πολύ δύσκολο αλλά όχι εντελώς ακατόρθωτο, κάποιοι που μου έρχονται στο μυαλό είναι η Τσιολακούδη και η Λίκα στο ακόντιο, η Τσικούνα στη δισκοβολία, οι Νίκη Ξάνθου, Γιαννούλα Καφετζή, Στέλλα Πιλάτου στο μήκος, η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου στη σφύρα, ο συμπατριώτης μου Λούης Τσάτουμας στο μήκος, ο Μελέτογλου στο τριπλούν και ο Παπαδημητρίου στη σφύρα.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lewton (19 Αύγ. 2004 , 21:40)

Άκουσα το όνομά μου; :p

Στα 400μ εμπόδια ο Περικλής Ιακωβάκης (το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού στίβου για εμένα) με προβληματίζει... Φέτος δεν έχει δώσει αγώνες αλλά ούτε και έχει ακουστεί τίποτα περί τραυματισμού του ή άλλου προβλήματος. Αν είναι στην κατάσταση που ήταν πέρυσι πάει για άλλο ένα μετάλλιο, αλλά με προβληματίζει το ότι δεν έχει αγώνες στα πόδια του.

χεχε

Τον ξέχασα τον Περικλή. Εμένα γιατί μου δίνει περισσότερες ελπίδες το ότι δεν έχει κατέβει σε επίσημους αγώνες σε συνδυασμό με ότι δεν είχε τραυματισμό. :whistle:

Κάτι από Κεντέρη και Θάνου μου μυρίζει που εμφανίζοταν μόνο στις μεγάλες διοργανώσεις. Οπότε πάμε για μετάλλιο. :p :blink:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Bayern7 (19 Αύγ. 2004 , 22:00)

χεχε

Τον ξέχασα τον Περικλή. Εμένα γιατί μου δίνει περισσότερες ελπίδες το ότι δεν έχει κατέβει σε επίσημους αγώνες σε συνδυασμό με ότι δεν είχε τραυματισμό. :whistle:

Κάτι από Κεντέρη και Θάνου μου μυρίζει που εμφανίζοταν μόνο στις μεγάλες διοργανώσεις. Οπότε πάμε για μετάλλιο. :p :blink:

ΞΕΧΝΑ ΤΟ!

Ο Περικλής προπονείται μόνος του με την παλιά του γυμνάστρια, καμία σχέση με φάρμακα κλπ.

Και να θέλει δε μπορεί να πάρει.

Το παιδί είναι τρελό ταλέντο, αν έπαιρνε και λίγα φάρμακα (με μέτρο πάντα) θα ήταν αναμφισβήτητα Νο1 στον κόσμο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πολύ καλό (όχι τέλειο) ξεκίνημα από την Αργυρώ Στρατάκη στα 100μ. εμπόδια του επτάθλου.

Τα έτρεξε σε 13.65 δευτερόλεπτα (όταν έκανε το πανελλήνιο ρεκόρ τα έτρεξε σε 13.60) και κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα.

Σε λίγο έχει το ύψος.

Καλή συνέχεια :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ο Χρήστος Μελέτογλου στο τριπλούν έκανε μέτρια τα 2 πρώτα άλματα αλλά με το πολύ καλό 17,06 στο τρίτο έπιασε το όριο για τον τελικό και δείχνει ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση! :D

Στον τελικό όλα παίζονται ειδικά αν κάνει ατομικό ρεκόρ.

Ο Παπαδημητρίου δεν πήγε καθόλου καλά στη σφύρα και με τίποτα δεν περνάει στον τελικό. Κρίμα... :(

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εμ, ζητάμε και εμείς μόνιμα την υπέρβαση :) Δεν γίνεται να περάσουν όλοι στον τελικό! :(

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lewton (20 Αύγ. 2004 , 10:22)

Πολύ καλό (όχι τέλειο) ξεκίνημα από την Αργυρώ Στρατάκη στα 100μ. εμπόδια του επτάθλου.

Τα έτρεξε σε 13.65 δευτερόλεπτα (όταν έκανε το πανελλήνιο ρεκόρ τα έτρεξε σε 13.60) και κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα.

Σε λίγο έχει το ύψος.

Καλή συνέχεια :)

Φοβερή συνέχεια από την πρωταθλήτριά μας! :D

Πήδηξε 1,79μ στο ύψος, το οποίο δεν ξέρω αν αποτελεί ατομικό της ρεκόρ αλλά είναι πολύ πάνω από τα 1,74μ που είχε πηδήξει όταν σημείωσε το πανελλήνιο ρεκόρ πριν 2,5 μήνες! Από τα 2 πρώτα αγωνίσματα έχει 1994 βαθμούς και είναι στην 8η θέση.

Έχει κάνει ξεκίνημα για πανελλήνιο ρεκόρ λοιπόν!

Μπράβο Αργυρώ! :D :D

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δυστυχώς η Αργυρώ Στρατάκη πήγε μέτρια στα 2 απογευματινά αγωνίσματα του επτάθλου (σφαίρα και 200μ.) και μάλλον δε θα καταφέρει να σημειώσει πανελλήνιο ρεκόρ, εκτός και αν πάει εξαιρετικά καλά στα υπόλοιπα 3.

Συνολικά αυτή τη στιγμή είναι στη 10η θέση του αγωνίσματος.

Οι τρεις σπουδαίες δισκοβόλοι μας όπως αναμενόταν πέρασαν στον αυριανό τελικό. Εμπρός για 3/3 μετάλλια κορίτσια! :D

Η Μαρία Πρωτόπαππα στα 5000μ. δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση, όπως δεν τα κατάφερε και ο Στέλιος Δημότσιος στα 400μ.

Αύριο πρωί έχουμε μπόλικες ελληνικές παρουσίες (ξεχωρίζει φυσικά η Φανή Χαλκιά), θα τα γράψω όλα το μεσημέρι μιας και θα είμαι και εγώ εκει! Δυστυχώς χάσαμε τον Χοϊδη από τα 100μ. λόγω τραυματισμού. Κρίμα. :(

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σήμερα πήγα στο στάδιο να δω στίβο.

Ήμουν εκεί όταν η Φανή Χαλκιά έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 53.85 στα 400μ. εμπόδια! :D

Η κοπέλα ευτυχώς είναι σε εκπληκτική κατάσταση (αν δείτε παραπάνω ήμουν αγχωμένος επειδή είχε καιρό να αγωνιστεί) οπότε τίποτα δεν τη σταματά από το να μπει στον τελικό του αγωνίσματος και με πολλή τύχη (άλλωστε χωρίς αυτήν δε γίνεται τίποτα) να χτυπήσει μετάλλιο. Ο κόσμος ήταν απίστευτος, είχε γύρω στις 50.000 μέσα και όταν έγινε η κούρσα της έγινε πανικός. Αφού ανακοινώθηκε ότι ήταν και πανελλήνιο ρεκόρ το στάδιο δονήθηκε, στην αρχή λίγοι το είχαμε πάρει χαμπάρι. Μετά έπαιξε και συρτάκι. ;) Μπράβο Φανή!

Επίσης ο Γιώργος Θεοδωρίδης αν και δεν πήγε πολύ καλά προκρίθηκε στον προημιτελικό των 100μ, δηλαδή στους 40. Αν σε αυτόν τον αγώνα πάει κοντά στο ατομικό ρεκόρ του έχει πολλές ελπίδες για πρόκρισης στον ημιτελικό.

Δυστυχώς ο Σάββας Πανάβογλου στο δίσκο και η Αργυρώ Στρατάκη στο μήκος του επτάθλου έμειναν μακριά από τις ατομικές επιδόσεις τους. Ο Σάββας δεν προκρίθηκε στον τελικό και η Αργυρώ έχει πλέον πέσει στη 16η θέση του αγωνίσματος. Στα 400μ. γυναικών η Γκουντενούδη δεν κατέβηκε και δεν έχω μάθει ακόμα γιατί, ενώ στα 100μ. όπως είχε ανακοινωθεί από χτές ο Χριστόφορος Χοϊδης δεν κατέβηκε λόγω τραυματισμού.

Τέλος είχαμε και 2 Κύπριους σήμερα, τον Κατσαντώνη στα 100μ. που με 10.50 δεν προκρίθηκε στον προημιτελικό και την Ανδρούλα Σιάλου στα 400μ. εμπόδια που πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό μεζί με τη Φανή. Και αυτή καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο. :)

Αυτά από τα πρωινά αγωνίσματα.

Το βράδυ θα ξαναπάω στο ΟΑΚΑ να δω στίβο, οπότε και πάλι η ενημέρωση θα είναι λίγο καθυστερημένη. ;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο στίβο είναι γεγονός! :D

Mπράβο στην Τασούλα Κελεσίδου που πρόσθεσε στη συλλογή της το 5ο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση (ήταν 2η στα παγκόσμια της Σεβίλλης το 1999 και του Παρισιού το 2003, 2η στο Σίδνεϊ και τρίτη στο πανευρωπαϊκό του Μονάχου το 2002) αλλά μας άφησε μια πικρή γέυση το ότι για μια ακόμη φορά -και δη μέσα στην Ελλάδα- δεν πήρε χρυσό. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι τόσο ο κόσμος όσο και η ίδια δεν το πανυγήρισε όσο έντονα θα περίμενε κάποιος.

Κρίμα για την Κατερίνα Βόγγολη που έμεινε 8η και για την Στέλα Τσικούνα που ήταν 11η, και ι 2 άξιζαν κάτι παραπάνω.

Το μεγάλο γεγονός όμως της αποψινής βραδιάς για το στίβο ήταν το απίστευτο πανελλήνιο ρεκόρ της Πηγής Δεβετζή στο τριπλούν.

15.32 και τα μυαλά στα κάγκελα!!! :D Μπράβο κοπέλα μου! Έτσι! Όλε! :D :D :D :up:

Όπως καταλαβαίνετε η Πηγή ξεσήκωσε το πλήθος πολύ περισσότερο και από την Τασούλα. Το ελληνικό τριπλούν βρήκε τη διάδοχο της άτυχης Παρασκευής Τσιαμήτα στο πρόσωπο της! Εμπρός για ένα μετάλλιο στον τελικό! Όλοι μαζί σου! :D

Ο Γιώργος Θεοδωρίδης έμεινα μακριά από το ρεκόρ του και δεν κατάφερε να προκριθεί στον ημιτελικό των 100μ. Στο επί κοντώ γυναικών οι αθλήτριές μας δεν προκρίθηκαν στον τελικό. Η Αφροδίτη Σκαφίδα δεν έκανε κανένα έγκυρο άλμα (κέρδισε πάντως πολύτιμη εμπειρία καθώς είναι μικρή ακόμα) και η Γωγώ Τσιλιγκίρη έμεινε στο 4.30 που δεν ήταν αρκετό για να προκριθεί. Επίσης η Κύπρια Άννα Φυτίδου έμεινε εκτός τελικού αφού πήδηξε 4.15.

Στο τριπλούν γυναικών εκτός από την Δεβετζή (όλε! :D) και η Όλγα Βασδέκη πήρε την πρόκριση για τον τελικό με 14.54μ, ενώ η νεαρή Αθανασία Πέρρα δεν τα κατάφερε (και αυτή όμως κέρδισε πολύτιμη εμπειρία).

Στο έπταθλο η Αργυρώ Στρατάκη ολοκλήρωσε το αγώνισμα στην 15η θέση ύστερα από μια πολύ καλή παρουσία στο ακόντιο όπου έκανε ατομικό ρεκόρ και στα 800μ. όπου ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ. Συνολικά έκανε πανελλήνιο ρεκόρ για έναν βαθμό. Το μήκος την έφαγε, θα πήγαινε ακόμα καλύτερα. Ακόμαι και έτσι μπράβο Αργυρώ! :D

[sIGPIC][/sIGPIC]

[imgalign=right]http://www.contra.gr/images/noguchi_marathonios_2208.jpg[/imgalign]Στην πιο ιστορική διαδρομή των Ολυμπιακών Αγώνων, τον μαραθώνιο δρόμο (42.195μ) η Γιαπωνέζα Μιζούκι Νογκούτσι τερμάτισε πρώτη με χρόνο 2 ώρες, 26 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα. Αυτή η επίδοση αποτελεί ρεκόρ για την κλασική διαδρομή. Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε η αποχώρηση της Βρετανίδας Πόλα Ράντκλιφ η οποια εγκατέλειψε στο 36ο χιλιόμετρο, εμφανώς καταπονημένη.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος takis_voskos (19 Ιούν. 2004 , 17:48)

Η Φανή θα είναι (και να μου το θυμηθείτε) η μεγάλη μας έκλπληξη στους Ολυμπιακούς! Έχει ανέβει πολλά επίπεδα το κορίτσι και αν συνεχίσει έτσι (κάτι που πιστεύω ευχόμαστε όλοι) θα μας κάνει υπερήφανους! Όσο για τον ελληι\νικό στίβο γενικότερα, είναι ναμφισβήτητα σε ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Και όσοι αμφισβητούν τις επιδόσεις των αθλητών μας με διάφορα γελοία κόλπα (ντόπινγκ κλπ) θα πρέπει πρώτα να κοιτάξουν τις δικές τους καμπούρες! Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά του στίβου στο πανευρωπαικό και (...κυρίως) στου Ολυμπιακούς! :) :)

Να που σε θυμηθήκαμε φίλε μου! ;) :)

Φανή δείξε μας το δρόμο! Γίνε αγέρας! :)

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Είναι τρελή, είναι τρελή η Φανή! :D :D

Μπράβο και πάλι μπράβο! :up: :up: :up:

Είδατε ότι έμεινε πίσω στην αρχή και ότι στο τέλος δεν πήγε με τέρμα τα γκάζια;

Εμπρός για παγκόσμιο ρεκόρ την Τετάρτη και φυσικά χρυσό μετάλλιο! :up: :up:

Μπράβο επίσης στον Χρήστο Μελέτογλου, απέδειξε ότι είναι μαχητής με την 6η θέση! :D

Όποιος ξανααφήσει υπονοούμενα για τη Φανή θα την βάλω να τον φιλήσει. :p

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δε γίνονται αυτά!

Η Αθανασία Τζουμελέκα είναι χρυσή Ολυμπιονίκης στα 20χμ βάδην!

Απίστευτο!

:D :D :D :D :up:

Aδιανόητο!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν μπορείς να κοιμηθείς με την ησυχία σου σε αυτή τη χώρα, ξυπνάς και έχεις 2-3 μετάλλια!

Μπράβο στην Αθανασία και μπράβο σε σένα Lewton για τo θέμα ;)

Ευχαριστώ Φίλιππε. :)

Εν τω μεταξύ η Αθηνά Παπαγιάννη τερμάτισε 10η τα 20χμ βάδην (πολύ μεγάλη επιτυχία αλλά επισκιάζεται από την απίστευτη πρωτιά της Αθανασίας Τσουμελέκα) και η Χριστίνα Κοκκότου 31η.

Στη σφύρα η Ευδοκία Τσαμόγλου έμεινε πολύ πίσω στον πρώτο προκριματικό όμιλο και δεν έχει ελπίδες πρόκρισης.

Σε λίγο η Όλγα Καϊδαντζή στα 200μ και οι άλλες 2 αθλήτριές μας στον δεύτερο προκριματικό όμιλο της σφυροβολίας.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου προκρίθηκε στον τελικό της σφυροβολίας! Μπράβο.

Αντίθετα η Στέλα Παπαδοπούλου δεν τα κατάφερε.

Η Όλγα Καϊδαντζή πέρασε με καλή εμφάνιση στον προημιτελικό των 200μ.

Ο Πρόδρομος Κορκίζογλου ξεκίνησε σχετικά καλά στο δέκαθλο αφού πλησίασε τα ατομικά του ρεκόρ στα 100μ. και στο μήκος.

[sIGPIC][/sIGPIC]

«Ο κόσμος μού έδωσε δύναμη», δήλωσε η νέα χρυσή ολυμπιονίκης. Ο Κώστας Κεντέρης επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της αμέσως μετά τον αγώνα. «Για σένα το πήρα, Κώστα μου», του είπε η Τσουμελέκα κλαίγοντας με αναφιλητά!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Bayern7 (23 Αύγ. 2004 , 14:23)

«Ο κόσμος μού έδωσε δύναμη», δήλωσε η νέα χρυσή ολυμπιονίκης. Ο Κώστας Κεντέρης επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της αμέσως μετά τον αγώνα. «Για σένα το πήρα, Κώστα μου», του είπε η Τσουμελέκα κλαίγοντας με αναφιλητά!

ωχ! λες να 'ναι του Τζέκου και αυτή? :cry: :p

Ο Κεντέρης ήταν, όπως είπαν και οι ίδιες, ο ηγέτης τους, ο ηγέτης του στίβου και όλοι οι συναθλητές του πρέπει να έχουν πληγωθεί με την αντιμετώπιση που έτυχε... λογικό να του αφιερώνουν τα μετάλλια και συγκινητικό που τον υποστηρίζουν...:)