Jump to content

OAKA Calatrava: Το νέο μνημείο αρχιτεκτονικής & αισθητικής


alfisti147
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Διάβασα πολλές απόψεις για το στέγαστρο και τους Ολυμπιακούς εν γένει, σεβαστές όλες για μένα.

 

Όμως, θα ήταν καλό πραγματικά να αφήσουμε τη μιζέρια και τις αοριστολογίες πίσω μας. Δεν έχουμε 1997 τώρα, έχουμε 2004, και είναι λίγο αργά για τις καταστροφολογίες.

 

Εμένα προσωπικά, με ενοχλεί μεν που οι Αγώνες θα γίνουν όπως θα γίνουν, (βλ. ότι πολλά έργα δεν ξεκίνησαν όταν έπρεπε, ότι έχει γίνει τόσο τζέρτζελο για ασήμαντα θέματα, κτλ.)

 

Είναι γεγονός ότι οι Αγώνες δεν είναι ότι ήταν το 1896, έχουν γίνει πλέον κοινωνικό-οικονομικό-πολιτικό γεγονός.

 

Ωραία, αυτό δεν θα αλλάξει ότι και να πούμε. Εμένα όμως με κάνει περήφανο το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μικρότερη χώρα που φιλοξενεί αγώνες μεταπολεμικά (για πριν δεν γνωρίζω τι συνέβη), και είναι μαγκιά μας και καμάρι μας που τους πήραμε.

 

Στο κάτω κάτω, μπορεί να τους πληρώσουμε 6% του ΑΕΠ και όχι 1.5%, αλλά το ελληνικό ΑΕΠ δεν είναι ούτε αμερικάνικο, ούτε Αγγλικό, και μην ξεχνάμε (ως μέτρο σύγκρισης) ότι ολόκληρος ο πληθυσμός της χώρας δεν είναι καν όλο το Λονδίνο σε μέγεθος...

 

Το στέγαστρο το έχω δει μόνο φευγαλέα, όταν γυρίσω πίσω τέλος του μήνα θα το δω και σωστά. Είναι στολίδι και αριστούργημα, και χαίρομαι που το έκανε ο Καλατράβα και όχι ο Βωβός ή κανένας άλλος αετονύχης, που ναι μεν θα ζήταγε ας πούμε τα μισά χρήματα, όμως θα έκανε κάτι υποδεέστερο, και επίσης η αναλογία κόστος/απόδοση θα ήταν πολύ μικρότερη.

 

Όταν πέρσι έκανα αίτηση για να είμαι εθελοντής στους ΟΑ (μετά από ένα εμπνευσμένο σποτάκι της ΟΕΟΑ με τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ), το μετάνιωσα κάπου. Σκέφτηκα με την ηλίθια Ελληνική νοοτροπία του "Και γιατί να είμαι εγώ εθελοντής στους Αγώνες των πολυεθνικών και του εμπορίου? Να με πλήρωναν για να πάω!".

 

Μέγα λάθος. Χωρίς τις πολυεθνικές και το εμπόριο θα είχαμε χορηγό αναψυκτικών την...ΕΨΑ (και αν τα βγάζε πέρα σφύρα μου, στο οικονομικό μέρος μιλάω) και αυτοκινήτων την Skoda πριν την πάρει η VW. (Καλά κρασά δηλαδή...).

 

Δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα. Δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι λόγω των αγόνων δεν θα πάρουν αμοιβή οι εθελοντές (άκου πράματα ε!!!) ή 10 Ε άυξηση οι συνταξιούχοι (ΑΚΟΥ ΠΡΑΜΑΤΑ Ε!!!!).

 

Νομίζετε ότι χωρίς Αγώνες θα γίνονταν όλα για τον πολίτη? Η Ευρωπαική Ένωση και οι λοιποί βοηθούν σε έργα και κόστη αλλά όχι σε..αυξήσεις συντάξεων, ούτε σε...αμοιβές πανάκριβων συμβούλων που λένε μπούρδες και αυγατίζουν το λογαριασμό τους στην Ελβετία.

 

Έτσι, έχω στείλει την αίτηση μου για εθελοντής στο Ολυμπιακό Χωριό, στον τομέα Τεχνολογίας, έστω κι αν μένω στον Πειραιά (...όχι ακριβώς δίπλα στο Ολυμπιακό Χωριό ε?). Και χαίρομαι για αυτό. Γιατί δεν πρόκειται, εύκολα τουλάχιστον, να βοηθήσω σε άλλους ΟΑ από τέτοιο πόστο. Στο κάτω κάτω, (ελληνικά σκεπτόμενος), χέστηκα για το πως θα τα πάνε οι ΟΑ του Πεκίνου. Οι ΟΑ της χώρας μου, μαγκιά μου και τιμή μου να πάνε καλυτερα γιατί θα βοηθάω εγώ να πάνε καλύτερα.

 

Τα χρήματα είναι πολλά, ΟΚ. Οι υποδομές και τα έργα είναι περισσότερα. Όποιος νομίζει ότι π.χ. το Τραμ θα ήταν έτοιμο de facto φέτος πλανάται πλάνην οικτράν. Θα είχε κολλήσει σε 27502937523 ενστάσεις και προσφυγές, θα είχε κηρυχθεί ο διαγωνισμός αναδόχου 9 φορές άγονος, και τελικά θα φτιαχνόταν το 2008/2012 (μην πω πιο μετά και γίνω κακός) με υπέρβαση κόστους για μελέτες, κόντρα μελέτες κτλ κτλ κτλ 5* του αρχικού προυπολογισμού. Το ίδιο και σε πολλά άλλα έργα και πράγματα.

 

Ας αφήσουμε τη μιζέρια στην άκρη, και ας πανηγυρίσουμε που ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ τους αγώνες. Ναι, θα πληρώνουμε χρόνια για αυτούς. Ναι, θα έχουμε και οφέλη από αυτούς, άμεσα (έργα) και έμμεσα (τουρισμός, παγκόσμια προβολή, μπλα μπλα). Αν δεν αρέσει σε κάποιον αυτό, ας αρνηθεί να τους δει, ας αρνηθεί να χρησιμοποιήσει τα έργα, και ας δώσει 2-3.000 ευρώ (χοντρική εκτίμηση) για να πάει να δει τους αντίστοιχους το 2008 στο Πεκίνο.

 

Γούστο του και καπέλο του.

 

Εγώ διαφωνώ με την τακτική της ολοκληρωτικής καταστροφολογίας, γιατί ξέρω ότι ΑΝ ξαναγίνουν Αγώνες εδώ, ή θα είμαι 70 χρονών και λίγο λέω, ή δεν θα ζω. Το να πάω να δω Αγώνες στη Γαλλία ή την Ιταλία είναι πάντα για επιλογή. Το να δω Αγώνες (ως εθελοντής "από κοντά" και ως άνθρωπος στη χώρα μου), είναι μοναδικό γεγονός.

 

Και δεν θα μου το χαλάσει κανείς, ακόμα κι αν μου πει ότι η γιαγιά μου θα συνεχίζει να παίρνει 470 Ε σύνταξη (ή όσο είναι) μέχρι το 2008 (μακάρι να ζει ως τότε στο κάτω κάτω), και δεν θα πάρει 481.5. Μικρό το κακό. Μεγάλο το όφελος.

 

Φιλικά,

 

Γιάννης.

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 279
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

http://www.sportaction.gr/photos151/oaka12.jpg

Τα matrix θα είναι δώρο της Panasonic λόγω της χορηγίας και εκτός από τα 2 μεγάλα έγχρωμα, θα υπάρχει και ένα 3ο, τοποθετημένο πάνω από το ένα, όπως απεικονίζεται σε αυτό το screenshot. Ηχοσυστήμαta Bose. Photos από το test event

Πηγή photo: sportaction.gr

 

Και ένα απόσπασμα από παλιότερη συνέντευη του Calatrava στο ΒΗΜΑgazino:

"...Θα μπορούσατε να με ρωτήσετε: "γιατί αψίδες;". Αν προσέξετε όμως τις χειρονομίες των αθλητών, είναι όλες καμπύλες. Οι κινήσεις τους όλες είναι κάποιου είδους εκτινάξεις οι οποίες διαγράφουν μια καμπύλη, σαν τόξα, σαν αψίδες. Θέλαμε λοιπόν να εκφράσουμε αυτή τη δυναμική κίνηση του σώματος. Ένα άλλο στοιχείο επίσης ήταν ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κατασκευάσει τις αψίδες του Ολυμπιακού Σταδίου κάθετα, στην μικρότερή τους διάσταση δηλαδή, πράγμα ευκολότερο. Εμείς όμως τις κάναμε κατά μήκος, όχι κατα πλάτος. Και αυτό, γιατί οι κινήσεις των αθλητών γίνονται κατα μήκος, και όχι κατα πλάτος..."

ΟΑΚΑ-Calatrava: Το νέο τοπόσημο μετά τη γέφυρα, η νέα "Ακρόπολη"

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kukukali ( 9 Ιούν. 2004 , 15:46)

 

Συμφωνω μαζι σου........ακριβως αυτο .....

Δυστυχως οπως λενε στο χωριο μου..κηδεια με ξενα κολυβα!! :mad:

Και αυτο συμβαινει σε ολους τους πολιτικαντηδες και τους παρατρεχαμενους!κανουνε κουμαντο με ξενη τσεπη!

Ιδεολογια σου λενε! εχουν μεγαλη πλακα! :lol:

Ποια ιδελογια που ομηροι των κατασκευαστων(το ξερουν καλα το ποιημα οι εργολαβοι........καθυστερησεις,επι καθυστερησεων με αποτελεσμα στο παρα πεντε να σου λενε.......εγω θελω 1000% πανω στο εργο για να το τελειωσω...και σε πατανε στο λαιμο γιατι καιγεσαι και ξερουν οτι για να αλλαξει ο εργολαβος θα περασουνε 3 μηνες το λιγοτερο!)δεν μπορουν να κανουν τιποτα παρα μονο να τους χωσουν μερικα χιλιαρικα ευρω και να βγαλουν το σκασμο(υποθεση Παχτα!)

Εγινε κατι με την Ευρωπαικη Τεχνικη που αφησε το εργο στην μαραθωνος; τιποτα και οχι μονο αυτο εχω φιλο που δουλευε στο εργο και ακομα του χρωστανε 5 μισθους!

 

Εχουν και μερικους χειροκροτητες & οσφιοκαμπτες που τους θαυμαζουν και τους ψηφιζουν κιολας!

Θαυμαζουν το μεγαλειο της ολυμπιαδας και δεν σκεφτονται οι κακομηροι οτι κοιταζουν σε λαθος κατευθυνση!

Αρτος και θεαματα........προς το παρον τους εχουν δωσει τοσο μεγαλο θεαμα που εχουν ξεχασει τον αρτο!

Οταν θα περασει η ολυμπιαδα και κλεισουν τα φωτα θα πεσει τοσο σκοταδι που θα τρομοκρατηθουν,και θα θυμηθουν οτι επρεπε να φανε κιολας !

Αλλα θα ειναι αργα!

Το Φθινοπωρο δεν ειναι μακρια! :!:

 

 

Υ.Γ.Η υποθεση του χρηματιστηριου δεν τους διδαξε τιποτα! :!: κριμα

 

Σε παρακαλώ,,Μην γράφεις τέτοια..Θα σε πούνε μίζερο και Ελληνάρα..Άντι να βγεις και να πανηγυρίζεις για όλα αυτά τα έργα που θα τα ξεχρεώσουν τα τετρασέγγονά σου γκρινιάζεις? :worry:

Σε ευχαριστώ που με έβγαλες από τον κόπο να τα γράψω πάντως..

Πέρα από την πλάκα είχα χαρεί όταν έμαθα ότι θα γίνουν όλα αυτά τα έργα..Όταν έβλεπα όμως πόσες φορές ανατιμολογούσαν το κόστος τους(προς τα πάνω φυσικά) αρχισά να εξαγριώνομαι.

http://digitalviews.smugmug.com/photos/471912194_RABQF-Th.gif
Link to comment
Share on other sites

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες φταίνε για την υπερτιμολόγηση, τις καθυστερήσεις και γενικά τα προβλήματα που παρατηρούνται ή η Ελλάδα; Γενικά όσοι τονίζουν τις υπερβάσεις (και καλά κάνουν στην τελική) θεωρούν ότι για το λόγο αυτό δεν έπρεπε να πάρουμε τους Ολυμπιακούς; Γιατί εάν είναι έτσι τότε θα τους δυσαρεστήσω, αλλά σε όλα τα έργα παρατηρούνται ανάλογα φαινόμενα. Αν απλά διαμαρτύρονται για το όργιο των προμηθειών, τότε μαζί τους. Όλοι βλέπουμε αυτά που συμβαίνουν...

 

Γενικά δεν έχω καταλάβει την "παράταξη των αντιφρονούντων" (χιουμοριστικά το εννοώ - μην πέσετε να με φάτε).

http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg

Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/

 

 

Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/

Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδιά, σήμερα άκουσα στην εκπομπή του Βαρεμένου απο τον ίδιο τον Αλευρά, πως το στέγαστρο (χωρίς την πληρωμή του Καλατράβα) στοίχισε 20 δισεκατομύρια. Αν ειναι δυνατόν. Τόσα κοστίζει η κατασκευή ενος ολόκληρου σταδίου. Αναθεωρώ λοιπόν την έπαρση και ικανοποίηση που είχα για το όμορφο στέγαστρο, διοτι το κόστος ειναι πέραν της πραγματικής αξίας του στεγάστρου κατ'εμέ. Εκτός και αν ειναι με (εστω χαμηλων καρατίων) χρυσό φτιαγμένο.
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος SakisPlayer (10 Ιούν. 2004 , 13:05)

 

Βρε παιδιά, σήμερα άκουσα στην εκπομπή του Βαρεμένου απο τον ίδιο τον Αλευρά, πως το στέγαστρο (χωρίς την πληρωμή του Καλατράβα) στοίχισε 20 δισεκατομύρια. Αν ειναι δυνατόν. Τόσα κοστίζει η κατασκευή ενος ολόκληρου σταδίου. Αναθεωρώ λοιπόν την έπαρση και ικανοποίηση που είχα για το όμορφο στέγαστρο, διοτι το κόστος ειναι πέραν της πραγματικής αξίας του στεγάστρου κατ'εμέ. Εκτός και αν ειναι με (εστω χαμηλων καρατίων) χρυσό φτιαγμένο.

 

το στέγαστρο στοίχισε 200 εκατομμύρια ΕΥΡΩ, δλδ 70 περίπου δις δρχ...!!!

Η αμοιβή μόνο του γαμπρού του Σάμαρανκ είναι 4 δις δρχ.

 

Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα σύγκρισης είναι ότι το τέρας ραδιομέγαρο που απαιτεί φοβερή υποδομή και εξοπλισμό θα στοιχίσει 124 εκατομμύρια ευρώ περίπου, τη στιγμή που οι δύο φάσεις του στεγάστρου θα κοστίσουν κοντά στα 220 μύρια ευρώ...!!!

 

Ε, κάπως έπρεπε να πεί ευχαριστώ η Ελλάδα στον Σάμαρανκ...

 

Το συνολικό κόστος των ΟΕ κυμαίνεται περί στα 2,1 τρις δρχ (με αυξητική φυσικά τάση).

 

σχετικά λινκς ::

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ Γ.Γ.Α.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΥΠΕΧΩΔΕ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ

 

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

 

Έργα Υποδομής

Link to comment
Share on other sites

wappy, εγω άκουσα τον ίδιο τον Νάσο Αλευρά να λέει το ποσόν που έγραψα. Εαν ειναι αναξιόπιστος επειδή ήταν και υπεύθυνος για το έργο, δεν το ξέρω. Εαν το ποσό που γράφεις ειναι γεγονός (δεν το νομίζω) τότε καήκαμε, να πάμε να πνιγούμε.
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος SakisPlayer (10 Ιούν. 2004 , 13:46)

Εαν το ποσό που γράφεις ειναι γεγονός (δεν το νομίζω) τότε καήκαμε, να πάμε να πνιγούμε.

 

 

μα.. δες τα λινκς.. γι αυτό τα έβαλα.. :confused: εξ άλλου η 70άρα είναι "γνωστή" εδώ και καιρό.. τώρα αν πιστεύεις τι λέει ο κάθε πολιτικός.. :worry:

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Wappy (10 Ιούν. 2004 , 13:37)

 

το στέγαστρο στοίχισε 200 εκατομμύρια ΕΥΡΩ, δλδ 70 περίπου δις δρχ...!!!

 

 

Εγώ στον πίνακα βλέπω ότι ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα έργα για το ΟΑΚΑ στοίχισαν 144+77=221 εκ ευρώ.

 

Πού το είδες ότι ΜΟΝΟ το στεγαστρο κοστισε 200?

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac
Link to comment
Share on other sites

Μόλις τώρα, ο πρόεδρος του κόμματος του 2.2 της εκατό στην συνέντευξη του ζαπείου είπε, πως το στέγαστρο στοίχισε 100 δίς, κάνωντας τους αγώνες πολυέξοδους και οχι λυτούς όπως λέγαμε πως θα χαρακτήριζαν την ολυμπιάδα της Αθήνας. Και κάτι άλλο που είπε ηταν πως ο κόσμος θα προτειμήσει το μπαλκόνι του, απο το κάθε στάδιο, όπου ο εξονυχιστικός έλεγχος θα φτάσει να ειναι πέρα για πέρα υπερβολικός και προσβλητικός.
Link to comment
Share on other sites

Επίσης από ΤΑ ΝΕΑ αντιγράφω:

 

Είναι χαρακτηριστικό της διάθεσης του κ. Ζακ Ρογκ να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών στην ελληνική κυβέρνηση το γεγονός ότι έφτασε να υποστηρίξει ότι το κόστος για το στέγαστρο Καλατράβα έφτασε τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, το πραγματικό κόστος του στεγάστρου δεν ξεπερνά τα 55 εκατομμύρια ευρώ - σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις κυβερνητικών παραγόντων, η κατασκευή οποιουδήποτε στεγάστρου δεν θα κόστιζε λιγότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ. Το «έξτρα» κόστος στην περίπτωση αυτή - που φτάνει τα 25 εκατομμύρια ευρώ, λόγω της ανάμειξης του διάσημου αρχιτέκτονα Καλατράβα - αναλήφθηκε από την κυβέρνηση Σημίτη στο πλαίσιο της προσπάθειας να υπάρξει ένα μεγάλο αρχιτεκτονικό έργο που θα συνδυαζόταν με τους Αγώνες του 2004.

 

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

 

ΥΓ: 100 δις λέει ο 2,2! Μα πόσο γελοίος μπορεί να γίνει κανείς.....

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac
Link to comment
Share on other sites

Ovelix τι προσπαθείς να επιτύχεις ρε συ;

 

Άμα ξεκινήσει η παραπληροφόρηση σε ένα thread καλό είναι να "την κάνεις". Δεν έχει νόημα έτσι και αλλιώς. Όποιος ενδιαφέρεται για τα νούμερα ας φροντίσει να ενημερωθεί από έγκυρες πηγές.

http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg

Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/

 

 

Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (10 Ιούν. 2004 , 14:05)

 

Εγώ στον πίνακα βλέπω ότι ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα έργα για το ΟΑΚΑ στοίχισαν 144+77=221 εκ ευρώ.

 

Πού το είδες ότι ΜΟΝΟ το στεγαστρο κοστισε 200?

 

 

ΟΑΚΑ: ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ - ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ (CALATRAVA 1)

144.760.000

 

ΟΑΚΑ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ (CALATRAVA 2)

77.423.000

 

ΟΑΚΑ ::

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

15.050.000

ΕΡΕΤΒΟ

ΟΑΚΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

 

επιπλέον ::

"Όπως ανακοίνωσε ο κ. Αλευράς, το υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε στη δημοπράτηση του έργου (συνολικού προϋπολογισμού 69 δισ. δρχ.) μέσα από ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό στις 13/1/2002 με προεπιλογή. Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού προσήλθαν πέντε κοινοπραξίες μεγάλων ελληνικών εταιρειών, σε συνεργασία με ξένες εταιρείες μεταλλοκατασκευών, καθώς οι μεταλλικές κατασκευές καλύπτουν το μισό, περίπου, κόστος του έργου. Στο διαγωνισμό, επισημαίνεται, δεν προσήλθαν ξένες εταιρείες.

 

Επίσης, ο υφυπουργός αναφέρει ότι μετά την υποβολή της οριστικής μελέτης από τον κ. Καλατράβα (προϋπολογισμού 83 δισ. δρχ) ακολούθησε σειρά επαφών, προκειμένου ο Ισπανός αρχιτέκτονας να υποβάλει την τελική του πρόταση για τον προϋπολογισμό του έργου που είναι αυξημένος, σε σχέση με τον αρχικό ενδεικτικό προϋπολογισμό από την προμελέτη. " 03/06/2002

 

από εδώ :: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=383963

 

και βγαίνει τώρα ο χαζοχαρούμενος στα κανάλια μετά από 2 χρόνια και μας λέει τα φίδια του?

Link to comment
Share on other sites

Αν το "συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, κάτι θα μείνει" ισχύει, τότε κάποιος πρέπει να κρατά το αντίβαρο.

 

Μιλούν για το στέγαστρο και το ΟΑΚΑ. Με 200 εκ ευρω έχουμε το πιο σύγχρονο και όμορφο Ολυμπιακό Αθλητικό κέντρο στον κόσμο. Το 1,2 δις ευρώ της ασφάλειας (6 φορές το κόστος του ΟΑΚΑ όπως διαμορφώνεται) δεν σας πειράζει?

 

1,2 δις ευρώ το κόστος της ασφάλειας. Ισούται με 5 φορές το κόστος του τραμ, έξι φορές το ΟΑΚΑ ή 21 στέγαστρα καλατράβα.

 

ΕΚΕΙ είναι το εξωφρενικό κόστος (με απαίτηση της ΔΟΕ βεβαίως βεβαίως) και όχι στις υποδομές και τις κατασκευές.

---------------

 

Wappy, ακόμη δεν βλέπω το "200 εκατομ ευρώ για στέγαστρο". Τελικά κόστισε τόσο ή έκανες λάθος προηγουμένως?

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος yandr (10 Ιούν. 2004 , 14:32)

 

Ovelix τι προσπαθείς να επιτύχεις ρε συ;

 

Άμα ξεκινήσει η παραπληροφόρηση σε ένα thread καλό είναι να "την κάνεις". Δεν έχει νόημα έτσι και αλλιώς. Όποιος ενδιαφέρεται για τα νούμερα ας φροντίσει να ενημερωθεί από έγκυρες πηγές.

 

αναμένω την δική σου έγκυρη ενημέρωση με τα δικά σου στοιχεία... (εκτός από δηλώσεις πολιτικών, πλζ... )

 

εγώ σου παρέθεσα νούμερα προϋπολογισμών και προ 2ετίας συζητήσεις περί του προϋπολογισμού... εσύ?

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (10 Ιούν. 2004 , 14:39)

 

Αν το "συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, κάτι θα μείνει" ισχύει, τότε κάποιος πρέπει να κρατά το αντίβαρο.

 

Μιλούν για το στέγαστρο και το ΟΑΚΑ. Με 200 εκ ευρω έχουμε το πιο σύγχρονο και όμορφο Ολυμπιακό Αθλητικό κέντρο στον κόσμο. Το 1,2 δις ευρώ της ασφάλειας (6 φορές το κόστος του ΟΑΚΑ όπως διαμορφώνεται) δεν σας πειράζει?

 

1,2 δις ευρώ το κόστος της ασφάλειας. Ισούται με 5 φορές το κόστος του τραμ, έξι φορές το ΟΑΚΑ ή 21 στέγαστρα καλατράβα.

 

ΕΚΕΙ είναι το εξωφρενικό κόστος (με απαίτηση της ΔΟΕ βεβαίως βεβαίως) και όχι στις υποδομές και τις κατασκευές.

 

:confused: :worry: α.. τώρα το πάμε "στρίβειν διά του αρραβώνως?" :rolleyes: η ασφάλεια είναι εκτός θέματος.... :whistle: :p

 

συμφωνώ στο ότι μας αποπροσανατολίζουν με το στέγαστρο αντί του μεγάλου παιχνιδιού και της πίτας της ασφάλειας, αλλά εκεί δε μπορούσαμε να κάνουμε τπτ... με το στέγαστρο όμως? με 75 δις 5 Ακροπόλεις θα φτιάχναμε με την ίδια λογική..

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (10 Ιούν. 2004 , 14:39)

 

Wappy, ακόμη δεν βλέπω το "200 εκατομ ευρώ για στέγαστρο". Τελικά κόστισε τόσο ή έκανες λάθος προηγουμένως?

 

τα 69 δις ΔΡΧ μέχρι τα 83 δις ΔΡΧ που ανέφερα ήδη, πόσα μύρια ΕΥΡΩ είναι? :τεστ: :p

 

τι δεν κατάλαβες ακόμα? ή απλά μπερδεύτηκες από τον ίλιγγο τέτοιων αριθμών? :worry:

Link to comment
Share on other sites

Δεν αποπροσανατολίζω, απλά θέτω το στέγαστρο στο γενικότερο πλαίσιο εξόδων για να δούμε ότι δεν είναι τελικά και τόσο τρομερό.

 

Αν, όπως υποστηρίζεται, οποιοδήποτε στέγαστρο θα κόστιζε 30εκ ευρώ, τότε τα 55 για την έξτρα "μούρη" μπορώ να τα "καταπιώ" (όσο και αν είναι πολλά λεφτά).

 

Στην τελική δεν θα κάναμε αγώνες σε ένα στάδιο 22 ετών χωρίς αναμόρφωση και σήμερα όλα τα μεγάλα στάδια ΠΡΕΠΕΙ να έχουν σκιά για τους θεατές, ειδικά αν μιλάμε για την Αθήνα τον Αυγουστο.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ το συγκρότημα ΟΑΚΑ+στέγαστρο κόστισε περί τα 200 εκ ευρώ=68 δις δρχ

Το στέγαστρο μόνο του: 55εκ ευρώ=18,7 δις δρχ

 

(Ο Ευ.Βενιζέλος δηλώνει ελαφρώς διαφορετικά νούμερα: 50 εκ για το στεγαστρο, 230εκ για το συνολικό έργο στο ΟΑΚΑ)

 

Ασφάλεια 1,2δις ευρω=408δις δρχ

 

Κάνω κάπου λάθος?

 

Έτσι, για να μπαινουμε στο κλίμα

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac
Link to comment
Share on other sites

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το σημαντικότερο γεγονός στον πλανήτη

 

Ο Σαντιάγο Καλατράβα είναι από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες στον πλανήτη

 

Το στέγαστρο του ΟΑΚΑ είναι μια κατασκευή με παγκόσμια αρχιτεκτονική ακτινοβολία.

 

Τον Αύγουστο η Αθήνα θα είναι το κέντρο του κόσμου από όλες τις απόψεις.

 

Ελάχιστες χώρες από τις 190-200 στον κόσμο μπορούν να διοργανώσουν Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελλάδα είναι μία από αυτές.

 

Η Ελλάδα γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους ανέστησε το 1896 και τους ξαναφιλοξενεί φέτος.

 

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα έρθουν, θα δουν, θα μυρίσουν και θα απολαύσουν Ελλάδα.

 

Η πόλη απέκτησε υποδομές που θα χρειάζονταν δεκαετίες για να αποκτήσει.

 

Αν όλα αυτά σας φαίνονται ασήμαντα ή ότι δεν αξίζουν τα 10 δις ευρώ που θα πληρώσουμε/πληρώσαμε τελικά τότε πάω οριστικά πάσο, I rest my case.

 

Now will you excuse me, πάω στο νέο ΟΑΚΑ, έχει πανελληνιο πρωτάθλημα στίβου, για να δω από κοντά το ομορφότερο Ολυμπιακό Στάδιο του πλανήτη. Όποιος βαρέθηκε τη μιζέρια, τη γκρίνια και τον μηδενισμό μπορεί να ακολουθήσει.

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac
Link to comment
Share on other sites

σου παρέθεσα ήδη το κόστος των έργων για το ΟΑΚΑ (μεσα) το οποίο είναι περί τα 15 μύρια ευρώ ή 5 δις δρχ...

 

Τα 70 δις ΔΡΧ αναφέρονται στο στέγαστρο και μόνο.

 

επιπλέον λινκς από όχι τόσο σχετικές συνεντεύξεις ::

 

"Δεν μπορεί να θεωρείται ακριβό το εκτιμώμενο κόστος των 166.000.000 ευρώ για το πρόγραμμα του Κτηματολογίου για 56 OΤΑ, που θα αποφέρει ανταποδοτικά τέλη 215 εκατομμυρίων ευρώ το 2004-2006 από τα τρία πρώτα προγράμματα, όταν δαπανώνται τουλάχιστον 230.000.000 ευρώ για την μελέτη και κατασκευή Καλατράβα στο Oλυμπιακό Στάδιο. "

 

http://portal.tee.gr/portal/page?_pageid=41,1846351,41_1907792&_dad=portal&_schema=PORTAL92

 

"Στο φάκελο, η αναβάθμιση πόσο είχε προϋπολογισθεί;

 

«775 εκατομμύρια. Ήδη φτάνουμε στα διακόσα εκατομμύρια ευρώ. Η αρχική προθεσμία. ..είναι πάλι η γνωστή εταιρεία ΑΚΤΩΡ, πήρε τον διαγωνισμό αυτό, είχε Συμβούλιο Επικρατείας, είχε ιστορίες, είχε καταγγελίες της «Μηχανικής» ότι...πως αποκλείστηκε με τον μαθηματικό τύπο και όλα αυτά..."

http://www.skairadio.gr/4dcgi/_w_articles_skaiextra_101197_18/02/2004_86439

 

πιστεύω πλέον ότι είναι ξεκάθαρο... :)

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (10 Ιούν. 2004 , 15:12)

 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το σημαντικότερο γεγονός στον πλανήτη

 

Ο Σαντιάγο Καλατράβα είναι από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες στον πλανήτη

 

Το στέγαστρο του ΟΑΚΑ είναι μια κατασκευή με παγκόσμια αρχιτεκτονική ακτινοβολία.

 

Τον Αύγουστο η Αθήνα θα είναι το κέντρο του κόσμου από όλες τις απόψεις.

 

Ελάχιστες χώρες από τις 190-200 στον κόσμο μπορούν να διοργανώσουν Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελλάδα είναι μία από αυτές.

 

Η Ελλάδα γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους ανέστησε το 1896 και τους ξαναφιλοξενεί φέτος.

 

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα έρθουν, θα δουν, θα μυρίσουν και θα απολαύσουν Ελλάδα.

 

Η πόλη απέκτησε υποδομές που θα χρειάζονταν δεκαετίες για να αποκτήσει.

 

Αν όλα αυτά σας φαίνονται ασήμαντα ή ότι δεν αξίζουν τα 10 δις ευρώ που θα πληρώσουμε/πληρώσαμε τελικά τότε πάω οριστικά πάσο, I rest my case.

 

Now will you excuse me, πάω στο νέο ΟΑΚΑ, έχει πανελληνιο πρωτάθλημα στίβου, για να δω από κοντά το ομορφότερο Ολυμπιακό Στάδιο του πλανήτη. Όποιος βαρέθηκε τη μιζέρια, τη γκρίνια και τον μηδενισμό μπορεί να ακολουθήσει.

 

Πότε επιτέλους θα καταλάβεις ότι ΟΛΟΙ είμαστε χαρούμενοι,περήφανοι και ευτυχισμένοι με όλα τα έργα που έγιναν στην Αθήνα και σε κάποιες πόλης της Ελλάδος και η ένσταση(τουλάχιστον η δική μου)έχει να κάνει με την κακοδιαχείρηση του δημοσίου χρήματος που είχε ως αποτέλεσμα την υπερκοστολόγηση των έργων?Πότε θα καταλάβεις ότι αυτή την στιγμή εργολάβοι απειλούν και κωλοβαρούν(η τουλάχιστον αυτό έκαναν μέχρι λίγες βδομάδες πριν) για να εκβιάσουν,μιας και δεν υπήρχε πρόγραμμα και πολιτική βούληση για να διασφαλιστεί η ΕΓΚΑΙΡΗ παράδοση των έργων και να μην αντιμετωπίζαμε τον εκβιασμό των παρασίτων που τρώνε με χρυσά κουτάλια από τα λεφτά των πολιτών που χρυσοπλήρωσαν το ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ και μοναδικό στέγαστρο,την λεωφόρο Μαραθώνος και άλλα έργα που με την ψυχή στο στόμα θα παραδωθούν?Είναι αυτός ο προβληματισμός μίζερος?Δεν μπορώ να σε καταλάβω πραγματικά..
http://digitalviews.smugmug.com/photos/471912194_RABQF-Th.gif
Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω να θέσω ένα απλό, απλούστατο ερώτημα.

 

Ήταν ανάγκη να μας αναθέσουν τους Ολυμπιακούς....

 

- Προκειμένου να χτιστούν όλα αυτά τα στάδια?

- Να αποκτήσουμε το τραμ?

- Να γίνει ανάπλαση της πόλης (όχι της χώρας)?

 

ΕΑΝ ΝΑΙ. Τότε αποδικνύεται περίτρανα ότι κάτι δεν πάει καλά σ'αυτή τη χώρα. Τότε, σε καμιά 50-100 χρόνια, θα πρέπει να περιμένουμε να μας αναθέσουν άλλη μια Ολυμπιάδα, μπας και το 2100... η Ελλάδα ξεκολήσει από τις υποδομές του 2004. Γιατί έτσι όπως το θέτετε μερικοί... χωρίς Ολυμπιάδες και λοιπές διοργανώσεις... τίποτα δεν θα πρέπει να πηγαίνει μπροστά σε τούτη τη χώρα.

 

Λες και χρειαζόμαστε αφέντη πάνω απ'το κεφάλι μας (βλ. ΔΟΕ) για να καλυτερέψουμε τη ζωή μας.

 

Και τέλος, προσωπικά... πιστεύω πως αν θέλαμε, θα φτιάχναμε και στάδια, και το τραμ, και τις παραλίες μας θα ομορφαίναμε, ΚΑΙ στην τελικά θα μπορούσαμε να χτίσουμε νέα υπερσύγχορνα ΣΧΟΛΕΙΑ/ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ χωρίς να αναγκαστούμε να σπαταλήσουμε τοοοοόσο χρήμα προκειμένου ο Calatrava και η Αγγελοπούλου να τρώνε με χρυσά κουτάλια.

 

Κι όποιος αμφιβάλει, μπορεί να τραβήξει και μια βόλτα προς την Ν.Ιωνία, να δει τα πόμολα από τις τουαλέτες του στρατηγείο της Γιάννας... τι ποιότητα είναι. :mad:

Don't criticize... what you can't understand...!
Link to comment
Share on other sites

Δεν λες κάτι λάθος,

 

αλλά πραγματικά, αν δεν υπάρχει σοβαρή πίεση στην Ελλάδα δεν γίνεται δουλειά. Να, στο Τραμ είχαν γίνει τόσες ενστάσεις και προσφυγές, και μετά οι "καλοί δήμαρχοι" διαμαρτύρονταν γιατί είχε καθυστερήσει o_0...

 

Θα γίνονταν τα έργα. Απλα θα γίνονταν με ΑΚΟΜΑ μεγαλύτερη σπατάλη (όχι για τη Γιάννα αλλά για τους συμβούλους, εργολάβους, υπουργούς, κτλ κτλ, μιας και τίποτα δεν θα τελείωνε στον ίδιο χρόνο κανονικά), και σε 2*χρονικό διάστημα το λιγότεροτερο (βλ. Μετρό Θεσσαλονίκης).

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος supernet (10 Ιούν. 2004 , 15:43)

 

Και τέλος, προσωπικά... πιστεύω πως αν θέλαμε, θα φτιάχναμε και στάδια, και το τραμ, και τις παραλίες μας θα ομορφαίναμε, ΚΑΙ στην τελικά θα μπορούσαμε να χτίσουμε νέα υπερσύγχορνα ΣΧΟΛΕΙΑ/ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ χωρίς να αναγκαστούμε να σπαταλήσουμε τοοοοόσο χρήμα προκειμένου ο Calatrava και η Αγγελοπούλου να τρώνε με χρυσά κουτάλια.

 

 

O Καλατράβα και η Αγγελοπούλου τρώνε με χρυσά κουτάλια από μόνοι τους, χρόνια τώρα φίλε μου.... Αν ήταν να περιμένουν την ολυμπιάδα για να πλουτίσουν τότε ζήτω που καΐκανε :o

 

Δεν είναι Έλληνας εργολάβος ο Καλατράβα που του ανέθεσαν ένα μεγάλο έργο κι έπιασε την καλή.

 

Πριν 3 περίπου χρόνια όταν ήμουν ακόμα μαθητής μας πήγαν σε μια έκθεση στη Θεσσαλονίκη όπου υπήρχαν μακέτες από όλα τα έργα του. Το τι έχει κάνει σε διάφορες πόλεις ανα τον κόσμο δε περιγράφεται :!:

 

Μάλλον γι αυτόν το στέγαστρο και η άλλη πεζοδιάβαση δεν είναι παρά δουλειά ρουτίνας :whistle:

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (10 Ιούν. 2004 , 15:12)

 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το σημαντικότερο γεγονός στον πλανήτη

 

Ο Σαντιάγο Καλατράβα είναι από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες στον πλανήτη

 

Το στέγαστρο του ΟΑΚΑ είναι μια κατασκευή με παγκόσμια αρχιτεκτονική ακτινοβολία.

 

Τον Αύγουστο η Αθήνα θα είναι το κέντρο του κόσμου από όλες τις απόψεις.

 

Ελάχιστες χώρες από τις 190-200 στον κόσμο μπορούν να διοργανώσουν ...

και κάτι ακόμα. Η ΑΕΚάρα μας θα παίζει εκεί απο τον Οκτώβριο μια που δεν έχει δικό της γήπεδο. ;)

Υ.Γ. Πηγαίντε τώρα στο Ο.Α.Κ.Α. όπως παροτρύνει ο Οβελίξ, διοτι τις μέρρες των αγώνων, θα το βλέπετε απο το γυαλί. Και εκεί ακόμα(στο σπίτι) τα μαχαίρια θα πρέπει να τα χρησιμοποιούμε στην κουζίνα. Στον καναπέ και σε άλλους χώρους, απαγορεύεται. Ο δορυφόρος θα καραδωκεί. :happy:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...